Wystawa SOPOT 2009 - 8-9/08/2009 - Cat Club AMBER

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie sie 09, 2009 19:39

scarlett pisze:
rados61 pisze:Organizatorzy nie zadbali o sprawdzanie czy koty posiadają mikrochipy. A przecież obowiązkiem wystawców jest wystawiać koty zachipowene.

nie ma to jak napluć na konkurencyjny klub :roll:
Sprawdzenie czipa leży jak najbardziej w interesie organizatora wystawy - chodzi bądź co bądź o sprawdzenie czy wpuszczony kot to aby na pewno ten, którego dokumenty dostaje wet... i uniknięcie zarzutów np. o wpuszczenie kota chorego czy bez szczepień.
Obrazek

where

Od: Nie cze 15, 2008 8:29

Post » Nie sie 09, 2009 20:30

wystawa jak wystawa, wedlug slow mojego syna :wink:
gratuluje wszystkim uczestnikom :D

catani

Od: Wto sty 22, 2008 13:49

Post » Nie sie 09, 2009 20:33

scarlett pisze:
rados61 pisze:Organizatorzy nie zadbali o sprawdzanie czy koty posiadają mikrochipy. A przecież obowiązkiem wystawców jest wystawiać koty zachipowene.

Organizatorzy wystawy CCA SOPOT 2009 należą do klubu CCS.
tak więc nie jest to konkurencyjny klub, a nasza filia ;)
Obrazek

rados61

Od: Czw lip 05, 2007 20:00

Post » Nie sie 09, 2009 20:39

Minusy wystawy
Przez oba dni bylo masakrycznie duszno .
W sektorach malo miejsca na przygotowanie kotow + ciasne przejscia
Jedna , jedyna toaleta dla kobiet i jedna dla mezczyzn , porazka zeby kobiety musialy korzystac z meskiego WC
brak bezplatnych miejsc parkingowych , organizator powinien takowe zapewnic
parking byl i owszem ale dla organizatorow i wlascicieli stoisk czyt.VIPow , reszta niech sobie radzi sama .
Kontrola weterynaryjna wolala o pomste , praktycznie zerowa , rownie dobrze moglo tam nie byc wogle pan weterynarzy :roll:

Plusy wystawy
pucharki za NOM BIS zamiast tradycyjnych karteczek , drobne upominki , smaczne zarcie
jak dla mnie to wszystkie plusy , moze inni wystawcy cos dopisza .

Zdecydowanie wole hale AWFu , jest bardzo przestronna i ma ogromny , bezplatny parking , na ktorym zadne gnojki nie strzelaly z wiatrowki do aut bo byla ochrona.

Podziwiam Majke za zdolnosci organizacyjne i za szybkosc z jaka odbudowala nowy klub
Pozdrawiam caly , ogromnie sympatyczny Zarzad CC Amber .
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Nie sie 09, 2009 23:19

pomysł z loterią i upominkami rewelacyjny. pierwsza taka miła próba zatrzymania masowo znikających wystawców. mnie się nie spieszyło (z powodu jak niżej), z przyjemnością zostałam, ale wygranie wiaderka i karmy to miły akcent :)

jako istota uprzywilejowana, bo w Sopocie mieszkająca, stwierdzę rezolutnie - to małe miasto, a w dodatku kurort. jest pełnia sezonu. brak parkingu (bezpłatnego!) czy miejsc postojowych jest oczywistością.

jedyny przykry akcent to dla mnie niewyjaśniona zupełnie napaść (przy mojej klatce) jakiejś pani (podobno weterynarz?), pytającej o szczepienia moich 3,5 miesięcznych kociąt przeciw wściekliźnie. a właściwie oskarżającej mnie - cytuję: 'nie wiem, jak pani je przemyciła na wystawę'. mówię o kotach zgłoszonych, zaczipowanych, dwukrotnie zaszczepionych, odrobaczonych, z zaświadczeniem od mojego weterynarza i pieczątką na tymże od weterynarza przeprowadzającego kontrolę przed wystawą (fakt, pobieżną).

więc mam pytanie: czy faktycznie są jakieś przepisy ogólnokrajowe, nadrzędne w stosunku do przepisów FPL? czy przy imprezach masowych to szczepienie jest obowiązkowe?
dobrze byłoby wyjaśnić, bo dla mnie taka scysja na dzień dobry nie należy do najmilszych.

poza tym - dziękuję organizatorom.
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Nie sie 09, 2009 23:48

a ja po prostu chciałabym pogratulować szczególnie tym co zwyciężyli :D :D :D :)) i wszystkim za to ,że kondycyjnie wystawę wytrzymali :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon sie 10, 2009 2:03

Zapraszam do oglądania zdjęć z wystawy.
Obrazek

where

Od: Nie cze 15, 2008 8:29

Post » Pon sie 10, 2009 6:54

rados61 pisze:
scarlett pisze:

