W imieniu SCC dziękujemy za udział w łódzkiej wystawie
Wystawcom gratulujemy sukcesów. Ponad 100 kotów nominowanych do BISu ( każdego dnia ) W finale po 8 kotów w BIS. To były emocje ! Nawet w 1 i 4 kategorii rywalizacja w BIS.
Cieszymy się, że tyle pięknych kotów przyjechało do Łodzi. Cieszymy się również, że mimo takiego BISu i BOB kitten, adult i neuter wszystko szło sprawnie i wystawa zakończyła się zgodnie z planem o 17.00
Dziękujemy stewardom za ich pracę, mobilizacje i wspaniałe prezentowanie nominowanych kotów. Spisali się na medal.
Wyniki Special DRX: - najlepsza weteranka - nr 250 - najlepszy weteran - nie było - najlepszy kl. 12 - nr 248 - najlepszy kl. 11 - nr 240 - najlepsza kastratka - nr 233 - najlepszy kastrat - nr 237 - najlepsza kotka - nr 239 - najlepszy kocur - nr 231
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)
Jest jedna nieścislość. Dzwoniłam ja z wystawy z kotów, nie z ADMu W każdym razie to samo słyszałam, że grzeją i już za chwilę będzie cieplutko Potwornie zimno bylo w piątek. Obiecano nam, że na ósmą rano hala będzie ogrzana. Pan od ogrzewania tłumaczył też, że nawiew na ringu rozprowadza ciepło przekonywał tak uparcie dopóki nie poprosiłam, żeby sam stanął pod nawiewem i sprawdził. Wtedy go wylączył.
Rozumiem, że hala jest ogromna i nagrzanie jej wymaga czasu, ale zapewniono nas, że od piątkowej nocy do sobotniego ranka będzie akurat. W niedzielę było już ok i ja chodziłam całą wystawę w samym tshircie. Przykro mi bardzo, że tak wyszło, ale mamy nauczkę by do umowy dopisać zagwarantowanie temperatury od tylu do tylu stopni w czasie trwania imprezy