MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Sob kwi 24, 2010 17:44 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

danunka pisze:A ja Wam życzę "dostawek" , kilku dodatków ale najbardziej wspaniałej atmosfery wystawowej :kotek:

Pomimo nawoływania do bojkotu wystawy przez innych członków FPL - dokładnie przez klub DCC oraz jego popleczników (lub tez samych członków) piszących wstrętne i szkalujące artykuły zamieszczanych na różnych forach i portalach ( kot norweski ,gazeta.pl , dogomania, Artelis ,eioba , Miau i inne) określających wystawę jako :"kocie piekiełko", "ustawiana wystawa","afera z wystawą" ... itp - myślę ,że wystawcy nie zawiodą , a wręcz przybędą gremialnie .
Ostatnie wydarzenia w Polsce dość dały się odczuć organizatorom wystaw w Chorzowie i Szczecinie . Dodatkową "atrakcją" :( były bardzo niepochlebne opinie a wręcz wymuszające zaprzestania organizowania MWKR - były to sugestie i opinie m.in.członków klubu DCC .
Klubu ,który NIE ORGANIZUJE WYSTAW.
Ja jako członek FPL jestem zniesmaczona takim ich zachowaniem i uważam ,że wszystkie inne kluby FPL organizujące wystawy powinny przeciwstawić się takim praktykom DCC.
Każda następna wystawa może "być na tapecie" :evil:

Danunko, odwołaj to, co napisałaś natychmiast! Gdzie DCC nawołuje do czegokolwiek? Jestem oburzona tym, co piszesz! Oburzona, jako prezes stowarzyszenia, które pomawiasz w tej chwili oraz także jako osoba prywatna.
Możemy się nie lubić (choć ja nie mam powodu i nie widzę również powodu, dla którego Ty miałabyś nie lubić mnie lub DCC; nawet wynieśliśmy się z Twojego województwa rok temu, jak byś nie zauważyła), ale w dyskusji należy zachować choć odrobinę honoru i uczciwości.
Osoby wypowiadające się na jakimkolwiek forum nie podpisują się, Marysia Kowalska, członek DCC. Piszą jako osoby prywatne. Chyba przeceniasz wpływ, jaki mam na członków mojego klubu.
Jeśli masz uwagi do osób wypowiadających się na forum, proszę kieruj je do nich indywidualnie, a nie mieszaj w to klubu, do którego należą. BTW, wiele trudu Cię kosztowało sprawdzenie członkostwa? To sprawdź może, do jakiej partii należą albo do jakiego kościoła chodzą. Być może dojdziesz do wniosku, że byli to sami blondyni, o BMI poniżej 20, członkowie SLD, ateiści. Ma to bowiem dokładnie taki sam związek z tym, do którego stowarzyszenia zrzeszonego w FPL te osoby należą.

Agnieszka Łodzińska
prezes DCC
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Sob kwi 24, 2010 18:05 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

agal pisze:
danunka pisze:A ja Wam życzę "dostawek" , kilku dodatków ale najbardziej wspaniałej atmosfery wystawowej :kotek:

Pomimo nawoływania do bojkotu wystawy przez innych członków FPL - dokładnie przez klub DCC oraz jego popleczników (lub tez samych członków) piszących wstrętne i szkalujące artykuły zamieszczanych na różnych forach i portalach ( kot norweski ,gazeta.pl , dogomania, Artelis ,eioba , Miau i inne) określających wystawę jako :"kocie piekiełko", "ustawiana wystawa","afera z wystawą" ... itp - myślę ,że wystawcy nie zawiodą , a wręcz przybędą gremialnie .
Ostatnie wydarzenia w Polsce dość dały się odczuć organizatorom wystaw w Chorzowie i Szczecinie . Dodatkową "atrakcją" :( były bardzo niepochlebne opinie a wręcz wymuszające zaprzestania organizowania MWKR - były to sugestie i opinie m.in.członków klubu DCC .
Klubu ,który NIE ORGANIZUJE WYSTAW.
Ja jako członek FPL jestem zniesmaczona takim ich zachowaniem i uważam ,że wszystkie inne kluby FPL organizujące wystawy powinny przeciwstawić się takim praktykom DCC.
Każda następna wystawa może "być na tapecie" :evil:

