MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Czw kwi 22, 2010 8:12 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Sonatara pisze:
Kirlee pisze:Jaśniej:chodzi o to,że moja kotka jest zaszczepiona 2 tygodnie przed wystawą,to 3 miesieczny kociak.Czy to ją dyskwalifikuje?Czy musi być zachowany okres conajmniej 21 dni?

Salami pisze:kocięta które skończyły trzy miesiące już dawno powinny być po szczepieniach podstawowych.

3-miesięczny kociak to jakieś 13 tygodni. Aby w tym wieku mógł pojechać na wystawę, musiałby ostatnie szczepienie mieć przynajmniej 3 tygodnie wcześniej, czyli w wieku 10 tygodni, a więc pierwsze szczepienie wypadałoby w wieku 6 tygodni.
Jak dla mnie to przynajmniej o 2-3 tygodnie za wcześnie, ale rozumiem, że Ty tak szczepisz kocięta? :roll:

Tak,ja tak szczepię kocięta.Podaję pierwszą dawkę szczepionki między 8 a 10 tygodniem życia kota, drugą między 12 a 14 tygodniem.

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Czw kwi 22, 2010 8:20 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Salami pisze:
Tak,ja tak szczepię kocięta.Podaję pierwszą dawkę szczepionki między 8 a 10 tygodniem życia kota, drugą między 12 a 14 tygodniem.

Czyli Twoje kocięta w wieku 3 miesięcy nie wystartują w wystawie, prawda?

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Czw kwi 22, 2010 8:27 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

agal pisze:
Salami pisze:

Czyli Twoje kocięta w wieku 3 miesięcy nie wystartują w wystawie, prawda?

A.

Gdy drugie szczepienie jest w 12-tym tygodniu,to kotek po 21 dniach nie będzie jeszcze miał 4-ech miesięcy.

Salami

Post » Czw kwi 22, 2010 9:49 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Salami, Kirlee nie napisała, że kociak ma 4 miesiące.
Ty natomiast twierdzisz, że 3-miesięczny kociak powinien już dawno być po szczepieniach.
Przeczysz sama sobie. Może zastanów się następnym razem zanim coś napiszesz.
Sonatara

Sonatara

Od: Pon lip 03, 2006 18:49

Post » Czw kwi 22, 2010 10:02 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Sonatara pisze:Salami, Kirlee nie napisała, że kociak ma 4 miesiące.
Ty natomiast twierdzisz, że 3-miesięczny kociak powinien już dawno być po szczepieniach.

Napisała ,że ma 3 miesiące.A dla mnie kociak 3-miesięczny ma od 12-go do 16 -go tygodnia życia.
Uważam że taki kociak powinien juz być zaszczepiony.Jak Ty uwazasz inaczej,to Twój problem i nie bardzo mnie to interesuje :roll:

Salami

Post » Czw kwi 22, 2010 10:20 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Salami pisze:

Napisała ,że ma 3 miesiące.A dla mnie kociak 3-miesięczny ma od 12-go do 16 -go tygodnia życia.
Uważam że taki kociak powinien juz być zaszczepiony.Jak Ty uwazasz inaczej,to Twój problem i nie bardzo mnie to interesuje :roll:

Salami czytasz ze zrozumieniem, czy tylko posty nabijasz?
Ten kociak ma 3 miesiące, jest zaszczepiony. Tak samo zaszczepiony jak Twoje kocięta. Nie rozumiem więc o co Ci chodzi.

Numilka

Od: Nie lip 15, 2007 7:46

Post » Czw kwi 22, 2010 10:22 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Numilka pisze:
Salami pisze:

Salami czytasz ze zrozumieniem, czy tylko posty nabijasz?
Ten kociak ma 3 miesiące, jest zaszczepiony. Tak samo zaszczepiony jak Twoje kocięta. Nie rozumiem więc o co Ci chodzi.

A gdzie ja napisałam że ten kot ma 4-ry miesiące???????

Salami

Post » Czw kwi 22, 2010 10:30 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Salami .... Uważam że taki kociak powinien juz być zaszczepiony.Jak Ty uwazasz inaczej,to Twój problem i nie bardzo mnie to interesuje :roll:[/quote]

No i JEST zaszczepiony :ryk:

[quote="Kirlee pisze:
Jaśniej:chodzi o to,że moja kotka jest zaszczepiona 2 tygodnie przed wystawą,to 3 miesieczny kociak.Czy to ją dyskwalifikuje?Czy musi być zachowany okres conajmniej 21 dni?

