ja tez wolałabym zamkniete te drzwi,
moja zgrzana kocica w klatce przy tych drzwiach mogła sie nawdychac tego chłodnego powietrza(a było dośc chłodne o dziwo)
gardło gotowe
Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
Olivia pisze:(...)Zaliczam się do grona osób niezadowolonych z tych szeroko otwartych drzwi.
nawet sędzia był tym zbulwersowany i pytał, dlaczego drzwi sa otwarte, na jego prośbę podeszłam i poprosiłam o przymknięcie
dorozd pisze:I jedna wątpliwość: Do Bisów został nominowany miot kotów Neva Masquarade. Z tego co wiem, to nie mogą być nominowane, a tym bardziej wygrać Bisów.
W raporcie dostępnym w necie widnieją jako miot SIB. Ale były to nevy, więc powinno widnieć SIBx.
Ja sama byłam zgrzana tak, że kotom współczułam wszystkim, jak leciMariaD pisze:Olivia - jeżeli Twoja kotka była zgrzana to pomyśl o MCO, NFO, SIB...
lrafal pisze:dorozd pisze:I jedna wątpliwość: Do Bisów został nominowany miot kotów Neva Masquarade. Z tego co wiem, to nie mogą być nominowane, a tym bardziej wygrać Bisów.
W raporcie dostępnym w necie widnieją jako miot SIB. Ale były to nevy, więc powinno widnieć SIBx.
Może być nominowany w klasach dodatkowych, 16 i 17 to są klasy dodatkowe w FPL
lrafal pisze:http://makaranta.pl/foto/index.php?k=47
dorozd pisze:Niestety w regulaminie wystawowym FIFE nie potrafię odpowiedniego przepisu znaleźć..
lrafal pisze:dorozd pisze:I jedna wątpliwość: Do Bisów został nominowany miot kotów Neva Masquarade. Z tego co wiem, to nie mogą być nominowane, a tym bardziej wygrać Bisów.
Może być nominowany w klasach dodatkowych, 16 i 17 to są klasy dodatkowe w FPL
lrafal pisze: Regulamin wystwaw. 5.6 pozwala na własne klasy.
Ave pisze: z tego samego powodu (klasa 16 miotów jest dodatkową klasą FPL, a zasady FIFe dotyczą 12 klas FIFe) w niedzielę został niminowany do BIS'u cudowny miot PEB i został BEST IN SHOW w konkurencji mając miot SIA
lrafal pisze:Rozety - FIFe dostarcza rozetę dla BOB, reszta w miarę możliwości organizatora. W FPL mamy rozety za tytuły ale kluby nie zawsze mają na wystawie czas/ludzi aby je sprzedawać.
Ruvil pisze:Hala była fajna - dużo miejsca w sektorach, na ringu, sporo miejsca dla zwiedzających i stoisk.
Jedyne co mnie ogromnie rozczarowalo to sytuacja z naszym miotem.... ani sędzia anie steward słówkiem nie wspomnieli że zostały kociaki nominowane do BIS....na karcie też nic nie zostało zapisane. W efekcie nie poszliśmy na BIS.... ogromnie mi żal....
Sądzę że ktoś powinien nas poinformować ( u innych hodowców widziałam takie gwiazdki na patyku które informowały o takich żeczach jak nominacja do BIS - my nic nie dostaliśmy)
dorozd pisze:Faktycznie - wystawa udana, wszystko fajnie zagrało, nie było żadnych przesunięć w zaplanowanych czasowo punktach programu (wielkie ukłony za to). Na początku było stanowczo za głośno, ale organizatorzy zareagowali i problem przestał istnieć (znów wielkie ukłony).
Ogrom stoisk, różnorodność oferowanego towaru, załatwione gratisy i prezenciki naprawdę cieszyły (ponowny ukłon).
No, ale oczywiście jest ALE.
Jedno poważne zastrzeżenie, które pod koniec zmieniło ocenę tak dobrze przygotowanej wystawy. Zabrakło pucharów dla nominowanych kotów, o których przez dwa dni wystawy bębniono korzystając z nagłośnienia. Wszystkim wszem i wobec ogłaszano, że KAŻDY NOMINOWANY KOT otrzyma pucharek. Niestety nie każdy. W niedzielę sporo kotów odeszło z niczym.
Pucharek nie jest ważny. Zaznaczam tylko, że głupawo to wszystko wyszło. Ja na miejscu organizatotorów paliłabym się ze wstydu mówiąc kolejnemu hodowcy, że przepraszam, ale pucharków już nie ma.
I jedna wątpliwość: Do Bisów został nominowany miot kotów Neva Masquarade. Z tego co wiem, to nie mogą być nominowane, a tym bardziej wygrać Bisów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości