WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Czw wrz 10, 2009 7:46 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

fakt bez sensu..duzo ludzi podąży do Berlina...wyczytałam na stronie WCF ze w przyszłym roku SKR robi SWIATÓWKĘ w Kaliszu ..oj bedzie się działo..ponoc to pierwsza WCF-owska Swiatówka w Polsce..

pacysia

Od: Czw mar 02, 2006 17:37

Post » Czw wrz 10, 2009 18:55 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

W radio jest oczywiście reklama , że po raz pierwszy w Polsce zostanie zaprezentowana rasa Egipski Mau . A co WCF obchodzą wystawy FIFE i Egipskie Mau tam pokazywane . My cieszymy się naszymi Egipskimi , które pokazywane są na show WCF .
Koty Egipskie Mau należą do hodowcy WCF - dla naszej organizacji są one pierwsze.
Każda organizacja ma inny standard rasy - dyplomy FIFE nie uznawane w WCF . Koty Egipskie Mau z organizacji WCF są dla nas pierwszymi - dla FIFE to ich są pierwsze. :P
Obrazek

Pluszaki

Od: Wto sty 08, 2008 14:54

Post » Czw wrz 10, 2009 20:04 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

Czy organizatorzy przewiduja jakieś fajne stoiska z akcesoriami,karmami itp?

claudia66

Od: Czw kwi 24, 2008 12:40

Post » Czw wrz 10, 2009 20:33 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

Organizator zaprosił firmę Zoo-dragon . Stoisko będzie otwarte w sobotę i niedzielę w godzinach 10-18 :kotek:
Obrazek

Pluszaki

Od: Wto sty 08, 2008 14:54

Post » Pt wrz 11, 2009 8:08 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

o super oni mają fajne oferty karm zwłaszcza mokrych na wystawach.To musze autkiem pojechac żeby się zabrac :D

claudia66

Od: Czw kwi 24, 2008 12:40

Post » Pt wrz 11, 2009 14:07 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

kinzia pisze:a tak swoja droga to ciekawe kto sie wybierze z wystawcow na wystwe w pazdzierniku do stolicy na wystawe wcf.... to przeciez w tym samym czasie co berlin.. wg mnie bez sensu

PZF miał początkowo inny termin wystawy na październik - licencja była juz przyznana - ale WCF ja anulował ze wzgledu na termin WCF- owego World Show w Szwajcarii (reguluja to jakies szczegółowe przepisy). Nowy termin pokrywa sie teraz z wystawa w Berlinie - co nie oznacza, że nagle wszyscy pojadą w tamtym kierunku :)
Pozdrawiam
Natka
Obrazek

Natka

Od: Nie lut 02, 2003 20:04

Post » Pt wrz 11, 2009 14:57 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

pacysia pisze:fakt bez sensu..duzo ludzi podąży do Berlina...wyczytałam na stronie WCF ze w przyszłym roku SKR robi SWIATÓWKĘ w Kaliszu ..oj bedzie się działo..ponoc to pierwsza WCF-owska Swiatówka w Polsce..

World Show pierwszy w Polsce będzie w Warszawie 21-22.XI.2009. Licencja na stronie PZF.
Pozdrawiam
Natka
Obrazek

Natka

Post » Pt wrz 11, 2009 15:50 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

iby nie wszyscy pojada w kierunku berlina.... ale np w moim przypadku jest tak ze nie bede na swojej zwiazkowej wystawie bo musze zrobic zagraniczna i szkoda.... bo potem sa dygresje ze nie jezdzi sie na zwiazkowe wystawy... jedna sie nie odbyla w toruniu potem duga przesunieta i to na taki termin... a nie moznaby tego zrobic w tydzien pozniej albio wczesniej? wiecej ludkow by zyskalo na tym...

kinzia

Od: Śro lut 27, 2008 9:12

Post » Pt wrz 11, 2009 19:09 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

kinzia pisze:iby nie wszyscy pojada w kierunku berlina.... ale np w moim przypadku jest tak ze nie bede na swojej zwiazkowej wystawie bo musze zrobic zagraniczna i szkoda.... bo potem sa dygresje ze nie jezdzi sie na zwiazkowe wystawy... jedna sie nie odbyla w toruniu potem duga przesunieta i to na taki termin... a nie moznaby tego zrobic w tydzien pozniej albio wczesniej? wiecej ludkow by zyskalo na tym...

Wystawa World Show w listopadzie jest dodatkową wystawą organizowana przez PZF. Ta w pazdzierniku też jest jako standardowa Międzynarodowa.
JAk potrzebujesz wystawę zagraniczną to poczekaj do listopada certyfikat z World Show zgodnie z przepisami traktowany jest jako certyfikat z wystawy zagranicznej - nie będziesz musiala daleko jechac.
Pozdrawiam
Natka
Obrazek

Natka

Post » Pon wrz 14, 2009 8:06 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

Mimo sobotniego poślizgu uważam wystawę za całkiem udaną. Dziękuję organizatorom, za fajną atmosferę, a współwystawcom za wiele interesujących rozmów :)
Zdjęcia wrzucę wieczorem lub jutro, zależy jak z pracy uda mi się wyrwać :P

PS. Młoda zdobyła exy 1 i nom bisy :D (ale w bisach polegliśmy z przepięknym NFO ;) ).

PS2. Czy są gdzieś wyniki online?

PS3. Gratuluję niesamowitemu SIB wygrania dwóch BoB'ów :)

Xarthias

Od: Pon sty 21, 2008 12:02

Post » Pon wrz 14, 2009 8:11 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

Xarthias pisze:PS3. Gratuluję niesamowitemu SIB wygrania dwóch BoB'ów :)

Któremu?

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Pon wrz 14, 2009 8:27 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

no powiem szczerze ze zawiodlam sie troszke na organizacji wystawy... nie dosc ze pierwszego dnia dala popis pani sedzina spozniajac sue tyle czasu to dugiego dnia wyszla przed bisami.... dziwne rzeczy dzialy sie z ocenami u niej pierwszego dnia...np. widzimy ocene ex1 i dostaja nominacje do bisa po czym okazuje sie ze na dyplomie nominacja wbita ale jest ex2 i wszyscy organizatorzy twierdza ze tak jest w pisane w protokol i tak byc powinno a na tym protokole jest tez ponoc wpisane ze odbyl sie biv u ragdolli ktorego de facto nie bylo a i w dyplomy tez nie wpisano.... wogole dziwi mnie fakt ze zadnego dnia nie odbyl sie biv ragdolli w kolorze seal point a bylo ich az 4 co baaaardzo rzadko sie zdarza:-(
i nie podobalo mi sie to ze sa na wystawach zwykli handlarze ktorzy sprzedaja kociaki za grosze pod przykrywka wystawy.... kamuflujac sie przed innymi wystawcami....
ale ogolnie atmosfera fajowa byla, dziekuje przesympatycznym osobom (hodowcom nevek i maine coonow a takze ukochanych ragdollkow) za mile rozmowy i sympatyczne spedzenie czasu a takze wiele cennych rad

kinzia

Od: Śro lut 27, 2008 9:12

Post » Pon wrz 14, 2009 9:11 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

dorozd pisze:
Xarthias pisze:PS3. Gratuluję niesamowitemu SIB wygrania dwóch BoB'ów :)

Któremu?

Jak wrócę do domu i zerknę w katalog to powiem, bo tak to nie pamiętam. Na pewno imię na "A" ;)

Pani sędzina rzeczywiście odwaliła nieźle :P dobrze, że nie byliśmy u niej do oceny :)
Mam nadzieję, że organizatorzy zrobią jej niezłą "reklamę", żeby nieco nosa utrzeć :P

A co do handlarzy... Cóż, wszędzie są (vide wątek "warszawski"), i ciężko za nich winić organizatora.

Xarthias

Od: Pon sty 21, 2008 12:02

Post » Pon wrz 14, 2009 9:57 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

Xarthias pisze: Jak wrócę do domu i zerknę w katalog to powiem, bo tak to nie pamiętam. Na pewno imię na "A" ;)

Świetnie, więc czekam przebierając nóżkami.

Xarthias pisze:A co do handlarzy... Cóż, wszędzie są (vide wątek "warszawski"), i ciężko za nich winić organizatora.

Nie zgodzę się z Tobą. Wystarczy zakaz sprzedaży i egzkwowanie go, a przynajmniej egzekwowanie obowiązujących przepisów (o czym już pisałam na wątku wystawy Jedynki), a nie wpuszczanie kolejnych handlarzy w niedzielę, pomimo nie zgłoszenia miotu wcześniej, bo ten sobie przyjechał po zasięgnięciu informacji, że bazar kwitnie. :roll:

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Pon wrz 14, 2009 11:03 Re: WYSTAWA KALISZ 12-13 wrzesień 2009- SKR WARSZAWA-WCF

Xarthias pisze:A co do handlarzy... Cóż, wszędzie są (vide wątek "warszawski"), i ciężko za nich winić organizatora.

Nie zgodzę się z Tobą. Wystarczy zakaz sprzedaży i egzkwowanie go, a przynajmniej egzekwowanie obowiązujących przepisów (o czym już pisałam na wątku wystawy Jedynki), a nie wpuszczanie kolejnych handlarzy w niedzielę,....[/quote]

Aż tak się nie dopytywałem, ale wiem że w 2 przypadkach kociaki były zarezerwowane, zapłacone już w hodowli i na wystawie odbył się tylko odbiór. Jedna hodowla była z drugiego końca Polski, a nabywcy z okolic Kalisza, w drugim przypadku nie mam pojęcia, ale z rozmowy z hodowca wynikało że kotek był już oglądany w hodowli, a na wystawie tylko odebrany.

Więcej przypadków nie zauważyłem (byłem tylko w sobotę przez prawie cały dzień), ale karteczki "mamy kocięta rasy ... na sprzedaż" zdarzały się często. Ale czy sprzedawali je na wystawie, czy tylko informowali że mają, to nie wiem.

BL
Obrazek

bartoszek_pl

Od: Śro gru 10, 2008 12:25

[poprzednia][następna]