WYSTAWA 25-26 MARCA 2006 - WWW.PFA.COM.PL

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon mar 27, 2006 9:14

Tak, to prawda, że niedzielny początek Bis, był o niebo lepszy, ale Conrado niestety się dołączył...
W każdym razie brak możliwości wejścia do centrum o wyznaczonej godzinie + zamkniety parking - to wielki minus. Musieliśmy ganiać na prawdę spory kawał z wielkimi bagażami + przerażonymi kotami :roll:
Reklamy przez głośniki w niedzielę były głośniejsze i częstsze... Przykro mi mówić, ale w tym wypadku już można było wywoływać przez mikrofon koty :roll:
Absolutne nietrzymanie terminów. :roll:
Nie wiem czemu koty do bis zbierane były na długo przed ich wejściem na ring... Mój czekał prawie 30 minut! Był przerażony!
Nadal nie wiem co z konkursami odnośnie wyboru kota publiczności? Można jakoś dowiedzieć się na którego kota ile głosów było?
no i brak medali przy nominacji na bis :roll: bo zabrakło :(

Ale bardzo bardzo podobało mi się w pierwszym dniu ocenianie kotów domowych przy bisie przez wszystkich sędziów :D
i klateczki duże były (większe niż się spodziewałam ;))
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon mar 27, 2006 9:29

Jak widzę taką wypowiedź Thien na temat sędziny Jannick Renault(była koszmarną wredną babą...)to lepiej popatrz na siebie nim kogoś zaczniesz oceniać w taki sposób.Właśnie pokazałaś kto tu jest "WREDNĄ KOSZMARNĄ BABĄ".Ja bardzo miło wspominam ocene Jannick,wesoła uśmiechająca się kobieta i dokładna w ocenie.

Glitter

Od: Nie sty 29, 2006 0:17

Post » Pon mar 27, 2006 9:39 ...

Glitter pisze:Jak widzę taką wypowiedź Thien na temat sędziny Jannick Renault(była koszmarną wredną babą...)to lepiej popatrz na siebie nim kogoś zaczniesz oceniać w taki sposób.Właśnie pokazałaś kto tu jest "WREDNĄ KOSZMARNĄ BABĄ".Ja bardzo miło wspominam ocene Jannick,wesoła uśmiechająca się kobieta i dokładna w ocenie.

Patrzę na siebię i owszem jestem koszmarną wredną babą ale ja nie pracuje na wystawie jako sędzia i nie biorę kasy za to że tam siedzę. Wprost przeciwnie, płacę i żądam profesjonalizmu. Nie obchodzi mnie to że ta baba jedne rasy lubi a innych nie. Jak danych ras nie lubi to niech to załatwi z organizatorem aby jej nie dawał ich do oceny. Gratuluję miłych wspomnień ja piszę o swoich subiektywnych. Tak jak czuję i myślę. Ta baba ma u mnie na stałe bana. Nie tylko u mnie niestety. Wiele osób skrzywdziła swoim złym humorem i wyjechały z łzami w oczach nie odbierając dyplomu, zostawiając firanki i w poczuciu klęski totalnej. Szkoda gadać :x

Thien

Od: Śro sie 03, 2005 14:19

Post » Pon mar 27, 2006 9:43 Re: ...

Thien pisze:
Glitter pisze:Jak widzę taką wypowiedź Thien na temat sędziny Jannick Renault(była koszmarną wredną babą...)to lepiej popatrz na siebie nim kogoś zaczniesz oceniać w taki sposób.Właśnie pokazałaś kto tu jest "WREDNĄ KOSZMARNĄ BABĄ".Ja bardzo miło wspominam ocene Jannick,wesoła uśmiechająca się kobieta i dokładna w ocenie.

