XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa 2-3 kwietnia Warszawa...

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2005 15:32

to idę do 14 dzisiaj, bardziej mi po drodze do domu
MArio dziękuję za rady :)

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Wto mar 01, 2005 15:33

No to już wiem. To skoro nie trzeba zgłaszac osobiście (mogłam się domyslic :oops: ) to rejestrowac jadę dopiero w przyszły wtorek. Dziś mam urwanie głowy w pracy i gości wieczorem. CZyli rejestracja ósmego marca, a potem zaraz faksem zgłoszenie 8)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto mar 01, 2005 15:35

Doświadczeni "wystawiacze", pomóżcie! Iść na dwa dni czy na jeden? Boję się, że dwa dni za męczące. Z drugiej strony jak pirania zobaczy, że nic mu się nie stało jednego dnia, to może drugiego będzie spokojniejsza :roll: .
I na jakim tle najlepiej będzie się prezentował w klatce (chcemy podbić serca widzów :wink: )?
I czy pojedyncza klatka (bo taką chyba bedzie miał jako jeden samotny kociak) jest połączona z inną czy jest zupełnie oddzielnie, że rudas nie będzie miał bezpośredniego kontaktu z sąsiadem, bo go zapluje i zagryzie :strach: ?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto mar 01, 2005 15:44

Kicorek pisze:Doświadczeni "wystawiacze", pomóżcie! Iść na dwa dni czy na jeden? Boję się, że dwa dni za męczące. Z drugiej strony jak pirania zobaczy, że nic mu się nie stało jednego dnia, to może drugiego będzie spokojniejsza :roll: .
I na jakim tle najlepiej będzie się prezentował w klatce (chcemy podbić serca widzów :wink: )?
I czy pojedyncza klatka (bo taką chyba bedzie miał jako jeden samotny kociak) jest połączona z inną czy jest zupełnie oddzielnie, że rudas nie będzie miał bezpośredniego kontaktu z sąsiadem, bo go zapluje i zagryzie :strach: ?

Dwa czy jeden? Jeden czy dwa? Jak już tyle przygotwań, zachodu i ćwiczeń to ja bym pisała się na dwa. Ale wybór należy do Ciebie. Zwykle w drugim dniu koty lepiej się zachowują, choć na to nie ma reguł.

Rudy z białym (skąd ja to znam? :wink: ) Pasi: ciemnoniebieski, zielony, turkusowy - chyba raczej gładki niż we wzorki. :D Poprzymierzaj go do różnych kolorków :D

Klatka jest podwójna, ale dla jednego kota przysługuje jej połówka - podnoszona jest wówczas ścianka z kratki i powstają dwie oddzielne, pojedyńcze klatki. Firanki są zawieszane na bokach klatki, właśnie po to by koty nie widziały się nawzajem i nie denerwowały, nie wsadzały łap, nie pluły i sikały na siebie (kocury :roll: ).
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto mar 01, 2005 15:49

MariaD pisze:
Kicorek pisze:Doświadczeni "wystawiacze", pomóżcie! Iść na dwa dni czy na jeden? Boję się, że dwa dni za męczące. Z drugiej strony jak pirania zobaczy, że nic mu się nie stało jednego dnia, to może drugiego będzie spokojniejsza :roll: .

Dwa czy jeden? Jeden czy dwa? Jak już tyle przygotwań, zachodu i ćwiczeń to ja bym pisała się na dwa. Ale wybór należy do Ciebie. Zwykle w drugim dniu koty lepiej się zachowują, choć na to nie ma reguł.

Rudy z białym (skąd ja to znam? :wink: ) Pasi: ciemnoniebieski, zielony, turkusowy - chyba raczej gładki niż we wzorki. :D Poprzymierzaj go do różnych kolorków :D

Klatka jest podwójna, ale dla jednego kota przysługuje jej połówka - podnoszona jest wówczas ścianka z kratki i powstają dwie oddzielne, pojedyńcze klatki. Firanki są zawieszane na bokach klatki, właśnie po to by koty nie widziały się nawzajem i nie denerwowały, nie wsadzały łap, nie pluły i sikały na siebie (kocury :roll: ).

Wiedziałam, że odpowiesz, bo "jesteś w temacie" :D . To zasłonkę muszę zawiesić w środku klatki? Bo jak inaczej oddzielę koty? Coś chyba mieszam :roll: :oops: . Czy to są dwie ścianki dzielące klatkę i wtedy między nimi zawiesza się zasłonkę?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto mar 01, 2005 16:15

Kicorek pisze:Wiedziałam, że odpowiesz, bo "jesteś w temacie" :D . To zasłonkę muszę zawiesić w środku klatki? Bo jak inaczej oddzielę koty? Coś chyba mieszam :roll: :oops: . Czy to są dwie ścianki dzielące klatkę i wtedy między nimi zawiesza się zasłonkę?

