[WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2011 19:28 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

spinoo pisze:
Cameo pisze: Przecież karteczki się same nie przykleją, a trzeba je jeszcze rozłożyć i ustawić.
Pewnie ze tak , Można tak i tak , jak komu pasuje , gdzie tu tylko odrobina szacunku do klienta - wystawcy , ale jak mówiłem jak co komu pasuje .

Jeszcze sporo czasu do wystawy ,wszystko się może zmienić .... i klatki będą numerowane :D
Po co ta nagonka ?
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw mar 24, 2011 19:52 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

Nie nagonka.
Brak wyciągania wniosków z poprzedniej wystawy, gdzie musiałam zająć 3 klatki: dla siebie, Kicorka i Myszy. Najpierw latanie po całej hali z kotem i rzeczami w poszukiwaniu wolnych klatek. Mnóstwo wolnych klatek miało w środku włożone wcześniej kartki "Rezerwacja".
Po znalezieniu rzeczywiście wolnych, włożenie w klatki rzeczy by je "zarezerwować" i pilnowanie bo ludzie wyrzucali z klatek moje rzeczy chcąc je zająć dla siebie.

Dla mnie - niesprawnej ruchowo - koszmar.

O detalu podbierania zarezerwowanych rzeczami krzeseł nie wspominam, ale zabrania mi krzesła spod tyłka kiedy wstałam na sekundę długo nie zapomnę. :evil:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw mar 24, 2011 19:56 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

Zaczynam żałować, że się zgłosiłam :(
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw mar 24, 2011 20:01 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

anulka111 pisze:
sunshain pisze:mam sygnały potwierdzone (mail od organizatora do wystawcy), że klatki nie będą numerowane :twisted:

? 8O

były takie czasy
dawno, dawno temu
kiedy klatki nie były numerowane
dało się przeżyć, ale powiem tak:
teraz jest zdecydowanie lepej

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Czw mar 24, 2011 20:02 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

Bianka 4 pisze:Zaczynam żałować, że się zgłosiłam :(

E, tam. Przypomniałam sobie czasy SHKRP (przed FPL-owskie) kiedy numerków nie było. Tyle że wtedy byłam 6 lat młodsza i bez pokiereszowanej nogi. :roll:

Trochę historii felinologicznej live nie zawadzi Wam, młodym. Rozbestwiliśmy się kompletnie ;)
Obrazek

MariaD

Post » Czw mar 24, 2011 20:13 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

Numerowanie klatek jest bardzo dobrym rozwiązaniem bo wiadomo gdzie jest klatka i nie ma co się stresować o miejsce. Brak numerków doprowadzi zapewne do walki między wystawcami o klatkę. Ja na szczęście mam pojedyńczą "miejscówkę" i gdzieś uda mi się wcisnąć a współczuję tym co zgłosili więcej kotów i będą musieli szukać kilku wolnych klatek obok siebie...

Ja się cieszę że jadę i mam nadzieję że wszyscy się dogadamy w sprawie miejsc i nikt nie będzie pokrzywdzony :)
Obrazek

karolcia_nfo

Od: Nie paź 10, 2010 20:33

Post » Czw mar 24, 2011 20:22 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

MariaD pisze:
Bianka 4 pisze:Zaczynam żałować, że się zgłosiłam :(

E, tam. Przypomniałam sobie czasy SHKRP (przed FPL-owskie) kiedy numerków nie było. Tyle że wtedy byłam 6 lat młodsza i bez pokiereszowanej nogi. :roll:

Trochę historii felinologicznej live nie zawadzi Wam, młodym. Rozbestwiliśmy się kompletnie ;)

Młoda stażem to fakt (powiedziałabym nawet, że niemowlak) :mrgreen: Szkoda tylko, że nie wiekiem :wink:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw mar 24, 2011 20:30 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

MariaD pisze:Nie nagonka.
Brak wyciągania wniosków z poprzedniej wystawy, gdzie musiałam zająć 3 klatki: dla siebie, Kicorka i Myszy. Najpierw latanie po całej hali z kotem i rzeczami w poszukiwaniu wolnych klatek. Mnóstwo wolnych klatek miało w środku włożone wcześniej kartki "Rezerwacja".
Po znalezieniu rzeczywiście wolnych, włożenie w klatki rzeczy by je "zarezerwować" i pilnowanie bo ludzie wyrzucali z klatek moje rzeczy chcąc je zająć dla siebie.

Dla mnie - niesprawnej ruchowo - koszmar.

O detalu podbierania zarezerwowanych rzeczami krzeseł nie wspominam, ale zabrania mi krzesła spod tyłka kiedy wstałam na sekundę długo nie zapomnę. :evil:

naprawdę ? :(
może w tym roku będzie inaczej :?:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw mar 24, 2011 20:36 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

A ja tma podchodze na luzie i ciekawa jestem jak bedzie :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw mar 24, 2011 21:11 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

danunka pisze:naprawdę ? :(
może w tym roku będzie inaczej :?:

Na prawdę.

