WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon sie 22, 2011 9:45 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Czy jeszcze mozna zglaszac koty do dodatku ? - a jezeli tak to gdzie ( na jaki meil ) ?

Z gory dziekuje za odpowiedz. :P
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Pon sie 22, 2011 12:39 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

tylko na niedziele ewentualnie ale to proszę o kontakt telefoniczny ze mną

sobota - nie ma szans
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Pon sie 22, 2011 18:22 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Witam
Czy może ktoś ze Szczecina wybiera się do Opola ?
Jeżeli ktoś jest zainteresowany wspólnym wyjazdem to proszę o kontakt.

Pozdrawiam

OLICATS*PL

Od: Sob kwi 30, 2011 21:34

Post » Wto sie 23, 2011 18:47 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Czy ktoś z Warszawy miałby wolne miejsce dla stewarda z plecakiem? :) udało się załatwić nocleg, to nie mam jak dojechać... :(
Za wszelkie treści i posty ojca mego, Witka Nowaka, nie ponoszę odpowiedzialności - to nie czas na odpowiedzialność zbiorową :D

– Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE.

wampisia

Od: Pon lut 14, 2011 15:09

Post » Śro sie 24, 2011 13:07 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Wampisia, stewardzi tak mają 8)

Drodzy wystawcy, pomóżcie Wampisi :mrgreen:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Śro sie 24, 2011 16:25 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

a ja mam przyziemne pytanie: ile kosztuje wstęp na wystawę?
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro sie 24, 2011 17:45 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

ezzme pisze:a ja mam przyziemne pytanie: ile kosztuje wstęp na wystawę?

No ja to samo chciałabym wiedzieć...w sobotę chętnie obejrzę te brytyjczyki...
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Śro sie 24, 2011 17:55 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Lilith_asb pisze:Ku przypomnieniu wszystkich osób wybierających się na opolską wystawę: PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW Z FUNDACJI AZYL NADZIEI!

Będzie zbiórka na rzecz Fundacji, więc przetrząśnijcie kochani kocie szafki i zapomniane skarbonki!

Kociaki czekają na Was!

Lilith_asb pisze:Apel do wszystkich!!!!

Zapewne stali bywalcy forum znają Fundację Azyl Nadziei dla chorych kotów z Opola.
Niestety sytuacja w fundacji, dzięki ludzkiej głupocie jest tragiczna! Jeszcze nigdy nie było tak wiele porzuconych zwierząt. Prawie codziennie pani Ala znajduje jakieś małe kocięta w bardzo złym stanie. Nie wszystkie udaje się uratować.
W Fundacji obecnie mieszka ponad 120 kotów!!! I 18 psów!!!

Dziś dziennikarz TVP Opole robił na ten temat materiał TV, ale na razie dostępne jest tylko streszczenie
http://www.tvp.pl/opole/a...roniska/5024003

Brakuje tam wszystkiego, a jak wiadomo w Fundacji mieszkają zwierzęta chore, które potrzebują leków i zabiegów, a wszyscy wiemy, że nie są tanie.

Mam wielką prośbę - kto co może niech przywiezie na wystawę do Opola. Ja to zbiorę i zawiozę do Fundacji.
Znajdziecie mnie w katalogu z 2 nevami: NEM a Havana Perełka i NEM n 09 21 Elissa Błękitny Anioł (wpisany będzie mój TŻ Wojciech Bularz). Nazywam się Agnieszka Staszków-Bularz i mam hodowlę NEvaliya (na mojej stronie http://www.nevaliya.pl znajdziecie więcej informacji o fundacji).

Potrzebne wszystko:
- karmy suche i mokre dla dużych i małych,
- papier toaletowy lub ręczniki papierowe do kuwet (fundacji nie stać na żwirek),
- stare ręczniki, ściereczki, poduszki gąbkowe,
- miski, poidełka,
- kuwety małe, duże,
- budki, legowiska,
- i wszystko, czego nasze koty nie zjadły, nie zużyły, a może tym biedakom służyć.

