[Wystawa] - 22, 23/11/2008 w Poznaniu

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon lis 24, 2008 15:09

Rudzielec pisze:
MariaD pisze:Ponieważ zaczyna kradzież kotów z wystaw być "popularnym" sposobem zdobycia rasowego kota, warto by organizatorzy wystaw przykazali bileterom nie wypuszczać żadnej osoby - niehodowcy - z kotem z hali - chyba że w towarzystwie hodowcy (okazanie identyfikatora), od którego kupili.

A nie lepiej po prostu nie sprzedawać kotów na wystawie?

Nie o tym jest dyskusja. I to nie zapobiegnie kradzieżom.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon lis 24, 2008 15:09

Monia_mco pisze:
anna57 pisze:Słuchajcie, ja wcale nie w sprawie wystawy, bo to akurat jest mi obojętne..
Czy to prawda, że w trakcie tej imprezy ukradziono malego, pięciomiesięcznego, rasowego kocurka?
Ja na wystawy nie chodzę, bo nie lubię, ale ktoś mi to przekazał.
Ciekawa jestem, czy to prawda.

z tego co pamiętam to była koteczka szylkretka mco :roll:

wszyscy hodowcy do okoła zastanawiali sie jakim cudem zładziej wyszedł z wystawy i jak go bileterzy itp. z hali wypuścili, kotom nie wolno jej opuszczac do zamknięcia..

kot został wyniesiony na ramieniu !

Właściciel tej kotki wystawiał dwa mioty plus kocurka młodego. Niestety miał na klatkach napisane "for sale". Może ktoś z nim wcześniej rozmawiał o zakupie kotki i później wykorzystał, że właściciela nie było i sobie ją po prostu wziął, ale już za darmo.

Teraz można gdybać, albo doszukiwać się innych wytłumaczeń.

W Poznaniu na wystawch jest od dawna wprowadzony zakaz sprzedaży kociąt. Ochrona na ten temat była uczulona i nie wypuszczała jakichkoliwek kotów. Ale widomo, nie można upilnować wszystkiego i wszystkich. W Poznaniu jest bardzo dużo zwiedzających. Po prostu jakby właściciel kotki wystarczająco pilnował swoich kotów i ochrona w momencie jak kotka była wynoszona zachowała większą czujność, na pewno do tego by nie doszło.

Niestety pomysłowość wystawców nie ma granic. Ponieważ wiadomo, że wystawę można opuścić po zamknęciu jej lub tuż przed, to i na ktoś chciał znaleźć sposób.
Jeden dość postawny Pan wychodził z hali, gdu nagle z rękawa jego kurtki zaczeła wystawać głowa kota. Został przez ochronę zatrzymany, wtedy właśnie okazało się, że ma dwa kotki w obu rękawach. Został wrócony na halę. Po jakimś czasie wróciła Pani, z dwa przenoskami, z którymi wyszła tuż przed tym Panem. :?
Obrazek

Madzik

Od: Wto gru 09, 2003 21:36

Post » Pon lis 24, 2008 15:10

Rudzielec pisze:
MariaD pisze:Ponieważ zaczyna kradzież kotów z wystaw być "popularnym" sposobem zdobycia rasowego kota, warto by organizatorzy wystaw przykazali bileterom nie wypuszczać żadnej osoby - niehodowcy - z kotem z hali - chyba że w towarzystwie hodowcy (okazanie identyfikatora), od którego kupili.

jakoś mam wrażenie że ten kot nie był na sprzedaż :roll: :roll:

poza tym co to ma do rzeczy - równie dobrze moga Ci podwędzić EC, EP ... a chyba na sprzedaż nie został zatargany na wystawe :evil:

w ogóle to sam ten fakt nie mieści mi się w głowie - jutro ide kupić elegancka kłódkę :idea:
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Pon lis 24, 2008 15:13

PS wiem że ten pomysł Z kłódką jest niezgodny z przepisami :roll: :roll:

no ale co z kotem/ lub kotami nawet do WuCeta nalezy chodzić :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted:
almathea
FIFe & CFA registered

almathea

Post » Pon lis 24, 2008 15:15

almathea pisze:jakoś mam wrażenie że ten kot nie był na sprzedaż :roll: :roll:

poza tym co to ma do rzeczy - równie dobrze moga Ci podwędzić EC, EP ... a chyba na sprzedaż nie został zatargany na wystawe :evil:

Almathea, przeczytaj mój post powyżej. Kotka była jedną z miotu w klatce z napisem "for sale".
Obrazek

