dorozd pisze:Czyli nie biorę na pewno zaświadczenia? Bo gdzieś chyba miałam..
A wpis w paszporcie jak wczesnie przed wystawa może być zrobiony?
nie ma nic napisane w ogłoszeniu ,ale zazwyczaj tak jak u nas ok.3 dni przed wystawą

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
dorozd pisze:Czyli nie biorę na pewno zaświadczenia? Bo gdzieś chyba miałam..
A wpis w paszporcie jak wczesnie przed wystawa może być zrobiony?
CZANKRA pisze:DANUNKA i tu sie mylicie:
Wpis w IX pkt od weterynarza potrzebny jest tylko wtedy gdy:
- jedziemy do krajow ktore nie sa w UE np. Szwajcaria,Serbia, a takze zaswiadczenie o stanie zdrowia - ale na papierze w Polsce.
Natomiast we wszystkich krajach UE np Czechy,Slowacja,Wegry,Niemcy a nawet Szwecja czy Dania potrzebny jest:
- paszport,czip, szczepienie na wscieklizne i tak: Wegry,Serbia,Chorwacja na 21 dni przed wystawa a do innych krajow na miesiac przed wystawa nie pozniej. Tylko w Polsce szczepienia moga byc co 7 ... iles dni w tych innych krajach jak ktos chce jechac musi miec co roku.
Inne szczepienia tez termin patrz jak wscieklizna. Wszystkie koty powyzej 4 mc zycia musza miec wscieklizne.
Natomiast koty ktore maja 3 mc a nie maja 4 mc i nie maja wscieklizny poniewaz i takie zdazaja sie na wystawach w klasie 12 musza miec wlasnie zaswiadczenie od weterynarza w IX pkt. Koty biale musza miec atest na sluch.
I to wszystko. Reasumujac do Ostravy nie trzeba biegac do weta po wpis w paszporcie.
Troche jezdze po innych wystawach niz Polska i wiem. Prosze popatrzec gdzie bylam.
spinoo pisze:Hm mam niewielkie doswiadczenia , ale ..... w Ostravie i Libercu a także w Zilinie nikt nie chciał zaswiadczenia natomiast dokładnie sprawdzał paszport z wpisem o badaniu oraz szczepieniach .
Na stronie wystawy jest napisane ze szczepienia nie poznie 365 i wczesniej niz 21
ania2126 pisze:Jak jest z krzesłami w Ostrawie? Czy organizator zapewnia je dla wystawców?
fiśka pisze:ania2126 pisze:Jak jest z krzesłami w Ostrawie? Czy organizator zapewnia je dla wystawców?
Byłam dwa razy w Ostravie i za każdym razem, wszystko było na wysokim poziomie.
Krzesła dla wystawców i nowe, duże klatki dla kotów
Rimeburg pisze:a co do krzeseł to zazwyczaj jest jedno na dwie połówki.
fiśka pisze:Rimeburg pisze:a co do krzeseł to zazwyczaj jest jedno na dwie połówki.
Czyli jeśli przyjedzie dwóch różnych wystawców, każdy z jednym kotem, to będą mieć jedno krzesło ???
ania2126 pisze:fiśka, znając życie nie bedą mieć wspólnie tego jednego krzesła lecz będzie je miał ten, kto pierwszy się na nim usadowi
A ja już dziś zdążyłam zaniechać szukania krzesełka do pożyczenia lub kupienia...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości