Pokaz kotów w Gdańsku -jak walczyć z handlarzami kotów!!!

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto kwi 11, 2006 13:46

już wiem :idea:

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Wto kwi 11, 2006 13:50

w skr macie wystawe w czerwcu,nie? szkoda że troche daleko ,pojechałabym zobaczyć ,dużo mco macie w klubie..

zenia

Post » Wto kwi 11, 2006 13:57

Zeniu ale oni to nie FPL, a maine coony w klubie mają ze znanej sopockiej hodowli. SKR ma tylko patronat WCF i nic więcej jak narazie.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Wto kwi 11, 2006 14:14

ale popatrzeć na koty lubię zawsze...ciekawa jestem z jakich hodowli i wogole ,bo na stronie nie ma listy hodowli...

zenia

Post » Wto kwi 11, 2006 14:21

zenia pisze:w skr macie wystawe w czerwcu,nie? szkoda że troche daleko ,pojechałabym zobaczyć ,dużo mco macie w klubie..

Tak,w czerwcu 17-18 czerwca mamy wystawę w Toruniu. Oczywiście pojedziemy na debiut z naszą Rusałką :) choć jest jeszcze jest za mała żeby ją oceniać,ale cóż niech się mała przyzwyczaja. Naszczęście jest bardzo odważna więc myśle że będzie dobrze.

P.S.: a Toruń aż tak daleko nie jest :)

krzysiekb

Od: Śro mar 01, 2006 12:57

Post » Wto kwi 11, 2006 14:29

Enya pisze:SKR ma tylko patronat WCF i nic więcej jak narazie.

FPL ma tylko patronat FIFe i nic więcej jak na razie...
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Wto kwi 11, 2006 14:30

tak daleko nie jest ,ale żeby sie pogapić na koty ,to sie nie opłaca ,a wystawiać u was nie mogę..

zenia

Post » Wto kwi 11, 2006 14:33

- a jeszcze zastanawiające jest to ,że w sklepie zoo w tesco zdejmują ogłoszenia z tablicy ,o sprzedaży kotów rasowych ..nie zalezy im chyba na tych rasowych ,tylko sprzedają te swoje z ''pseudochodowli''

zenia

Post » Wto kwi 11, 2006 17:04

Tak macie rację - wystąpiła pewna nieścisłość.
Będę na drugi tydzień, osobiście- i już na miejscu, dowiem się jak maja wyglądać te pisma.

Nie pisałam o sprzedazy kotów hodowlanych.

Zeniu ale oni to nie FPL, a maine coony w klubie mają ze znanej sopockiej hodowli. SKR ma tylko patronat WCF i nic więcej jak narazie.

Enya - czy to naprawdę jest takie ważne? Zawsze udawadniesz wyższość - Swiąt Wielkanocnych, nad Swiętami Bozego Narodzenia.

Mnie nie interesują, waśnie w świecie baśni!

Ja nie chce załatwiać, tylko czegoś dla siebie. Tylko żeby zwierzęta znikneły, ze sklepów zoologicznych, rynków i giełd! Na razie.

Dzwonię ze swojego telefonu, jeżdżę moim samochodem. Po to żeby ukrócić ten proceder!!!

I co wynikło w dalszej części postów - kluby, wystawy itp.

Powiedzcie to tym zwierzętom- w tych klatkach, że jest lepszy świat! Pięknych wystaw, dobrego jedzenia, nie rodzenia-cztery razy w roku! Ze są kosmetyki dla kotów! I są ludzie którzy kochają, a nie traktują kotów jak rzecz, na której można zarobić! Nie ma kopniaków,ciasnych klatek!
Przecież to nie jest takie trudne, a póżniej- wejść do swojego domu, wygłaskać SWOJE koty, dać SWOIM kotom jedzenie, i posłuchać jak SWOJE koty z zadowolenia mruczą.

Jasne można napisać, że to te koty- to napewno są chore, albo że to nie jest MCO jak zapewnia sprzedawca.