Hm, jakby tu Ci to opisać... Popatrz uważnie na to zdjęcie:

http://www.miau.pl/wystawy/38/index.php?u=3/2&m=1&t=

To jest właśnie cała podwójna klatka podzielona na dwie pojedyńcze podniesioną w środku ścianką. Po jej obu stronach wiszą zasłonki - różowe i beżowe. Jeżeli obok dostawiona jest druga klatka to z drugiej strony będziesz miała dwie ścianki: swojej klatki i klatki obok. I też dwie firanki: swoje od wewnątrz i drugiego kota po drugiej stronie ścianek.
Firanki każdy wiesza od środka swojej klatki.
Jakbyś jeszcze miała wątpliwości - mam klatkę wystawową, zademonstruje poglądowo. :lol:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto mar 01, 2005 16:33

Mysza pisze:ostoja a da się załatwić byśmy w jednym sektorze byli? 8)

:D czemu nie 8) :o
Hodowla Kotów Rasy Devon Rex
Obrazek

ostoja

Od: Pt lis 12, 2004 18:55

Post » Wto mar 01, 2005 16:48

Termi nadsyłania zgłoszeń na wystawe uplywa 15 marca.....troszke jeszcze czasu jest, ale im szybciej tym lepiej :D
Obiecałam wystrój klatki....zgadza się, mam jeden + wiecej ....ale nie pamietam komu :oops: Kicorkowi czy Mysze ?

Zabieram wystrój ze sobą, także najlepiej bedzie się zgłosic po odbior na wystawie. :D
Obrazek

ostoja

Post » Wto mar 01, 2005 16:58

ostoja pisze:Termi nadsyłania zgłoszeń na wystawe uplywa 15 marca.....troszke jeszcze czasu jest, ale im szybciej tym lepiej :D
Obiecałam wystrój klatki....zgadza się, mam jeden + wiecej ....ale nie pamietam komu :oops: Kicorkowi czy Mysze ?

Zabieram wystrój ze sobą, także najlepiej bedzie się zgłosic po odbior na wystawie. :D

Kiciorkowi, Myszy obiecała pomóc Maria D. :D
Obrazek

Mysza

Post » Wto mar 01, 2005 17:03

Słuchajcie, ja tak czytam, czytam i oglądam i jedno mnie zastanawia:

W tych klatkach nie ma miejsca na kuwetę, to co się dzieje, jak kot chce sioo?

Tak się pytam, akademicko ;)
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Wto mar 01, 2005 17:08

Atka pisze:Słuchajcie, ja tak czytam, czytam i oglądam i jedno mnie zastanawia:

W tych klatkach nie ma miejsca na kuwetę, to co się dzieje, jak kot chce sioo?

Tak się pytam, akademicko ;)

w całje klatce jest dosyć miejsca, a do takiej połówki na jednego kota wstawiasz co jakiś czas na troche ;) Zresztą koty w stresie i tak się pewnie nie będą chciały załatwiać :(
Obrazek

Mysza

Post » Wto mar 01, 2005 17:14

W takiej połówce dużej klatki, nie ma faktycznie miejsca na to aby kuweta stała całą wystawę. Na ogół raz na 2- 3 godzinki wstawiamy kotu kuwetę ....a noż coś akurat siknie :oops: ....i jest to zazwyczaj kuweta trochę mniejszych rozmiarów niż ta domowa.
No chyba, że koty należą do dużych ras.......ale to wtedy wystawcy zamawiają dla wygody po prostu większe klatki.
Obrazek

ostoja

Post » Wto mar 01, 2005 17:29

A czy dla jednego kota można zamówić cała klatkę? Taką podwójną? Czy się tego rzacej nie stosuje?

Funia

Od: Wto cze 10, 2003 20:48

Post » Wto mar 01, 2005 17:49

hm... tak sobie tu wszystko czytam i myslem, ze na tej wystawie to chyba najwieksza konkurencja bedzie przy domowych :D hihihi

Lili

Od: Wto lut 05, 2002 21:48

Post » Wto mar 01, 2005 18:12

Funia pisze:A czy dla jednego kota można zamówić cała klatkę? Taką podwójną? Czy się tego rzacej nie stosuje?

Pewnie, że można. Na druku zgłoszenia na wystawę jest opcja ZAMAWIAM DUŻĄ KLATKĘ, którą wystarczy zaznaczyć ...i gotowe.
Taka przyjemność kosztuje wtedy dopłatę w wysokośći 30 zł.
Obrazek

ostoja

[poprzednia][następna]