Danunko, odwołaj to, co napisałaś natychmiast! Gdzie DCC nawołuje do czegokolwiek? Jestem oburzona tym, co piszesz! Oburzona, jako prezes stowarzyszenia, które pomawiasz w tej chwili oraz także jako osoba prywatna.
Możemy się nie lubić (choć ja nie mam powodu i nie widzę również powodu, dla którego Ty miałabyś nie lubić mnie lub DCC; nawet wynieśliśmy się z Twojego województwa rok temu, jak byś nie zauważyła), ale w dyskusji należy zachować choć odrobinę honoru i uczciwości.
Osoby wypowiadające się na jakimkolwiek forum nie podpisują się, Marysia Kowalska, członek DCC. Piszą jako osoby prywatne. Chyba przeceniasz wpływ, jaki mam na członków mojego klubu.
Jeśli masz uwagi do osób wypowiadających się na forum, proszę kieruj je do nich indywidualnie, a nie mieszaj w to klubu, do którego należą. BTW, wiele trudu Cię kosztowało sprawdzenie członkostwa? To sprawdź może, do jakiej partii należą albo do jakiego kościoła chodzą. Być może dojdziesz do wniosku, że byli to sami blondyni, o BMI poniżej 20, członkowie SLD, ateiści. Ma to bowiem dokładnie taki sam związek z tym, do którego stowarzyszenia zrzeszonego w FPL te osoby należą.

Agnieszka Łodzińska
prezes DCC

jesteś oburzona ? ja też ! czasami warto się zastanowić jak i gdzie toczyć "prywatne wojenki" a co do województwa zachodniopomorskiego : jest duże - mnie nie przeszkadzaliście !
agal pisze: napisał(a):Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 18:31
. Jedynym sposobem wyrażenia swojego sprzeciwu jest bojkot takiej imprezy. Bo owszem, o zwycięstwo wtedy łatwiej, ale nic tak nie boli, jak strata finansowa.
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Sob kwi 24, 2010 18:18 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

danunka pisze:
jesteś oburzona ? ja też ! czasami warto się zastanowić jak i gdzie toczyć "prywatne wojenki" a co do województwa zachodniopomorskiego : jest duże - mnie nie przeszkadzaliście !
. Jedynym sposobem wyrażenia swojego sprzeciwu jest bojkot takiej imprezy. Bo owszem, o zwycięstwo wtedy łatwiej, ale nic tak nie boli, jak strata finansowa.

To, co piszę ja, prywatnie, ja Agnieszka Łodzińska, pod nickiem agal, nie jest głosem klubu, do którego należę. Podobnie nie odpowiadam za to, co piszą członkowie DCC. Zatem jeszcze raz proszę, niemieszanie DCC w sprawę wystawy w Kościanie, wystawy w CHorzowie czy Szczecinie, bo i to mojemu klubowi zarzuciłaś, że pozwolę sobie zacytować:

danunka pisze:Pomimo nawoływania do bojkotu wystawy przez innych członków FPL - dokładnie przez klub DCC

danunka pisze:uważam ,że wszystkie inne kluby FPL organizujące wystawy powinny przeciwstawić się takim praktykom DCC.

danunka pisze:Dodatkową "atrakcją" :( były bardzo niepochlebne opinie a wręcz wymuszające zaprzestania organizowania MWKR - były to sugestie i opinie m.in.członków klubu DCC .

I teraz proszę o przedstawienie, jakie praktyki stosuje DCC, gdzie klub DCC nawołuje do bojkotu wystaw. Wymieniłaś DCC z nazwy, to może sprawdź, do jakich klubów należeli pozostali interlokutorzy w wątkach, dotyczących tych wystaw. Uważaj na słowa, ponieważ teraz, jako członek zarządu CCPomerania, pomówiłaś inny klub zrzeszony w FPL o jakieś niecne praktyki uderzające w kluby, członków FPL. Czekam na wyjaśnienia.

Agnieszka Łodzińska
prezes DCC
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Sob kwi 24, 2010 18:45 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

I żeby nie było wątpliwości, teraz piszę jako prezes DCC (jeśli podpis pod postem by Ci tego nie powiedział) i jest to dwóch całkiem różnych użytkowników forum.

agal pisze:
danunka pisze:

To, co piszę ja, prywatnie, ja Agnieszka Łodzińska, pod nickiem agal, nie jest głosem klubu, do którego należę. Podobnie nie odpowiadam za to, co piszą członkowie DCC. Zatem jeszcze raz proszę, niemieszanie DCC w sprawę wystawy w Kościanie, wystawy w CHorzowie czy Szczecinie, bo i to mojemu klubowi zarzuciłaś, że pozwolę sobie zacytować:

danunka pisze:Pomimo nawoływania do bojkotu wystawy przez innych członków FPL - dokładnie przez klub DCC

danunka pisze:uważam ,że wszystkie inne kluby FPL organizujące wystawy powinny przeciwstawić się takim praktykom DCC.

danunka pisze:Dodatkową "atrakcją" :( były bardzo niepochlebne opinie a wręcz wymuszające zaprzestania organizowania MWKR - były to sugestie i opinie m.in.członków klubu DCC .

I teraz proszę o przedstawienie, jakie praktyki stosuje DCC, gdzie klub DCC nawołuje do bojkotu wystaw. Wymieniłaś DCC z nazwy, to może sprawdź, do jakich klubów należeli pozostali interlokutorzy w wątkach, dotyczących tych wystaw. Uważaj na słowa, ponieważ teraz, jako członek zarządu CCPomerania, pomówiłaś inny klub zrzeszony w FPL o jakieś niecne praktyki uderzające w kluby, członków FPL. Czekam na wyjaśnienia.

Agnieszka Łodzińska
prezes DCC

Czekam na wyjaśnienia.
Agnieszka Łodzińska
prezes DCC
Obrazek

Dream Cat's Club

Od: Czw mar 16, 2006 11:08

Post » Sob kwi 24, 2010 19:28 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

[size=85]Pomimo nawoływania do bojkotu wystawy przez innych członków FPL - dokładnie przez klub DCC oraz jego popleczników (lub tez samych członków)

...masonów i cyklistów :?

danunka pisze:myślę ,że wystawcy nie zawiodą , a wręcz przybędą gremialnie.

Wystawcy chcieli przybyć, tylko drzwi przed nimi zamknięto ot tak sobie, z powodu opacznie rozumianej gościnności.

danunka pisze:Ostatnie wydarzenia w Polsce dość dały się odczuć organizatorom wystaw w Chorzowie i Szczecinie . Dodatkową "atrakcją" :( były bardzo niepochlebne opinie a wręcz wymuszające zaprzestania organizowania MWKR - były to sugestie i opinie m.in.członków klubu DCC .
Klubu ,który NIE ORGANIZUJE WYSTAW.Ja jako członek FPL jestem zniesmaczona takim ich zachowaniem i uważam ,że wszystkie inne kluby FPL organizujące wystawy powinny przeciwstawić się takim praktykom DCC.

Proponuję podjąć uchwałę, aby nie przyjmować na wystawy członków DCC, kara byłaby przykładna i skutecznie zamknęłaby usta wszystkim mającym ochotę wyrazić niezadowolenie. No i przynajmniej członkowie DCC nie zawracaliby sobie głowy wystawami, na jakich są niemile widziani.

