Światówka we Francji 30-31.10.2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro lis 03, 2010 0:26 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Moze wyjsciem z sytuacji byloby zapraszanie sedziow z kazdego kraju po jednym. A nie jak to ma miejsce na wielu wystawach i mialo i miejsce teraz ze duzo sedziow jest z jednego kraju a najczesciej z WLOCH wlasnie. Mozna jeszcze zweryfikowac sklad sedziowski na POZNAN 2011 WS - jest caly rok. Aby np nie bylo wiekszosci Czechow, Wlochow czy z krajow Skandynawskich. Nie bylo by wtedy LOBBOWANIA jak ktos juz wczesniej o tym napisal - ze mialo to teraz miejsce.

Przegladajac katalog WS zauwazyl ze bardzo duzo wystawcow bylo z Wloch i jest tak rok w rok. Moze gdyby tak duzo sedziow nie bylo z Wloch to mniej wystawcow bylo by z Wloch a co za tym idzie i inne kraje mialyby szanse i ta statystyka wygladalaby inaczej. Moze tez wystawcy z innych krajow chetniej by uczestniczyli w WS gdyby mieli pewnosc ze wybor WW ( ale i nie tylko ) jest jak najbardziej uczciwy. Rozmawiajac z wystawcami z innych krajow podzielaja oni zdanie ze nie warto jechac bo i tak Wlosi lub Skandynawowie wygraja i nie warto jechac szczegolnie jezeli wystawa jest daleko lub w kraju gdzie jest drogo. Duzo pieknych kotow wogole nie jezdzi na WS lub jezdzili, ale gdy zobaczyli jak sie sprawy maja to przestali jezdzic. I na zakonczenie my maluccy ktorzy jednak uczestniczymy w WS cieszmy sie z certyfikatow i NOM BIS ewentualnie. :cry:
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Śro lis 03, 2010 8:09 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Jadry pisze:....świadczy tylko o pozycji naszego kraju w FIFE. ...

żeby tylko to :wink:
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Śro lis 03, 2010 8:27 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Jak 2 WW w mojej rasie znam dzięki moim cudownym znajomym którzy je zdobyli tak reszty wyników znaleść nie mogę. Olok moglabys mi jakos dac wyniki światowki dla naszej rasy.

Z fotek impreza ładna ale NIE HIGIENICZNA.. Ja jak oceniam myszy to rekawy zakasane i mysz na wycigniecie dłoni a tu było mizianie przytulanie KOTÓW... Przy 300 kotach są epidemie a co przy takiej ilości.. Rezugnuję z zabrania kotów na 2011.. Zabiorę tyłek by pooglądać tylko. Szkoda bo Bahi na światówkę w sam raz..

Amusia

Od: Śro wrz 10, 2008 6:52

Post » Śro lis 03, 2010 9:56 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Jadry pisze:kilka wrażeń po wystawie....
Radość - z wyniku naszej BEN - Ginger - BIV i NOM to sporo w tej konkurencji :D
Smutek - BEN - Goliat, po wystawie wyjechał do Argentyny :o
Zmęczenie - to jednak daleko.... :?
Rozczarowanie - MCO Harittka - ocena sędziego tylko według wagi... :oops:
Przyjemność - spora integracja i wzajemna sympatia polskich wystawców :piwa:

a wystawa - sobota...
- można ponarzekać na warunki oceny kotów, ale w porównaniu ze Szwajcarią było o niebo lepiej...
- tragiczny catering, wszechobecny brud, pękające balony, wiele ciemnych miejsc na hali - po prostu słabo zadbano o inne sprawy poza podium na którym dominował język francuski jako powszechnie znany w FIFE. Komunikaty po angielsku sporadyczne ...
niedziela -
Nie komentuję wyników i werdyktów - jednak nie tylko moje wrażnie były mocno mieszane... Na wystawie było wielu sędziów, co do których wiedzy, profesjonalizmu, uczciwości itd... nigdy nie miałem i dalej nie mam żadnych wątpliwości. Dziwnym trafem Ci sędziowie bardzo często nie potrafili wytypować wygrywającego kota - mylili sie najczęściej... przy dużej zgodności części sędziów, ich typy przegrywały. Analiza głosowań w Bis-ie pokazuje to dosć wymownie.
NIe tylko ja widziałem zbyt wiele pięknych kotów, przegrywających w głosowaniu z zaledwie średniakiem (kuriozum to dorosły kocur MCO - jakie kocury odpadły to wiedzą Ci co widzieli...) Niestety lobby włoskie jest tak mocne, że potrafi zabrać wiele przyjemności z oglania takiego finału. Oczywiście wiele futrzaków otrzymało swój WW zasłużenie, ale zbyt dużo werdyktów wywoływało tylko usmiech. Według wyników WW, w tej chwili liczą się tylko koty włoskie i skandynawskie. Rzucone WW dla innych nacji, w tym gospodarzy, były tylko gestami w strony prężnych organizacji narodowych. To, że od lat, nie wygrywają polskie koty świadczy tylko o pozycji naszego kraju w FIFE. Za rok oczywiscie dostaniemy ze dwa WW jako organizatorzy wystawy, ale patrząc na realia typuję tablicę medalową wyników Poznań 2011 - (do rozdania 26 tytułów WW2011)
- Włochy 7
- Skandynawia 6
- Rosja, Ukraina (byłe WNP) - 5
- Polska - 2
Bardzo chcę się mylić, to jednak była 3-cia moja światówka, przebiegająca według tego samego lobbistycznego schematu.
A tak poza tym i tak bedę na nastepnych wystawach, gdyż poza ocenami i wynikami, jest jeszcze coś innego - wiele wspaniałych kotów, kontakty z ciekawymi hodowlami, jedyna niepowtarzalna atmosfera, dwa ciekawe, niezpomniane dni pasji, przygody i zabawy - po prostu WORD SHOW - i to dlatego warto tam być i przeżyc tą atmosferę osobiście... W tym roku dużą grupą Polaków bawiliśmy się zdecydowanie lepiej niż sędziowie więc każdy miał to co chciał i każdy jest zadowolony.
Na koniec konkurs (nagroda - duze piwo w Poznaniu lub Łodzi) - jak Polacy zamawią drugie (i nastepne) piwa w francuskiej knajpce ?? - zgadujcie

