Wystawa w Warszawie 14-15.10.2006

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon paź 16, 2006 9:06

Czadra pisze:A wydawał się taki sympatyczny :? Podobało mi się jego podejście do kotów, robił niezłe show

Zapewne lubi koty a to coraz większa rzadkość u sędziów :(
co do oceny akurat tego sędziego to sporo osób zauważyło iż kolejnośc wyznaczał wedłe ustawienia kotów :), więc ocene tego sędziego potraktowałbym raczej jako ciekawostkę i traktował z "przymróżeniem" oka :). Pozatym nie ma się co smucić czy złościć (wszak złość piękności szkodzi - kotam także :) ), często jest tak że pierwszego dnia kot dostaje EX1 a drugiego EX6 :) , w końcu sędzia też człowiek , nieomylny nie jest :) a i do swojego zdania też ma prawo (oczywiście w granicach standardu danej rasy). Jeden preferuje jakiś szczegól w budowie głowy , inny lubi piękne futerko , a dla kolejnego najważniejszy jest "cały" kot czli harmonia budowy. Co do oceny kociąt to często spotykałem się iż sędziowie preferuja koty w przedziale wieku 3-4 miesiące a jak miot jest choć odrobine starszy to z "urzędu" dostaje miejsce gdzieś pod koniec stawki , w końcu to jest miot a przeciez istnieje także klasa 3-6 :).
Tak na marginesie to czy jest ograniczenie wiekowe dloa klasy miotów ??

Nannarella

Od: Śro cze 21, 2006 7:22

Post » Pon paź 16, 2006 9:20

sylwiah2 pisze:Jedna sędzina oceniala moje koty i dowiedzialam się że są beznadziejne...
Przypomnają MCO z jej opisu... 8O

Harley dostal cert,na IC ale jak to sedzina zaznaczyla tylko dlatego ze nie mial konkurencji,a Johanka EX3 no coż do udanych dla nas ta wystawa nie należala... :cry:
Dobrze ze bylismy tylko jeden dzien...

:roll:

jak uwielbiam takich sędziów...
kot np. idzie jak burza ..a tu nagle jakis sędzia robi odkrycie że kot jest be ,i nie wyglada jak kot danej rasy :roll:

to ciekawe
sylwiah ...pewnie ten sam sędzia za jakis czas da ci certyfikaty i jakies nominacje :D :lol: :wink:

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Pon paź 16, 2006 9:26

Nannarella pisze:
Czadra pisze:A wydawał się taki sympatyczny :? Podobało mi się jego podejście do kotów, robił niezłe show

Zapewne lubi koty a to coraz większa rzadkość u sędziów :(
co do oceny akurat tego sędziego to sporo osób zauważyło iż kolejnośc wyznaczał wedłe ustawienia kotów :), więc ocene tego sędziego potraktowałbym raczej jako ciekawostkę i traktował z "przymróżeniem" oka :). Pozatym nie ma się co smucić czy złościć (wszak złość piękności szkodzi - kotam także :) ), często jest tak że pierwszego dnia kot dostaje EX1 a drugiego EX6 :) , w końcu sędzia też człowiek , nieomylny nie jest :) a i do swojego zdania też ma prawo (oczywiście w granicach standardu danej rasy). Jeden preferuje jakiś szczegól w budowie głowy , inny lubi piękne futerko , a dla kolejnego najważniejszy jest "cały" kot czli harmonia budowy. Co do oceny kociąt to często spotykałem się iż sędziowie preferuja koty w przedziale wieku 3-4 miesiące a jak miot jest choć odrobine starszy to z "urzędu" dostaje miejsce gdzieś pod koniec stawki , w końcu to jest miot a przeciez istnieje także klasa 3-6 :).
Tak na marginesie to czy jest ograniczenie wiekowe dloa klasy miotów ??

Niestety nie ma ograniczenia i dlatego nawet koty w wieku np. 5,6 czy też 7 miesięcy mogą być wystawiane jako miot, muszą spełnić ty;lko warunek ilości tzn. miot conajmiej 3 kociaki.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Pon paź 16, 2006 10:16

zenia pisze:
sylwiah2 pisze:Jedna sędzina oceniala moje koty i dowiedzialam się że są beznadziejne...
Przypomnają MCO z jej opisu... 8O

Harley dostal cert,na IC ale jak to sedzina zaznaczyla tylko dlatego ze nie mial konkurencji,a Johanka EX3 no coż do udanych dla nas ta wystawa nie należala... :cry:
Dobrze ze bylismy tylko jeden dzien...

