Pokaz kotów w Gdańsku -jak walczyć z handlarzami kotów!!!

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto kwi 11, 2006 12:28

sylwiah2 pisze:Scarlet w sklepie zoo w Cerf.w Krakowie na zakopiance to samo...
Psiaki i koty...
Dzwoniłam do Krakowskiego T.O.N.Z. i nic...
Obiecali ze sprawdza,że zainterweniują i zwierzeta dalej są...w warunkach takich iż :twisted:
Nawet kiedyś n ogólnym pisałam.prosiłam o tef dziewczyny dzwoniły i nic z tego...
Jeżeli będę mogła w czymś pomóc to wiesz,Jestem... :D

W Krakowie jeszcze M1 - Zoo-Natura ta sama sieć co w Zakopiance. Cztery małe 'persy' zasmarkane i z zaropiałymi oczkami, kilka 'spanieli' i jeden 'shih-tzu'. :?
'Śliczne, puszyste i chętne do przytulania persy' kosztują 600zł za kociaka, przy obecnym spadku popularności tej rasy można przecież za tyle kupić prawdziwego persa :?
Może to byłby sposób, uprzytomnić jakoś potencjalnym klientom, że nie dość, że kupują 'podrabiane' kocięta to przepłacają :?: Bez popytu podaż siłą rzeczy musiałaby zniknąć...

Viridian

Od: Pt lis 18, 2005 23:24

Post » Wto kwi 11, 2006 12:49

Jeszcze raz dzwoniłam, żeby sie przygotować.

Kluby powinny się wypowiedzieć -

od jakiego wieku powinny być sprzedawane kociaki, jakie szczepienia powinny być wykonane. Bo do sprzedaży, powinny być udostępnione zwierzęta z hodowli.

Też proszę, od klubów o petycję do palmentarzystów - o zmianę przepisów, regulującą, zabespieczenie zwierząt.

Przeciwdziałanie nielegalnemu, chandlowi tych zwierząt.

Zabespieczenie- przed rozmnarzaniem zwierząt - niehodowlanych.

Wiem że będę potrzebowała, pism od klubów w polsce(bo jeden mój głos nic nie da) a wypowiedzi na forum, nie będą przeciez czytac.

Czy moge liczyć, na pomoc?

Chce zacząć załatwiać ta sprawę przez Gdańsk. Mój adres udostępnie, na
pw.

Zebyśmy mogli spokojnie hodować koty, a nie cały czas sie zastanawiać, nad wczesnym kastrowaniem, lub umowami. I czy nasze koty, trafiły tam gdzie miały! A nie do obórki - jako koty do ,,chodowli,, :evil:

Jeszcze raz proszę, o wypowiedzi - czy mogę liczyc na pomoc.

Potrzebna jest konsolidacja i upublicznienie!

Może to brzmi nierealnie - ale trzeba coś zacząć robić. Bo jeżeli wszystko będziemy skazywać na niepowodzenie- to po co hodować.

Scarlet

Od: Nie lis 13, 2005 19:00

Post » Wto kwi 11, 2006 12:54

ale jak walczyć z handlarzami jeżeli z własnego klubu nie wyrzuci się pseudohodowców?

baltic

Od: Czw maja 19, 2005 6:00

Post » Wto kwi 11, 2006 12:57

Scarlet czy możesz przybliżyć określenie, że do sprzedaży powinny być dopuszczone koty z hodowli . Do jakiej sprzedaży ?
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Wto kwi 11, 2006 13:15

To że tylko ty, możesz sprzedawać koty ze swojej hodowli!
Jesteś zrzeszona- a tym samym podlegaja twoje koty, pewnym wymogą żeby mogły byc sprzedawane(rodowód, ksiązeczki zdrowia, warunki w jakich przebywają, wiek kociąt- kiedy moga opuścić dom)Przecież kociaki sprzedajesz.

Proszę też o listy, a w nich to, co opisujecie na forum.

Są telefony- można zawiadomić, o tych procederech te biura w innych miastach.

Bo bedzie śmisznie, jak przyjde jedna- i powiem co mi sie nie podoba, i wiem że w Krakowie- to jest jeszcze gorzej.
Chociaż i tak pojadę.

Scarlet

Post » Wto kwi 11, 2006 13:16

no własnie ,żadne nie mogą być dopuszczone do sprzedaży ,spełnią warunki i będą dalej sprz.w sklepach.. :twisted:

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Wto kwi 11, 2006 13:22

Scarlet napisałem już do Pani Prezes naszego klubu :)

krzysiekb

Od: Śro mar 01, 2006 12:57

Post » Wto kwi 11, 2006 13:25

a gdzie nalezysz? bo jedna już tu na forum jest...

zenia

Post » Wto kwi 11, 2006 13:25

krzysiekb pisze:Scarlet napisałem już do Pani Prezes naszego klubu :)

Dzięki :D

Zenia w sklepie nie moga być sprzedawane!!!!!!!! To nie jest miejsce do sprzedarzy!!!!

Scarlet

Post » Wto kwi 11, 2006 13:27

zenia pisze:no własnie ,żadne nie mogą być dopuszczone do sprzedaży ,spełnią warunki i będą dalej sprz.w sklepach.. :twisted:

Właśnie Zeniu masz rację, sprzedawać może pietruszkę w sklepie i na targu a nie zwierzęta.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Post » Wto kwi 11, 2006 13:35

Scarlet pisze:Jeszcze raz dzwoniłam, żeby sie przygotować.

Kluby powinny się wypowiedzieć -

od jakiego wieku powinny być sprzedawane kociaki, jakie szczepienia powinny być wykonane. Bo do sprzedaży, powinny być udostępnione zwierzęta z hodowli.

Też proszę, od klubów o petycję do palmentarzystów - o zmianę przepisów, regulującą, zabespieczenie zwierząt.

Przeciwdziałanie nielegalnemu, chandlowi tych zwierząt.

Zabespieczenie- przed rozmnarzaniem zwierząt - niehodowlanych.

.

Nie bardzo rozumiem , to jak do sklepów, na targi trafią koty z hodowli to będzie ok.
Przecież to chyba nie o to chodzi.

Enya

Post » Wto kwi 11, 2006 13:37

Enya pisze:
zenia pisze:no własnie ,żadne nie mogą być dopuszczone do sprzedaży ,spełnią warunki i będą dalej sprz.w sklepach.. :twisted:

Właśnie Zeniu masz rację, sprzedawać może pietruszkę w sklepie i na targu a nie zwierzęta.
:lol: o co wam chodzi ,a teraz to gdzie sprzedają??? jak spełnią te waruny szczepień ...itd. to pewnie i dalej tam mogą sprzedawać

zenia

Post » Wto kwi 11, 2006 13:38

zenia pisze:a gdzie nalezysz? bo jedna już tu na forum jest...

Do SKR

konkretnie moja żona jest zapisana :) ja się niedługo dopisze po dokoceniu na jesieni :)

krzysiekb

Post » Wto kwi 11, 2006 13:40

co to za skrót ,nie znam tego?tu gdzieś blisko nas?

zenia

Post » Wto kwi 11, 2006 13:43

zenia pisze:co to za skrót ,nie znam tego?tu gdzieś blisko nas?

Stowarzyszenie Koty Rasowe w Warszawie (strona stowarzyszenia http://www.skr.org.pl/ )

A nasze Niebieskie Szczęście kupiliśmy z hodowli pod Toruniem.

krzysiekb

[poprzednia][następna]