WYSTAWA FIFe W WARSZAWIE (10-11 GRUDNIA 2005)

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto gru 13, 2005 10:54

zinka pisze:Dziękuję w imieniu swoim i pozostałych stewardów. Było naprawdą ciężko, złaszcza pierwszego dnia. Wystawcy nie bardzo wiedzieli, kiedy przynieść kota do oceny, a stewardzi mieli problem z odnajdywaniem poszczególnych numerów na hali. Drugiego dnia było ciut lepiej. Praca na ringu bez mikrofonu nie jest łatwa a bez współpracy steward- wystawca praktycznie niemożliwa.

Lilu, Tobie też bardzo dziękuję, :D dobrym stewardem można być mimo młodego wieku. Mam nadzieję, że jeszcze się kiedyś spotkamy na ringu. :D

No pewnie że sie spotkamy :twisted: nie pamietasz ze nocuje u Ciebie jak przyjde na wystawe w Lublinie ? 8) :wink: Fajnie było razem z Tobą pracować. Sedzia chyba też był zadawolony .W sobote było gorzej :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: No a tak nie na temat to jak będzie nastepna wystawa to moge przyjechac i pomoc w czyms ( chyba w piatek przed wystawa robicie cos na hali ?) Jak sie znajdzie cos dla mnie to dajcie znać. Jak tata nie będzie miał służby to mnie przywiezie ;)I od razu możecie mnie wpisac na liste stewardow na wystawach w Wawie :twisted: Mimo trudności szkoda że wystawa trwa tylko dwa dni ... :( Wystawiałam Matyldę w Bisie jejku jak ona sie trzesla ;( w koncu ja przytulilam a ona lepek chowała ze strachu. "Moja" kruszynka żal mi sie jej zrobiło i dałam jej pare razy buzi w glowke :P
Obrazek

Lilu

Od: Śro mar 03, 2004 16:41

Post » Wto gru 13, 2005 12:58

Dziękuję, Lilu, za pocieszanie mojej Tyldzianki :)

Funia

Od: Wto cze 10, 2003 20:48

Post » Wto gru 13, 2005 13:03

http://ccbaltic.pl/wawagr2005.html - kilka fotek z wystawy
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Wto gru 13, 2005 14:06

koc-cat pisze:Gdy przeczytałam powyżej tyle krytycznych uwag zastanowiłam sie czy aby byliśmy na tej samej wystawie :wink:

To dziwne, ale ja odbieram to, co tak jest krytykowane zupełnie odwrotnie.

podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała koc-cat

WIELKIE GRATULACJE dla PFA za zorganizowanie wystawy :D
pewnie, że były i małe niedociągnięcia, ale całokształt wywarł na mnie takie dobre wrażenie, że nie miały one większego znaczenia :)
To nie pierwsza wystawa, na której byliśmy i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że była z nich najlepsza :!: TAK TRZYMAĆ!

a z tego co mi opowiadali ludzie, którzy dużo jeżdżą po wystawach zagranicznych to podobno fakt, że numery nie są wyczytwane przez mikrofon i samemu trzeba pilnować kolejki to rzecz normalna!

azka

Od: Pon mar 14, 2005 13:29

Post » Wto gru 13, 2005 23:03

Bardzo możliwe, że tak jest, ale polscy wystawcy nie są do tego przyzwyczajeni.
Zamiana klatek,( która tak naprawdę nie powinna mieć miejsca) czy wycofanie z oceny kota, powinno być zgłoszone w sekretariacie. Jeśli sędzia ma na stoliku kota za kotem bez przerwy, ocena przebiega znacznie sprawniej.
Obrazek

zinka

Od: Wto lut 22, 2005 20:28

Post » Wto gru 13, 2005 23:24

Jeśli chodzi o brak wywoływania kotów przez głośniki, to może warto skorzystać z doświadczenia innych organizacji hodowlanych?
Na wystawach PZF nie wywołuje się kotów do oceny. Stewardzi informują wystawców, że teraz ich kot ma byc oceniany.
Jednak nie muszą biegać po sali "na oślep" w poszukiwaniu hodowców.
Numery klatek nie są do nich przyklejone, lecz są wywieszone na wysięgnikach ponad głowami publiczności. Są wielkości kartki A4 i są dobrze widoczne z daleka. Steward stojący obok sędziego może z tego miejsca dostrzec gdzie znajduje się klatka, której właśnie szuka.
Fakt, że wystawy PZF są mniejsze niż PFA, także pod względem zajmowanej powierzchni. Ale takie "oflagowanie" byłoby dużym ułatwieniem dla stewardów.
Wygląda to tak: http://upload.miau.pl/1/39895.jpg

Mam nadzieję, że to rozwiązanie nie jest opatentowane :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto gru 13, 2005 23:34

Fajne :D :D :D :D :D :D :D :D
Obrazek

Lilu

Od: Śro mar 03, 2004 16:41

Post » Śro gru 14, 2005 0:29

Lilu pisze:Fajne :D :D :D :D :D :D :D :D

No i samym wystawcom łatwiej by było szukać konkurencji. :twisted:
Basienia

Post » Śro gru 14, 2005 8:26

Basienia pisze:
Lilu pisze:Fajne :D :D :D :D :D :D :D :D

No i samym wystawcom łatwiej by było szukać konkurencji. :twisted:

Basia!!!! :lol: :lol:

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Śro gru 14, 2005 9:56

A może wysoko nad ringiem przydałaby się elektroniczna tablica z numerami kotów, które zaraz będą oceniane. Pomysł ściągnięty od poczty głównej w Kielcach :wink:
Obrazek

Projektowanie stron internetowych www.mirieldesign.com --- Genetyka: Dziedziczenie kolorów w pigułce, Inbred --- Koty norweskie leśne Skogkatt.pl

Miriel

Od: Czw lut 12, 2004 18:27

Post » Śro gru 14, 2005 10:01

Miriel pisze:A może wysoko nad ringiem przydałaby się elektroniczna tablica z numerami kotów, które zaraz będą oceniane. Pomysł ściągnięty od poczty głównej w Kielcach :wink:

Tylko taka tablica sporo kosztuje niestety.
Obrazek

wojtekn

Od: Czw wrz 23, 2004 7:27

Post » Śro gru 14, 2005 12:49

w Poznaniu mialo byc tak, tyle, ze nie rzutnik nie dawal rady w oswietlonej sali. To musza byc panele LCD a to jest drogie (1600zl za 1 szt na 2 dni a tych paneli potrzeba kilka)
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Śro gru 14, 2005 13:01 Bardzo udana impreza.

Powodzenia przy organizacji następnych wystaw.
Ostatnio edytowano Śro lut 07, 2007 22:12 przez gattinata, łącznie edytowano 3 razy

gattinata

Od: Pt sty 07, 2005 0:19

Post » Śro gru 14, 2005 20:17

Z tymi wyswietlaczami numerow to moze nawet dobry pomysl, bo czasami jak sa numery wywolywane to w harmidrze mozna nie uslyszec.

Sadze, ze w ofercie by mozna bylo cos znalezc, wlaczylam googla i nawet znalazlam kilka, tutaj pokaze jedno z najprostszych, ze wzgledu na cene, ktora jest obok i mozna sie w przyblizeniu zorientowac.
http://www.nautica.gda.pl/oferta7.htm
Obrazek

Edycja

Od: Wto lip 12, 2005 20:22

Post » Śro gru 14, 2005 21:05

wyswietlacz musi zmiescic glowny numer oraz kolejke wolanych juz wczesniej. Trzeba by zbudowac tablice jak do koszytkowki ;)
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

[poprzednia][następna]