:roll:

jak uwielbiam takich sędziów...
kot np. idzie jak burza ..a tu nagle jakis sędzia robi odkrycie że kot jest be ,i nie wyglada jak kot danej rasy :roll:

to ciekawe
sylwiah ...pewnie ten sam sędzia za jakis czas da ci certyfikaty i jakies nominacje :D :lol: :wink:
\

Nie da buhahahaha bo nie pojade tam gdzie ten sedzia bedzie zreszta nie tylko ten hhi :lol:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Pon paź 16, 2006 10:48

Ciekawe czy to ten sam sędzia co u nas :wink:
Najpierw musiałam mu dłuuuugo tłumaczyć, że w klasie 7 daje się certyfikaty CACIB a nie CAC, załapał dopiero jak mu palcem pokazałam gdzie ma dostawić literki "IB" :roll: :lol:
Na dokładkę posłał nas do klatki, gdzie czekaliśmy dobre 20 minut z kilkoma innymi kotami do porównania do BIV. Po 20 minutach obejrzał się, zdziwił i z rozbrajającą miną poinformował nas, że zapomniał o porównaniu, ale ponieważ wpisał już jakiemuś kotu BIV, to niech tak już zostanie :?

Ale podejście do kotów faktycznie ma niezłe. :D
Archie + Czorcia Strachulec + Duszka za TM + reszta bandy

archie

Od: Pt paź 31, 2003 12:12

Post » Pon paź 16, 2006 10:56

archie pisze:Ciekawe czy to ten sam sędzia co u nas :wink:
Najpierw musiałam mu dłuuuugo tłumaczyć, że w klasie 7 daje się certyfikaty CACIB a nie CAC, załapał dopiero jak mu palcem pokazałam gdzie ma dostawić literki "IB" :roll: :lol:
Na dokładkę posłał nas do klatki, gdzie czekaliśmy dobre 20 minut z kilkoma innymi kotami do porównania do BIV. Po 20 minutach obejrzał się, zdziwił i z rozbrajającą miną poinformował nas, że zapomniał o porównaniu, ale ponieważ wpisał już jakiemuś kotu BIV, to niech tak już zostanie :?

Ale podejście do kotów faktycznie ma niezłe. :D

Ale numer u nas bylo to samo 8O sedzia dal Harleyowi Caca Ja mowie ze to juz ma... 8)
Tez siedzielismy w klatce i czekalismy dopiero pytam st.co dalej ,on sedziego a ten aaa idzcie juz ,jest juz po... :roll:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Pon paź 16, 2006 10:58

Wiecie, ja chyba gapa jestem :oops:

Czy BOS się wpisuje na dyplomie, czy nie? Niech mnie ktoś oświeci ;)
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pon paź 16, 2006 11:02

Atka,
oczywiście, że sie wpisuje

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pon paź 16, 2006 11:09

No to ja pomarudzę, że Koty Domowe zostały potraktowane trochę per noga, pomimo show... Nikt nie dostał wstążeczek za nominację do BIS, choć wszystkie pozostałe koty dostały...

No i na show nie było ani jednego sędziego, żeby choć wyraził opinię, że koty domowe są ładne ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon paź 16, 2006 11:13 ...

To ja trochę pomarudzę, że mimo show kotów domowych było tylko 6, a w niedzielę tylko 4.....

Thien

Od: Śro sie 03, 2005 14:19

Post » Pon paź 16, 2006 11:17

Basia_D :arrow: no to jestem gapa :roll: Całe szczęście, że to wystawa mojego klubu ;)

tajdzi :arrow: W niedzielę dostały, a za sobotę upomniałam się potem w sekretariacie i też dostałam. Szkoda tylko, że ta Pani od tych koteczek nie dostała swojej...

Atka

Post » Pon paź 16, 2006 11:21 Re: ...

Thien pisze:To ja trochę pomarudzę, że mimo show kotów domowych było tylko 6, a w niedzielę tylko 4.....

To ja też trochę pomarudzę, że o tym show to się dowiedziałam jakoś poźno... ;)

Prawda jest taka, że mało kto szczepi domowe na wściekliznę. Bo w sumie po co? Jak się chce zrobić show domowych, to trzeba to ogłosić minimum dwa miesiące przed wystawą. Żeby ludziska mieli czas na przełamanie oporów i zaszczepienie kotów, zanim minie termin...

Atka

Post » Pon paź 16, 2006 11:28 Re: ...

Thien pisze:To ja trochę pomarudzę, że mimo show kotów domowych było tylko 6, a w niedzielę tylko 4.....

No niestety, niektórym piątek 13 nie dopisał i niektóre koty domowe, pomimo, że bardzo chciały, to nie startowały w wystawie ;)
Ale to się nadrobi 8)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon paź 16, 2006 11:36

Zdjęcia.
Zaczynam od Rosyjskiego Niebieskiego Kociaka Thien :)
Patrzcie ale piękniś :)

Obrazek
http://img216.imageshack.us/img216/5439/2xu9.jpg
http://img223.imageshack.us/img223/3373/3di8.jpg
Ostatnio edytowano Pon paź 16, 2006 12:23 przez tajdzi, łącznie edytowano 1 raz
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon paź 16, 2006 11:37

dziewczyny -rada jest jedna
show trzeba będzie jeszcze powtórzyć :)
ale koniecznie z waszą większą frekfencją !!
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

[poprzednia][następna]