MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon kwi 19, 2010 8:12 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:
Oberhexe pisze:A skąd ja mam to wiedzieć? Fakty są takie, że można się jedynie domyślać, bo zarząd FP nabrał wody w usta.

Megi więc jak nie wiesz na 100% to nie powinnaś konfabulować.

Przyganiał kocioł garnkowi. Jak już napisałem, każdy urzędnik zwłaszcza wybrany w demokratycznych wyborach ma obowiązek uzasadnienia decyzji odmownej.

Mam prośbę do obrońców Felis Posnania, żeby nie bronili idiotycznej decyzji i braku uzasadnienia, bo tego nie da się obronić. Robicie tym krzywdę kocim organizacjom. Hodowcy od lat walczą o elitarność, podkreślają swój profesjonalizm uczciwość, kompetencje i swoją miłość do kotów, a tu taka wpadka i ustawianie mistrzostw. Jeszcze dwa dni takiej awantury a sprawą zainteresują się media. Mleko już zostało rozlane, załatwcie to po ludzku, przeproście, ale nie psujcie dłużej opinii Felis Polonii.

KrzysiekM

Od: Pon kwi 12, 2010 9:11

Post » Pon kwi 19, 2010 8:13 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:
Oberhexe pisze:A skąd ja mam to wiedzieć? Fakty są takie, że można się jedynie domyślać, bo zarząd FP nabrał wody w usta.

Może wie, ale nie powie?

scyth

Od: Pon sie 10, 2009 9:42

Post » Pon kwi 19, 2010 8:39 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

malgosia_07 pisze:
rafikko1 pisze:[
Po całej tej sytuacji która rozgrywa się od paru dni wynika,że nominację do wygranych, roztrzyga się po wnioskach zgłoszeniowych kotów na wystawę pomijając sędziów!!!, bo inaczej nie można tego ocenić. Dla mnie to zwykłe chamstwo.

Przepraszam, co chcesz przez to powiedzieć ????? (moje pytnie dotyczt tekstu podkreslonego)

Ramon pisze:Francoise Milcent - Francja - all breed
Vesna Riznar – Resetic - Chorwacja - all breed
Anne Paloluoma - Sundholm - Finlandia - II, III
Eric Reijers - Czechy - all breed
Yan Roca - Folch - Francja - all breed
.

Czy twierdzisz ze zaproszeni sędziowie są ubezwłasnowolnienie przez zarząd Felis Posnani ??

W odpowiedzi na Twoje pytanie: nie uważam ,że są ubezwłasnowolnieni bo nawet nic o tym nie wiedzą:)- bo niby jak :!: Wyraźiłem swoją opinię (do czego mam prawo),gdyż niektórzy członkowie z zarzadu FP, postąpili tak a nie inaczej.

Znasz wszystkie koty które są już zgłoszone i które bedą zgłoszone na wystawę w Kościanie i do Mistrzostw NFO ???
Na jakie podstawie uważasz ze koty z hodowli Nordhouse i Dwa Susy, to koty lepsze od kilkudziesięciu kotów innych hodowli z Polski i Europy????[/quote]

Czy ja twierdze ,że koty Nordhouse i Dwa Susy, to koty lepsze od kilkudziesięciu kotów innych hodowli z Polski i Europy??? nigdzie tego nie napisałem , ale z tego co widać nie będziemy się mogli przekonać, czy są lepsze czy gorsze, gdyż nie dopuszczono ich do oceny(przez nie dopuszczenie ich do wystawy)

Jesteś może wieloletnim wystawcą lub może sędzią???[/quote]- to pytanie pozostawię bez komentarza
Obrazek

rafikko1

Od: Pt lis 13, 2009 3:07

Post » Pon kwi 19, 2010 8:41 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

KrzysiekM pisze:, załatwcie to po ludzku,

To ci, co nie zostali przyjęci i ich grono powinni iść droga oficjalną dopiero po wyczerpaniu tej drogi powinni się wypłakać na forum a nie tak jak tu.
Obrazek

wojtekn

Od: Czw wrz 23, 2004 7:27

Post » Pon kwi 19, 2010 8:54 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:
KrzysiekM pisze:, załatwcie to po ludzku,

To ci, co nie zostali przyjęci i ich grono powinni iść droga oficjalną dopiero po wyczerpaniu tej drogi powinni się wypłakać na forum a nie tak jak tu.

