karolcia_nfo pisze:ewkaa pisze:Avian pisze:Pytanie laika - widzę, że będzie sędzia, który oceniał wczoraj mojego kociaka. Wiadomo, ze lepiej, żeby teraz trafił do innego do oceny. Do kogo mogę pisać prośbę, zeby tego sędziego w moim przypadku nie uwzględniano? Czy może juz na wystawie takie sprawy się załatwia?
Z tego co się orientuję, to trzeba wpisać w uwagach przy zgłaszaniu, a teraz to nie wiem może z powrotem na adres z którego przychodzi potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia?

W przypadku kociaka nie ma obawy trafienia do tego samego sędziego. Jeżeli chodzi o certyfikat to się mówi przed ocena że ma się już od niego ocenę - wtedy pod jego ocena podpisuje się inny sędzia i przy zgłaszaniu do FPL wpisuje się imię i nazwisko tego sędziego.

No to się zgadza, ale czasem chciało by po prostu się usłyszeć opinię różnych sędziów więc nie sam podpis jest istotny 

Bo tak to ja np. już mam 3 czy 4 oceny od tej samej sędziny (i to prawie pod rząd), którą nota bene bardzo lubię, ale ostatnio to już nawet ona sama się śmiała, ze co to innych sędziów nie ma, bo stale do niej trafiam 
 Z doświadczeń znajomych słyszałam, że prośby dotyczące "sędziego" wpisane w uwagach przy zgłoszeniu przeważnie są uwzględniane - oczywiście pewnie na tyle na ile to jest akurat możliwe, bo w końcu nie da się za każdym razem wszystkim dogodzić