wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Czw paź 29, 2009 12:37 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

dorozd pisze:Czyli nie biorę na pewno zaświadczenia? Bo gdzieś chyba miałam..
A wpis w paszporcie jak wczesnie przed wystawa może być zrobiony?

nie ma nic napisane w ogłoszeniu ,ale zazwyczaj tak jak u nas ok.3 dni przed wystawą :kotek:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw paź 29, 2009 15:46 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

DANUNKA i tu sie mylicie:

Wpis w IX pkt od weterynarza potrzebny jest tylko wtedy gdy:
- jedziemy do krajow ktore nie sa w UE np. Szwajcaria,Serbia, a takze zaswiadczenie o stanie zdrowia - ale na papierze w Polsce.

Natomiast we wszystkich krajach UE np Czechy,Slowacja,Wegry,Niemcy a nawet Szwecja czy Dania potrzebny jest:
- paszport,czip, szczepienie na wscieklizne i tak: Wegry,Serbia,Chorwacja na 21 dni przed wystawa a do innych krajow na miesiac przed wystawa nie pozniej. Tylko w Polsce szczepienia moga byc co 7 ... iles dni w tych innych krajach jak ktos chce jechac musi miec co roku.
Inne szczepienia tez termin patrz jak wscieklizna. Wszystkie koty powyzej 4 mc zycia musza miec wscieklizne.
Natomiast koty ktore maja 3 mc a nie maja 4 mc i nie maja wscieklizny poniewaz i takie zdazaja sie na wystawach w klasie 12 musza miec wlasnie zaswiadczenie od weterynarza w IX pkt. Koty biale musza miec atest na sluch.

I to wszystko. Reasumujac do Ostravy nie trzeba biegac do weta po wpis w paszporcie.
Troche jezdze po innych wystawach niz Polska i wiem. Prosze popatrzec gdzie bylam.
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Czw paź 29, 2009 16:31 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

CZANKRA pisze:DANUNKA i tu sie mylicie:

Wpis w IX pkt od weterynarza potrzebny jest tylko wtedy gdy:
- jedziemy do krajow ktore nie sa w UE np. Szwajcaria,Serbia, a takze zaswiadczenie o stanie zdrowia - ale na papierze w Polsce.

Natomiast we wszystkich krajach UE np Czechy,Slowacja,Wegry,Niemcy a nawet Szwecja czy Dania potrzebny jest:
- paszport,czip, szczepienie na wscieklizne i tak: Wegry,Serbia,Chorwacja na 21 dni przed wystawa a do innych krajow na miesiac przed wystawa nie pozniej. Tylko w Polsce szczepienia moga byc co 7 ... iles dni w tych innych krajach jak ktos chce jechac musi miec co roku.
Inne szczepienia tez termin patrz jak wscieklizna. Wszystkie koty powyzej 4 mc zycia musza miec wscieklizne.
Natomiast koty ktore maja 3 mc a nie maja 4 mc i nie maja wscieklizny poniewaz i takie zdazaja sie na wystawach w klasie 12 musza miec wlasnie zaswiadczenie od weterynarza w IX pkt. Koty biale musza miec atest na sluch.

I to wszystko. Reasumujac do Ostravy nie trzeba biegac do weta po wpis w paszporcie.
Troche jezdze po innych wystawach niz Polska i wiem. Prosze popatrzec gdzie bylam.

zawsze zabierałam paszport z wpisem ( dwujęzycznym),żadnych druków pisanych po polsku ,bo i tak nikt tego nie rozumie :)
kot wyjeżdżający za granicę musi być zaszczepiony p-ko wściekliznie - takie są wymogi !
sama wkleiłaś przepisy:
CZANKRA pisze:Fajna strona !!!
http://www.rottka.pl/pliki/poradnik.pdf

danunka

Post » Czw paź 29, 2009 16:41 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

Hm mam niewielkie doswiadczenia , ale ..... w Ostravie i Libercu a także w Zilinie nikt nie chciał zaswiadczenia natomiast dokładnie sprawdzał paszport z wpisem o badaniu oraz szczepieniach .
Na stronie wystawy jest napisane ze szczepienia nie poznie 365 i wczesniej niz 21
Obrazek
Zdjęcia z ŁÓDŻ 22.11.2015. Wystawy - Galerie zdjęć - zapraszam http://www.andamira.pl/koty/galeria-wystawy-tekst/

spinoo

Od: Śro wrz 12, 2007 18:39

Post » Czw paź 29, 2009 16:49 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

ale na papierze w Polsce.