Mam nadzieję, że będzie lepiej pod każdym względem. To była wystawa 10 kwietnia, pamiętna wystawa 10 kwietnia...
Obrazek

MariaD

Post » Czw mar 24, 2011 21:29 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

Cameo pisze:Rozumiem że to Mizia jest tym trzecim HCS'kiem ;) Tygrysek, Psotka, Mizia...? :lol:

:lol: Sądzę, że czwartym ...... :ryk:
:lol: :ryk: :lol:

Sroka

Od: Czw kwi 29, 2010 15:46

Post » Czw mar 24, 2011 21:38 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

sunshain pisze:
anulka111 pisze:
sunshain pisze:mam sygnały potwierdzone (mail od organizatora do wystawcy), że klatki nie będą numerowane :twisted:

? 8O

tak dziewczyna od nas z forum napisałam i dostała potwierdzenie
-----------------------------------------
czyli czeski film nikt nic nie wie :lol: i kilku wkurwionych wystawców (pewnie z niedzieli jak nie znajdą podwójnych klatek za które zapłacili) a w sobotę kto pierwszy ten lepszy

show będzie już na początku 8)

bardzo przepraszam sunshain - ale komu, jak komu - tobie z Amorem na żadnej wystawie, u każdego z organizatorów klatki i przestrzeni wystawowej nie zabraknie !!!

przy atrakcjach, jakie zapewnia Amor w podróży - wyrobiłaś sobie już nawyk przybywania dużo wcześniej ...
/ przy tej ilości wystaw w pobliżu miejsca zamieszkania, nie pokusiłaś się o wyprawę do Szczecina, czy Olsztyna ... /
bardzo widowiskowe też są działania ''ekipy'' na pomarańczowym kablu ...
Amor jest wystawiany w kategorii II ... a nie z numerem ''1'' ...

więc - jak dla mnie - robienie ''afery'' z powodu braku numerka na klateczce - to tak trochę na wyrost ...

Bywałam na wystawach w minionym stuleciu. Bywam na wystawach w Polsce i poza granicami - przez ostatnich 10-11 lat.
Bywałam na wystawch jako ''bagażowy'', wystawca, steward ... Moje koty nie miały robionych tytułow ''zaocznie'' ... Byłam na największej jak do tej pory wystawie w Polsce z blisko 600 kotami. Bywam też na wystawach malutkich - ledwie ponad 120 ogonków ... I z każdej z tych wystaw zachowałam miłe wspomnienia i wrażenia, które nadal ciągną mnie na kolejną i kolejną wystawę ...

Kiedy organizator numeruje klatki - jest ''kwas'' - bo klatka na wyjściu z sektora, bo blisko drzwi, bo w przeciągu, bo w zbyt nasłonecznionym miejscu, bo bliziutko głośnika, czy syczącego automatu do kawy ... , no i bez spełnienia życzenia o sąsiedzie ...
I znam takie sytuacje, gdy były zgrzyty z groźbą wydalenia z wystawy ... za zmianę onumerowanej klatki ...

Obecnie informacja o tym, że klatki nie będą numerowane - została podana wcześniej.
Można zaplanować wyjazd tak, aby bez ociągania dotrzeć na miejsce ... , stawić się na bramce wetyerynaryjnej i mieć klateczkę w najdogodniejszym miejscu z najbardziej upragnionym towarzystwem !

/ z własnego doświadczenia wiem, co dzieje się w ostatnich dwóch dobach przed wystawą ...
wiem, co się czuje w ''kościach'' i palcach - po rożłożeniu 30-50 klatek ...
obserwuję też - jak niewielu wystawców na zakończenie składa tylko jedną, swoją klatkę ...

Życzę nieuciążliwej podróży i dotarcia do hali wystawowej - bez przygód, kolizji, korków ...
Miłych wrażeń z wystawy, nasycenia oczu wspaniałymi kotami !
Obkupienia się w praktyczne i atrakcyjne gadżety dla pupili :1luvu:
Certyfikatów, BIV-ów, Nom-ów i dla każdego kota BOB-a !!! :wink:
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Czw mar 24, 2011 21:44 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

Kto chce mieć nas koło siebie? :lol:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Czw mar 24, 2011 21:54 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

Sroka pisze: :lol: Sądzę, że czwartym ...... :ryk:

Ja tam widzę trzy sztuki :lol:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw mar 24, 2011 21:55 Re: [WYSTAWA] 2-3 kwietnia 2011 - Jaworzno (ŚKMKR)

Może się dopisała jeszcze?
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

[poprzednia][następna]