Witam. Mam pytanie do organizatorów. Czy podobnie jak w roku ubiegłym zapadła już decyzja dotycząca przyjmowania na wystawę kotów z kategorii I. W ubiegłym roku warunkiem przyjęcia persa lub exo był odpowiedni właściciel. Nie podjąłem jeszcze decyzji, czy przyjechać. Ale może nie warto się zastanawiać. Nie otrzymałem również odpowiedzi na pytanie dotyczące powodu "wykluczenia" moich kotów w roku ubiegłym. Pani Izolda Staszak "zapomniała" o złożonej obietnicy A może ktoś inny ma więcej odwagi i udzieli mi odpowiedzi. Dla przypomnienia wątek z poprzedniej wystawy: viewtopic.php?f=43&t=141088&start=165
Zapraszamy koty wszystkich ras i kategorii. Przyznajemy, że w tym roku szczególnie mile przyjmujemy koty brytyjskie. Jest to zrozumiałe. Wszak chcemy je uhonorować tytułami BIS w Breed BiS Show.
Znajomi chcieli by zabrać na wystawę wraz z kontraktem swoja białego kota domowego. Czy biały kot domowy tez ma miec zaświadczenie, ze kot slyszy? Czy to zaświadczenie ma byc po jakims konkretnym badaniu? Czy wystarczy zwykle zaświadczenie od kazdego weta?
Z regulaminu wystawowego wynika, że każdy biały kot musi mieć zaświadczenie o posiadaniu słuchu. Takie zaświadczenie wydaje każdy lekarz weterynarii. Być może lekarz podczas badania trochę hałasuje, a jeżeli kot reaguje na te hałasy, to znaczy, że słyszy.
Domowe koty w kodzie EMS nie mają wpisanego koloru, więc nie byłabym taka pewna, czy posiadanie zaświadczenia je obowiązuje.
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)
No właśnie, kodu nie ma żadnego, a kot biały. Według dodatku do regulaminu wystawowego głuchota dyskwalifikuje każde zwierzę. Więc reasumując każdy biały kot musi mieć certyfikat słuchu.
O nie! Brytyjczyki się liczą baaardzo, bardzo! I mam nadzieję zobaczyć ich duużo na tej wystawie. Bardzo liczę na pointy - niech w końcu będzie ich więej na wystawach!