Pani Danusiu, nie mogę uwierzyć, że takie słowa padają z Pani ust. I jednocześnie kiedy je czytam utwierdzam się w przekonaniu, że moja decyzja o zamknięciu hodowli byl słuszna. Dla mnie hodowla to wymagające hobby (a to z założenia powinno być przyjemne), a fakt, że ktoś nie został przyjęty na wystawę w tak oburzający sposób, a potem jeszcze zostaję jako członek DCC opluta przez osobę, którą dotychczas szanowałam przyjemności mi nie sprawia :|

Kiedy rejestrowałam hodowlę nastawał zmierzch SHKRP m.in z powodu prywatnych rozgrywek pod płaszczykiem Stowarzyszenia i zamiatania brudów pod dywan. Dla mnie to, co się stało podczas przyjmowania kotów na wystawę jest niezrozumiałe do tego stopnia, że nie potrafię sobie tego inaczej wytłumaczyć niż prywatnymi rozgrywkami (zresztą sam organizator nawet nie pozwala nam tego zrozumieć, bo milczy jak zaklęty). Natomiast oczekiwanie, że nieprzyjęci to cichutko przeboleją w kącie jest oczekiwaniem zamiatania pod dywan. Aktualnie kończę (a conajmniej zawieszam na kilka lat) moją przygodę hodowlaną i dobrze życząc światu kociemu mogę tylko mieć nadzieję, że historia nie zaczyna właśnie zataczać kręgu i to, co się stało zostanie wyjaśnione tak, aby nie wpłynęło za jakiś czas na losy FPL.

I dla jasności - to co napisałam nie jest stanowiskiem DCC a moim prywatnym poglądem (podobnie, jak przypuszczam, Pani słowa nie są oficjalnym stanowiskiem CCP, z którym powinnam teraz utożsamiać wszystkich członków CCP)

buba

Od: Pon lut 17, 2003 14:22

Post » Sob kwi 24, 2010 19:37 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

agal pisze:
danunka pisze:

To, co piszę ja, prywatnie, ja Agnieszka Łodzińska, pod nickiem agal, nie jest głosem klubu, do którego należę.

Agnieszka Łodzińska
prezes DCC

8O 8O 8O
Uważam, że Prezesowi Klubu nie przystoi tak mówić nawet prywatnie…
I jeszcze jedna obłuda: z zamkniętego forum NFO nikt nic nie może wynieść (co mnie się kojarzy jednoznacznie: gdyby te hodowle były takie nieskazitelne, to nie miałyby nic do ukrycia), ale rozsiewanie plotek na temat kościańskiej wystawy i opisywanie tego we wszystkich możliwych miejscach jest ok :?
Coraz bardziej jestem przekonana o słuszności postępowania Zarządu FP. Brawo dla Zarządu, że nie dał się sprowokować do publicznej, słownej przepychanki.
Sonatara

Sonatara

Od: Pon lip 03, 2006 18:49

Post » Sob kwi 24, 2010 19:56 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

8O 8O 8O
Można zrozumieć wszystko, odmienne zdanie na każdy temat, bo przecież różne mamy poglądy, ostra wymianę swoich stanowisk......., ale nie przyjąć kogoś na wystawę....... tak po prostu, bo nie,.... to proszę o wybaczenie, ale tego nie mogę pojąć.... :roll:
"...dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu". /A. Saint-Exupery/

Asik L&L&L

Od: Pon cze 22, 2009 20:57

Post » Sob kwi 24, 2010 20:05 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Przyznam, ze "Do czego posuną się niektórzy, aby zdobyć plastikowy, tandetnie pozłacany pucharek? " takie podsumowanie hodowcy a raczej kazdego wystawcy jest po prostu przykre.
caly artykul tu
http://artelis.pl/artykuly/18195/kocie-piekielko
zeby nie wytknieto mi, ze cos manipuluje
Czy nie na kazdej wystawie najwieksza radoscia dla wystawcy wygrana jego kota? a co za tym idzie wlasnie puchar?
Czasem warto sie zastanowic, zanim sie dobierze slowa majace grac na emocjach, a tak naprawde obrazajace w tym momencie nie wystawce w Koscianie, ale kazdego wystawce kociego.
Szczerze mowiac rozumialam petycje, ale po przeczytaniu obu artykulow jestem po prostu zniesmaczona.
Czasem warto jednak szanowac prace czlowieka, ktory i dla rasy zrobil duzo, i nie ma zadnego wplywu na decyzje, jaka zostala podjeta nie przez niego.
A podsumowania pod artykulem drugim wzmiankowanym przez Danunke mowia same za siebie. Naprawde taki obraz srodowiska NFO chcecie miec wsrod laikow?
No i jeszcze taka refleksja - nie bardzo zatem rozumiem uczestnictwo w wystawach czy w ogole jego chec przez autora artykulu - po co? przeciez kazdy z tej "tandety" mozna sobie kupic w sklepie.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Sob kwi 24, 2010 20:09 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

