światowy dzień kota-gdańsk CCS

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2006 19:02

Już poprawiłam tam gdzie się mylnełam :mrgreen: :twisted:

Scarlet

Od: Nie lis 13, 2005 19:00

Post » Śro lut 15, 2006 19:54

szkoda, ze wszystkie koty muszą być szczepione na wściekliznę, w takim razie odpadam na pewno, bo nie mam zamiaru kotki szczepić na wściekkliznę przynajmniej dopuki nie ukończy 6 miesiaca życia.
Skąd się wziął taki przepis o szczepieniu? przecież w miastach i tak wścieklizna nie występuje, a znakomita większosc kotów "wystawowych" jest niewychodząca.[/url]

GlorRriA

Od: Pon gru 05, 2005 0:17

Post » Śro lut 15, 2006 19:54

zenia właśnie zdecydowała że nie jedzie na żadne pokazy,z wystawy też na razie zrezygnuję- moja kotka po tej ostatniej podróży pociągiem, :cry: do tej pory nie doszła do siebie :cry: dam jej troche wytchnienia

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Śro lut 15, 2006 20:07

Przepis o szczepieniach na wścieklizne wynika z przepisów wystwowych FIFe.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Śro lut 15, 2006 20:17

Takie przepisy :D , i też że trzeba szczepić na choroby zakażne :!:
Wtedy nik nie boi się o swoje koty :D
Zenia- ale jako widz będziesz :?: 8O

Scarlet

Post » Śro lut 15, 2006 21:10

Enya - a w innym wątku ('wscieklizna, wystawa, a malutkie kociaki..." piszesz:
"
Podobnie jest w Sopocie na wystwach CCB, do 5 miesiąca życia kociaka nie wymagam szczepień i informuję o tym weterynarzy.
"
to jak w końcu?

GlorRriA

Post » Śro lut 15, 2006 21:40

scarlet -wątpię, wszystkie te koty które będą po sto razy oglądałam 8O nie wiem, :?: :wink:

zenia

Post » Śro lut 15, 2006 23:41

Z tego co wiadomo tylko przepisy krajowe mowia o szczepieniach przeciw wsciekliznie, a dla kotow w PL nie sa one obowiazkowe. Przepisy FIFe nie mowia nic o szczepieniach przeciw wsciekliznie, tylko odwoluja sie do przepisow poszczegolnych krajow. Z tego wynika, ze koty wystawiane w PL nie musza byc szczepione przeciw wsciekliznie, prawda?

kicia-kocia

Od: Śro maja 04, 2005 22:28

Post » Śro lut 15, 2006 23:51

zenia pisze:każdy kot przed występami publicznymi musi mież wściekliznę,

8O proponuję pisac czytelniej - dla laików !! chodzi o szczepienie przeciwko wściekliznie :wink:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw lut 16, 2006 9:03

ooo 8O sorry ,już tak rutynowo do kociarzy piszę, jeszcze ktoś pomyśli :?: no ale trzeba ustalic z tą (szczepieniem)wścieklizną u kociąt. bo tu niby napiszą że nie musi, że nie wymagają, a jak pojadę do opola kub warszawy to mnie nie wpuszczą i po wystawie :evil: znam przypadki że w łodzi odesłali z kwitkiem, a ja niestety szczepiłam kiedyś mały miot jak jechałam do łodzi ( w dniu wystawy miały prz. 3,5 miesiąca)

zenia

Post » Sob lut 18, 2006 19:18

wracając do pokazów w gdańsku to czekam na fotki, te osoby z forum które będą(wiem kto ) proszone są choć o kilka :!:

zenia

Post » Nie lut 19, 2006 15:12

podobno pokazy z okazji światowego dnia kota ,w gdańsku przebiegają interesująco ,dużo ludzi ,zainteresowanie jest ,koty różnych ras ,czekamy tylko na jakieś fotki wieczorem (mam nadzieje)

zenia

Post » Nie lut 19, 2006 17:45

byłam chwile przed 14, jak jeszcze trwały przygoitowania, a poniej jak juz były dzikie tłumy i mało co można było zobaczyc :)
Na zadną prelekcję dot. odzywiania kotów itd się nie załapałam...
Łezka mi się kreci w oczku, bo widziałam białego Reksa , kociaka, a to jest dokładnie taki kot, o jakim marzę ;( Wprawdzie to był prawdopodobnie Cornish, a moj faworyt, to biały Devon, no ale i tak mi smutniawo. W czasie, kiedy szukałam kotki dla siebie, niezarezerwowany biały Devon był tylko w hodowli w niemczech, ale jak mi hodowca zaspiewał cenę w tysiacah Euro, to grzecznie podziekowałam

GlorRriA

Post » Nie lut 19, 2006 17:54

ten biały to był właśnie devon,jeśli to ten o którym myślę, z gdańska. miałam jego fotki,prześliczniasty,wyjatkowy okazik

zenia

Post » Nie lut 19, 2006 19:58

Na gorąco po pokazie w Gdańsku :D
Dzięki uprzejmości koleżanki :D która nas zawiozła(mój automobil akurat odmówił posłuszeństwa :( ) byłyśmy na imprezie :dance: Ludzi, oglądajacych koty- ogromna ilość 8O Była kolejka,( zupełnie jak w sklepie) która przesuwała się wzdłuż klatek :wink: fajnie to wyglądało :D Kołomnie w klatce był ten devonik :D Była też telewizja Gdańska, i została pokazana moja kotka w programie Panorama :D Ale to nie koniec wrażeń dla nas, były wybory najładniejszego kota pokazów, przy 19 kotach różnych ras- moja Skarlett zdobyła pierwsze miejsce :ok: oceniała publiczność :D
Następny miły akcent, był taki że robiona była profesjonalna sesja zdjęciowa :D też nas wybrano, nie wiem ile kotów brało w niej udział :? , ale jak przyjadą dziewczyny z pokazów, to napewno dopisza :D
Dzień pełen wrażen :smiech3:
Jeszcze raz serdeczne dzieki Beacie hodowla COFFE de la COFFE, od której mam kotkę :flowerkitty: i za to że mogłam tam być :ok:
Zenia zdjęć nie mam :( taki tłum , że wyszły by same plecy oglądających, a nie koty :wink: :ryk:
Może ktoś robił zdjęcia i wklei :D
Ostatnio edytowano Śro mar 01, 2006 12:49 przez Scarlet, łącznie edytowano 1 raz

Scarlet

[poprzednia][następna]