WYSTAWA 25-26 MARCA 2006 - WWW.PFA.COM.PL

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon mar 27, 2006 10:35

tajdzi pisze:
Amanda_0net pisze:A ja w innym temacie:) Czym się różnią koty domowe od wystawowyach? :wink:

NICZYM 8) :lol:

Tajdzi, to ja tez mogę z Berezką na wystawę ? 8O To na drugi raz jadę :ryk: :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pon mar 27, 2006 10:35 ...

jannick renault miała zły humor w sobotę popołudniu. Oceniała koty rosyjskie niebieskie i większości przyznała ocenę very good, co jest bardzo bardzo złą oceną kota.
Nie razi mnie jeśli sędzia powie że mam koszmarnego kota, ale razi jeśli sędzia jest niedelikatna, nie uzasadnia swojej oceny i krzywdzi koty które mają już 2 oceny cac z Twojej Jakubie wystawy grudniowej. Brakiem profesjonalizmu jest to że kotka jednego dnia wygrywa a drugiego dostaje ocene very good czyli poniżej 50 punktów...
Nie o moim kocie było a o kotce którą sam kryłeś swoim Calibkiem i o której wiesz z pewnością że do hodowli się nadaje ...
Wiem jakie są prawa sedziego, ale krew mnie zalewa jeśli ktoś jest na tyle niemiły że straszy debiutantów i zmusza ludzi do łez.
Nie wiem jak to jest, ale może ludzie się wypalają i już w pewnym momencie nie powinni sędziować bo nie sprawia im to przyjemności...
A co do Conrado Moreno, to ja nic złego o nim nie powiedziałam. Mylisz posty...

Thien

Od: Śro sie 03, 2005 14:19

Post » Pon mar 27, 2006 10:37 Re: ...

agal pisze:Oświadczam, że Jedynka nie zabiegała, nie zabiega i nie będzie zabiegała o pana Moreno, bo i do niczego taki fircyk nie jest jej potrzebny.

A.

Oj zabiegała, zabiegała... :) Zapytaj Thien :) Ale klubu nie powinny sprzeczać się na forum. Może kiedyś spotkamy się i porozmawiamy na żywo.

NIEKTÓRZY Z WYSTAWCÓW NIE ODEBRALI SWOICH DYPLOMÓW. OSOBY, KTÓRE CHCĄ OTRZYMAĆ POZOSTAWIONE U NAS DYPLOMY PROSIMY O KONTAKT MAJLOWY NA ADRES: BIURO@PFA.COM.PL - DYPLOMY PRZEŚLEMY PAŃSTWU POCZTĄ. DZIĘKUJEMY,

rosyjskieniebieskie

Od: Pt maja 06, 2005 12:19

Post » Pon mar 27, 2006 10:40

Amanda_0net pisze:
tajdzi pisze:
Amanda_0net pisze:A ja w innym temacie:) Czym się różnią koty domowe od wystawowyach? :wink:

Tajdzi, to ja tez mogę z Berezką na wystawę ? 8O To na drugi raz jadę :ryk: :ok:

To ta w podpisie?
Jeśli tak, to nie za bardzo się nadaje, niestety.

Kot domowy to kot z założenia niepodobny do kota rasowego (jeśli już - to do europejskiego krótkowłosego). Pokazywanie bezrodowodowych koów nibyrasowych nie ma takiego edukacyjnego wymiaru, jak pokazywanie kotów popularnie okreslanych mianem dachowczyków, a wręcz przeciwnie - może zachęcać pseudohodowców.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon mar 27, 2006 10:42 Re: ...

rosyjskieniebieskie pisze:Jannick miała bardzo dobry dzień. Była pogodna i uśmiechnięta. Może zażenował ją poziom kotów? Nie wiem.

aha
co innego w sobotę mówiłeś wszystkim którzy byli zdziwieni "dość żenującym sposobem oceny" , ale rozumiem ,że to wina brzytkich kotów
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Pon mar 27, 2006 10:43 Re: ...

bluecats pisze:
rosyjskieniebieskie pisze:Jannick miała bardzo dobry dzień. Była pogodna i uśmiechnięta. Może zażenował ją poziom kotów? Nie wiem.

aha
co innego w sobotę mówiłeś wszystkim którzy byli zdziwieni "dość żenującym sposobem oceny" , ale rozumiem ,że to wina brzytkich kotów

Ciekawe, ja też inną wersję słyszałam.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon mar 27, 2006 10:43 Re: ...

rosyjskieniebieskie pisze:
agal pisze:Oświadczam, że Jedynka nie zabiegała, nie zabiega i nie będzie zabiegała o pana Moreno, bo i do niczego taki fircyk nie jest jej potrzebny.

A.

Oj zabiegała, zabiegała... :) Zapytaj Thien :) Ale klubu nie powinny sprzeczać się na forum. Może kiedyś spotkamy się i porozmawiamy na żywo.

Może Thien prywatnie zabiegała, tego nie wiem, ale nie Klub, nie jego zarząd. Ponieważ akurat jestem w zarządzie Jedynki, chyba jestem poinformowana o działaniach Klubu.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pon mar 27, 2006 10:46

Oberhexe pisze:
Amanda_0net pisze:
tajdzi pisze:

To ta w podpisie?
Jeśli tak, to nie za bardzo się nadaje, niestety.

Kot domowy to kot z założenia niepodobny do kota rasowego (jeśli już - to do europejskiego krótkowłosego). Pokazywanie bezrodowodowych koów nibyrasowych nie ma takiego edukacyjnego wymiaru, jak pokazywanie kotów popularnie okreslanych mianem dachowczyków, a wręcz przeciwnie - może zachęcać pseudohodowców.

Ojej...a ja myslałam,ze to jest krzyżówka Dzikiego Rysia z Bieszczad ;) Aha, czyli nie mogę na wystawę ... :oops: :crying: Chyba , że ...następnym kotkiem będzie Domowy Kot Europejski :dance:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pon mar 27, 2006 10:51 ...

Jeśli zabieganiem o kogoś można nazwać pytanie o cenę to tak bardzo zabiegałam bo spytałam ile kosztuje wynajęcie prezentera na weekend...
Jest mi przykro że musi mi być przykro, bo myślałam że wystawy to miłe miejsce gdzie spotykają się pasjonaci, a nie poletko do popisu dla czyichś fochów (czytaj koszmarnej baby jannick)....

Thien

Post » Pon mar 27, 2006 10:52

Kochani,

Prawda jest taka, że Pani Renault jak każdy sędzia miała prawo do własnej oceny. Sami wiecie, że kot który u jednego sędziego otrzymuje EX1 u drugiego przy takiej samej konkurencji często otrzymuje zupełnie inną niższą ocenę.
Jednemu sędziemu kot się podoba a innemu nie. Ja np. wyciągam wnioski. Znam sędziów, którzy w moim mniemaniu nie potrafią oceniać Ragdolli. Staram się omijać takie wystawy.
Informacje, które nam dajecie dają do myślenia. Bronię Pani Renault, bo bardzo ją szanuję. Powiem Wam, że większość kotów, które wygrywały BISa były nominowane właśnie przez nią. Wiem także, że wiele klubów zdecydowało się zaprosić ją na kolejne wystawy w Polsce. My już mamy pełne składy sędziowskie na nasze kolejne wystawy:

CIESZYN, kwiecień 2006
- Miguel Sierra-Bernal (MEX) kat. I, II
- Lee Selassa (NL) kat. I, II
- Luigi Comorio (I) kat. I, II, III, IV
- Anette Sjödin (SE) kat. I, II
- Gina Grob (FL) kat. I, II, III, IV
- Svetlana Stoljarova (BY) kat. I, II, IV
- Eric Reijers (CZ) kat. I, III, IV
- Anne Veland (N) kat. II, III

WARSZAWA, grudzień 2006
- Yan Roca Folch (F) kat. I, II
- Luis Coste (F) kat. I, II
- Luigi Commorio (I) kat. I, II, III, IV
- Stephe Bruin (NL), kat. I, II, III, IV
- Fabrice Calmes (CH) kat. I, II
- Tatjana Bojko (UA) kat. I, II
- Francoise Milcent (F) kat. I, II, III, IV
- Gianfranco Montovani (I) kat. I, II, III, IV

rosyjskieniebieskie

Post » Pon mar 27, 2006 10:54

Poziom wiedzy pana Moreno na temat ras kotów był żenujący...
Gdyby raz czy drugi sie rąbnął, no to ok, ale on mylił rasy notorycznie
pomylić ruska z brytkiem, bo jest niebieski? Powiedzieć, że syjam i balijczyk dla niego są identyczna?- dobrze mu sędzia Chadaj powiedział, że powinien iść do okulisty.
Fajnie, że prowadzi z humorem, ale powinien cokolwiek się orientowac w tym co robi. Nie wiedział, że Show MCO był tylko dla MCO, pytał się na nim hodowców co to za rasa :roll: Sam się przyznawał, ze nie wie co się dzieje. Może warto jednak by prze mikrofon mówił ktos kto jest w stanie informowac publiczność co się dzieje, bo stojąc wśród publiki słyszałam wiele zdezorientowanych głosów zwiedzających.
Jakoś nikt nie wołał- ooo rany Conrado Moreno!!!! Tylko ooo rany co on mówi????

Co do ocen sędziów- przyglądałam się ocenianiu przez Satu Hamalainen i tego sędziego który zdawał egzamin w sobotę (nie pamiętam nazwiska)- bardzo mi się podobali obydwoje :D
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon mar 27, 2006 10:57

To moze ja zmienie temat

Kuba czy beda jakies fotki z wystawy na stronie PFA?

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Pon mar 27, 2006 10:57

Jednemu sędziemu kot się podoba a innemu nie. Ja np. wyciągam wnioski. Znam sędziów, którzy w moim mniemaniu nie potrafią oceniać Ragdolli. Staram się omijać takie wystawy.

Jak to sie ma do profesjonalizmu i oczekiwania poprawnej oceny? Zdaje mi sie ze jesli sedzia ma uprawnienia do oceny jakiejs grupy to ni epowinno miec to wplywu na sposob oceniania rasy!
Aida-RUS
Obrazek
Obrazek

Rincevind

Od: Sob cze 25, 2005 0:35

Post » Pon mar 27, 2006 10:59

kimi1 pisze:To moze ja zmienie temat

Kuba czy beda jakies fotki z wystawy na stronie PFA?

Oczywiscie zamiescimy niebawem!

rosyjskieniebieskie

Post » Pon mar 27, 2006 10:59 wystawa

Przepraszam wszystkich których dotyka to co powiedziałam o jannick, ale dla mnie ona jest skreślona i niestety nie mogę poważać kogoś kto ma takie wpadki jak ona z rus...
To nieprofesjonalne i niedopuszczalne.
W pracy należy odkładać nerwy i fochy na bok!
Nie chciałam dotknąć Organizatora wystawy Jakuba bo wiem że bardzo się starał. Niestety czasami starania jednej osoby to za mało by wystawa była miłym przeżyciem.

Thien

[poprzednia][następna]