cytat pisze:Czekam na wyjaśnienia.
Agnieszka Łodzińska
prezes DCC

jesteśmy w wątku wystawowym , mam nadzieję ,że Organizator wystawy nie poprosi moderatora o zamknięcie wątku (tak jak ja poprosiłam po słownych przepychankach w wątku szczecińskiej wystawy) .
Nie będę niczego wyjaśniać . Swój post napisałam jako członek FPL.
Proszę nie zasłaniaj się teraz imieniem i nazwiskiem oraz logo klubu ,który reprezentujesz.
Większość forumowiczów wie kto to jest "Agal". Nick nie zwalnia Cię do wyrażania się w sposób nieprzychylny i lekceważący w stosunku do innych osób /klubów . Trzeba ważyć słowa. To samo dotyczy innych osób -nicków , którzy w swoim podpisie mają ( na swoich stronach www logo klubu , do którego należą) .
Mogę jedynie ubolewać ,że wszystkich członków DCC potraktowałam jednakowo. Są tacy co nie piszą na forach , są tacy ,którym wszystko jedno , są tacy którzy są przyjaciółmi innych klubów - tych przepraszam ,jak uraziłam.
Jako DCC macie swoje forum i tam wylewajcie żale - nie mieszajcie w swoje zagrywki innych uczestników forum Miau. Wpisz w Google "wystawa Koscian 2010" i poczytaj "nowinki :evil:

agal pisze:Uważaj na słowa, ponieważ teraz, jako członek zarządu CCPomerania, pomówiłaś inny klub zrzeszony w FPL o jakieś niecne praktyki uderzające w kluby, członków FPL.

jako członek Zarządu CCPomerania Szczecin - tę sprawę będziemy załatwiać inaczej
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Sob kwi 24, 2010 20:33 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

kinus pisze:Przyznam, ze "Do czego posuną się niektórzy, aby zdobyć plastikowy, tandetnie pozłacany pucharek? " takie podsumowanie hodowcy a raczej kazdego wystawcy jest po prostu przykre.
caly artykul tu
http://artelis.pl/artykuly/18195/kocie-piekielko
zeby nie wytknieto mi, ze cos manipuluje
Czy nie na kazdej wystawie najwieksza radoscia dla wystawcy wygrana jego kota? a co za tym idzie wlasnie puchar?
Czasem warto sie zastanowic, zanim sie dobierze slowa majace grac na emocjach, a tak naprawde obrazajace w tym momencie nie wystawce w Koscianie, ale kazdego wystawce kociego.
Szczerze mowiac rozumialam petycje, ale po przeczytaniu obu artykulow jestem po prostu zniesmaczona.
Czasem warto jednak szanowac prace czlowieka, ktory i dla rasy zrobil duzo, i nie ma zadnego wplywu na decyzje, jaka zostala podjeta nie przez niego.

To moje artykuły i nie widzę w nich niczego pejoratywnego odnoszącego się do p. Grabary (o nim zapewne piszesz). Jest mi żal jego pracy tak samo jak Tobie, ale to nie ja zrobiłem sobie z wystawy prywatny folwark, tylko zarząd FP, w dodatku kosztem pozostałych wystawców - bo ile warte będzie Twoje zwycięstwo zdobyte w atmosferze bojkotu? FP urządziło nam piękne mistrzostwa na dwudziestolecie rasy w Polsce.
kinus pisze:A podsumowania pod artykulem drugim wzmiankowanym przez Danunke mowia same za siebie. Naprawde taki obraz srodowiska NFO chcecie miec wsrod laikow?
No i jeszcze taka refleksja - nie bardzo zatem rozumiem uczestnictwo w wystawach czy w ogole jego chec przez autora artykulu - po co? przeciez kazdy z tej "tandety" mozna sobie kupic w sklepie.