Organizatorzy wystawy CCA SOPOT 2009 należą do klubu CCS.
tak więc nie jest to konkurencyjny klub, a nasza filia ;)

filia powoadasz :roll: hmmm...od kiedy to klub ma filię i to w tym samym mieście w którym sam ma siedzibę 8O

scarlett

Od: Pon lis 20, 2006 14:41

Post » Pon sie 10, 2009 7:26

Marcepan pisze:jedyny przykry akcent to dla mnie niewyjaśniona zupełnie napaść (przy mojej klatce) jakiejś pani (podobno weterynarz?), pytającej o szczepienia moich 3,5 miesięcznych kociąt przeciw wściekliźnie. a właściwie oskarżającej mnie - cytuję: 'nie wiem, jak pani je przemyciła na wystawę'. mówię o kotach zgłoszonych, zaczipowanych, dwukrotnie zaszczepionych, odrobaczonych, z zaświadczeniem od mojego weterynarza i pieczątką na tymże od weterynarza przeprowadzającego kontrolę przed wystawą (fakt, pobieżną).

Z tego co wiem, kocięta do 6 miesiąca życia, nie muszą mieć szczepienia na wściekliznę, biorąc udział w wystawie.
Obrazek

fiśka

Od: Śro sty 28, 2009 11:54

Post » Pon sie 10, 2009 7:38

fiśka pisze:Z tego co wiem, kocięta do 6 miesiąca życia, nie muszą mieć szczepienia na wściekliznę, biorąc udział w wystawie.

Wydawałoby się, że to oczywista oczywistość, ale sytuacja faktycznie miała miejsce i wprawiła wszystkich świadków w zdumienie i niesmak :roll:
Było to tym dziwniejsze, że kontrola weterynaryjna była mocno symboliczna, weci nawet nie kazali wyjąc kotów z transporterów, nie mówiąc o zaglądaniu im gdzielowiek.

Konieczność stania w giga kolejkach do toalety to ogromny minus tej wystawy, takie sytuacje nie powinny miec miejsca.

Poza tym sprawnie, sympatycznie, wszystko jak należy. Fajne nagrody, niespodziankowa loterie na końcu (chociaz rozrzut nagród duży :lol: ale miłe to było) No i pucharek za nombis dla każdego :ok:
Faktycznie było duszno, ale trudno mieć do organizatorów pretensje o pogodę, a nie pamiętam wystawy latem, gdzie nie byłoby gorąco przy takiej pogodzie.

Gratuluje wszystkim zwycięzcom, konkurencja była ostra :D
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Pon sie 10, 2009 10:43

fiśka pisze:
Marcepan pisze:

Z tego co wiem, kocięta do 6 miesiąca życia, nie muszą mieć szczepienia na wściekliznę, biorąc udział w wystawie.

nas też się o to czepili w Cieszynie w maju
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Pon sie 10, 2009 12:08

Olivia pisze:
Konieczność stania w giga kolejkach do toalety to ogromny minus tej wystawy, takie sytuacje nie powinny miec miejsca.

Obie skrytykowalysmy kibelek i gigantyczne kolejki , a ja wlasnie sobie uswiadomilam , ze to nie wina organizatorow tylko tych co hale zaprojektowali .
Meskie WC tez sie dalo przezyc , pomimo kaluzy na podlodze .
Bylo jak bylo :lol:
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Pon sie 10, 2009 12:50

Kikee pisze:
Olivia pisze:

Obie skrytykowalysmy kibelek i gigantyczne kolejki , a ja wlasnie sobie uswiadomilam , ze to nie wina organizatorow tylko tych co hale zaprojektowali .
Meskie WC tez sie dalo przezyc , pomimo kaluzy na podlodze .Bylo jak bylo :lol:
:lol: :lol: :lol:

wiecie co ??? :oops: żal mi było , że nie mogę ogladać tej kociej wystawy 8) , ale teraz haha jakby mi ciut mniej żal 8) dziękuję te posty kibelkowe trochę mój żal osłabiły :lol: :lol: :lol: zawsze to jakaś pociecha jak człowiek nie może takich sliczności na żywo pooglądać :D
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon sie 10, 2009 14:29

Konieczność stania w giga kolejkach do toalety to ogromny minus tej wystawy, takie sytuacje nie powinny miec miejsca

organizatorzy wystawy musieliby chyba szybko wybudowac więcej toalet

niestety w tej hali była tylko ta
lub moze nie wiem o jakiejs ukrytej drugiej
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Pon sie 10, 2009 14:39

zenia pisze:
Konieczność stania w giga kolejkach do toalety to ogromny minus tej wystawy, takie sytuacje nie powinny miec miejsca

organizatorzy wystawy musieliby chyba szybko wybudowac więcej toalet

niestety w tej hali była tylko ta
lub moze nie wiem o jakiejs ukrytej drugiej
Czyli ta hala nie bardzo nadaje się na takie imprezy.
W XXI wieku możliwość swobodnego skorzystania z toalety nie wydaje mi się fanaberią :twisted:
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

[poprzednia][następna]