WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro cze 15, 2011 22:02 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Ja również nie, co więcej telefonicznie również nic się nie dowiedziałam. Warunki weterynaryjne na tej wystawie to normalnie top secret Obrazek
Ruda Paskuda :twisted:

Obrazek

Rudzielec

Od: Pt maja 11, 2007 9:31

Post » Czw cze 16, 2011 1:07 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

jaskier pisze:Wymiękam. Proszę napisać, jakie terminy szczepień wpisał weterynarz do książeczki Pani/Pana kota?

Taliju pisze:I po cóż od razu wymiękać:)???, skoro ileś postów wcześniej inne osoby pytały o to samo i NIE otrzymały jednoznacznej odpowiedzi...i co ma do tego mój weterynarz?

No właśnie - co ma do tego weterynarz szczepiący kota? Nie on wydaje decyzję o warunkach weterynaryjnych obowiązujących na danej wystawie.
Może wpisał tylko datę wykonania szczepienia? Z prostej przyczyny - brak w książeczce rubryki do wpisania daty jego ważności. Jestem w posiadaniu takiej książeczki. I nie wydaje mi się ta rubryka być konieczną (poza pełnieniem funkcji przypominającej dla właściciela kota), skoro w zależności od rodzaju szczepionki, jak również okoliczności w jakich jest wymagana (czyli np. wystawa), jej ważność może być różna.
Inna książeczka, z rubryką "data następnego szczepienia". Co w niej wpisuje wet w przypadku szczepienia z białaczką? Datę za rok od daty podania, bo tyle czasu działa p/białaczce. Jednak nie oznacza to przecież, że po roku przestaje chronić także przed kk i pp, gdy w przypadku tych chorób producent podaje dłuższy okres działania. Nijak ma się więc ten wpis weta do ważności na wystawie, na której obowiązkowe szczepienia ważne są 2 lata.

ania2126

Od: Nie wrz 23, 2007 17:38

Post » Czw cze 16, 2011 8:19 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

ciężko jest z noclegiem :( i chyba nie przyjadę z kociastymi...przecież musimy gdzieś spać. Ma może ktoś jakieś wolne miejsce z kwaterze w której ma zaklepane spanko? W związku z tym, że zgłoszenia są do 17.06 proszę o kontakt 889 446 004 lub e-maila jeśli ma ktoś namiar na wolne miejsce dla 1 osoby z 1 na 2 i z 2 na 3 lipca z 1 lub 2 kotami. Dzięki. Dzwoniłam do biura zakwaterować, ceny jednak zwalają z nóg :(.

paolka78

Od: Czw lis 18, 2010 11:01

Post » Czw cze 16, 2011 8:40 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Odkąd pamiętam, w tym terminie z noclegami jest masakrycznie. Opener robi swoje...
Kiedyś zaklepywałam sobie kwaterę już w kwietniu.
Od dwóch lat mam luksus, bo cudowni ludzie, którzy kupili mojego Brasa zostali moimi serdecznymi przyjaciółmi, a mieszkają w Gdańsku. Więc na ich zaproszenie kwateruję u nich.

Rzućcie okiem, ludziska:
http://www.booking.com/city/pl/sopot.pl ... zAodeDzL9Q

http://www.nocowanie.pl/noclegi/sopot/

http://www.sopot.com/kwatery.php

http://www.ruszajwpolske.pl/regiony/tro ... index.html

może się uda coś znaleźć.
Trzymam kciuki!
www.z1000jezior.pl
Hodowla Kotów Syberyjskich

Dulka

Od: Wto gru 28, 2010 9:49

Post » Czw cze 16, 2011 11:54 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

KOTY Z NARNII pisze:Czy wiadomo, ile kotów, jakich ras zgłoszono już na wystawę? :kotek:

Ja też w tym temacie.
Interesuje mnie SIB.
www.z1000jezior.pl
Hodowla Kotów Syberyjskich

Dulka

Od: Wto gru 28, 2010 9:49

Post » Czw cze 16, 2011 12:38 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Czy krzesła dla wystawców będą zapewnione :?:
Obrazek

karolcia_nfo

Od: Nie paź 10, 2010 20:33

Post » Czw cze 16, 2011 12:49 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Dziękuję Lajka. Znalazło się łóżeczko :). Do zobaczonka :).

paolka78

Od: Czw lis 18, 2010 11:01

Post » Czw cze 16, 2011 12:51 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

paolka78 pisze:Dziękuję Lajka. Znalazło się łóżeczko :). Do zobaczonka :).

Bardzo sie cieszę :D
Obrazek

lajka

Od: Śro lis 25, 2009 8:51

Post » Czw cze 16, 2011 17:30 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Ja również nie, co więcej telefonicznie również nic się nie dowiedziałam. Warunki weterynaryjne na tej wystawie to normalnie top secret ;

ja również chciałam telefonować w sprawie wymogów weterynaryjnych, ale widzę, że mija się to z celem......czy ktoś ma pomysł co można jeszcze zrobić w " tym temacie"????, żeby już na wystawie nie okazało się, że część kotów nie będzie mogła wziąć w niej udziału........

