WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2011 11:12 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

To jeszcze ja poproszę o wyjaśnienie jednej rzeczy. Jeśli jestem z DCC i mój kot dostanie w sobotę CAC, będzie to trzeci certyfikat i w niedzielę powinien być w wyższej kategorii. Czy mogę się spodziewac jakichś problemów ze strony organizatorów w związku z uzyskaniem tego tytułu?
Obrazek

scyth

Od: Pon sie 10, 2009 9:42

Post » Wto cze 14, 2011 13:25 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Ma ktoś namiary na tani nocleg w Sopocie z 2 na 3 lipca :?:
Obrazek

karolcia_nfo

Od: Nie paź 10, 2010 20:33

Post » Wto cze 14, 2011 20:44 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

scyth pisze:To jeszcze ja poproszę o wyjaśnienie jednej rzeczy. Jeśli jestem z DCC i mój kot dostanie w sobotę CAC, będzie to trzeci certyfikat i w niedzielę powinien być w wyższej kategorii. Czy mogę się spodziewac jakichś problemów ze strony organizatorów w związku z uzyskaniem tego tytułu?

Problemów nie będzie. Jak mówi regulamin wystawowy, z chwilą uzyskania odpowiedniej liczby certyfikatów kot musi być wystawiony w odpowiednio wyższej klasie (art. 4.7).
Natomiast czym innym jest zatwierdzenie certyfikatów i uzyskanie tytułu. Certyfikaty ważne staja się po zatwierdzeniu przez federację krajowa lub krajowy klub hodowcy. Hodowca ma miesiąc od uzyskania ostatniego uprawniającego certyfikatu na zawiadomienie sekretariatu federacji krajowej, czyli złożenie wniosku o tytuł. (art. 4.6)
Obrazek

jaskier

Od: Pon lut 08, 2010 23:42

Post » Wto cze 14, 2011 20:49 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Azirafal pisze:Dziękuję za szybką i wyczerpującą odpowiedz uwzględniającą moją wadę wzroku.

Jednak proszę się nie dziwić że trochę jestem wygłupiony i zadaję takie pytania jeśli na tym forum czytam takie rzeczy:
„Członkostwo DCC w FPL (i tym samym w FIFe) zostało zawieszone ale udział w wystawach członkom klubów z poza FIFe zapewnia art 8.2 reg. wystawowego FIFe.
Sekretariat DCC potwierdza zgłoszenia pieczątką, trzeba je mieć ze sobą na wystawie, dla klas 1-8 należy mieć ze sobą dyplom uzyskania tytułu wystawiony przez członka FIFe uprawniający do wystawiania kota w wyższej klasie niż otwarta.”
I jest to wypowiedz człowieka zbliżonego do grupy dobrze poinformowanej.

Jest taka stara rzymska zasada, żeby wszystkie wątpliwości wyjaśniać na korzyść zainteresowanego. Członkowie DCC spełniają wymóg członkostwa w klubie hodowców i rejestracji kota. Przewiduję natomiast kłopoty z dokumentami hodowlanymi.
Obrazek

jaskier

Post » Wto cze 14, 2011 21:32 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

jaskier - dziękuję za rozwianie wątpliwości.
Obrazek

scyth

Od: Pon sie 10, 2009 9:42

Post » Wto cze 14, 2011 23:10 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Witam:)chciałabym jeszcze raz wrócić do warunków weterynaryjnych...przejrzałam kilka "przyszłych " wystaw łącznie ze Światową w Poznaniu, poniżej cytat,; czy tylko Sopot, czyli CCAmber ma inne warunki weterynaryjne??, wbrew wielu wypowiedziom, nie zostało to do do końca i dobitnie wyjaśnione.......

"Koty przyjęte na wystawę muszą być zachipowane, zdrowe, wolne od chorób zakaźnych i pasożytniczych, muszą posiadać zaświadczenie o stanie zdrowia wydane przez lekarza weterynarii, wystawione nie wcześniej niż 3 dni przed wystawą. Obowiązkowa jest książeczka zdrowia kota lub paszport. Obowiązkowe są szczepienia przeciwko katarowi kociemu i panleukopenii wykonane nie wcześniej niż 2 lata (730 dni) lub nie później niż 15 dni przed wystawą. Obowiązkowe są szczepienia przeciw wściekliźnie wykonane nie wcześniej niż 2 lata (730 dni) lub nie później niż 15 dni przed wystawą. Wystawiane koty muszą mieć obcięte pazurki, a koty białe muszą posiadać atest słuchu (Regulamin Wystawowy FIFe art.15.)."

W związku z powyższym proszę Organizatora o potwierdzenie tego co zacytowałam lub nie i wówczas podanie konkretnie, jakie są wymogi weterynaryjne na wystawie CCAmber.

Taliju

Od: Nie lis 14, 2004 12:05

Post » Śro cze 15, 2011 10:50 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Taliju pisze:Witam:)chciałabym jeszcze raz wrócić do warunków weterynaryjnych...przejrzałam kilka "przyszłych " wystaw łącznie ze Światową w Poznaniu, poniżej cytat,; czy tylko Sopot, czyli CCAmber ma inne warunki weterynaryjne??, wbrew wielu wypowiedziom, nie zostało to do do końca i dobitnie wyjaśnione.......