Madzik

Od: Wto gru 09, 2003 21:36

Post » Pon lis 24, 2008 15:20

tak tak już właśnie doczytałam :roll: :roll: smutna sprawa ....

tak czy inaczej :(
almathea
FIFe & CFA registered

almathea

Post » Pon lis 24, 2008 15:37

MariaD pisze:
Rudzielec pisze:

Jeśli zostanie wprowadzony odgórny zakaz sprzedaży kociaków na wystawie to przynajmniej zmniejszy ryzyko kradzieży. Jeśli nie będzie można wynieść żadnego kota przed zakończeniem wystawy będzie ciężej wynieść tego ukradzionego. Oczywiście człowiek to pomysłowe zwierzę, ale przynajmniej nie byłoby sytuacji że "wynieśli kota na ramieniu". Po co tworzyć precedensy?
Ruda Paskuda :twisted:

Obrazek

Rudzielec

Od: Pt maja 11, 2007 9:31

Post » Pon lis 24, 2008 16:13

almathea pisze:no ale co z kotem/ lub kotami nawet do WuCeta nalezy chodzić :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted:

znajdź klatkę z "lizawką" , w której zostawisz pod opieką swoje szczęście :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon lis 24, 2008 16:18

danunka pisze:znajdź klatkę z "lizawką" , w której zostawisz pod opieką swoje szczęście :D

hm.....jestem poczatkujacym wystawca i nie rozumiem twojej wypowiedzi :oops: z jaka "lizawką"??
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Pon lis 24, 2008 16:22

margherita pisze:
danunka pisze:znajdź klatkę z "lizawką" , w której zostawisz pod opieką swoje szczęście :D

hm.....jestem poczatkujacym wystawca i nie rozumiem twojej wypowiedzi :oops: z jaka "lizawką"??

:D na wystawie w Bydgoszczy moja koteczka (kl.11) dostała pod opiekę małego bombelka kl.12 i tak go wylizała z radości ,że malutki miał irokeza na główce :lol:

danunka

Post » Pon lis 24, 2008 16:23

danunka pisze:
margherita pisze:

:D na wystawie w Bydgoszczy moja koteczka (kl.11) dostała pod opiekę małego bombelka kl.12 i tak go wylizała z radości ,że malutki miał irokeza na główce :lol:

:smiech3:
:ryk:
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Pon lis 24, 2008 16:27

margherita pisze:
danunka pisze:
margherita pisze:

:smiech3:
:ryk:

Obrazek
niebieska "lizawka"
Ostatnio edytowano Pon lis 24, 2008 16:33 przez danunka, łącznie edytowano 1 raz

danunka

Post » Pon lis 24, 2008 16:30

Rudzielec pisze:
MariaD pisze:
Rudzielec pisze:

Jeśli zostanie wprowadzony odgórny zakaz sprzedaży kociaków na wystawie to przynajmniej zmniejszy ryzyko kradzieży. Jeśli nie będzie można wynieść żadnego kota przed zakończeniem wystawy będzie ciężej wynieść tego ukradzionego. Oczywiście człowiek to pomysłowe zwierzę, ale przynajmniej nie byłoby sytuacji że "wynieśli kota na ramieniu". Po co tworzyć precedensy?

Są sytuacje, gdy kociak jest od dawna zaklepany, wszystko miesiącami omówione wielokrotnie z nabywcą, dom sprawdzony a na wystawie jest tylko przekazanie kota, bo akurat nabywca jest z tego miasta.

Jedynie czujność sąsiadów i bileterów zapobiegnie kradzieżom kotów. Ringi wystawców są otwarte z jednej, max dwóch stron. Obejrzenie podejrzliwie każdego wchodzącego i wychodzącego z kotem w/z ringu wystawców - dla mnie jedynym ratunkiem i rozwiązaniem.
Czujność sąsiadów. Pytanie każdego niewystawcę otwierającego klatkę: "a co Pan/Pani robi?, gdzie właściciel kota?"
Kociaka, zwłaszcza małych ras można spokojnie wynieść w kieszeni, w rękawie, za pazuchą.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon lis 24, 2008 19:31

Zgadzam się z MariąD, czujność sąsiadów przede wszystkim, to sprawdza się najlepiej :D .
A swoja drogą, szkoda mi kota i hodowcy :(

Clio

Od: Nie lis 23, 2008 0:10

Post » Pon lis 24, 2008 20:00

Zmieniając temat, czy są gdzieś wyniki wystaw specjalistycznych z Poznania? Ciekawi mnie zwłaszcza ten "IDEAŁ".

aprikot

Od: Pon lip 17, 2006 8:40

[poprzednia][następna]