Taliju

Od: Nie lis 14, 2004 12:05

Post » Pt cze 17, 2011 8:22 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Witam wszystkich
Jestem początkująca w wystawianiu kotów. Sopot to będzie moja druga w życiu wystawa ale po raz pierwszy z dwoma kotami. Może pytanie wyda się banalne :oops: ale czy zapisując dwa koty- dwa brytki zostaną one umieszczone obok siebie w klatkach? Żebym nie miała każdego w innym końcu hali.
A drugie pytanie jest takie : czy jako osoba z PZF płacę w Euro??? Jeśli tak to w grę wchodzi tylko gotówka już na miejscu. A przelewem to jak to przeliczyć na zł? :?:
Dziękuję za odpowiedź
Aga

astra13

Od: Pt cze 17, 2011 7:43

Post » Pt cze 17, 2011 8:31 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Taliju pisze:Ja również nie, co więcej telefonicznie również nic się nie dowiedziałam. Warunki weterynaryjne na tej wystawie to normalnie top secret ;

ja również chciałam telefonować w sprawie wymogów weterynaryjnych, ale widzę, że mija się to z celem......czy ktoś ma pomysł co można jeszcze zrobić w " tym temacie"????, żeby już na wystawie nie okazało się, że część kotów nie będzie mogła wziąć w niej udziału........

Proszę Państwa, w Polsce jest dopuszczonych do obrotu 7 szczepionek przeciwko wściekliźnie. Termin szczepień przypominających określa producent w warunkach technicznych. I proszę sobie wyobrazić, że ten termin w zależności od producenta to 1 rok a nawet 3 lata. W tej sytuacji chyba najprościej spojrzeć w książeczkę zdrowia kota i sprawdzić, jaki termin wpisał weterynarz i tego terminu się trzymać. Dodam jeszcze, że chyba najpopularniejszy w Polsce Rabisin powinien być przypominany do roku.
Pozostałe szczepienia (panleukopienia i koci katar) mają okres karencji 2-tygodniowy.
Obrazek

jaskier

Od: Pon lut 08, 2010 23:42

Post » Pt cze 17, 2011 9:01 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

astra13 pisze:A drugie pytanie jest takie : czy jako osoba z PZF płacę w Euro??? Jeśli tak to w grę wchodzi tylko gotówka już na miejscu. A przelewem to jak to przeliczyć na zł? :?:
Dziękuję za odpowiedź
Aga

Pamiętałbym jeszcze o tym:
Opłaty wystawowe dla członków innych organizacji:
klasa 3, 5, 7, 11 --- 1 dzień 25 € --- 2 dni 35 €
klasa 1, 2, 4, 6, 8, 10, 12 --- 1 dzień 20 € --- 2 dni 30 €
weteran, kastrat, kot domowy --- 1 dzień 15 € --- 2 dni 30 €
miot: --- 1 dzień 40 € --- 2 dni 50 €
ustalenie koloru (kl.13b) --- 10 € dodatkowa klatka --- 1 dzień 20 € --- 2 dni 25 €
Płatność na wystawie wzrasta o 15 zł.
"Z głupim człowiekiem nie warto gadać, więc stulcie pysk i proszę siadać" S.I.W.

Azirafal

Od: Śro cze 01, 2011 10:35

Post » Pt cze 17, 2011 9:46 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

astra13 pisze:Witam wszystkich
Jestem początkująca w wystawianiu kotów. Sopot to będzie moja druga w życiu wystawa ale po raz pierwszy z dwoma kotami. Może pytanie wyda się banalne :oops: ale czy zapisując dwa koty- dwa brytki zostaną one umieszczone obok siebie w klatkach? Żebym nie miała każdego w innym końcu hali.
A drugie pytanie jest takie : czy jako osoba z PZF płacę w Euro??? Jeśli tak to w grę wchodzi tylko gotówka już na miejscu. A przelewem to jak to przeliczyć na zł? :?:
Dziękuję za odpowiedź
Aga

Odpowiadając na Twoje pierwsze pytanie, chcąc aby Twoje oba koty były w jednej klatce i razem musisz to napisać na zgłoszeniu obojętnie którego kota tylko wpisując w uwagi że prosisz o umieszczenie kotki razem w jednej dużej klatce razem z kotką którą zgłosiłaś wcześniej....i tu imię i przydomek kotki. I to wszystko :ok:

gocha1p

Od: Czw lut 17, 2011 14:17

Post » Pt cze 17, 2011 10:54 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

W sprawie szczepień: mój kot był szczepiony na wściekliznę 5.10.2010 a na katar koci i panleukopenię 8.04.2010, wysłałam maila do klubu z pytaniem czy to drugie szczepienie jest jeszcze ważne i dostałam taką odpowiedź:

"Proszę pilnie zaszczepić kota na panleukopenię, katar koci i
wściekliznę. Szczepienie ważne jest zwykle rok i powinno się pilnować
terminu szczepień przypominających. Lekarz zawsze wpisuje w książeczce
termin następnego szczepienia. Nie należy tego terminu przekraczać."

Mój weterynarz faktycznie wpisał mi w książeczce datę następnego szczepienia (ważnego rok), ale tylko w przypadku wścieklizny, natomiast pozostałe szczepienia miałam zrobić za dwa lata czyli w kwietniu przyszłego roku, jednak jak widać z tego maila, na wystawie to szczepienie nie będzie ważne.

asiosh

Od: Pt cze 17, 2011 9:53

Post » Pt cze 17, 2011 14:22 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Czy tak trudno zrozumieć - wymogi takie jak wszędzie. Tak ja zrozumiałem. Czy nie ma innego
tematu do uzgodnień. Jakie koty jadą z Bydgoszczy ?

grupe

Od: Wto maja 24, 2011 19:04

[poprzednia][następna]