[WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie mar 27, 2011 15:07 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

:kotek: i jak słucham tego wszystkiego o klatkach, to już się boję, chyba nie dochodzi do mordo-kocia-bicia...Jeśli nr klatek ustalają z góry, to chyba pomyślą, że hodowca dwóch kiciaków, powinien mieć je koło siebie, a przecież wszyscy jesteśmy ludźmi i możemy się dogadać między sobą. :!: :!: :!:
To ma być zabawa, przyjemność, nie :?: :?: :?: :?:

kubelek2006

Od: Pon mar 21, 2011 9:34

Post » Nie mar 27, 2011 15:56 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

a mnie do tego bardzo spasowała puenta tej piosenki

http://www.youtube.com/watch?v=jJX_orowbzk
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Nie mar 27, 2011 20:35 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

w Lublinie klatki tez nie byly numerowane i nikt sie nie pozabijal.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Nie mar 27, 2011 21:42 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

sylwiah2 pisze:dźinx to chyba troszkę nie tak :wink: mnie to obojętne gdzie koło kogo będę...ważne abym płacąc za wystawę mogła je wsadzić do podwójnej klatki.
Jadać z 3 czy 2 kotami nie bede brala 3 firanek,6 misek itd...
Jak pilnowac koty ? majac kazdego gdzie indziej?
Myślę że gdybys byla w takiej sytuacji tez bys chciala miec pod wszystko pod kontrolą.

Sylwiah2: Sylwio, no oczywiście, że Cię rozumiem! :wink: Zakładam jednak, że nigdy nie miałaś sytuacji, iż płacąc za wystawę, na której były numerowane klatki zdarzyło się, że miałaś klatki w różnych miejscach.

Pewnie też hodowcy nie mają żadnych znajomych żeby w sytuacji, kiedy wiemy o braku numerów na klatkach poprosić ich o przyrezerwowanie dla siebie. Trzeba zatem nie jeździć na Słowację czy choćby do Czech, bo tam to już wogóle sajgon. Nie tylko z numerami, ale i z klatkami...nie mówiąc o innych wielkich 8O problemach...

Dobra, no stres! Życzę wszystkim żeby plany wystawowe się spełniły, miłej atmosfery, swojego miejsca i samych dyplomów z wielkimi serduszkami :kotek:

dźinx

Od: Śro lut 10, 2010 21:24

Post » Pon mar 28, 2011 6:42 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

:1luvu: dołączam się do dzinxa :ok: będzie,ok... dużo zależy od nas samych... :D :D

kubelek2006

Od: Pon mar 21, 2011 9:34

Post » Pon mar 28, 2011 7:25 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

help.
Jak to jest z domowymi kotami? Jestesmy zarejestrowani w KKF, ktory nalezy do FPL. Czy osiagniecia, ktore zdobyl na wystawie organizowanej przez WCF sie licza?
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Pon mar 28, 2011 9:05 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

wistra pisze:help.
Jak to jest z domowymi kotami? Jestesmy zarejestrowani w KKF, ktory nalezy do FPL. Czy osiagniecia, ktore zdobyl na wystawie organizowanej przez WCF sie licza?

Wistra, nie liczą się.
Koty domowe nie otrzymują certyfikatów, więc tu nie masz problemu, ale załóżmy, że chcesz aby Twój kocio wziął udział w rankingu organizowanym przez klub KKF (np. na najlepszego kota domowego), to już osiągnięcia zdobyte na wystawie WCF nie będą brane pod uwagę
Obrazek

kociolubka

Od: Śro paź 08, 2008 13:50

Post » Pon mar 28, 2011 9:52 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

kubelek2006 pisze::mrgreen: Ja pitolę to moja PIERWSZA WYSTAWA... 8O

No to trzymaj się mocno :D
Pamiętam naszą pierwszą wystawę rok temu, emocje ogromne ale bardzo pozytywne.

sboja

Od: Pt cze 04, 2010 21:22

Post » Pon mar 28, 2011 11:00 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

dźinx pisze:Pewnie też hodowcy nie mają żadnych znajomych żeby w sytuacji, kiedy wiemy o braku numerów na klatkach poprosić ich o przyrezerwowanie dla siebie. Trzeba zatem nie jeździć na Słowację czy choćby do Czech, bo tam to już wogóle sajgon. Nie tylko z numerami, ale i z klatkami...nie mówiąc o innych wielkich 8O problemach...