A jeśli nie możecie w naturze, to proszę w imieniu Fundacji o jakiekolwiek datki:
Nr konta:
Bank PKO BP Oddział w Opolu nr 18102036680000520201776103
Fundacja "Azyl Nadziei" dla zwierząt potrzebujących pomocy
ul. Warszawska 10/1
45-312 Opole

Wierzcie mi, że pani Ala robi co może, ale fala niechcianych zwierząt już przerasta jej możliwości.

Bardzo, bardzo mocno - w imieniu futrzaków - proszę o pomoc!

Kuwety to tam używają tylko przesiewowe.
Takie zwykłe na żwir nie mają zastosowania,chyba że kryte,wtedy wkładają jedne w drugie. Nie bardzo mają też zastosowanie wszelkie wiklinowe wyroby,bo błyskawicznie są przez koty ob..wiadomo :twisted: i nie bardzo jest jak je czyścić.

Tak patrzę na ten spis ras i ilość sztuk z każdej i widzę,że persiaki prawie w ogóle wyszły z mody. Zdominowały je mco i brytki ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Śro sie 24, 2011 18:59 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

passa pisze:

No ja to samo chciałabym wiedzieć...w sobotę chętnie obejrzę te brytyjczyki...

ja bym chciała reksy przede wszystkim zobaczyć :) i właśnie persy, bo przez jednego niebieściucha się zaczęłam interesować.
mam nadzieję, że moja znajoma nadal się wybiera i nie będę musiała TŻta ze sobą ciągnąć :roll:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro sie 24, 2011 19:02 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

bilety:
normalny 9 pln
ulgowy 6 pln

rodzinny ( 2+2) 24 pln
almathea
FIFe & CFA registered

almathea

Post » Czw sie 25, 2011 4:29 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Anetko- a 3 miesieczne malenstwo? :)(wstep)
pozdrawiam Kasia :)
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

kasssia14

Od: Nie lut 12, 2006 10:47

Post » Czw sie 25, 2011 8:22 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

passa pisze:
Lilith_asb pisze:Ku przypomnieniu wszystkich osób wybierających się na opolską wystawę: PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW Z FUNDACJI AZYL NADZIEI!

Będzie zbiórka na rzecz Fundacji, więc przetrząśnijcie kochani kocie szafki i zapomniane skarbonki!

Kociaki czekają na Was!

Lilith_asb pisze:Apel do wszystkich!!!!

Zapewne stali bywalcy forum znają Fundację Azyl Nadziei dla chorych kotów z Opola.
Niestety sytuacja w fundacji, dzięki ludzkiej głupocie jest tragiczna! Jeszcze nigdy nie było tak wiele porzuconych zwierząt. Prawie codziennie pani Ala znajduje jakieś małe kocięta w bardzo złym stanie. Nie wszystkie udaje się uratować.
W Fundacji obecnie mieszka ponad 120 kotów!!! I 18 psów!!!

Dziś dziennikarz TVP Opole robił na ten temat materiał TV, ale na razie dostępne jest tylko streszczenie
http://www.tvp.pl/opole/a...roniska/5024003

Brakuje tam wszystkiego, a jak wiadomo w Fundacji mieszkają zwierzęta chore, które potrzebują leków i zabiegów, a wszyscy wiemy, że nie są tanie.

Mam wielką prośbę - kto co może niech przywiezie na wystawę do Opola. Ja to zbiorę i zawiozę do Fundacji.
Znajdziecie mnie w katalogu z 2 nevami: NEM a Havana Perełka i NEM n 09 21 Elissa Błękitny Anioł (wpisany będzie mój TŻ Wojciech Bularz). Nazywam się Agnieszka Staszków-Bularz i mam hodowlę NEvaliya (na mojej stronie http://www.nevaliya.pl znajdziecie więcej informacji o fundacji).

