ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2011 17:23 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Aczkolwiek taka interpretacja pojęcia National FIFe Member (z którą się zresztą zgadzam całkowicie) pozostaje moim zdaniem w sprzeczności z interpretacją przyjętą na potrzeby zakazu przynależności do kilku stowarzyszeń zrzeszonych w FPL ;)

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon cze 06, 2011 17:43 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Miriel pisze:Taka niekonsekwencja wprowadza zamieszanie, warto to poprawić.

ok.
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pon cze 06, 2011 18:01 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Zamieszanie wprowadza tekst polski zacytowany w mailu. Pytać mi chyba wolno, czy to też jest zakazne? ;)

Jeżdżąc na wystawy od 11 lat nigdy ten przepis nie był w taki sposób interpretowany. I nigdy nikt ani FPL ani FIFe ani nasze czy zagraniczne kluby nie protestowały. Stąd moje zdziwienie.

To teraz poproszę detaliczną instrukcję, bo zgodnie z zapisem oryginalnym to FPL wysyła zgłoszenia do zagranicznego klubu.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon cze 06, 2011 18:08 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

z tego, co było napisane tu, na forum - to
wystawca zgłaszając kota uzyskiwał akceptację swojego klubu ...
i czekał na potwierdzenie przyjęcia ...
jednocześnie i dodatkowo sekretariat wystawy/członkowie zarządu FPL - przesyłali do klubów zgłoszonych wystawców/członków ...
może ta wielość/zbieżność funkcji tych samych osób mnie myli, ale ...

natomiast - z mojego osobistego doświadczenia FPL ma problemy z obsługą - korespondencja bez odpowiedzi zalega ... , rodowody nawet przy piątej wersji mają pomyłki, o tym, że są wysyłane bezpośrednio na adres domowy hodowcy z pominięciem klubu - nawet nie mam co pisać ...

życzmy więc sobie zdrowia !!!
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Pon cze 06, 2011 18:16 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Nie ogarniam tej kuwety... [ciężkie westchnienie]

I cieszę się niezmiernie, że Desna zagranicę odwaliła przed tą zmianą.
Obrazek

MariaD

Post » Pon cze 06, 2011 18:45 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

generalnie proste,

1. wypełniasz zgłoszenie,
2. wysyłasz do EKKR
3. EKKR do FPL
4. FPL do organizatora (zagranicznej) wystawy FIFe
Obrazek

lrafal

Post » Pon cze 06, 2011 19:29 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

lrafal pisze:generalnie proste,

2. wysyłasz do EKKR
3. EKKR do FPL

Generalnie, możliwe, że tak.
1. w jakiej formie zgłoszenie?
2. w jaki sposób dowiem się, ze zostałam przyjęta na wystawę?
3. jaki jest czas obiegu dokumentów? biorąc pod uwagę, że kluby maja spotkania raz w tygodniu
4. jakiemu celowi służy wydłużenie drogi obiegu dokumentów?
5. czy FPL może nie wyrazić zgody?
6. dlaczego "stara" droga jest zła?
7. gdzie mogę poczytać na temat zmian? pewnie ślepam, ale na stronie FPL nie znalazłam, będę wdzięczna za linka
Obrazek

MariaD

Post » Pon cze 06, 2011 19:39 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Z informacji którą ja dostałam od klubu wynikało, że wszystko to można mailowo załatwić - czyli ja mail do klubu :arrow: klub do fpl :arrow: fpl za granicę i zrozumiałam, że tą samą trasą wraca później do mnie potwierdzenie :)
Więc jeśli chodzi o czas, to pytanie jak szybko będą odbierane i przekazywane dalej maile :wink:

