[Wystawa] Felis Posnania - Kościan - NFO - 28-29.04.2007

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Sob lut 24, 2007 23:18

dziekuje :D dzisiaj dowiedzialam sie jak to wyglada u nas w bydgoszczy
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Nie lut 25, 2007 0:27

Basienia pisze:
Sydney pisze:a niech mi ktos powie bo jestem calkiem niezorientowana, gdzie i za ile mozna zachipowac koty?

W Koszalinie u weterynarza chip z paszportem 110zł a sam chip 50zł.

W naszym klubie Mikrochip AVID® + rejestracja w EUROPETNET kosztuje 23 zł (dla czlonkow klubu). Paszport u kazdego weta powinien kosztowac 50zł (cena urzedowa).
Obrazek

Dream Cat's Club

Od: Czw mar 16, 2006 11:08

Post » Nie lut 25, 2007 1:27

To jak w wiekszosci klubow FPL ;)
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Nie lut 25, 2007 10:40

lrafal pisze:To jak w wiekszosci klubow FPL ;)

Być może - nie twierdzę, że tak nie jest :-)
Niemniej jednak na żadnej stronie internetowej klubów zrzeszonych w FPL nie ma oficjalnych danych o cenie chipow, ani zadnej informacj o możliwosci ich zakupu (wyjatek stanowi CCB).
Na stronie DCC informacje o tym są dostępne w oficjalnym cenniku od 30 listpada 2006:
http://dcclub.pl/index.php?id=cennik
Figuletta

Figuletta

Od: Nie maja 29, 2005 11:34

Post » Nie lut 25, 2007 10:48

Dream Cat's Club pisze:
Basienia pisze:
Sydney pisze:a niech mi ktos powie bo jestem calkiem niezorientowana, gdzie i za ile mozna zachipowac koty?

W naszym klubie Mikrochip AVID® + rejestracja w EUROPETNET kosztuje 23 zł (dla czlonkow klubu). Paszport u kazdego weta powinien kosztowac 50zł (cena urzedowa).

A kto chipuje? Czy też wysyłacie chip pocztą ?
Obrazek

Madzik

Od: Wto gru 09, 2003 21:36

Post » Nie lut 25, 2007 10:57

Madzik pisze:
Dream Cat's Club pisze:
Basienia pisze:

Wysylamy poczta, a zamawiajacy dokonuje implantacji u "wlasnego" weta - czesto wet robi to "przy okazji" czyli gratis, choc byly przypadki nieuczciwych wetow, ktorzy chcac sprzedawac "swoje drogie" chipy odmowili implantacji chipem zakupionym w klubie - na szczescie to odosobnione przypadki. Nie ma tego problemu w przypadku wetow, z ktorymi hodowcy juz wspolpracuja. W tych trudnych przypadka DCC pomagal w znalezieniu uczynnego weta :-)
Figuletta

Figuletta

Post » Nie lut 25, 2007 11:55

No to ja również bardzo dziękuję nawet nie wiedziałam, że można w taki sposób nabyć chipy. :)
Basienia

Post » Nie lut 25, 2007 14:35

Figuletta pisze:
Madzik pisze:
Dream Cat's Club pisze:
Basienia pisze:

Wysylamy poczta, a zamawiajacy dokonuje implantacji u "wlasnego" weta - czesto wet robi to "przy okazji" czyli gratis, choc byly przypadki nieuczciwych wetow, ktorzy chcac sprzedawac "swoje drogie" chipy odmowili implantacji chipem zakupionym w klubie - na szczescie to odosobnione przypadki. Nie ma tego problemu w przypadku wetow, z ktorymi hodowcy juz wspolpracuja. W tych trudnych przypadka DCC pomagal w znalezieniu uczynnego weta :-)

to jeszcze ja zadam pytanie :-)
kto wypełnia dokumenty po czipowaniu (są specjalne druki "Formularz zgłoszeniowy" samokopiujący ) ?? ja mam kopię koloru niebieskiego,którą dał mi dr wet i którą podpisałam,ze kot zaczipowany :wink: czy jest inna forma zgłaszania do PTRiIZ w Gdańsku ?
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie lut 25, 2007 20:58

danunka pisze:to jeszcze ja zadam pytanie :-)
kto wypełnia dokumenty po czipowaniu (są specjalne druki "Formularz zgłoszeniowy" samokopiujący ) ?? ja mam kopię koloru niebieskiego,którą dał mi dr wet i którą podpisałam,ze kot zaczipowany :wink: czy jest inna forma zgłaszania do PTRiIZ w Gdańsku ?

A od kogo nabylas chip? jesli od weta to wet jako dysponent tego chipa cos z nim tam robi - zwykle nic, lub w przypadku Szczecina dane przekazuje do miejscowego TOZU. Informacje wiec o kocie lub psie nie wychodza poza granice jego dzialania.
Jesli taki chip chcesz zarejestrowac w EUROPETNET musisz wykupic usluge za 30 zł i PTRiZ wprowadzi tego kota do bazy.

Jesli natomiast chipujesz koty chipem z PTRiZ, ktore zakupil Wasz klub (lub weterynarz wspolpracujacy z PTRiZ), to musisz postepowac zgodnie z podpisana umowa. Umowa naszego klubu z PTRiZ pozwala wprowadzac do bazy takze koty naszych czlonkow zachipowane przed podjeciem wspolpracy z tą instytucja. W rezultacie kazdy chip czlonka DCC jest wprowadzany do bazy na zyczenie.
Figuletta

Figuletta

Post » Nie lut 25, 2007 22:53

lrafal pisze:To jak w wiekszosci klubow FPL ;)

W naszym klubie CCB tego nie ma :(
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Nie mar 04, 2007 23:28 Banerki do Pobrania o wystawie Kościan 2007

Zapraszam do pobrania banerków dotyczących
XXIX & XXX MIĘDZYNARODOWej WYSTAWy KOTÓW RASOWYCH
oraz
MISTRZOSTWA POLSKI KOTÓW NORWESKICH LEŚNYCH

28 & 29 Kwiecień 2007

banerki mozna pobrać na stronie :

http://www.wystawa.dl.pl

Obrazek

Pozdrawiam Ania

mussimusk

Od: Pon cze 20, 2005 0:04

Post » Śro mar 28, 2007 16:53

czy specjalistyczna wystawa NFO jest i w sobote i w niedziele czy tylko w ktorys z tych dni?

paula_niua

Od: Wto sty 23, 2007 19:12

Post » Śro mar 28, 2007 18:27

paula_niua pisze:czy specjalistyczna wystawa NFO jest i w sobote i w niedziele czy tylko w ktorys z tych dni?

Mistrzostwa Polski NFO odbędą się w sobotę 28 kwietnia, regulamin zaś zostanie podany w poniedziałek na stronie www.felisposnania.pl
Obrazek

Madzik

Post » Pon kwi 02, 2007 7:08

Czy rozstrzygnięcie Mistrzostw Polski NFO będzie w czasie Best in Show czy w innych godzinach? Przyjeżdżam z dośc daleka pooglądać moją ukochaną rasę i nie chciałabym tego przegapić.
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Wto kwi 03, 2007 18:22

Obrazek

Madzik

[poprzednia][następna]