Potrzebne wszystko:
- karmy suche i mokre dla dużych i małych,
- papier toaletowy lub ręczniki papierowe do kuwet (fundacji nie stać na żwirek),
- stare ręczniki, ściereczki, poduszki gąbkowe,
- miski, poidełka,
- kuwety małe, duże,
- budki, legowiska,
- i wszystko, czego nasze koty nie zjadły, nie zużyły, a może tym biedakom służyć.

A jeśli nie możecie w naturze, to proszę w imieniu Fundacji o jakiekolwiek datki:
Nr konta:
Bank PKO BP Oddział w Opolu nr 18102036680000520201776103
Fundacja "Azyl Nadziei" dla zwierząt potrzebujących pomocy
ul. Warszawska 10/1
45-312 Opole

Wierzcie mi, że pani Ala robi co może, ale fala niechcianych zwierząt już przerasta jej możliwości.

Bardzo, bardzo mocno - w imieniu futrzaków - proszę o pomoc!

Kuwety to tam używają tylko przesiewowe.
Takie zwykłe na żwir nie mają zastosowania,chyba że kryte,wtedy wkładają jedne w drugie. Nie bardzo mają też zastosowanie wszelkie wiklinowe wyroby,bo błyskawicznie są przez koty ob..wiadomo :twisted: i nie bardzo jest jak je czyścić.

Kontaktowałam się z przedstawicielem FAN-u i przydadzą się jakiekolwiek kuwety. Przesiewowe to marzenie, ale zwykłe są jak najbardziej pożądane. Tak samo legowiska, czy klatki - najlepiej królicze (to dla kociąt).

Z uwagi na dużą ilość kociąt brakuje leków. Najbardziej potrzebny jest Cykloferon. Może ktoś ma dojścia do hurtowni leków, gdzie można otrzymać ten lek z duuuużym rabatem? :kotek:

Pozdrawiam i do zobaczenia na wystawie w Opolu.
Będziemy kwestować :kotek: :kotek: :kotek:
Hodowla na www.nevaliya.pl
Obrazek

Lilith_asb

Od: Sob cze 20, 2009 18:55

Post » Czw sie 25, 2011 13:10 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Lilith postaramy się jako CCW pomóc i wspomóc Was jakos :kotek: :kotek: :kotek:

w sobote będę namawiać naszych sponsorów a będzie ich dość aby zrobić zrzutkę karmowo - piaskową !!

Naszych Wystawców za to prosze w imieniu klubu aby jesli moga przywieźli koce itp itd !!!to co potrzeba !! :ok: :ok:

UWAGA!!! wszelkie podarki deponujemy w pomieszczeniu Sekretariatu Wystawy. Zostaną one przekazane na ręce kwestujących !!
almathea
FIFe & CFA registered

almathea

Post » Czw sie 25, 2011 14:59 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Lilith_asb pisze:Kontaktowałam się z przedstawicielem FAN-u i przydadzą się jakiekolwiek kuwety. Przesiewowe to marzenie, ale zwykłe są jak najbardziej pożądane. Tak samo legowiska, czy klatki - najlepiej królicze (to dla kociąt).

Nie używa się tam kuwet ze żwirem i nie będzie używać z uwagi na olbrzymią ilość kotów na relatywnie małej przestrzeni. Po prostu z przyczyn technicznych - utonęliby w żwirze pod nogami.Żwir już był przerabiany i nie sprawdził się. Dlatego żwir czy piasek dla Fundacji Azyl Nadziei lepiej zastąpić innymi darami,bo i tak będzie musiał być przekazany dalej.
Lepiej zamiast tego dać papier toaletowy, ligninę,ręczniki papierowe.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Czw sie 25, 2011 15:15 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Kuwety zwykłe się przydadzą (chociażby do wolier na trociny), żwirek nie...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia][następna]