To figura retoryczna. Oburzyła Cię? Bardzo dobrze, o to chodziło.

Ja cały czas czekam, aż Zarząd FP wyjaśni, dlaczego Dwa Susy i nasza hodowla nie zostały wpuszczone na wystawę. Tylko to mnie interesuje, i wcale nie oczekuję, że wyjaśnienia pojawią się na forum.
Sonatara pisze:I jeszcze jedna obłuda: z zamkniętego forum NFO nikt nic nie może wynieść (co mnie się kojarzy jednoznacznie: gdyby te hodowle były takie nieskazitelne, to nie miałyby nic do ukrycia), ale rozsiewanie plotek na temat kościańskiej wystawy i opisywanie tego we wszystkich możliwych miejscach jest ok :?

To nie ja wymyśliłem, że z zamkniętego forum Agnaru nie można nic wynieść, taki mamy regulamin. Z przyjemnością udostępniłbym wszystkie krwiste szczegóły, bo ani nasza hodowla ani Dwa Susy nie mamy nic do ukrycia i nie musimy się niczego wstydzić. Nie rozsiewam też plotek - wszystko co piszę, jest prawdą.
fliegermaus

Post » Sob kwi 24, 2010 21:15 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

A ja się zastanawiam , kiedy członkowie zrobią porządek z Zarządem, ktory tak postępuje jak postępuje.Ten Zarząd swoja decyzją sam sobie wystawił ocene,zwłaszcza w kontekscie tego ,że Mistrzowstwa sa jubileuszowe i ze zablokował występ kotów rasy ,ktore dziwnym trafem część członków Zarządu hoduje. Wstydzić musi się Zarząd tego całego zamieszania, bo hodowcy nie złamali regulaminu,zaś Zarząd złamał zasadę fair play -cieszę się ,że sporo osób się dowiedziało o tym ,że Zarząd złamał też regulamin - jest bagienko, to może choć przy okazji się potem oczyści. Szkoda ,że część hodowców nie potrafi tego zrozumieć ,że gdyby ich to dotyczyło takie wykluczenie bez uzasadnienia, to pewnie podobnie ,by się zachowali. Koty norweskie tak jak każda inna rasa zasługują na to, by wygrał najlepszy kot -a jak na razie wygrywaja prywatne interesy Zarządu.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob kwi 24, 2010 21:17 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

z tego, co wczesniej mozna przeczytac, to wczesniej wlasnie Ramon pokazywal Koty=puchary, ktore w taki sposob podsumowales
co do reszty - wg mnie nie tedy droga, no ale kazdy sobie wystawia swiadectwo rowniez slowem pisanym, a moze zwlaszcza?
ja zaczynam rozumiec decyzje o nieprzyjeciu na wystawe - w koncu wystawa to czas, ktory ma byc mile spedzony, a takie podsumowania czyjejs pracy i zwyciestwa jakos nie bardzo temu sprzyjaja
i nadal nie rozumiem, po co Tobie uczestnictwo w wystawie, gdzie sa tylko "tandetne" puchary - to moze niech wygra ten "tandetny" puchar ktos, kto ma o nim zupelnie inne zdanie

kinus

Post » Sob kwi 24, 2010 21:31 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