Patrzę na siebię i owszem jestem koszmarną wredną babą ale ja nie pracuje na wystawie jako sędzia i nie biorę kasy za to że tam siedzę. Wprost przeciwnie, płacę i żądam profesjonalizmu. Nie obchodzi mnie to że ta baba jedne rasy lubi a innych nie. Jak danych ras nie lubi to niech to załatwi z organizatorem aby jej nie dawał ich do oceny. Gratuluję miłych wspomnień ja piszę o swoich subiektywnych. Tak jak czuję i myślę. Ta baba ma u mnie na stałe bana. Nie tylko u mnie niestety. Wiele osób skrzywdziła swoim złym humorem i wyjechały z łzami w oczach nie odbierając dyplomu, zostawiając firanki i w poczuciu klęski totalnej. Szkoda gadać :x

A możesz napisać, co takiego się stało, ze aż tak źle wspominasz ocenę u tej sedziny?????

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

Post » Pon mar 27, 2006 10:11

Sędzina klasyfikowała sporą ilość kotów jako "agresywne" i eliminowała je...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon mar 27, 2006 10:12

A ja w innym temacie:) Czym się różnią koty domowe od wystawowyach? :wink:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pon mar 27, 2006 10:13

Amanda_0net pisze:A ja w innym temacie:) Czym się różnią koty domowe od wystawowyach? :wink:

NICZYM 8) :lol:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon mar 27, 2006 10:18

tajdzi pisze:Sędzina klasyfikowała sporą ilość kotów jako "agresywne" i eliminowała je...

Wczoraj jak czekałam na ocenę, to u sędziego obok trwało porównanie rusków. Jestem w stanie zrozumieć dlaczego nie mogła ocenieć niektórych z nich :roll: Szyszeczce tak zaczęło serce walić jak sie dwa ruski zaczęły rzucać i wrzeszczeć na całe gardło, że musiałam uciekać gdzie pieprz rośnie, żeby mi kot nie padł ze strachu .... :roll:

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

Post » Pon mar 27, 2006 10:18 Re: ...

Thien pisze:

Thien,

A ja uważam inaczej... Poprostu razi w oczy hodowcę, kiedy sędzia powie mu że ma koszmarnego kota. A to jest niestety prawo sędziego. Jeśli uważała, że Twój kot jest nie nadaje się do hodowli to miała prawo cię o tym poinformować i celowo obniżyć ocenę.
Nadmienię tylko, że Pani Renault jest HONOROWYM sędzią FIFE za szczególne zasługi w felinologii światowej.

A co do Conrado Moreno... to chyba Twój klub także starał się zaprosić Conrado na wystawę w lutym, ale nie było was stać. Czyżby przestał Ci się podobać tylko dlatego, że to wystawa konkurencyjnego klubu? Hmm, przykre.

rosyjskieniebieskie

Od: Pt maja 06, 2005 12:19

Post » Pon mar 27, 2006 10:19

Nie wiem co robila Pani Renault w sobote, ale w niedziele krecilam sie w jej okolicach przy ocenie bengali i abiśków z aparatem:) (powoli sie przymierzam do nowego kota:)
Nie zauwazylam nic o czym pisala Thien...
Sedzina usmiechnieta, koty miziala, caluski i przytulanki tez byly.
Co do merytoryki oceny - nie wypowiadam sie bo na powyzszych rasach sie nie znam...
Thien, co takiego zrobila Ci owa Pani ze tak ja tu sponiewieralas??
Ka$ia + 7ogonów +4(a)kity

Ka$ia

Od: Pt lip 29, 2005 10:22

Post » Pon mar 27, 2006 10:28

Ka$ia pisze:Nie wiem co robila Pani Renault w sobote, ale w niedziele krecilam sie w jej okolicach przy ocenie bengali i abiśków z aparatem:) (powoli sie przymierzam do nowego kota:)
Nie zauwazylam nic o czym pisala Thien...
Sedzina usmiechnieta, koty miziala, caluski i przytulanki tez byly.
Co do merytoryki oceny - nie wypowiadam sie bo na powyzszych rasach sie nie znam...
Thien, co takiego zrobila Ci owa Pani ze tak ja tu sponiewieralas??

