WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt maja 06, 2011 22:41 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

ba$ia pisze:ok, liczę na Ciebie :ok: , mogę?

zupełnie nie, niestety - przepraszam.
od kilku lat niezmiennie uważam, że wystawa w terminie Openera to nieporozumienie (noclegi, korki).
a do tego w tym roku, 2 lipca, w sobotę liczy się tylko Książę Obrazek
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Pt maja 06, 2011 22:48 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

no tak, siła wyższa, nic nie szkodzi :ok:
Tez do końca jeszcze nie wiem co wybrać :wink:

Artegato

Od: Wto mar 03, 2009 21:46

Post » Pt maja 06, 2011 23:07 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

ba$ia pisze:Tez do końca jeszcze nie wiem co wybrać :wink:

ja szczęśliwie - od momentu, kiedy wiem, że wystąpi - nie mam wątpliwości
Obrazek
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Sob maja 07, 2011 0:30 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

A na czym polegać będzie "Konkurs szczęścia"? Planuję przyjechać z moją małą kotą :)
Za wszelkie treści i posty ojca mego, Witka Nowaka, nie ponoszę odpowiedzialności - to nie czas na odpowiedzialność zbiorową :D

– Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE.

wampisia

Od: Pon lut 14, 2011 15:09

Post » Sob maja 07, 2011 8:11 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

wampisia pisze:A na czym polegać będzie "Konkurs szczęścia"?

no właśnie, też jestem ciekawa!

Artegato

Od: Wto mar 03, 2009 21:46

Post » Sob maja 07, 2011 18:07 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

wampisia pisze:A na czym polegać będzie "Konkurs szczęścia"?

Jesli będzie taki sam jak w ubiegłym roku, to na koniec drugiego dnia, po BIS-ie były losowane numery kotów (zdjęte z klatek ;)) i każdy, kto dotrwał do końca dostał jakąś nagrodę :D
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Sob maja 07, 2011 18:53 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

hmm.. słyszałam niepochlebne opinie o tej wystawie z ubiegłego roku: ścisk, gorąco, koty zdenerwowane, jedna toaleta.. Nigdy nie byłam na wystawie w Sopocie... widzę, że jest nowa hala, więc pytanie mam takie: mają być lepsze warunki? w razie upału ma działać klimatyzacja? bardzo poważnie myślę o przyjeździe w tym terminie do Trójmiasta więc może ktoś z organizatorów się wypowie :)

devoli

Od: Sob cze 06, 2009 21:11

Post » Sob maja 07, 2011 19:45 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

devoli pisze:hmm.. słyszałam niepochlebne opinie o tej wystawie z ubiegłego roku: ścisk, gorąco, koty zdenerwowane, jedna toaleta.. Nigdy nie byłam na wystawie w Sopocie... widzę, że jest nowa hala, więc pytanie mam takie: mają być lepsze warunki? w razie upału ma działać klimatyzacja? bardzo poważnie myślę o przyjeździe w tym terminie do Trójmiasta więc może ktoś z organizatorów się wypowie :)

Ludzie jeżdżą do tej hali na koncerty i jakoś wracają żywi i nawet zadowoleni. Mieliśmy okazję dwiedzilić obie hale na Haffnera i było znośnie - a kwestia wysokiej temperatury w lipcu jest niestety chyba poza kompetencjami organizatorów.
Obrazek

where

Od: Nie cze 15, 2008 8:29

Post » Sob maja 07, 2011 19:55 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Oczywiście kwestia regulacji temperatury jest poza możliwościami organizatora...
Ale jedna toaleta, z której korzystają też zwiedzający....zapewnia bezcenne wrażenia....Może o to chodzi :?

Daria&Lilu

Od: Czw sty 22, 2009 20:09

Post » Sob maja 07, 2011 19:57 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

where pisze:
devoli pisze:hmm.. słyszałam niepochlebne opinie o tej wystawie z ubiegłego roku: ścisk, gorąco, koty zdenerwowane, jedna toaleta.. Nigdy nie byłam na wystawie w Sopocie... widzę, że jest nowa hala, więc pytanie mam takie: mają być lepsze warunki? w razie upału ma działać klimatyzacja? bardzo poważnie myślę o przyjeździe w tym terminie do Trójmiasta więc może ktoś z organizatorów się wypowie :)

Ludzie jeżdżą do tej hali na koncerty i jakoś wracają żywi i nawet zadowoleni. Mieliśmy okazję dwiedzilić obie hale na Haffnera i było znośnie - a kwestia wysokiej temperatury w lipcu jest niestety chyba poza kompetencjami organizatorów.

