MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Sob kwi 24, 2010 21:53 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

fliegermaus pisze:
kinus pisze:Przyznam, ze "Do czego posuną się niektórzy, aby zdobyć plastikowy, tandetnie pozłacany pucharek? " takie podsumowanie hodowcy a raczej kazdego wystawcy jest po prostu przykre.
caly artykul tu
http://artelis.pl/artykuly/18195/kocie-piekielko
zeby nie wytknieto mi, ze cos manipuluje
Czy nie na kazdej wystawie najwieksza radoscia dla wystawcy wygrana jego kota? a co za tym idzie wlasnie puchar?
Czasem warto sie zastanowic, zanim sie dobierze slowa majace grac na emocjach, a tak naprawde obrazajace w tym momencie nie wystawce w Koscianie, ale kazdego wystawce kociego.
Szczerze mowiac rozumialam petycje, ale po przeczytaniu obu artykulow jestem po prostu zniesmaczona.
Czasem warto jednak szanowac prace czlowieka, ktory i dla rasy zrobil duzo, i nie ma zadnego wplywu na decyzje, jaka zostala podjeta nie przez niego.

To moje artykuły i nie widzę w nich niczego pejoratywnego odnoszącego się do p. Grabary (o nim zapewne piszesz). Jest mi żal jego pracy tak samo jak Tobie, ale to nie ja zrobiłem sobie z wystawy prywatny folwark, tylko zarząd FP, w dodatku kosztem pozostałych wystawców - bo ile warte będzie Twoje zwycięstwo zdobyte w atmosferze bojkotu? FP urządziło nam piękne mistrzostwa na dwudziestolecie rasy w Polsce.
kinus pisze:A podsumowania pod artykulem drugim wzmiankowanym przez Danunke mowia same za siebie. Naprawde taki obraz srodowiska NFO chcecie miec wsrod laikow?
No i jeszcze taka refleksja - nie bardzo zatem rozumiem uczestnictwo w wystawach czy w ogole jego chec przez autora artykulu - po co? przeciez kazdy z tej "tandety" mozna sobie kupic w sklepie.

To figura retoryczna. Oburzyła Cię? Bardzo dobrze, o to chodziło.

Ja cały czas czekam, aż Zarząd FP wyjaśni, dlaczego Dwa Susy i nasza hodowla nie zostały wpuszczone na wystawę. Tylko to mnie interesuje, i wcale nie oczekuję, że wyjaśnienia pojawią się na forum.
Sonatara pisze:I jeszcze jedna obłuda: z zamkniętego forum NFO nikt nic nie może wynieść (co mnie się kojarzy jednoznacznie: gdyby te hodowle były takie nieskazitelne, to nie miałyby nic do ukrycia), ale rozsiewanie plotek na temat kościańskiej wystawy i opisywanie tego we wszystkich możliwych miejscach jest ok :?

To nie ja wymyśliłem, że z zamkniętego forum Agnaru nie można nic wynieść, taki mamy regulamin. Z przyjemnością udostępniłbym wszystkie krwiste szczegóły, bo ani nasza hodowla ani Dwa Susy nie mamy nic do ukrycia i nie musimy się niczego wstydzić. Nie rozsiewam też plotek - wszystko co piszę, jest prawdą.

Proszę bardzo o natychmiastowe usunięcie z następujących artykułów:

http://www.eioba.pl/a125603/kocie_piekielko

wzmianki o mojej hodowli "White Star*PL". Nie widzę potrzeby zamieszczania informacji kto zapoczątkował hodowlę kotów norweskich leśnych w kontekście tych artykułów.
Ponieważ nie jestem osobą anonimową przez cały dzień otrzymuję maile od osób nie związanych z kocim światem z pytaniami, na które nie mam ochoty odpowiadać.
Irena Nalewaj

ika2703

Od: Pt cze 10, 2005 23:34

Post » Sob kwi 24, 2010 22:37 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

ika2703 pisze:Proszę bardzo o natychmiastowe usunięcie z następujących artykułów:

http://www.eioba.pl/a125603/kocie_piekielko

wzmianki o mojej hodowli "White Star*PL". Nie widzę potrzeby zamieszczania informacji kto zapoczątkował hodowlę kotów norweskich leśnych w kontekście tych artykułów.
Ponieważ nie jestem osobą anonimową przez cały dzień otrzymuję maile od osób nie związanych z kocim światem z pytaniami, na które nie mam ochoty odpowiadać.
Irena Nalewaj

Dobrze, mogę usunąć nazwę hodowli.
fliegermaus

Post » Nie kwi 25, 2010 7:49 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Niutek pisze:Patrzę na to wszystko z boku i nasuwa mi się taka myśl....
Odmowa przyjęcia dwóch hodowli to bynajmniej nie eliminacja konkurencji,powód czy problem tkwi znacznie glębiej.Obie strony konfliktu doskonale go znają,ale się do tego nie przyznają...

Dokładnie takie samo mam odczucie.
A bojkot wystawy i wypisywane artykuły budzą we mnie obrzydzenie. I jak do tej pory współczułam hodowlom, które zostały „niesprawiedliwie” potraktowane, tak teraz skłonna jestem uwierzyć w słuszność decyzji FP.
Wasze działania odniosły odwrotny skutek. :?

fliegermaus pisze:To nie ja wymyśliłem, że z zamkniętego forum Agnaru nie można nic wynieść, taki mamy regulamin. Z przyjemnością udostępniłbym wszystkie krwiste szczegóły, bo ani nasza hodowla ani Dwa Susy nie mamy nic do ukrycia i nie musimy się niczego wstydzić. Nie rozsiewam też plotek - wszystko co piszę, jest prawdą.