"Koty przyjęte na wystawę muszą być zachipowane, zdrowe, wolne od chorób zakaźnych i pasożytniczych, muszą posiadać zaświadczenie o stanie zdrowia wydane przez lekarza weterynarii, wystawione nie wcześniej niż 3 dni przed wystawą. Obowiązkowa jest książeczka zdrowia kota lub paszport. Obowiązkowe są szczepienia przeciwko katarowi kociemu i panleukopenii wykonane nie wcześniej niż 2 lata (730 dni) lub nie później niż 15 dni przed wystawą. Obowiązkowe są szczepienia przeciw wściekliźnie wykonane nie wcześniej niż 2 lata (730 dni) lub nie później niż 15 dni przed wystawą. Wystawiane koty muszą mieć obcięte pazurki, a koty białe muszą posiadać atest słuchu (Regulamin Wystawowy FIFe art.15.)."

W związku z powyższym proszę Organizatora o potwierdzenie tego co zacytowałam lub nie i wówczas podanie konkretnie, jakie są wymogi weterynaryjne na wystawie CCAmber.

Wymiękam. Proszę napisać, jakie terminy szczepień wpisał weterynarz do książeczki Pani/Pana kota?
Obrazek

jaskier

Post » Śro cze 15, 2011 11:12 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

I po cóż od razu wymiękać:)???, skoro ileś postów wcześniej inne osoby pytały o to samo i NIE otrzymały jednoznacznej odpowiedzi...i co ma do tego mój weterynarz?, szczepienie mojego kota p. wściekliźnie ma datę 10.07.2010r i według mojego rozeznania jest ważne jeszcze 7 dni po wystawie, natomiast szczepienie p. katarowi i panleukopenii ma datę 26 luty 2010 r. Zgodnie z wymogami Wystawy Światowej, No Problem i wielu innych z takimi wpisami w książeczce zdrowia mogę uczestniczyć na tych wystawach.JA SIĘ PYTAM CZY TAKIE WYMOGI SPEŁNIĄ NA WYSTAWIE CCAMBER, skoro o wszystkim na tej wystawie decyduje Powiatowy lekarz weterynarii.
Nie chcę mieć problemów już na wstępie, chyba, że się zniechęcę i nie wystawię kota, a tego nie chciałabym robić.Pozdrawiam

Taliju

Post » Śro cze 15, 2011 12:16 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

A ja mam kolejne zasadnicze pytanie:
ponieważ turlam się z Sopotu do domu 7 godzin z hakiem i pociąg mam o 18:40 (czyli muszę być na dworcu wcześniej), to nikt w drzwiach mnie nie powali, chcąc zatrzymać?
Pesymistycznie zakładam, że do BOBów moja kicia nie sięgnie.
Muszę mieć komfort psychiczny i margines godzinny na dotarcie na peron z kotem i gigantyczną torbą.

Kolejny pociąg mam o 22:40 i byłabym na miejscu o 6-tej rano + 1 godzina na dojazd z centralnego. Nie mam sumienia robić tego mojej kici, która i tak cały dzień będzie uwięziona w klatce...

Piszę zupełnie poważnie, bo kiedyś na wystawie CCS (wiem, to nie to samo) ścigano mnie, kiedy musiałam wyjść.
www.z1000jezior.pl
Hodowla Kotów Syberyjskich

Dulka

Od: Wto gru 28, 2010 9:49

Post » Śro cze 15, 2011 16:14 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Czy wiadomo, ile kotów, jakich ras zgłoszono już na wystawę? :kotek:

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Śro cze 15, 2011 18:03 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

KOTY Z NARNII pisze:Czy wiadomo, ile kotów, jakich ras zgłoszono już na wystawę? :kotek:

Termin przyjmowania zgłoszeń: 01.05.2011- 17.06.2011

Dziś jest 15.06.2011.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro cze 15, 2011 19:38 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Uwaga!
Przedłużamy termin przyjmowania zgłoszeń do dnia 25 czerwca lub do wypełnienia sali.

Koty zgłoszone po 22 czerwca znajdą się w dodatku do katalogu.
Obrazek

jaskier

Post » Śro cze 15, 2011 19:41 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

Dulka pisze:A ja mam kolejne zasadnicze pytanie:
ponieważ turlam się z Sopotu do domu 7 godzin z hakiem i pociąg mam o 18:40 (czyli muszę być na dworcu wcześniej), to nikt w drzwiach mnie nie powali, chcąc zatrzymać?
Pesymistycznie zakładam, że do BOBów moja kicia nie sięgnie.
Muszę mieć komfort psychiczny i margines godzinny na dotarcie na peron z kotem i gigantyczną torbą.

Kolejny pociąg mam o 22:40 i byłabym na miejscu o 6-tej rano + 1 godzina na dojazd z centralnego. Nie mam sumienia robić tego mojej kici, która i tak cały dzień będzie uwięziona w klatce...

Piszę zupełnie poważnie, bo kiedyś na wystawie CCS (wiem, to nie to samo) ścigano mnie, kiedy musiałam wyjść.

To jest powód, który skłania do skrócenia pobytu. Nikt nie będzie ścigał ani hodowcy ani kota. Wystarczy zgłosić to wcześniej do komisarza wystawy, który odpowiada za wystawę i za to, co się na niej dzieje.
Obrazek

jaskier

Post » Śro cze 15, 2011 20:07 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

A ja jadę do Sopotu i mam takie pytania:
1. Co z parkingami?
2. Jaka będzie gastronomia?
3. Proszę o dokładne podanie o jaką wycieczkę chodzi i dla kogo?
Mam nadzieję,że i w tym roku Klub Amber zaskoczy nas wspaniałymi nagrodami.
Liczę na coś ciekawego.

grupe

Od: Wto maja 24, 2011 19:04

Post » Śro cze 15, 2011 21:23 Re: WYSTAWA AMBER SOPOT 2-3 LIPCA 2011

No i NIE doczekałam się jasnej odpowiedzi na zadane pytanie o warunki weterynaryjne na wystawie organizowanej przez CCAmber.......

Taliju

[poprzednia][następna]