Jeżdżę na wystawy do Słowacji i Czech dość często i tych wielkich problemów jakoś nie zauważam (drobne i owszem ;-), ale te drobne są na każdej wystawie - również naszych rodzimych). Ostatnie wystawy czeskie i słowackie (Pardubice, Vinicne, Bratysławę) wspominam bardzo miło, a klatki były numerowane.

Osobiście uważam, że płacąc za wystawę mam prawo oczekiwać przydzielenia klatek i nie powinnam obarczać swoich znajomych koniecznością rezerwowania mi w sobotę rano dwóch podwójnych klatek. Organizator powinien się postarać i przynajmniej podwójne klatki ponumerować, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, w której będę miała owszem cztery wolne połówki, każdą w innej części hali ;-)

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Pon mar 28, 2011 11:33 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

kociolubka pisze:
wistra pisze:help.

Wistra, nie liczą się.
Koty domowe nie otrzymują certyfikatów, więc tu nie masz problemu, ale załóżmy, że chcesz aby Twój kocio wziął udział w rankingu organizowanym przez klub KKF (np. na najlepszego kota domowego), to już osiągnięcia zdobyte na wystawie WCF nie będą brane pod uwagę

Aha, czyli mogę zdobywać na wystawach takich i takich, ale dla KKFu w będą się liczyły te z wystaw FPL.
Kapiszi, dziękuję.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Pon mar 28, 2011 11:40 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

OloK Dżizys :lol: , no właśnie o tym mówię-o tych wielkich problamech, które są czasem drobiazgami, a urastają do rangi nie wiem jakiej? :mrgreen:

Ja rozumiem, że każdy może mieć właśnie oczekiwania i prośby, ale nie dajmy się zwariować. Nigdy do końca się każdemu nie dogodzi i badźmy choć trochę wyrozumiali, proszę Was. Będzie dobrze, zobaczycie, pogoda ma być fajna, a jak nie to się Jaworzno bedzie wstydzić :oops:

OloK. pisze:Osobiście uważam, że płacąc za wystawę mam prawo oczekiwać przydzielenia klatek i nie powinnam obarczać swoich znajomych koniecznością rezerwowania mi w sobotę rano dwóch podwójnych klatek.;-)

OloK- prośbę nie traktujmy jako obarczanie, chyba, że tacy to WIELCY znajomi :?: . Będąc kiedyś na wystawie gdzie było tylko 5 hodowców z Polski zostaliśmy bez problemu przygarnięci do gromadki, mimo, że znaliśmy się głównie z widzenia. Dlaczego? Mądry Polak :1luvu: przewidział, że może nas być więcej, choć tak mało na obcej ziemi :P i przyrezerwował ,,tak profilaktycznie" jeszcze 3 klatki :ok:

dźinx

Od: Śro lut 10, 2010 21:24

Post » Pon mar 28, 2011 11:52 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

kubelek2006 pisze::mrgreen: Ja pitolę to moja PIERWSZA WYSTAWA... 8O posting.php?mode=reply&f=10&t=122767#

A co wystawiasz? jeśli można oczywiście zapytać ;)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon mar 28, 2011 11:53 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

Ależ OloK ma rację :!:
Każdy wystawca musi mieć oznaczone klatki dla swoich kotów (numeracja wg katalogu)
Jak znaleźć ma steward kota pomiędzy nieoznaczonymi klatkami ?
Jeżdżę od ponad 10 lat na wystawy (różne) i nie spotkałam się z brakiem numerków na klatce.
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon mar 28, 2011 12:24 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

dźinx pisze:
OloK. pisze:Osobiście uważam, że płacąc za wystawę mam prawo oczekiwać przydzielenia klatek i nie powinnam obarczać swoich znajomych koniecznością rezerwowania mi w sobotę rano dwóch podwójnych klatek.;-)

OloK- prośbę nie traktujmy jako obarczanie, chyba, że tacy to WIELCY znajomi :?: . Będąc kiedyś na wystawie gdzie było tylko 5 hodowców z Polski zostaliśmy bez problemu przygarnięci do gromadki, mimo, że znaliśmy się głównie z widzenia. Dlaczego? Mądry Polak :1luvu: przewidział, że może nas być więcej, choć tak mało na obcej ziemi :P i przyrezerwował ,,tak profilaktycznie" jeszcze 3 klatki :ok:

Troszeczkę jeżdżę na wystawy i wiem, że w sobotę rano każdy wystawca ma co innego na głowie (zwłaszcza jak jedzie sam), niż szukanie klatek dla swoich znajomych. Nawet dla dobrych znajomych.