A może Zarząd milczy, aby nie być posądzonym o łamanie regulaminu? :wink:
Sonatara

Sonatara

Od: Pon lip 03, 2006 18:49

Post » Nie kwi 25, 2010 7:57 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Bez komentarza...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie kwi 25, 2010 8:03 przez Ramon, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ramon

Od: Nie paź 31, 2004 20:54

Post » Nie kwi 25, 2010 7:59 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

i dlatego wolę koty od ludzi, dla takich chwil warto żyć !!!

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ramon

Od: Nie paź 31, 2004 20:54

Post » Nie kwi 25, 2010 9:14 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Ramon pisze:i dlatego wolę koty od ludzi, dla takich chwil warto żyć !!!

Obrazek

Obrazek

:ok:

Siasia

Od: Czw lip 27, 2006 16:37

Post » Nie kwi 25, 2010 10:05 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Obrazek

Obrazek

Zgadzam się z Panem całkowicie :ok: :ok: :ok:

pusiania

Od: Pon paź 09, 2006 13:35

Post » Nie kwi 25, 2010 10:30 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Obrazek

caminada

Od: Pt lip 25, 2008 10:54

Post » Nie kwi 25, 2010 11:39 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Ramon pisze:Bez komentarza...

Panie Romanie, przepraszam jeżeli poczuł się pan osobiście urażony moimi uwagami o tandetnych pucharkach. To był komentarz o charakterze abstrakcyjnym, nie odnoszący się do konkretnych pucharów. Dla pewności usuwam obydwa artykuły.
fliegermaus

Post » Nie kwi 25, 2010 12:05 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Obrazek

Obrazek

Zdecydowanie się z Tobą zgadzam, dlatego uważam, że powiedzenie iż "koty są fałszywe" często odnosić się powinno do ludzi.

erzac

Od: Czw sie 04, 2005 20:47

Post » Nie kwi 25, 2010 20:57 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Czytam i czytam i już mam dosyć, skaczą sobie wszyscy do gardeł, jakby to były zawody w podgryzaniu. I co to da, poobrażacie się nawzajem, a potem głupio na wystawie w oczy spojrzeć. Strony których to dotyczy powinny sobie sprawę wyjaśnić i koniec. Ja zamierzam się doskonale bawić na wystawie i jak mój kot wygra jakiś tandetny pucharek to będę szczęsliwa i już. I guzik mnie obchodzi ta ogólnokocia kłótnia. A wystawa będzie i tak jak należy. Pozdrawiam Panie Romanie, robi Pan kawał dobrej roboty.

anemar

Od: Pon lis 24, 2008 18:42

Post » Nie kwi 25, 2010 21:25 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Sonatara pisze:
8O 8O 8O
Uważam, że Prezesowi Klubu nie przystoi tak mówić nawet prywatnie…
I jeszcze jedna obłuda: z zamkniętego forum NFO nikt nic nie może wynieść (co mnie się kojarzy jednoznacznie: gdyby te hodowle były takie nieskazitelne, to nie miałyby nic do ukrycia), ale rozsiewanie plotek na temat kościańskiej wystawy i opisywanie tego we wszystkich możliwych miejscach jest ok :?
Coraz bardziej jestem przekonana o słuszności postępowania Zarządu FP. Brawo dla Zarządu, że nie dał się sprowokować do publicznej, słownej przepychanki.

A czy zarządowi przystoi używać stanowiska do prywatnych celów i mówić "nie bo nie?"

Uważam, że każdy ma prawo do własnego zdania nie musimy wszystkich lubić, ale używanie funkcji w zarządzie do prywatnych rozgrywek, to po prostu chamstwo, niektórzy też nazywają teki zagrywki korupcją i wykorzystywaniem układów.

KrzysiekM

Od: Pon kwi 12, 2010 9:11

Post » Pon kwi 26, 2010 6:07 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

anemar pisze:Ja zamierzam się doskonale bawić na wystawie i jak mój kot wygra jakiś tandetny pucharek to będę szczęsliwa i już. I guzik mnie obchodzi ta ogólnokocia kłótnia. A wystawa będzie i tak jak należy. Pozdrawiam Panie Romanie, robi Pan kawał dobrej roboty.

Wraca mi wiara we ludzi jak czytam takie wypowiedzi :ok: :ok: :ok:

I może "dla odmiany" w tym wątku porozmawiamy o wystawie??
Czy już zamknięte przyjęcia??
Będzie można zobaczyć ilość kotów z podziałem na rasy??

pusiania

Od: Pon paź 09, 2006 13:35

Post » Pon kwi 26, 2010 9:57 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

pusiania pisze:I może "dla odmiany" w tym wątku porozmawiamy o wystawie??
Czy już zamknięte przyjęcia??
Będzie można zobaczyć ilość kotów z podziałem na rasy??

Popieram i przyłączam się do pytania pusiani :)
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon kwi 26, 2010 10:42 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Panie Romanie pozdrawiamy i za udaną imprezę kciuki trzymamy. :ok:
Mamy zamiar również bawić się dobrze i już! :lol:

Tak, prosimy o ilość kotów z podziałem na rasy :) :kotek: :kotek:

Asskia

Od: Pt lut 29, 2008 18:39

[poprzednia][następna]