[WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Pon kwi 30, 2012 12:30 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Avian pisze:Pytanie laika - widzę, że będzie sędzia, który oceniał wczoraj mojego kociaka. Wiadomo, ze lepiej, żeby teraz trafił do innego do oceny. Do kogo mogę pisać prośbę, zeby tego sędziego w moim przypadku nie uwzględniano? Czy może juz na wystawie takie sprawy się załatwia?

Z tego co się orientuję, to trzeba wpisać w uwagach przy zgłaszaniu, a teraz to nie wiem może z powrotem na adres z którego przychodzi potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia?

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon kwi 30, 2012 14:06 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

ewkaa pisze:
Avian pisze:Pytanie laika - widzę, że będzie sędzia, który oceniał wczoraj mojego kociaka. Wiadomo, ze lepiej, żeby teraz trafił do innego do oceny. Do kogo mogę pisać prośbę, zeby tego sędziego w moim przypadku nie uwzględniano? Czy może juz na wystawie takie sprawy się załatwia?

Z tego co się orientuję, to trzeba wpisać w uwagach przy zgłaszaniu, a teraz to nie wiem może z powrotem na adres z którego przychodzi potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia?
W przypadku kociaka nie ma obawy trafienia do tego samego sędziego. Jeżeli chodzi o certyfikat to się mówi przed ocena że ma się już od niego ocenę - wtedy pod jego ocena podpisuje się inny sędzia i przy zgłaszaniu do FPL wpisuje się imię i nazwisko tego sędziego.

Taka sama sytuację miałam przed Lesznem - pisałam że nie mogę być oceniana u dwóch sędziów i w odpowiedzi dostałam informacje że to komputer losuje jakie grupy są przydzielone do danego sędziego.
Obrazek

karolcia_nfo

Od: Nie paź 10, 2010 20:33

Post » Pon kwi 30, 2012 14:17 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

karolcia_nfo pisze:
ewkaa pisze:

W przypadku kociaka nie ma obawy trafienia do tego samego sędziego. Jeżeli chodzi o certyfikat to się mówi przed ocena że ma się już od niego ocenę - wtedy pod jego ocena podpisuje się inny sędzia i przy zgłaszaniu do FPL wpisuje się imię i nazwisko tego sędziego.
No to się zgadza, ale czasem chciało by po prostu się usłyszeć opinię różnych sędziów więc nie sam podpis jest istotny :wink: Bo tak to ja np. już mam 3 czy 4 oceny od tej samej sędziny (i to prawie pod rząd), którą nota bene bardzo lubię, ale ostatnio to już nawet ona sama się śmiała, ze co to innych sędziów nie ma, bo stale do niej trafiam :lol:
Z doświadczeń znajomych słyszałam, że prośby dotyczące "sędziego" wpisane w uwagach przy zgłoszeniu przeważnie są uwzględniane - oczywiście pewnie na tyle na ile to jest akurat możliwe, bo w końcu nie da się za każdym razem wszystkim dogodzić :)

ewkaa

Post » Pon kwi 30, 2012 15:41 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Wiadomo że wszystkim nie da się dogodzić :)

Ja też mam ostatnio szczęście do jednej sędziny która będąc na określonej wystawie ocenia zawsze moje koty ;)
Obrazek

karolcia_nfo

Post » Pon kwi 30, 2012 16:53 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

karolcia_nfo pisze: W przypadku kociaka nie ma obawy trafienia do tego samego sędziego.

Naprawdę? A dlaczego?
Ktoś sprawdza, ze ten sędzia juz tego kociaka oceniał?
Jak to działa?

Przepraszam, uczę się, każdą wiedzę nową przyswoję z zapałem :oops:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon kwi 30, 2012 16:58 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Avian pisze:
karolcia_nfo pisze: W przypadku kociaka nie ma obawy trafienia do tego samego sędziego.

Naprawdę? A dlaczego?
Jak to działa?

Wydaje mi się, że chodziło raczej o to, że kociak nie dostaje certyfikatów więc nawet jak oceni go drugi raz ten sam sędzia, to nie trzeba prosić innego o podpis o czym karolcia_nfo wyjaśniła dalej :)
karolcia_nfo pisze:Jeżeli chodzi o certyfikat to się mówi przed ocena że ma się już od niego ocenę - wtedy pod jego ocena podpisuje się inny sędzia

ewkaa

Post » Pon kwi 30, 2012 17:19 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Nie wiem jak traktować opłaty za wystawę, jeżeli zgłoszenia zostały przedłużone....
Zapłaciłam dzisiaj normalną kwotę, bez doliczania 10 zł ale jeśli będzie trzeba, bez szemrania dopłacę na miejscu.
Obrazek

BLUEPARADISE

Od: Pon maja 26, 2008 19:38

Post » Pon kwi 30, 2012 17:36 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

BLUEPARADISE pisze:Nie wiem jak traktować opłaty za wystawę, jeżeli zgłoszenia zostały przedłużone....
Zapłaciłam dzisiaj normalną kwotę, bez doliczania 10 zł ale jeśli będzie trzeba, bez szemrania dopłacę na miejscu.

