WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Pon mar 04, 2013 14:06 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

misiol pisze: chyba nie ma osoby, która mogłaby narzekać na organizację wystawy.

Jak bardzo mylisz się :wink:
Byłam na wystawie ....po raz pierwszy nie jako wystawca .
Współczuję tym niezadowolonym bycia na wystawach , męczarni i katorgi jaką muszą przechodzić . Dwa dni zastanawiałam się :po co tacy ludzie zgłaszają koty i przyjeżdżają na wystawy. Utyskiwaniom i żalom nie było końca. Nie tylko na organizatorów . Brak przyjaznej atmosfery nawet wśród wystawców :(
Żenujące i przykre .
Chciałoby się zaśpiewać parafrazując słowa piosenki "Gdzie podziały się tamte prywatki..." - "Gdzie podziały się tamte wystawy , gdzie tamten świat ..."
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon mar 04, 2013 14:09 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

W pełni podzielam opinię wistra za te pieniądze - kiepsko, niby wszystko było by ok - ale pomysł Z OSOBNĄ SALKĄ DLA SĘDZIOWANIA PORAŻKA - okropnie mało miejsca koty w ogóle nie chciały się zaprezentować bo były tak zestresowane obecnością tuż obok innych kotów odległości w porównaniach były niemal ramię w ramię jeśli chodzi np. o mco to duże koty i potrzebujemy większe odstępy no i co niestety za tym szło kiepskie oceny, mimo piórek i usilnych chęci zainteresowania kota nie dało rady postawić ucha... co u mco jest ważne :evil: dla mnie nie udana wystawa pod tym kątem. Jeżeli następna będzie organizowana w tym samym miejscu na pewno nie skorzystamy :!:

gocha1p

Od: Czw lut 17, 2011 14:17

Post » Pon mar 04, 2013 14:26 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

Zawsze doceniam wysiłek organizatorów , ale do ilości kotów powinna być proporcjonalna sala . Niestety tak nie było ,zupełnie na luzno nasuwa mi się pytanie ? Dlaczego w sali ocen nie ustawiono stoisk a w ich miejsce / m2 / rozsunąc klatki , zrobić ciut mniej miejsca na wnetrze sektorów i w tej samej sali zrobić ring ? ale to juz pod przyszła ocenę . Moja Hera ma sporo wystaw za soba ale nigdy jej takiej zestresowanej nie widziałem w czasie oceny i porównania .
Dla ciekawskich kilka fotek z wystawy , link w podpisie i prośba jak się podobało kliknij na stronie lubie to :ok:
Obrazek
Zdjęcia z ŁÓDŻ 22.11.2015. Wystawy - Galerie zdjęć - zapraszam http://www.andamira.pl/koty/galeria-wystawy-tekst/

spinoo

Od: Śro wrz 12, 2007 18:39

Post » Pon mar 04, 2013 14:30 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

gocha1p pisze: za te pieniądze - kiepsko

Organizatorzy wystaw pamiętajcie jeszcze o tym przy kolejnej wystawie "za te pieniądze"
Obrazek :twisted:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon mar 04, 2013 14:34 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

A co powiedzieli by scie na taki ring?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

I to w Paryzu, stwierdzilam, ze chyba jestesmy rozpieszczani, ale zato cena wystawy zupelnie inna bo na francucow 40 eur na dwa dni :-))), ale zato o wystawcow zadbano, szampan i whisky :-))))
Obrazek

ADOELLE*PL

Od: Wto sie 03, 2010 14:55

Post » Pon mar 04, 2013 14:50 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

danunka pisze:
gocha1p pisze: za te pieniądze - kiepsko

Organizatorzy wystaw pamiętajcie jeszcze o tym przy kolejnej wystawie "za te pieniądze"
Obrazek :twisted:

Posłuchaj za taki koszt wystawy oczekuję normalnych warunków dla swoich kotów podczas oceny... a nie kiedy ja kota nie mogę wystawić bo wchodzi mi na głowę, też mam kilkanaście wystaw na koncie ale na żadnej z nich moje koty nie zachowywały się jak na tej... a miałam kota w sobotę u Olgi Sizova i niestety ale podczas porównania prawie weszliśmy na drabinki obok tyle było miejsca.... czy to są optymalne i korzystne warunki do oceny :?: :?: :?: NIE dla mnie nie - jestem niezadowolona i drugi raz w to samo miejsce nie pojadę i tyle. Moje zdanie. I zgadzam się również z opinią spinoo.

gocha1p

Post » Pon mar 04, 2013 15:16 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

Faktem jest, że sala z ringiem nie była najlepszym rozwiązaniem - ale przecież to nie organizatorzy spowodowali w niej echo.
Natomiast poddenerwowanie kotów ...skoro ring się kończył o 20, to nikogo to chyba nie powinno dziwić. Wierzę ze nie tylko koty były bardzo bardzo zmęczone. Klatki przecież nie były aż tak strasznie gęsto jak nierzadko bywało...

Rozumiem że niezadowoleni wolą płatny parking ponad 500m od hali, bufet z grillem prawieże w klatce ze swoim kotem, z ceną 50 PLN za niedopieczony szaszłyk, wiatr hulający w korytarzu z klatkami... i inne podobne "udogodnienia".

Pewnie, że można ulepszać, pewnie że mozna mieć (bez złośliwości) lepszy pomysł... ale doceńmy to, co było udane.

A, może ja poprostu za często współorganizowałem rajdy motocyklowe, i wiem jak bardzo przykry jest na koniec komentarz "że rajd był do d... bo na bazie żurek był bez smaku (tonem kuchennej gwiazdy pewnego programu TV), a na odcinku 20km od startu były dziury w jezdni"...