Owa Pani powiedziała, że kot Thien jest fatalny i nie nadaje się do hodowli. I taka informacja aż tak bardzo rozwścieczyła "przyszłą hodowczynię..." Coż: prawda w oczy kole :D:D:D

rosyjskieniebieskie

Post » Pon mar 27, 2006 10:31 Re: ...

rosyjskieniebieskie pisze:A co do Conrado Moreno... to chyba Twój klub także starał się zaprosić Conrado na wystawę w lutym, ale nie było was stać. Czyżby przestał Ci się podobać tylko dlatego, że to wystawa konkurencyjnego klubu? Hmm, przykre.
8O :ryk: :roll: to po pierwsze

moze ja napiszę co nie podobało się Thien- a co już powiedziałam na żywo - przy świadkach Kuba tobie
każdy sędzia ma prawo do krytyki i niskiej oceny kota jaką jest VG
każdy sędzia jest ceniony bardziej jeśli ocenia koty krytycznie i za to również na szacunek pracowała całą swa karierę pani sędzina Janick R
ale ja jako wystawca nie zabardzo mam ochotę płacić za to że ma zły dzień i trochę się powyżywa na kotach , sorry
a to właśnie robiła
i to ci powiedziałam
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Pon mar 27, 2006 10:33 Re: ...

rosyjskieniebieskie pisze:[A co do Conrado Moreno... to chyba Twój klub także starał się zaprosić Conrado na wystawę w lutym, ale nie było was stać. Czyżby przestał Ci się podobać tylko dlatego, że to wystawa konkurencyjnego klubu? Hmm, przykre.

Słuchaj Kuba - nasz Klub mógłby zaprosić kogo by chciał, bo ma na to pieniądze, ale nie potrzebuje wątpliwych gwiazd do uświetnienia wystawy. Nasze wystawy są dobre, bo organizują je profesjonaliści ze stażem i nowicjusze, którzy mają wiele pomysłów, bo czują się z tym klubem związani. Bo chcą dla niego działać i zawsze są przyjmowani z otwartymi ramionami.
Oświadczam, że Jedynka nie zabiegała, nie zabiega i nie będzie zabiegała o pana Moreno, bo i do niczego taki fircyk nie jest jej potrzebny.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pon mar 27, 2006 10:34 Re: ...

bluecats pisze:
rosyjskieniebieskie pisze:A co do Conrado Moreno... to chyba Twój klub także starał się zaprosić Conrado na wystawę w lutym, ale nie było was stać. Czyżby przestał Ci się podobać tylko dlatego, że to wystawa konkurencyjnego klubu? Hmm, przykre.
8O :ryk: :roll: to po pierwsze

moze ja napiszę co nie podobało się Thien- a co już powiedziałam na żywo - przy świadkach Kuba tobie
każdy sędzia ma prawo do krytyki i niskiej oceny kota jaką jest VG
każdy sędzia jest ceniony bardziej jeśli ocenia koty krytycznie i za to również na szacunek pracowała całą swa karierę pani sędzina Janick R
ale ja jako wystawca nie zabardzo mam ochotę płacić za to że ma zły dzień i trochę się powyżywa na kotach , sorry
a to właśnie robiła
i to ci powiedziałam

Jannick miała bardzo dobry dzień. Była pogodna i uśmiechnięta. Może zażenował ją poziom kotów? Nie wiem.

rosyjskieniebieskie

Post » Pon mar 27, 2006 10:34

Kuba to chcesz mi powiedziec ze 8VG na 20 kotow to standart? Ze kot ktory dostal na poprzedniej wystawie PFA dostal cac zbrzydl od grudnia i teraz nie nadaje si ejuz do hodowli bo dostal VG. jaja sobie robisz?
Aida-RUS
Obrazek
Obrazek

Rincevind

Od: Sob cze 25, 2005 0:35

[poprzednia][następna]