W tym wsztstkim nie chodziło mi o pisanie, tylko żeby zacząć coś robić.

:(

Scarlet

Od: Nie lis 13, 2005 19:00

Post » Wto kwi 11, 2006 18:32

podawac jeszcze adresy sklepow gdzie sprzedaja pseudorasowce?

ps
marzy mi sie stowarzyszenie "lapiace" pseudohodowcow :twisted:
oczywiscie nie moje, ja jeszcze zakladac nie moge :lol:

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Wto kwi 11, 2006 18:51

Zaczynać trzeba nie od sklepów, tylko od swoich znajomych.

baltic

Od: Czw maja 19, 2005 6:00

Post » Wto kwi 11, 2006 18:56

znajomych ktorzy rozmnazaja jakiekolwiek zwierzeta nie mam

w sumie to wiekszosc nie ma zwierzat, jak ma to psy kundelki niepodobne do rzadnej rasy, koty domowe

kimi1

Post » Wto kwi 11, 2006 19:28

Kimi - podaj adresy tych sklepow. Wszystkie sobie wypiszę, zeby mieć z czym pojechać.

Weszłam na forum koty - i tam panuja trochę inne klimaty, niz na forum hodowlanym. Tylko tam nie zainteresuje dziewczyn tym problemem - ze w sklepach zoologicznych są sprzedawane, koty niby rasowe(one szukaja kochajacych domków, dla naszych dachowców)
Tu niby wszystkich bulwersuje temat ,,chodowli,, ale jak mozna cos zrobić, to tego nie widać, żeby było zainteresowanie.
Kiedyś dla mnie ten problem tez był odległy. Ważne były wystawy, osiągniecia itd.. Teraz z perspektywy swojej- widze, że wcale nie był taki odległy.
Moge popatrzeć sobie na szafę - udekorowana pucharmi moich psów. Moge poogladać sobie medale, i poczytać na nich- w jakich miastach byłam(kawał hostorii)Dyplomami, moge wytapetować ściany w pokoju(a co, też ładna by wyszła apstrakcja)
Moge sobie powspominać ostatnie mioty- jak juz nie można było ich sprzedać. Bo słyszałam- tam mają też po rodzicach z rodowodem, ale jak tanio!
Któregoś dnia, nikt nie zachłyśnie sie tym że kociaki , po ICH lub ECH. Albo bedą to nieliczni. Reszta pójdzie, kupić tam gdzie taniej.
I bedzie ktoś patrzył na taką szafę, jak moja. A dwadzieścia lat, pracy hodowlanej wyrzuci do śmietnika.
W pewien sposób, jest to dla mnie krótko wzroczność. Tak jak by sie liczył tylko dzień dzisiejszy. A przecież są następne dni, tygodnie, miesiące.
Czy do tego, to wszystko ma zmierzać?
Znalazłam instytucję, która jest zainteresowana ta sprawą(szkoda że tak póżno)
Może pomóc. Mam ochotę, ruszyć coś z miejsca. I z czym sie spotykam- z próżnią. Albo który klub jest ważniejszy.
Gdybym prosiła o pieniądze-zrozumiałabym brak zainteresowania.
Ale tak, to czegoś po prostu nierozumiem.
Może rzeczywiście to zostawić - i dalej zastanawiać się nad wczesna sterylizacją, lub umowami.
Tak jest chyba łatwiej :(

Scarlet

Post » Wto kwi 11, 2006 19:40

najnowsze info: w sklepie ktorego adres podalam nie ma kotow i psow
prawdopodobnie w tym drugim ktorego namiary mialam podac tez nie bedzie bo to jedna siec

kimi1

Post » Wto kwi 11, 2006 20:03

Zbliżają sie święta - może dostarczą nowa partię ,, rasowych,, zwierzat. Bo to przecież na zająca, ludziska muszą prezent kupić.

Scarlet

[poprzednia][następna]