nie chodzi o żywych ludzi tylko komfort dla kotów... a kwestia wysokiej temperatury na zewnątrz jest poza kompetencjami organizatorów (na szczęscie) ale w hali , jeśli jest klimatyzacja (jest?), to wewnątrz a i owszem :mrgreen:

devoli

Post » Sob maja 07, 2011 20:08 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Hm, koncerty ok, bo ludzie wytrzymają wiele, ze zwierzętami zdanymi na nasze decyzje może być inaczej, więc podpinam się pod pytanie Devoli :wink:

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Sob maja 07, 2011 20:20 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

devoli pisze:
where pisze:

nie chodzi o żywych ludzi tylko komfort dla kotów... a kwestia wysokiej temperatury na zewnątrz jest poza kompetencjami organizatorów (na szczęscie) ale w hali , jeśli jest klimatyzacja (jest?), to wewnątrz a i owszem :mrgreen:

Komfort kotów to rzecz względna - nasz norweg znosi lato inaczej niż devony. A co do wyboru obiektu, to trudno oczekiwać od budowniczych hal widowiskowo-sportowych i tym podobnych, by za głównie kryterium oceny komfortu w obiekcie brali to, jak znoszą przebywanie w nim wystawiane tam koty. Zwykle to organizator kieruje się tym, co ma pod ręką, za ile i jakie opinie o obiekcie mają ludzie. Nowa hala to duży plus dla sopockich wystaw i myślę, że nie powinno być powodów do narzekania.

A mając na uwadze komfort kotów warto mieć latem pod ręką coś takiego.
Obrazek

where

Od: Nie cze 15, 2008 8:29

Post » Sob maja 07, 2011 20:57 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

where pisze:
devoli pisze:
where pisze:Ludzie jeżdżą do tej hali na koncerty i jakoś wracają żywi i nawet zadowoleni. Mieliśmy okazję dwiedzilić obie hale na Haffnera i było znośnie - a kwestia wysokiej temperatury w lipcu jest niestety chyba poza kompetencjami organizatorów.

Komfort kotów to rzecz względna - nasz norweg znosi lato inaczej niż devony. A co do wyboru obiektu, to trudno oczekiwać od budowniczych hal widowiskowo-sportowych i tym podobnych, by za głównie kryterium oceny komfortu w obiekcie brali to, jak znoszą przebywanie w nim wystawiane tam koty. Zwykle to organizator kieruje się tym, co ma pod ręką, za ile i jakie opinie o obiekcie mają ludzie. Nowa hala to duży plus dla sopockich wystaw i myślę, że nie powinno być powodów do narzekania.

A mając na uwadze komfort kotów warto mieć latem pod ręką coś takiego.

Komfort kotów to nie jest rzecz względna - komfort to ich dobre samopoczucie bez względu na to czy są norwegami czy devonami :wink:
Nie chodzi też o budowniczych, tylko o to co mówią hodowcy kotów (różnych zaznaczam) o wystawach sopockich, bo tylko na tym moge się opierać skoro tam nie byłam.
Mam jednak nadzieję, ze organizator nie kieruje się TYLKO tym co ma "pod ręką" .... i jakoś chyba te opinie są jednak ważne skoro następuje zmiana hali, mam rację? :wink:
więc moze jeszcze raz: poproszę kogoś z ORGANIZATORÓW o wypowiedź :)

a wiatraczek super tylko zeby kota z klatki nie wywiało :lol:

devoli

Post » Sob maja 07, 2011 22:49 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

devoli pisze:
a wiatraczek super tylko zeby kota z klatki nie wywiało :lol:

witam,

zawsze mozna kota pasami przypiac..

a wracajac do meritum -

na wystawy sopockie jezdzimy od kilku lat z duza przyjemnoscia. jest to jedna z obowiazkowych pozycji w naszym kalendarzu wystaw. osobiscie nie zauwazylam, by bylo zbyt duszno, a brak klimatyzacji wyjatkowo przeszkadzal. oczywiscie kazdy ma prawo miec wlasne zdanie i jesli nie podoba nam sie miejsce, sklad sedziowski czy ew. towarzystwo - zawsze mozna sobie odpuscic dana wystawe, przeciez bywanie na nich nie jest obowiazkowe, prawda?

sopockie wystawy maja swoj niepowtarzalny klimat - poznalismy na nich wielu, obecnie juz naszych dobrych, znajomych, jak np. asie pawlaczyk czy panstwa mombellich z hodowli lucky owl.

niestety w tym roku prawdopodobnie nie bedziemy mogli zawitac, ale w 2012 z pewnoscia wpadniemy z jakimis uszatymi.

brgds,
emilia
Obrazek

wayless

Od: Śro kwi 16, 2008 22:25

Post » Nie maja 08, 2011 12:16 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

A czy ktoś może podać namiary na tanie noclegi w Sopocie lub okolicach?
Obrazek

lajka

Od: Śro lis 25, 2009 8:51

[poprzednia][następna]