anulka111 pisze:A ja się zastanawiam , kiedy członkowie zrobią porządek z Zarządem, ktory tak postępuje jak postępuje.Ten Zarząd swoja decyzją sam sobie wystawił ocene,zwłaszcza w kontekscie tego ,że Mistrzowstwa sa jubileuszowe i ze zablokował występ kotów rasy ,ktore dziwnym trafem część członków Zarządu hoduje. Wstydzić musi się Zarząd tego całego zamieszania, bo hodowcy nie złamali regulaminu,zaś Zarząd złamał zasadę fair play -cieszę się ,że sporo osób się dowiedziało o tym ,że Zarząd złamał też regulamin - jest bagienko, to może choć przy okazji się potem oczyści. Szkoda ,że część hodowców nie potrafi tego zrozumieć ,że gdyby ich to dotyczyło takie wykluczenie bez uzasadnienia, to pewnie podobnie ,by się zachowali. Koty norweskie tak jak każda inna rasa zasługują na to, by wygrał najlepszy kot -a jak na razie wygrywaja prywatne interesy Zarządu.

Anulka w tylu watkach do tego nawolujesz, to napisz moze mi, jako czlonkowi FP - w jaki sposob wyobrazasz sobie zrobienie porzadku z zarzadem FP? (nie znajac jak na razie ani zdania drugiej strony, ani nawet przyczyny, dla ktorej zarzad sie w tym temacie nie wypowiada)
ja choc nie wybieralam tego zarzadu (z przyczyn losowych li i jedynie) - jednak wciaz go popieram (poniewaz znam prace tego zarzadu calosciowo, a nie w tej jednej sprawie)
a ze sprawa zostanie wyjasniona, tego jestem pewna, od tego sa Walne sprawozdawcze, na ktorych rowniez o takie rzeczy sie pyta i mysle, ze nie tylko ja o te sprawe zapytam
jednak takich zebran nie przeprowadza sie tydzien przed wystawa, bo wtedy jest czas na inne zadania, wystawa to naprawde MASA pracy
na Walne przyjdzie czas

kinus

Post » Sob kwi 24, 2010 21:39 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

W tylu ,to znaczy w dwóch konkretnie. Coz mam wrażenie, ze niektorym osobom zalezy ,by nic się nie wyjasniło do wystawy i to ostatecznie kompromituje ten Zarząd. Dzis są multimedia- można zadzwonić, @ wysłać, zwołać zebranie w trybie wyjątkowym, tylko trzeba chcieć. Złamany został regulamin, Zarząd zaszkodził swą decyzją wystawie, a ponieważ nie ma nic na swoją obrone , to milczy jak zaklety licząc ,że sprawa przycichnie. Ja mam nadzieje ,że koty zasługują na to ,by sprawa została wyjasniona. Tak czy tak członkowie Zarządu sami postawili się w bardzo kompromitującej sytuacji i z ta sytuacją będe ten Zarząd kojarzyć. Bardzo uważnie też przejrzę wyniki kotów członków Zarządu, bo skoro Zarząd złamał regulamin, to w takim razie ja zaufania do takiego Zarządu nie mam i tyle.

edit-literowki
Ostatnio edytowano Sob kwi 24, 2010 21:48 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob kwi 24, 2010 21:43 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Czytam,czytam i oczom nie wierzę.....obiecałam sobie,że nie dam się wciągnąć w dyskusję....ale napiszę coś od siebie.
Patrzę na to wszystko z boku i nasuwa mi się taka myśl....
Odmowa przyjęcia dwóch hodowli to bynajmniej nie eliminacja konkurencji,powód czy problem tkwi znacznie glębiej.Obie strony konfliktu doskonale go znają,ale się do tego nie przyznają...

Z wystawy w KOścianie zostało zrobione bagno,gratuluję :? Nikt z osób rozdmuchujących całe zamieszanie nie pomyślał jaką krzywdę wyrządza rasie....
Ja jako wystawca wybieram się wraz ze swoim norwegiem :wink: i zamierzam bawić się dobrze.
Panie Romanie,pozdrawiam i mam nadzieję,że będę miała okazję poznać Pana osobiście :wink:
http://norweskie.blog.onet.pl/czekam na zamówienia;)
ObrazekObrazek

Niutek

Od: Pt sty 16, 2009 22:38

[poprzednia][następna]