I wcale nie twierdzę inaczej – 3 miesięczny kociak powinien być zaszczepiony. Chodzi mi o to, aby nie wprowadzać w błąd początkujących hodowców czy wystawców. A przede wszystki odpowiada na KONKRETNE pytanie.
Sonatara

Sonatara

Od: Pon lip 03, 2006 18:49

Post » Czw kwi 22, 2010 10:32 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Oj Salami widzę, że kręcisz jak możesz byle tylko nie napisać, że nie do końca czyta łaś ze zrozumieniem pierwsze posty. Tak trudno przyznać się do błędu?

Numilka

Od: Nie lip 15, 2007 7:46

Post » Czw kwi 22, 2010 10:35 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

A mój post ktory jest wyżej,był odpowiedzią na pytanie Agal,że (teoretycznie) mogłabym jechać na wystawę z 3-miesięcznym kotkiem.

Salami

Post » Czw kwi 22, 2010 12:17 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

"Obowiązuje szczepienie przeciwko wirusowemu zapaleniu górnych dróg oddechowych i panleukopenii dokonane nie wcześniej niż 2 lata i nie później niż 21 dni przed wystawą"
Pierwsze szczepienie kociąt, wykonane w 8-9 tygodniu życia, jest przecież też aktualnym szczepieniem, i spełnia warunki wystawowe. W tej sytuacji drugie szczepienie może być później niż 21 dni.
Inna sprawa, że lepiej nie brać na wystawę kociaka dopiero co zaszczepionego.

3 miesiące = 91-92 dni czyli 13,5 tygodnia (chyba że po drodze był luty)
Czyli szczepienie w 8 tygodniu, nast w 10 tygodniu, spełni wymagania wystawowe.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Czw kwi 22, 2010 12:27 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Nie było moim celem wywołanie dyskusji na temat szczepień kociąt ogólnie...Tak kocię zostało zaszczepione u hodowcy i nie mam na to wpływu.Pytałam jedynie o zapis dotyczący kwarantanny,czy jest rygorystycznie przestrzegany u kociąt.Na siłę nię bedę się pchała z kociakiem,pytałam z czystej ciekawości-jadę na wystawę z moją kotką i chętnie zabrałabym też drugą dziewczynkę.

Kirlee

Od: Śro lis 19, 2008 15:16

Post » Czw kwi 22, 2010 15:49 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Mam nadzieję ,że nie wprowadziłam Cię w błąd pisząc:
Salami pisze:Minimum to 21 dni,więc mogą Cię nie przyjąć. Zapytaj organizatora :wink:

A reszta to dyskusja z Sonatarą i Numilką,które najwyraźniej szukały dziury w całym :wink:
dla mnie EOT.

Salami

Post » Czw kwi 22, 2010 21:13 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Jeszcze można zgłaszac koty do wypełnienia hali, a niewiele jeszcze możemy przyjąć:) Frekfencja rośnie, szukamy szóstego sędziego:)
Obrazek

Ramon

Od: Nie paź 31, 2004 20:54

Post » Sob kwi 24, 2010 16:13 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

A ja Wam życzę "dostawek" , kilku dodatków ale najbardziej wspaniałej atmosfery wystawowej :kotek:

Pomimo nawoływania do bojkotu wystawy przez innych członków FPL - dokładnie przez klub DCC oraz jego popleczników (lub tez samych członków) piszących wstrętne i szkalujące artykuły zamieszczanych na różnych forach i portalach ( kot norweski ,gazeta.pl , dogomania, Artelis ,eioba , Miau i inne) określających wystawę jako :"kocie piekiełko", "ustawiana wystawa","afera z wystawą" ... itp - myślę ,że wystawcy nie zawiodą , a wręcz przybędą gremialnie .
Ostatnie wydarzenia w Polsce dość dały się odczuć organizatorom wystaw w Chorzowie i Szczecinie . Dodatkową "atrakcją" :( były bardzo niepochlebne opinie a wręcz wymuszające zaprzestania organizowania MWKR - były to sugestie i opinie m.in.członków klubu DCC .
Klubu ,który NIE ORGANIZUJE WYSTAW.
Ja jako członek FPL jestem zniesmaczona takim ich zachowaniem i uważam ,że wszystkie inne kluby FPL organizujące wystawy powinny przeciwstawić się takim praktykom DCC.
Każda następna wystawa może "być na tapecie" :evil:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

[poprzednia][następna]