Chodzilo mi ze na papierze w Polsce a nie w paszporcie. Moze zle to ujelam wczesniej.

spinoo dokladnie nikt nie patrzy na IX pkt w paszport tylko sprawdzaja szczepienia + czasami np Austria,Dania,Szwecja ( i ja tam sie spotkalam ) ze sprawdzali CZIP.
O czyli nawet Ostrava zrobila tez 21 dni jak Chorwacja i Wegry :P
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Czw paź 29, 2009 16:53 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

spinoo pisze:Hm mam niewielkie doswiadczenia , ale ..... w Ostravie i Libercu a także w Zilinie nikt nie chciał zaswiadczenia natomiast dokładnie sprawdzał paszport z wpisem o badaniu oraz szczepieniach .
Na stronie wystawy jest napisane ze szczepienia nie poznie 365 i wczesniej niz 21

oczywiście spinoo :ok: na każdej zagranicznej wystawie paszport zwierzęcy z wpisami jest najważniejszy ! Do nas jak przyjeżdżają na wystawy od wielu lat obcokrajowcy posługują się tylko paszportem ,nie wożą żadnych świstków informujących o zdrowiu kota :)
o tym pisałam na poprzedniej stronie , tylko był maleńki problem odnośnie daty wpisu o stanie zdrowia :| i myślę ,że ok. 3 dni przed wystawą jak i u nas :wink:

danunka

Post » Czw paź 29, 2009 21:02 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

Jak jest z krzesłami w Ostrawie? Czy organizator zapewnia je dla wystawców?

ania2126

Od: Nie wrz 23, 2007 17:38

Post » Pt paź 30, 2009 8:52 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

ania2126 pisze:Jak jest z krzesłami w Ostrawie? Czy organizator zapewnia je dla wystawców?

Byłam dwa razy w Ostravie i za każdym razem, wszystko było na wysokim poziomie.
Krzesła dla wystawców i nowe, duże klatki dla kotów :ok:
Obrazek

fiśka

Od: Śro sty 28, 2009 11:54

Post » Pt paź 30, 2009 12:01 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

fiśka pisze:
ania2126 pisze:Jak jest z krzesłami w Ostrawie? Czy organizator zapewnia je dla wystawców?

Byłam dwa razy w Ostravie i za każdym razem, wszystko było na wysokim poziomie.
Krzesła dla wystawców i nowe, duże klatki dla kotów :ok:

No to super. Już się nie mogę doczekać :)

ania2126

Post » Pt paź 30, 2009 12:23 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

ania2126 pisze:No to super. Już się nie mogę doczekać :)

Jeszcze tylko kilka godzin :P
Obrazek

fiśka

Post » Pt paź 30, 2009 13:25 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

Klatki napewno będą duże i małe (pytałam), a co do krzeseł to zazwyczaj jest jedno na dwie połówki.
Hodowla Kotów Burmskich "RIMEBURG"

Rimeburg

Od: Wto mar 21, 2006 20:09

Post » Pt paź 30, 2009 14:08 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

Rimeburg pisze:a co do krzeseł to zazwyczaj jest jedno na dwie połówki.

Czyli jeśli przyjedzie dwóch różnych wystawców, każdy z jednym kotem, to będą mieć jedno krzesło ???
:roll:
Obrazek

fiśka

Post » Pt paź 30, 2009 14:52 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

fiśka pisze:
Rimeburg pisze:a co do krzeseł to zazwyczaj jest jedno na dwie połówki.

Czyli jeśli przyjedzie dwóch różnych wystawców, każdy z jednym kotem, to będą mieć jedno krzesło ???
:roll:

fiśka, znając życie nie bedą mieć wspólnie tego jednego krzesła lecz będzie je miał ten, kto pierwszy się na nim usadowi
A ja już dziś zdążyłam zaniechać szukania krzesełka do pożyczenia lub kupienia... :cry:

ania2126

Post » Pt paź 30, 2009 17:18 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

ania2126 pisze:fiśka, znając życie nie bedą mieć wspólnie tego jednego krzesła lecz będzie je miał ten, kto pierwszy się na nim usadowi
A ja już dziś zdążyłam zaniechać szukania krzesełka do pożyczenia lub kupienia... :cry:

Ja biorę swoje 2 krzesełka więc jeśli chcesz, to chętnie odstąpię Ci moje wystawowe, zapewnione przez organizatora :)
Obrazek

fiśka

Post » Pt paź 30, 2009 17:54 Re: wystawa w Ostravie 31.10-1.11 - czy ktoś się wybiera?

Fiśka, jeśli będzie wygodniejsze od tego co do siedzenia zabiorę ze sobą, to może skorzystam ;)
(bo ja sobie takie bez oparcia na szybko zorganizowałam)

ania2126

[poprzednia][następna]