Warszawa - wystawa PZF - 7-8.10

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie paź 08, 2006 23:24

o aja znam prawie wsie kotiki...
heheheh wojtusiu dzieki za foteczki Maleństwa :)
Aleks i koty EC Niunia i GEC Koszmarka, Mała, CH Harmonka, CH Elcia
Obrazek

Aleks1

Od: Pt paź 15, 2004 12:07

Post » Nie paź 08, 2006 23:35

:D
Czy mówisz o tym maleństwie: Obrazek ?

Bardzo przypomina moją Dorinkę w tym wieku :D

Chyba jednak nie o tym ;)

Raczej o tym: Obrazek prawda? :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon paź 09, 2006 1:52

Przy okazji wcześniejszych wystaw organizowanych przez PZF pisano już, że nagłośnienie jest używane bardzo rzadko, ograniczając zbędny hałas do minimum. Tak też było i tym razem. Ale było też novum: przy stolikach sędziowskich zainstalowano wyświetlacze LED, na których pokazywały się numery katalogowe kotów. Domyślam się, że to numery kotów, które powinny szykować się do oceny. Hodowcy nawet najbardziej oddaleni od ringu widzieli czy zbliża się pora oceny ich kotów.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon paź 09, 2006 10:49

Rewelacja i napewno duża pomoc dla niektórych :D
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Pon paź 09, 2006 10:51

siniak pisze:PZF swiętował 10-lecie istnienia. Zarówno w sobotę jak i niedzielę BOB1 zdobył kot szanownej Pani prezes Czarneckiej. Serdeczne gratulacje hehehehehehehe.

A co to ma byc :?: 8O :roll:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Pon paź 09, 2006 11:00

to ja bym jeszcze podpytała jak wypadł show kotów rosyjskich ??
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Pon paź 09, 2006 11:11

w sumie prawie fajnie...
nie wiem oczywiscie kto co wygrał, ale prawie... ponieważ. kotusie były strasznie ściśnięte blisko siebie, sedziowie prawie nie mieli jak przejsc, a publiczność możliwości oglądania całego show.

a nic nie wiem bo pomagałam przemiłemu młodemu człowiekowi pokazywać jego kicie :)
Aleks i koty EC Niunia i GEC Koszmarka, Mała, CH Harmonka, CH Elcia
Obrazek

Aleks1

Od: Pt paź 15, 2004 12:07

Post » Pon paź 09, 2006 11:11

sylwiah2 pisze:
siniak pisze:PZF swiętował 10-lecie istnienia. Zarówno w sobotę jak i niedzielę BOB1 zdobył kot szanownej Pani prezes Czarneckiej. Serdeczne gratulacje hehehehehehehe.

To są gratulacje dla Pani Czarneckiej, piękne nagrody Pani prezes sobie przygotowała :lol: :wink:
Nie uważacie, że to trochę żenujące i zarazem śmieszne, że na jubileuszowej wystawie wygrywa kot Pani prezes?

siniak

Od: Sob wrz 16, 2006 0:51

Post » Pon paź 09, 2006 11:21

bluecats pisze:to ja bym jeszcze podpytała jak wypadł show kotów rosyjskich ??

hmmm siedziałam na widowni i powiem jak to wyglądąło
Koty i ludzie stłoczeni w rządku tyłem do widwoni, same plecy było widać. Żadnej sensownej prezentacj kotów. Obok stała starsza pani, która swoje dwa ruski trzymała pod pachą- to był jej sposób prezentacji kotów, żenada. Jakiś stewart wziął od niej jednego kota, ale drugi nadal zwisał na rękach, potem pierwszy kot zaczął się wić stewardowi i oba koty były znów na rękach pani. Ja nie rozumiem, że nikt jej nie zwrócił uwagi. Koty jakoś trzeba prezetować, w końcu to miało byc show kotów rosyjskich! Ludzie obok na ławce szeptali zażenowani jak tak można.
Sędziowie przeszli wzdłuż szeregu i wybrali trzy koty. Wszystko trwał z 3-5 minut. Żadnej opowieści o kotach, o rasie, wyglądzie i charakterze kotów, żadnej prezentacji zwyciązców.
szach prast i po "show"
Wygrała koteczka trzymana przez taką małą dziewczynkę, mam na zdjęciu to wkleję. Zjęcie mam tylko dlatego, ze dziewczynka stała tuż przede mną i poprosiłam, by się na moment odwróciła do zdjęcia. Wszyscy sędziowie oglądali tego kota, to liczyłam (słusznie :wink: ), ze wygra.

Ogólnie... no show był, ale tak na prawdę "show" tego nazwać nie można. To było porównanie kiepsko prezentowanych kotów.

Oczywiście były osoby, które ładnie pokazywały koty, rozciągały przed sędziami, szkoda, że nie wszyscy, bo ta reszta całkiem popsuła wrażenie.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon paź 09, 2006 12:41

Bardzo dziekuje za piekne zdjecia moich kociakow :)
Dolores
Obrazek

doloressa

Od: Sob maja 31, 2003 21:20

Post » Pon paź 09, 2006 14:56

siniak pisze:
sylwiah2 pisze:

To są gratulacje dla Pani Czarneckiej, piękne nagrody Pani prezes sobie przygotowała :lol: :wink:
Nie uważacie, że to trochę żenujące i zarazem śmieszne, że na jubileuszowej wystawie wygrywa kot Pani prezes?

A dla mnie żenujące jest to co w tej chwili robisz.
Pozdrawiam
Natka
Obrazek

Natka

Od: Nie lut 02, 2003 20:04

Post » Pon paź 09, 2006 15:19

Natka pisze:
siniak pisze:
sylwiah2 pisze:

A dla mnie żenujące jest to co w tej chwili robisz.

Dokładnie,,,
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Pon paź 09, 2006 15:55

Co do show ruskow - pochwale sie, a co mi tam - moja panienka zajela trzecie miejsce :) Ma dopiero 8 miesiecy, wiec bardzo mnie to ucieszylo.
A w ocenie pierwszego i drugiego dnia byla EX1 (koteczka, ktora wygrala show EX2, bardzo ladna zreszta), co pokazuje jak subiektywne bywaja oceny sedziow. Show to jednak co innego niz zwykla ocena, choc teraz sie zastanawiam, co jest wazniejsze - chyba jednak w przypadku mlodziezy show.
Dorosla kotka - masakra! Drugiego dnia dostala very good :( A ma juz dwa CAC-e. Podobno w ogole byla bardzo surowa ocena.
Misiarnia*PL - najbardziej pluszowa hodowla!

misiarnia

Od: Pt gru 16, 2005 23:13

Post » Pon paź 09, 2006 16:15

Gratulacje Aniu :) ,
napisz prosze coś więcej - na jakiej zasadzie wyłaniany był pierwszy kot - czy był podział na wiek ,płeć ?Wszystkie koty porównywane były razem?
kto wygrał I miejsce ?
Dorosla kotka - masakra! Drugiego dnia dostala very good A ma juz dwa CAC-e. Podobno w ogole byla bardzo surowa ocena.

czy to dotyczy twojej kotki czy innej , nie skumałam za bardzo ?
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Pon paź 09, 2006 16:35

Oceny rzeczywiście były bardzo surowe, pochlebne jedynie dla członków jednoosobowego zarządu PZF :lol:

siniak

Od: Sob wrz 16, 2006 0:51

[poprzednia][następna]