Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
scyth pisze:To jeszcze ja poproszę o wyjaśnienie jednej rzeczy. Jeśli jestem z DCC i mój kot dostanie w sobotę CAC, będzie to trzeci certyfikat i w niedzielę powinien być w wyższej kategorii. Czy mogę się spodziewac jakichś problemów ze strony organizatorów w związku z uzyskaniem tego tytułu?
Azirafal pisze:Dziękuję za szybką i wyczerpującą odpowiedz uwzględniającą moją wadę wzroku.
Jednak proszę się nie dziwić że trochę jestem wygłupiony i zadaję takie pytania jeśli na tym forum czytam takie rzeczy:
„Członkostwo DCC w FPL (i tym samym w FIFe) zostało zawieszone ale udział w wystawach członkom klubów z poza FIFe zapewnia art 8.2 reg. wystawowego FIFe.
Sekretariat DCC potwierdza zgłoszenia pieczątką, trzeba je mieć ze sobą na wystawie, dla klas 1-8 należy mieć ze sobą dyplom uzyskania tytułu wystawiony przez członka FIFe uprawniający do wystawiania kota w wyższej klasie niż otwarta.”
I jest to wypowiedz człowieka zbliżonego do grupy dobrze poinformowanej.
Taliju pisze:Witam:)chciałabym jeszcze raz wrócić do warunków weterynaryjnych...przejrzałam kilka "przyszłych " wystaw łącznie ze Światową w Poznaniu, poniżej cytat,; czy tylko Sopot, czyli CCAmber ma inne warunki weterynaryjne??, wbrew wielu wypowiedziom, nie zostało to do do końca i dobitnie wyjaśnione.......
"Koty przyjęte na wystawę muszą być zachipowane, zdrowe, wolne od chorób zakaźnych i pasożytniczych, muszą posiadać zaświadczenie o stanie zdrowia wydane przez lekarza weterynarii, wystawione nie wcześniej niż 3 dni przed wystawą. Obowiązkowa jest książeczka zdrowia kota lub paszport. Obowiązkowe są szczepienia przeciwko katarowi kociemu i panleukopenii wykonane nie wcześniej niż 2 lata (730 dni) lub nie później niż 15 dni przed wystawą. Obowiązkowe są szczepienia przeciw wściekliźnie wykonane nie wcześniej niż 2 lata (730 dni) lub nie później niż 15 dni przed wystawą. Wystawiane koty muszą mieć obcięte pazurki, a koty białe muszą posiadać atest słuchu (Regulamin Wystawowy FIFe art.15.)."
W związku z powyższym proszę Organizatora o potwierdzenie tego co zacytowałam lub nie i wówczas podanie konkretnie, jakie są wymogi weterynaryjne na wystawie CCAmber.
KOTY Z NARNII pisze:Czy wiadomo, ile kotów, jakich ras zgłoszono już na wystawę?
Termin przyjmowania zgłoszeń: 01.05.2011- 17.06.2011
Dulka pisze:A ja mam kolejne zasadnicze pytanie:
ponieważ turlam się z Sopotu do domu 7 godzin z hakiem i pociąg mam o 18:40 (czyli muszę być na dworcu wcześniej), to nikt w drzwiach mnie nie powali, chcąc zatrzymać?
Pesymistycznie zakładam, że do BOBów moja kicia nie sięgnie.
Muszę mieć komfort psychiczny i margines godzinny na dotarcie na peron z kotem i gigantyczną torbą.
Kolejny pociąg mam o 22:40 i byłabym na miejscu o 6-tej rano + 1 godzina na dojazd z centralnego. Nie mam sumienia robić tego mojej kici, która i tak cały dzień będzie uwięziona w klatce...
Piszę zupełnie poważnie, bo kiedyś na wystawie CCS (wiem, to nie to samo) ścigano mnie, kiedy musiałam wyjść.
Użytkownicy przeglądający ten dział: belusinka.pl, Gdańskie Lwy i 3 gości