Mnie natomiast ciekawi zgłoszenie na konkretną wystawę - na Litwie - klub litewski ma swój własny system w którym wystawca, również zagraniczny, rejestruje siebie i kota (i ja już tam np. mam konto, bo byłam raz na wystawie) i przez ten system zgłasza się na wystawy. Nikt nie chciał tam ode mnie takiego standardowego zgłoszenia z pieczątką, a wszystkie informacje przekazywane były bezpośrednio w tym ichnim systemie. To jak bym chciała teraz do nich na wystawę jechać to jak mam się zgłaszać? :oops:

edit: a i jeszcze: Mam nadzieję, że przy zgłoszeniach mailowych, np. do Ostarwy, klub, a potem fpl, będą tez przekazywały dalej, czyli za granicę, ewentualne prośby o sąsiedztwo klatkowe i nie będą one ginąć gdzieś po drodze :)
Ostatnio edytowano Pon cze 06, 2011 20:03 przez ewkaa, łącznie edytowano 1 raz

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon cze 06, 2011 19:54 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

2. wysyłasz do EKKR
3. EKKR do FPL

a jaki jest tryb postępowania przy zgłoszeniach elektronicznych np. Bubaste :wink:

Siasia

Od: Czw lip 27, 2006 16:37

Post » Pon cze 06, 2011 19:56 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Siasia pisze:

2. wysyłasz do EKKR
3. EKKR do FPL

a jaki jest tryb postępowania przy zgłoszeniach elektronicznych np. Bubaste :wink:

O właśnie o ten klub mi chodziło w moim zawiłym opisie :oops:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon cze 06, 2011 20:03 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

ewkaa pisze:
Siasia pisze:

2. wysyłasz do EKKR
3. EKKR do FPL

O właśnie o ten klub mi chodziło w moim zawiłym opisie :oops:

mojego mailowego zgłoszenia również nie przyjęto - musiałam wysłać elektroniczne :mrgreen:

Siasia

Od: Czw lip 27, 2006 16:37

Post » Pon cze 06, 2011 20:14 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

nie tylko Litwa przyjmuje elektronicznie :ok:

Isia23

Od: Nie lut 11, 2007 22:07

Post » Pon cze 06, 2011 20:16 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

MariaD pisze:1. w jakiej formie zgłoszenie?
2. w jaki sposób dowiem się, ze zostałam przyjęta na wystawę?
3. jaki jest czas obiegu dokumentów? biorąc pod uwagę, że kluby maja spotkania raz w tygodniu
4. jakiemu celowi służy wydłużenie drogi obiegu dokumentów?
5. czy FPL może nie wyrazić zgody?
6. dlaczego "stara" droga jest zła?
7. gdzie mogę poczytać na temat zmian? pewnie ślepam, ale na stronie FPL nie znalazłam, będę wdzięczna za linka

1. skan, forward maila z potwierdzeniem, doc, pdf ... generalnie jak się Twój klub zgodzi to może być mailem.
2. przyjdzie potwierdzenie (albo droga odwrotną lub bezpośrednio)
3. kilka dni (ze strony FPL)
4. celem jest stosowanie się do wymogów regulaminu wystawowego, zwrócono nam uwagę, że dużo wystawców pomija drogę służbową. Zgłoszenie wysłane bezpośrednio może zostać potraktowane jak w par. 8.2 lub nie przyjęte.
5. bez powodu nie.
6. bo jest niezgodna z regulaminem wystawowym, organizator wystawy nie zna członków krajowych innych członków FIFe, na http://www.fifeweb.org są tylko adresy bezpośrednich członków FIFe, skąd ma wiedzieć co to za klub na jaki się wystawca powołuje.
7. na stronie FPL w dziale dokumenty jest regulamin wystawowy (1.13) orginał na stronie FIFe.
Obrazek

lrafal

Post » Pon cze 06, 2011 20:23 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Napiszę z mojego zawodowego punktu widzenia. Napisałam w życiu kilkadziesiąt procedur obiegu dokumentów bazując na obowiązujących przepisach prawa i wewnętrznych regulacjach.

Zawsze na celu było usprawnienie i uproszczenie.
I można to zrobić tak, by nie naruszyć ani prawa ani przepisów wewnętrznych a ułatwić życie osobom pracującym na tych procedurach.
Obrazek

MariaD

Post » Pon cze 06, 2011 20:25 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

lrafal pisze:2. przyjdzie potwierdzenie (albo droga odwrotną lub bezpośrednio)

Od kogo?
Obrazek

MariaD

[poprzednia][następna]