Moim zdaniem to, co zrobiłaś jest logiczne.
Obrazek

Kicimiau

Od: Pt kwi 03, 2009 19:31

Post » Pon kwi 30, 2012 20:33 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Zgłoszenia elektroniczne już nie działają. Czy w takim razie można prosić o podanie liczby zgłoszonychi kotów z podziałem na rasy?
Obrazek

karolcia_nfo

Post » Pon kwi 30, 2012 20:46 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Avian pisze:

Naprawdę? A dlaczego?
Jak to działa?

W przypadku kociąt nie ma znaczenia jaki siedzia i ile razy ocenia kociaka. Mój w klasie kociąt i młodzieży był oceniany dwa razy przez tą samą sędzinę ale znam przypadki gdzie kociak był oceniany kilka razy przez tego samego sędziego. W klasie kociąt i młodzieży liczą się głównie zdobyte tytuły Best in Show. Wygrywając 5 razy w klasach 11 i 12 kociak może uzyskać tytuł Junior Winner :)

W przypadku dorosłych kotów, podczas zdobywania określonych tytułów potrzeba uzyskać określoną liczbę certyfikatów uzyskanych od różnych sędziów. Oceny mogą się powtórzyć na różnych poziomach - przykładowo sędzia X może ocenić Twojego kota tylko raz w klasie 9/10 ale nie oznacza to że nie może cię oceniać w wyższej. Najważniejsze jest to aby dorosły kot otrzymał na określonym poziomie 3/6(8)/9(11) certyfikatów od różnych sędziów :)
Obrazek

karolcia_nfo

Post » Pon kwi 30, 2012 22:05 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

karolcia_nfo pisze:
Avian pisze:

Naprawdę? A dlaczego?
Jak to działa?

W przypadku kociąt nie ma znaczenia jaki siedzia i ile razy ocenia kociaka. Mój w klasie kociąt i młodzieży był oceniany dwa razy przez tą samą sędzinę ale znam przypadki gdzie kociak był oceniany kilka razy przez tego samego sędziego. W klasie kociąt i młodzieży liczą się głównie zdobyte tytuły Best in Show. Wygrywając 5 razy w klasach 11 i 12 kociak może uzyskać tytuł Junior Winner :)

W przypadku dorosłych kotów, podczas zdobywania określonych tytułów potrzeba uzyskać określoną liczbę certyfikatów uzyskanych od różnych sędziów. Oceny mogą się powtórzyć na różnych poziomach - przykładowo sędzia X może ocenić Twojego kota tylko raz w klasie 9/10 ale nie oznacza to że nie może cię oceniać w wyższej. Najważniejsze jest to aby dorosły kot otrzymał na określonym poziomie 3/6(8)/9(11) certyfikatów od różnych sędziów :)

Rozumiem.
Ja po prostu chcę sie jak najwięcej o rozwoju i możliwościach mojego kociaka dowiedzieć, a jak w ciągu 6 dni ten sam sędzia go obejrzy, to nic nowego nie wniesie. Na razie na kilku wystawach był zawsze u różnych i wiedza i opinie każdego z sędziów ukierunkowały mnie, na co zwrócić uwagę w kolejnych tygodniach czy miesiącach rozwoju młodego. Szczególnie ważne, jak sie trafi na sędziego, który jest z rasa związany i dostrzega niuanse.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon kwi 30, 2012 22:22 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Olivia pisze:Czy ktoś jedzie Z Lublina DO Łodzi ;) :?:
Bardzo dziękuję za odzew na moje zapytanie Obrazek

Sprawa już załatwiona, czyli nieaktualna :D
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Wto maja 01, 2012 0:29 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Cierpliwie w takim razie czekam i ja na ILOSC KOTOW Z PODZIALEM NA RASY. :P
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Wto maja 01, 2012 11:03 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

• Organizator nie zapewnia krzeseł wystawcom.
8O
Za taką cenę stać cały dzień to trochę nie fajnie :?
Pamietajcie o krzesłach :)
IC Avari FaBriCat*PL
ur. 23.08.2010

Julia_Av

Od: Śro mar 14, 2012 18:22

Post » Wto maja 01, 2012 11:18 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Julia_Av pisze:
• Organizator nie zapewnia krzeseł wystawcom.
8O
Za taką cenę stać cały dzień to trochę nie fajnie :?
Pamietajcie o krzesłach :)
Podobno można wypożyczać krzesła za opłatą (tak słyszałam że na poprzednich targach odbywających się na tej hali była taka możliwość ale osobiście nie wiem jak to jest w rzeczywistości). Lepiej zabrać ze sobą krzesła ;)

A wyjaśniła się sprawa z parkingiem? Będzie bezpłatny dla wystawców? Jeżeli nie to ile będzie kosztować możliwość zostawienia samochodu na parkingu?
Obrazek

karolcia_nfo

[poprzednia][następna]