[Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 7:58 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

Archidvx pisze:Nie mam zamiaru krakać tak jak wy. Powiedziałem co myślę o pewnych zachowaniach. A skąd je wziąłem? Otóż sami o tym mówicie między sobą. Przed sobą nie macie tajemnicy. Jak tylko ktoś jest hodowcą to usta się otwierają i często chyba niektórzy się zapominają co mówią. Znów jestem ten najgorszy :)))

Rozumiem, że w ten sposób reprezentujesz swój klub?
Gratulacje.
Ciekawe, ile z tych Twoich uprzejmych obietnic wystawowych będzie zrealizowanych i która strona twojej natury na wystawie, w stresie i upale dojdzie do głosu, ta słodka, czy ta odrzucająca. Kraaaaaaaa............
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Śro lip 14, 2010 8:00 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

oczywiście ta słodka :))))

Archidvx

Od: Pon cze 28, 2010 6:29

Post » Śro lip 14, 2010 8:09 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

Archidvx pisze:oczywiście ta słodka :))))

Taaaaaa... ale świadomość, ze to pozory i przykrywka dla tej (uwaga eufemizm) nieuprzejmej pozostaje.
Jeśli się na tę wystawę wybiorę, mam ogromną nadzieję nie natknąć się na Ciebie.
Wypisując to wszystko tutaj niszczysz ciężka pracę i wysiłek tych, którzy nad tą wystawą pracują i sprawną organizacją dotychczasowych wystawa CCA wyrobili im świetną opinię. Brawo :?

Edit: uściślę pisząc wystawy CCA popełniłam mały bład, miałam na myśli wystawy organizowane przez p. Majkę
Ostatnio edytowano Śro lip 14, 2010 9:44 przez Olivia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Śro lip 14, 2010 8:16 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

Przepraszam :(

poprawię się :))))))

Archidvx

Od: Pon cze 28, 2010 6:29

Post » Śro lip 14, 2010 10:58 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

Klub_Amber pisze:Zalecamy szczepienia przeciwko wściekliźnie.
Dla kociąt od 6 miesiąca szczepienia obowiązkowe.

Prezes CC Amber
Mariusz Kowaliński

Mariusz , czyli dla kociąt do 6 m-ca - nie ma obowiązku szczepień p/ wściekliznie , tak ?

specjalnie się dopytuję , bo mam zamiar wydrukować tego posta i pokazać wetowi na wystawie w razie jakichkolwiek wątpliwości z jego strony .
za dużo jest tych niedopowiedzeń .
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Śro lip 14, 2010 11:09 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

całego klubu , którego przedstawicieli znam z czasów kiedy za starymi ... ''H''odowcami transportery z ich kotami na wystawy nosiłam a lektura KOTÓW RASOWYCH była pierwszym fachowym periodykiem - do jednego wora wsadzać nie będę ...

ale obserwując ''rozwój'' ''młodego hodowcy Archeduxa - wątek na Planecie Persji został wspaniałomyślnie przywrócony i jest do poczytania ...

http://forum-persja.neteasy.pl/viewtopic.php?t=3612

jako żywo mam racjonalizatorską receptę na założenie, prowadzenie i spektakularne sukcesy w hodowli podaną przez asrali ... w rzeczywistości ...

to nie jest takie proste, jak się zaraz sama zorientujesz..

1. Zapytaj hodowcę, czy sprzedał Ci kotka do hodowli, czy na kolanka.
Jeśli się okaże, że chcesz kotkę rozmnażać, hodowca za tę samą kotkę (!) nie wiedzieć czemu doliczy Ci parę stówek

2. Gdy już dopłacisz różnicę hodowla-kolanka dopiero czeka Cię maraton kolejnych wydatków
3.Musisz zapisać się do klubu hodowców pasjonatów (choć w moim subiektywnym odczuciu jest to rodzaj zwyczajnej grupy producenckiej)
4.Opłacisz składki, wykupisz sobie różne niezbędne pierdołki (koszty są tu gdzieś na forum podawane-łatwo znajdziesz)
5.Zaczniesz jeździć na wystawy (zakupisz klatkę wystawową, firaneczki, pierdólitki-interes się kręci, wpisowe, zakwaterowanie itp.)-tylko na wystawie możesz otrzymać potwierdzenie, czy pomimo wydanej kasy masz tak cudnego kota, żeby móc go rozmnażać-nie licz na cud, tak od razu Ci nie dadzą licencji-nowa jesteś i mało wiesz-więc ze trzy, cztery wystawy mus obskoczyć
6.Znajdziesz reproduktora, Twoja kicia porodzi kocięta-zapłacisz-to otrzymasz dla nich rodowody jeśli oczywiście będą to kotki ze stosunku z tym jednym reproduktorem i nikt nie cyknie Twojej kotki przez nieuwagę w linku, który Ci podałam niżej, hodowcy piszą, że te rodowody w zasadzie świadczą tylko o tym, że masz rasowca..on może być jednak chory np. genetycznie, bo nikt nie wymaga badań do wydania licencji hodowlanej-tam masz to wyraźnie napisane..zawsze możesz rozmnożyć kotka przypadkowo z takim wątpliwym samcem-ciekawe jak potem sprzedasz kociaczki..
7.Teraz możesz zacząć sprzedawać kotki z miotu, oczywiście, jeśli lobby hodowców nie obsmaruje Cię, że masz w hodowli coś nie tak
viewtopic.php?f=10&t=112803 - polecam poczytać

Nie chcę Cię zniechęcać, jednak zastanów się dobrze, czy to wszystko powyżej nie skłania zwykłego człowieka z licznymi ułomnościami (nikt nie jest doskonały) do założenia pseudohodowli w sumie po rodowodowych rodzicach z marszu powinny narodzić się rodowodowe kocięta nie wszędzie wymaga się licencji hodowlanej, za to wszędzie wymaga się przynależności do klubu mówi Ci to coś?

