Wystawa w Warszawie 14-15.02.2004

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie sty 18, 2004 21:21

Też sie dziwię.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie sty 18, 2004 21:29

Kinus jasne , ze troche dziwne.

Pzf jest organizacja inna niz Fife, wiec w mysl tego co jest napisane rowniez nalezy tlumaczyc.

Powiem szczerze , ze czasami sa dziwne hieroglify w rodowodach kotow z Rosji, zapewne chodzi o tlumaczenie imion kotow i wlasciciela(hodowcy)

Hoody

Od: Wto sty 07, 2003 21:03

Post » Nie sty 18, 2004 21:31

Ja rozumiem tłumaczenie z rosyjskiego, bo to i alfabet nie ten... no i jakby z Grecji ktos kota kupił... albo co gorsza z Japonii. To nawet , myślę, i przynależność do FIFe nie pomoże. Ale co tu tłumaczyć w rodowodzie z PZFu?

A.

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Nie sty 18, 2004 21:53

Z polskiego na polski? Obrazek

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie sty 18, 2004 22:47

Może odpowiedniki imion na polskie :twisted:
Dafne z Idolami :)
Obrazek

Dafne

Od: Pon gru 08, 2003 22:28

Post » Pon sty 19, 2004 8:52

wiem tyle,
wszystko co w rodowodzie--- musi być po polsku ,
nie wiem czemu, przecież znają kolory nie??

a jeszcze nie wiem czy będa dawać nowy całkiem rodowód czy też zostawią sobie tłumaczenie

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Pon sty 19, 2004 9:23

kinus pisze:Czyli znow kasa tak naprawde bez sensu. Bo tak jak juz napisala Ariell - co tam tlumaczyc ??

Ano, Kinus, jesteś w błędzie - jest co tłumaczyć.
Szczególnie, gdy posiada się rodowód wydany przez organizację nie będącą członkiem ani FIFe, ani WCFu (np. niemiecka Felina) i kota rzadkiej rasy :?
Mam to szczęście i wiem co piszę - krew mnie zalewa...
Ktoś zna EMS kota rasy Coupari :?:
Bo mam zonka i dokumentów do nostryfikacji wysłać nie mogę :evil:
..:: M r u c z ę -więc- J e s t e m ::..

El

Od: Śro paź 22, 2003 7:39

Post » Pon sty 19, 2004 10:13

Zgadza sie, ale to jest wyjatek. Dla wyjatkow czynic odrebne prawo, to wg mnie lekko bez sensu.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pon sty 19, 2004 11:32 0dp

nie wiem jak to z rodowodami ale wszystkie dokumenty wystawiane za granicą muszą przejść procedurę legalizacji i nostryfikacji w Polsce i to przez bieglego tlumacza niestety.a tlumaczenie jest naprawde bzdurne ja bym juz lepiej to przetlumaczyla.trzeba sie cieszyc że rodowodów nie trzeba spowrotem odsyłac za granice w celu legalizacji -czyli defakto kolejnej durnej pieczątki jak np mature miedzynarodową a koszty tego sa ogromne!! :cry:

karola

Od: Pt gru 19, 2003 23:31

Post » Pon sty 19, 2004 11:49

El pisze:Ktoś zna EMS kota rasy Coupari :?:
Bo mam zonka i dokumentów do nostryfikacji wysłać nie mogę :evil:

A to nie bedzie Fold dlugowlosy ? wiec wg mnie to bedzie "SFL non"
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pon sty 19, 2004 13:26

kinus pisze:
Hoody pisze:Male sprostowanie i moze troche pomoze.

Zg SHKRP uprzejmie informuje, ze od dnia 02,12,03 Rodowody do Nostryfikacji z organizacji nie nalezacych do FIFe musza byc przetlumaczone na jezyk polski, a tlumaczenie ma byc dolaczone do dokumentow przesylanych do Zg SHKRP.

PZFowskie tez ? ;)
niektore przepisy sa delikatnie mowiac dziwne....
I jakie tlumaczenie ? przysiegly tlumacz ma byc, czy wystarczy tlumaczenie moje wlasne na papierze ?