A "profilaktyczne" rezerwowanie uważam za bzdurę zwłaszcza, że kiedyś dzięki takiemu "profilaktycznemu" rezerwowaniu klatek w Ostravie przez polskich wystawców (już w sobotę klatek tylko na niedzielę) spędziłam ładnych parę minut na poszukiwaniu dwóch podwójnych klatek i dopiero po interwencji organizatora udostępniono mi te "profilaktycznie" zarezerwowane klatki ;-)

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Pon mar 28, 2011 12:39 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

danunka pisze:Ależ OloK ma rację :!:
Każdy wystawca musi mieć oznaczone klatki dla swoich kotów (numeracja wg katalogu)
Jak znaleźć ma steward kota pomiędzy nieoznaczonymi klatkami ?
Jeżdżę od ponad 10 lat na wystawy (różne) i nie spotkałam się z brakiem numerków na klatce.

regulamin wystaw FIFe/ FPL - nie nakłada na organizatora numerowania klatek - to jest jedynie kwestia rozwiązania organizacyjnego ...

... organizator ma zapewnić wystarczającą ilość klatek dla zgłoszonych kotów ...

... kot w czasie wystawy ma obowiązek przebywać w oznaczonej klatce ...

bo numerek na klatkę - można dać wystawcy w kopercie - razem z innymi gażdżetami ... i sam sobie go założy na wybranej klatce

od chwili zamknięcia bramki (czasu przyjmowania kotów) , przez czas zasiedlania klatek, ustalenia kolorów do chwili rozpoczęcia wystawy - stewardzi idą w sektory i spisują, jak zajęto klatki ... i taka rozpiska jest na ringu ...
/ bywałam stewardem - robiłam to osobiście, ganiałam po sektorach za kotami ...
a teraz jest tablica świetlna i 99% wystawców dokładnie ją śledzi ... /

kiedy organizator ma ''na styk'' klatek - bo przyjmował koty do ostatniej chwili - do dodatku z dodatku, po dodatku - to faktycznie - ponumerowanie klatek jest konieczne

np. 200podwójnych klatek przy przyjęciu 375kotów ... / w tym muszą się zmieścić mioty i koty ''dwuklatkowe'' /
ale - przy wystawieniu 150podwójnych klatek przy 220kotach - daje duże luzy ...

pamiętam jedną wystawę w Łodzi, gdzie ... mimo prośby przy zgłoszeniu - miałam dwa koty obok siebie, a trzeciego ... pietro niżej :wink:
podejście i zgłoszenie tego u organizatora sprawiło, że dostawiono mi cała klatkę do już posiadanej ... / i nie piszę tego w ramach utyskiwania /

a takich wystaw z nienumerowanymi klatkami / kiedy wystawiałam po 3-5 koty w tym miot / było sporo ... nie tylko zagranicznych, ale w Polsce
i nigdy nie zabrakło klateczki dla żadnego wystawcy ... i zawsze przywiezione kotki były lokowane dogodnie ...
( może ja trafiałam na takich dziwnych wystawców ? co drugiemu nie wyrywali stołka ??? a nawet ze swojego profesjonalnego stołu trymerskiego pozwalali korzystać ... /

problem z klatkami był - kiedy ''dno'' było ze zbyt dużymi otworkami i sprytne koty się przeciskały ... , czasem były ustawione klatki zdezelowane, niesprawne ... z odpadającym zamknięciem, czy niestabilnymi ''nogami'' ...
pamiętam też takie wystawy, gdzie ''wjeżdżała'' ekipa windykacyjna ... i machając papierkami domagała się klatek w których siedziały koty ...

i zawsze mówię - jak się pozna organizację wystawy ''od kuchni'' - patrzy się na to inaczej ...
nic nie stoi na przeszkodzie, aby jakaś forumowa dusza, mieszkająca w pobliżu Jaworzna zgłosiła się do organizatora i zdeklarowała się wykonanie tego ... ( zapewniam, że taki pomagacz - nie musi być zaraz członkiem klubu organizującego wystawę, czy mieć 7-letnie doświadczenie, albo nie być wystawcą na tej wystawie ... )
robiąc to z ''koncertu życzeń'' i z uwzględnieniem kotów sobotnich i niedzielnych ...
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

[poprzednia][następna]