Jeśli nadal chcesz zakładać hodowlę zrzeszoną-życzę wytrwałości i cierpliwości oraz umiejętności patrzenia przez palce i przebijania głową muru

P.S. Szybko zaprzyjaźnij się z kimś znaczącym w świecie hodowców na pewno udzieli Ci fachowych rad
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Śro lip 14, 2010 12:23 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

Do kiedy są zgłoszenia na wystawę ?? Ile kosztuje bilet??

Kicia:)

Od: Nie lip 11, 2010 13:38

Post » Śro lip 14, 2010 12:53 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

Kicia:) pisze:Do kiedy są zgłoszenia na wystawę ??

Klub_Amber pisze:
Termin przyjmowania zgłoszeń: 01.06.2010 - 30.07.2010

Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Śro lip 14, 2010 13:31 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

Kikee pisze:

Prezes CC Amber
Mariusz Kowaliński

Mariusz , czyli dla kociąt do 6 m-ca - nie ma obowiązku szczepień p/ wściekliznie , tak ?

specjalnie się dopytuję , bo mam zamiar wydrukować tego posta i pokazać wetowi na wystawie w razie jakichkolwiek wątpliwości z jego strony .

a tak czekałam na konkretną odpowiedź skonsultowaną (tak było podne wcześniej) z pow.lek.wet :wink:
dostałam wymijającą, neutralną , nijaką (odczytuje osobiście "róbcie jak chcecie" :roll: )
no trudno :)
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Śro lip 14, 2010 13:33 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

danunka pisze:
Kikee pisze:

Prezes CC Amber
Mariusz Kowaliński

a tak czekałam na konkretną odpowiedź skonsultowaną (tak było podne wcześniej) z pow.lek.wet :wink:
dostałam wymijającą, neutralną , nijaką (odczytuje osobiście "róbcie jak chcecie" :roll: )
no trudno :)

Z odpowiedzi wynika, ze szczepienia sa obowiazkowe wylacznie powyzej 6 miesiaca zycia. A contrario - ponizej 6 miesiaca nie sa. Coz w tej wypowiedzi jest niejasnego?

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Śro lip 14, 2010 14:06 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

Zamierza może ktokolwiek wystawiać Sfinksy?? Szczerze mówiąc jeszcze nigdy ich nie widziałam

Kicia:)

Od: Nie lip 11, 2010 13:38

Post » Śro lip 14, 2010 18:42 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

Mam pytanie: czy klasa gość poza konkurencją będzie na wystawie? W opłatach nie widzę. Dzięki za info.

Ruvil

Od: Pon lut 19, 2007 17:22

Post » Śro lip 14, 2010 19:13 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

Nie widzę infomacji,na ile dni przed wystawą musi byc zaszczepiony kociak.Wcześniej wydawało mi sie,że było info o 15 dniach.Teraz nie moge znaleźć tego zapisu.Więc 15 dni czy 30?

Kirlee

Od: Śro lis 19, 2008 15:16

Post » Śro lip 14, 2010 19:28 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

Kirlee pisze:Nie widzę infomacji,na ile dni przed wystawą musi byc zaszczepiony kociak.Wcześniej wydawało mi sie,że było info o 15 dniach.Teraz nie moge znaleźć tego zapisu.Więc 15 dni czy 30?

jest w j.angielskim i j. niemieckim ,że "w terminie nie krótszym niż 30 dni i nie dłuższym niż 12 miesięcy "
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Śro lip 14, 2010 19:32 Re: [Wystawa] SOPOT 7-8 SIERPNIA 2010

danunka pisze:
Kirlee pisze:Nie widzę infomacji,na ile dni przed wystawą musi byc zaszczepiony kociak.Wcześniej wydawało mi sie,że było info o 15 dniach.Teraz nie moge znaleźć tego zapisu.Więc 15 dni czy 30?

jest w j.angielskim i j. niemieckim ,że "w terminie nie krótszym niż 30 dni i nie dłuższym niż 12 miesięcy "

Ale na stronie Klubu jest:

"Koty uczestniczące w wystawie muszą być zdrowe, wolne od chorób zakaźnych i pasożytniczych.
Pozostałe warunki zgodnie z regulaminem FIFe i przepisami weterynaryjnymi, obowiązującymi na terenie Polski.
Zalecamy szczepienia przeciwko wściekliźnie. Dla kociąt od 6 miesiąca szczepienia obowiązkowe.
Muszą posiadać zaświadczenie o stanie zdrowia wydane przez lekarza weterynarii.
Wszystkie koty obowiązuje szczepienie przeciwko wściekliźnie"

A już ktoś cytował że:
"pkt.8 Reg.Wyst.FIFe :
c. koty uczestniczace w wystawie musza byc zaszczepione przez lekarza weterynarii zgodnie
z wymogami obowiazujacymi w danym kraju, przeciwko panleukopenii i kociemu katarowi
lub otrzymac odpowiednie szczepienia przypominajace przynajmniej 15 dni przed wystawa.
Kotom naley podawac szczepionki przypominajace przynajmniej co dwa lata, data
ostatniego szczepienia nie moe wypadac wczesniej ni dwa lata (730 dni) przed data
wystawy.Szczepienia na wscieklizne sa zależne od wymogów krajowych"

Z tego wynika że 15 dni a nie 30.

Ruvil

Od: Pon lut 19, 2007 17:22

[poprzednia][następna]