Tłumaczenie nie musi być przysiegłe, wystarczy ze sama napiszesz np. na ksero rodowodu. Przerabiałam to juz ponieważ kremus przyleciał akurat po wprowadzeniu tego przepisu. Chodzi o to, ze w jego holenderskim rodowodzie nie było kodów EMS a zamiast tego "Brits korthaar Creme" czyli obok musiałam napisac, że to BRI e. I juz po tłumaczeniu.
Martyna Paturalska-Wrotecka
Hodowla kotów brytyjskich NILFGAARD*PL
http://www.kotbrytyjski.com.pl
Obrazek

Cortina

Od: Czw paź 23, 2003 17:25

Post » Pon sty 19, 2004 16:18

kinus pisze:
El pisze:Ktoś zna EMS kota rasy Coupari

No właśnie - nie będzie. Inaczej wszystko byłoby proste...
Chyba jednak sama tego typu rodowody do ZG przywiozę i "omówię" :wink:
Dla wnikliwych - potrzebujemy jeszcze coś (EMSa) dla kotów ras: La Perm (devon amerykański nie przeszedł) i Chausie ("taki inny bengal" :wink: też nie przeszedł).

Polska... mieszkam w Polsce... mieszkam w Polsce...
..:: M r u c z ę -więc- J e s t e m ::..

El

Od: Śro paź 22, 2003 7:39

Post » Pon sty 19, 2004 18:59

ariell

Od: Wto wrz 17, 2002 19:21

Post » Pon sty 19, 2004 21:22

El pisze:
kinus pisze:
El pisze:Ktoś zna EMS kota rasy Coupari

No właśnie - nie będzie. Inaczej wszystko byłoby proste...
Chyba jednak sama tego typu rodowody do ZG przywiozę i "omówię" :wink:
Dla wnikliwych - potrzebujemy jeszcze coś (EMSa) dla kotów ras: La Perm (devon amerykański nie przeszedł) i Chausie ("taki inny bengal" :wink: też nie przeszedł).

Polska... mieszkam w Polsce... mieszkam w Polsce...

No El...przyznam, że się naszukałam..co do Chausie, piękne Koty :!:
Oglądałam wiele stron ale nie widzę EMS, jeśli chodzi o tą rasę (takie rozróżnienia tej Rasy widziałam jak F-1, F-4, F-2 25% JC, Silver Tipped - F1 62% JC, mówią mi mało..EMS nie ma, więc raczej trudno doszukiwac się w niej np. Fifowskich odpowiedników, przynajmniej ja ich nie znalazłam..pewnie są podobieństwa ale jeśli Rasa nie jest uznana przez FIFE..to może trudno coś znaleźć ...ale ja pasuję....mam nadzieję, że za jakiś czas dasz nam odpowiedź, bo sama jestem ciekawa :wink:

O F1,2 itp, trochę przeczytałam na stronach www hodowli tej rasy czy w tej rasie uznaje się 3 kolory czy jednak więcej ?
I zapytam, bo pewnie wiesz więcej czy F1, F2...to wyznacznik Pokolenia czy Wyznacznik ogólnie tej Rasy bo tutaj mam sprzeczność:?:
ALE MĘTLIK w głowie :wink:

jeśli chodzi o COUPARI - to napisałabym tak samo jak Kinuś, napisałaś, że nie....więc nie wiem

jeśli chodzi o LA Perm, to także nie znalazałam aby w czymś pomóc, dowiedziałam się jedynie, że urodziły się w 1982 Roku w Oregonie, stąd zamienna nazwa Oregon REX ale o to nie pytasz. No i możliwości długiego lub krótkiego futra.

i co do Chausie jeszcze ze stron www

STATUS - Experimental

DESCRIPTION - Domestic x Asian Jungle Cats (F chaus). A large cat, up to twice as tall as domestic cats and 2-3 times as heavy. Breeders are working to maintain the look and coloration of the jungle cat, the large size and tufted ears. Colors are golden, solid black or black and silver (smoke).

EL...Tobie nie pomogłam ale sama się czegoś dowiedziałam, czekam na sprostowania.

ariell

Post » Pon sty 19, 2004 22:04

do powyższego

CHAUSIE wg. TICA to CU
LA PERM wg TICA to LP lub LS (krótkowłose)

COUPARI....pod taką nazwą nie widzę ale może to już "oczopląs" :wink:

ariell

[poprzednia][następna]