PS. pomysł dla MOSiR'u - na podobnej imprezie w celu zabezpieczenia parkietu lepsza jest najzwyklejsza wykładzina typu linoleum (widziałem takie rozwiązania) - sumarycznie wychodziłoby taniej niż za każdym razem zakup folii... Ale to nie do końca moja sprawa jak własciciel obiektu rozwiązuje SWOJE sprawy.

PPS. @Danunka - ten dywan to ma koszmarny odcień, lepszy byłby kanarkowo-oliwkowy w pomidorową kratkę!!
"Common sense is not so common" - Voltaire, Dictionnaire Philosophique (1764)

Obrazek

misiol

Od: Wto maja 15, 2012 9:33

Post » Pon mar 04, 2013 15:27 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

ja nie mówię tutaj o jakimś echu na sali tylko o totalnym BRAKU MIEJSCA i ocena była na samym początku wystawy więc o zmęczeniu kota nie ma mowy.... poza tym na samej hali z klatkami było ok towarzystwo super ale sama ocena koszmar !

gocha1p

Post » Pon mar 04, 2013 16:04 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

:D tu się zgadzam :D
jednak wszyscy mielismy taie samo utrudnienie - więc...

...na szczęscie w Hali Ludowej (Stulecia) będzie miejsca pod dostakiem :D
(w sobotę byliśmy do oceny dopiero ok. 15... więc obaj, i ja, i kot mieliśmy dosyć oczekiwania :)
Mimo wszystko "minusy nie przesłaniają plusów" - jak dla mnie :D

Obrazek

misiol

Post » Pon mar 04, 2013 16:34 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

ADOELLE*PL pisze:A co powiedzieli by scie na taki ring?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

I to w Paryzu, stwierdzilam, ze chyba jestesmy rozpieszczani, ale zato cena wystawy zupelnie inna bo na francucow 40 eur na dwa dni :-))), ale zato o wystawcow zadbano, szampan i whisky :-))))

Jestem przeciw :D

mam nieaktualne uprawnienia do prac na wysokości.

Obrazek

misiol

Post » Pon mar 04, 2013 17:02 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

misiol pisze::jednak wszyscy mielismy taie samo utrudnienie - więc......

Akurat nie wszyscy pecha mieli ci kótrzy byli jakby w środku stawki , kolejności. Oceny przy jednym stanowisku porownania tuż obok , ruch stewardów / to ich praca/ itd. Jeżeli chodi o warunki do oceny to najgorsza wystawa jaką zaliczyliśmy po za wystawą w Libercu w sali teatralnej albo coś koło tego kto był to wie . Twierdzę , że umiejscowienienie stoisk handlowych w małej salce a ring w dużej byłoby ok . I na koniec doceniam wysiłek organizatorów ale twierdze , że dobrze się stało ,że było za mało sibów bo gdyby dopisały i byłby zapowiadany Breed to dopiero by było mało wesoło.
Obrazek
Zdjęcia z ŁÓDŻ 22.11.2015. Wystawy - Galerie zdjęć - zapraszam http://www.andamira.pl/koty/galeria-wystawy-tekst/

spinoo

Od: Śro wrz 12, 2007 18:39

Post » Pon mar 04, 2013 17:15 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

I serio, ustawianie sektorów w literę E wcale nie było przemyslane.
Taką czerwoną kropką np była moja Glitne (w tym wcięciu litery) i widziała kota oznaczonego drugą czerwoną kropką.
Musiałam zakładać firankę tak, by tego kota nie widziała.
I po co wystawa dla zwiedzających, skoro nie mogli kota zobaczyć, bo był zakryty (nie mówiąc o rozczarowaniu, "bo przecież przez mikrofon mówili, ze taki jest tylko jeden, a jest zakryty....")

Obrazek
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pon mar 04, 2013 17:20 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

Szanuję i podziwiam ogromne zaangażowanie organizatorów w realizację takiego przedsięwzięcia jakim jest wystawa.
Być może i jesteśmy "rozpuszczeni" wystawami np. w Poznaniu czy w zeszłym roku w Łodzi, ale czy tak nie mogłyby wyglądać wystawy? Widać wtedy efekty organizacji, a organizatorzy mają przyjemność w społecznym w końcu działaniu.

Byłam w sobotę w Brzegu jako widz. Mogę się niestety podpisać pod wypowiedzią wistry :(
Ciasno, w jednej sali duszno, w drugiej pogłos i przewiew (nie wiem co na to łysolki). Folia na podłodze, o którą można było się zabić tym bardziej biegnąc do oceny np z ciężkim kotem w transporterze. Stewardzi, którzy biegali szukając kotów, bo chyba w dużej sali nie wszystko było słychać - ogromny szacunek dla pracy całego stewardowego zespołu.
I jeszcze jedno - niestety - w sobotę katalog był niedostępny dla widzów 8O
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Pon mar 04, 2013 17:23 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

A w katalogu na ostatniej stronie było info, czemu nie kupuje się kotów z pseudo.
W takim razie było to tylko dla wystawców :wink:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pon mar 04, 2013 21:16 Re: WYSTAWA CCW/BRZEG 2/3 MARCA 2013

Nie ma wystaw idealnych, ZAWSZE można się czegoś czepiać.
Cieszmy się, że te wystawy są, bo wiele z nich mimo "zaklepanych" terminów wcześniej, nie odbywa się.
Nie jestem z tego klubu, ale doskonale wiem, że nie jest prosto zorganizować wystawę, nie zawsze mamy idealne warunki, ale nie przesadzajmy, nie było tragedii, ja nie spotkałam się z nieprzyjemną atmosferą - pamiętajcie, że atmosferę tworzymy sami....

magicmaggie

Od: Pt mar 02, 2012 16:21

[poprzednia][następna]