Z tego co wiem forum jest po to by ,wyrażać swoje zdania i myśli, nie widzę powodu żeby w akcie totalnej nieuzasadnionej niesprawiedliwości, nabierać wody w usta,i milczeć :!:
.Ps.
Jakbyś nie wiedział, droga oficjalna nie dała skutku :!: :!:

Najlepiej być zapatrzonym w czubek własnego nosa i nic innego nie widzieć i nie wiedzieć :!:
Obrazek

rafikko1

Post » Pon kwi 19, 2010 9:06 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

scyth pisze:Może wie, ale nie powie?

A ty stwierdzenia, które się już pojawiło nie rozumiesz.
Napisze ci jeszcze raz.
Nie jestem osobą upoważnioną do napisania.
Obrazek

wojtekn

Post » Pon kwi 19, 2010 9:07 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:

To, co robię, to się nazywa wyciąganie wniosków. Może jest to czynność Tobie obca, więc nie rozpoznałeś.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon kwi 19, 2010 9:09 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

rafikko1 pisze:Jakbyś nie wiedział, droga oficjalna nie dała skutku :!: :!:

A tak, tak. Macierzysty klub nieprzyjętych nie dostał odpowiedzi na swój OFICJALNY mail. Podejrzewam, ze mail został osunięty przez osobę, która odbiera klubową pocztę. Podobnie prawdopodobnie zostały usunięte maile osób nieprzyjętych - odpowiedziano im dopiero na te, które wysłały na prywatne adresy NIEKTÓRYCH członków zarządu FP. Członków, którzy zapewniali o swoim poparciu, wyrażali szczere oburzenie, a potem (ciekawe w jaki sposób i czym zaszantażowani) podpisali się pod antydatowaną uchwałą.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pon kwi 19, 2010 9:10 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:A wy jak nakręcone napisałem już:

Nie rozumiecie tych słów to trudno wasz problem.
A do czego, i przez kogo, jestes upoważniony ?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pon kwi 19, 2010 9:12 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:
scyth pisze:Może wie, ale nie powie?

A ty stwierdzenia, które się już pojawiło nie rozumiesz.
Napisze ci jeszcze raz.

To skoro się dowiedziałeś od tej osoby, która ma do tego upoważnienia, to już nie jest to tajemnicą, więc co się boisz?, mniej odwagę i powtórz to coś usłyszał :!: :!:
Obrazek

rafikko1

Post » Pon kwi 19, 2010 9:13 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Dobra nie chce mi się więcej pisać wy wiecie swoje i zawsze macie racje niech tak będzie i żyjcie z tą świadomością.
Obrazek

wojtekn

Post » Pon kwi 19, 2010 9:17 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:Dobra nie chce mi się więcej pisać wy wiecie swoje i zawsze macie racje niech tak będzie i żyjcie z tą świadomością.

Najlepiej jest zarzucić komu coś a później z tego się wycofać, dla mnie to zwykłe tchórzostwo :!:
Obrazek

rafikko1

Post » Pon kwi 19, 2010 9:18 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Dla mnie dyskusja cala jest bezcelowa - zwłaszcza z Wojtkiem 8O

FP nie ma oficjalnie przestawionego regulaminy wystaw wiec obowiązuje wyższy regulamin -> W regulaminie FPL nie ma nic o nieuzasadnionej odmowie przyjęcia na wystawę. Na zaproszeniu na wystawę NIE MA klauzuli ze "Organizator zastrzega sobie prawo do nieprzyjęcia wystawcy bez podania przyczyny" - Zapisu tego nie ma od wielu lat. Wniosek jest taki że złamano przepisy. Proste.

Co ciekawe przypomne ze FP w regulaminie swoich pokazow odmawia uczestnictwa tylko w takich warunkach jak:
z powodów
ograniczen technicznych, zdrowotnych kota lub kotów w złej kondycji fizycznej.

narwanka

Od: Wto sty 23, 2007 18:32

Post » Pon kwi 19, 2010 9:34 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Z niczego, co napisałem się nie wycofuje.
Obrazek

wojtekn

Post » Pon kwi 19, 2010 9:35 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Obrazek
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

[poprzednia][następna]