smutne,jeśli prawdziwe :(

mimo i tak pojade w przyszłym roku do nas,żeby pokibicować

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Śro lis 03, 2010 10:49 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Amusia pisze:Jak 2 WW w mojej rasie znam dzięki moim cudownym znajomym którzy je zdobyli tak reszty wyników znaleść nie mogę. Olok moglabys mi jakos dac wyniki światowki dla naszej rasy.

Z fotek impreza ładna ale NIE HIGIENICZNA.. Ja jak oceniam myszy to rekawy zakasane i mysz na wycigniecie dłoni a tu było mizianie przytulanie KOTÓW... Przy 300 kotach są epidemie a co przy takiej ilości.. Rezugnuję z zabrania kotów na 2011.. Zabiorę tyłek by pooglądać tylko. Szkoda bo Bahi na światówkę w sam raz..

Znasz ... z FB chyba znasz :wink: Widac, ze nie sledzisz watku, bo wyniki z IV kat. masz m.in. na str. 6. Reszty nie bede komentowac :wink:

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Śro lis 03, 2010 10:53 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

A tutaj wyniki moich potworow:

PR SC Maramao's Fridoline JW, DSM - CAPIB, tym samym zakonczyla tytul International Premior
SC S*Ariadnes Maiko DSM - PH
IC Crazy Mary Mr. Pink*PL - CAGCIB
GIC Don Nuno De Vill*ES, JW - CACS
CH Sydsu Hobbits Akbar Rue - tym razem Ex 2 :-(

i wreszcie

FIN*Mimin Nemorino - CAC (tym samym zakonczyl tytul Champion), BIV and nom BIS!

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Śro lis 03, 2010 11:01 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Amusia, na poprzedniej stronie wkleiłam link do katalogu z ocenami wszystkich kotów:
http://www.fff2010.com/doc/Catalogue%20 ... 202010.pdf
Obrazek

majast

Od: Sob maja 05, 2007 22:06

Post » Śro lis 03, 2010 11:21 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Jadry pisze:Na koniec konkurs (nagroda - duze piwo w Poznaniu lub Łodzi) - jak Polacy zamawią drugie (i nastepne) piwa w francuskiej knajpce ?? - zgadujcie

co do wynikow, doszly do mnie bardzo niepokojace informacje, ktore maja potwierdzenia w tym co pisza osoby obecne na tej swiatowce
co do zamawiania piwa- polak mowi : piec piec poproszę- pokazujac trzy palce
jezeli sie myle, licze, ze w Poznaniu mi wszytsko opowiesz :) do rychlego zobaczenia
i gratuluje wynikow :)

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Śro lis 03, 2010 12:43 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Troszkę moich zdjęć ze światówki w St. Etienne :)
http://coonkitty.pl/Wystawy_Shows/WS201 ... index.html
Mamy kocięta :-))
Obrazek

Rudas*

Od: Pon wrz 17, 2007 17:00

Post » Śro lis 03, 2010 14:00 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Macrela

Od: Sob cze 10, 2006 14:42

Post » Śro lis 03, 2010 14:04 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

a ja mam takie pytanko , bo nie wiem czy nie nadinterpretuje zdjęcia - czy Linda Knyova była stewardem?
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Śro lis 03, 2010 14:13 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Macrela pisze:"co przyniosl Facebook"...

http://www.luckyowl.ch/WS2010_claimBIS.pdf

"no" 8)

dobrze, że są osoby, które nie przymkną oka
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Śro lis 03, 2010 14:24 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

bluecats pisze:a ja mam takie pytanko , bo nie wiem czy nie nadinterpretuje zdjęcia - czy Linda Knyova była stewardem?

Tak, byla stewardem

Macrela

Od: Sob cze 10, 2006 14:42

Post » Śro lis 03, 2010 14:51 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

hmm ... myślałam, że zdała egzamin sędziowski na III kat
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Śro lis 03, 2010 15:13 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Bo zdala i juz sedziowala III kat na 2 wystawach. Bedzie tez sedziowac III kat w PL niedlugo. 8O
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

[poprzednia][następna]