[wystawa] - 19-20.07.2008 - RYBNIK

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Sob lip 19, 2008 18:46

Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Sob lip 19, 2008 19:27

Tu chyba jest błąd dwie kotki w tej samej grupie kolorystycznej i tej samej klasie mają EX1 jedna ma CAC druga nie
59.Jascha Gatta*PL 0,1 MCO n 22 9 Ex 1, CAC Mr. Ireneusz Pruchniak, PL

60.WARIETKA Furio*PL 0,1 MCO a 22 9 Ex 1 Mr. Ireneusz Pruchniak, PL

jagienka

Od: Pt maja 21, 2004 17:12

Post » Sob lip 19, 2008 23:16

jutro sprawdze co to było ;)
Obrazek

lrafal

Post » Nie lip 20, 2008 9:24

60 ma Ex4 ;),

dodałem nowe zdjęcia:http://makaranta.pl/foto/index.php?k=48
Obrazek

lrafal

Post » Nie lip 20, 2008 11:49

8O co tam sie dzieje na tej wystawie podczas oceny ????

sędzina słowacka ocenia dwa koty kat I w kla.12 ,najpierw ma problem z kolorem, potem konsultuje z innym sedzią ,który potwierdza kolor kociaka (wg rodowodu), potem radzi się hodowczyń słowackich,które twierdżą ,że należy kotu zmienić kolor ,potem niby ma problem ,którego kota nominowac bo BIS -u : polskiego czy słowackiego :?
Potem robi losowanie - nasz kot wygrywa losowanie a sędzina na to ,że ona "żartowała" i daje nominację słowackiemu !!!!!!!!!!!!!!

czy nikt nie ma wpływu na takie decyzje sędziego ???????
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie lip 20, 2008 20:35

danunka pisze:8O co tam sie dzieje na tej wystawie podczas oceny ????

sędzina słowacka ocenia dwa koty kat I w kla.12 ,najpierw ma problem z kolorem, potem konsultuje z innym sedzią ,który potwierdza kolor kociaka (wg rodowodu), potem radzi się hodowczyń słowackich,które twierdżą ,że należy kotu zmienić kolor ,potem niby ma problem ,którego kota nominowac bo BIS -u : polskiego czy słowackiego :?
Potem robi losowanie - nasz kot wygrywa losowanie a sędzina na to ,że ona "żartowała" i daje nominację słowackiemu !!!!!!!!!!!!!!

czy nikt nie ma wpływu na takie decyzje sędziego ???????

Daj dobry przykład, zacznij walczyć na wystawach z kumoterstwem i nepotyzmem, zobaczymy czy ktoś będzie chciał te wystawy odwiedzać...
A swoją drogą faktycznie trudny wybór pomiędzy kotem z przydomkiem własnym a innym kotem :roll:

Daniel_M.

Od: Pon cze 11, 2007 8:26

Post » Nie lip 20, 2008 20:49

Daniel_M. pisze:Daj dobry przykład, zacznij walczyć na wystawach z kumoterstwem i nepotyzmem, zobaczymy czy ktoś będzie chciał te wystawy odwiedzać...
A swoją drogą faktycznie trudny wybór pomiędzy kotem z przydomkiem własnym a innym kotem :roll:

kto nie bedzię chciał odwiedzać ? wystawcy ???
myślę ,że sędziów należy dobierać tak ,by sprostali wymaganym zadaniom sędziowania. Mają być obiektywni a nie śmieszni .Oni charytatywnie nie przyjeżdżają !!!!
akurat w wypadku tej pani -mam swoje zdanie - z wystaw czeskich i innych ,kiedy jeżdziła jako hodowca i wystawca ,ale w życiu nie pomyślałabym ,że w ten sposób postąpi - może za krótko jest sędzią :?

a co do "walki" ,to już tak się znudzonej/znudzonemu anonimowi naraziłam ,że niedawno US mnie nawiedził w domu na podstawie donosiku :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie lip 20, 2008 21:03

danunka pisze:kto nie bedzię chciał odwiedzać ? wystawcy ???

Niektórzy wystawcy na pewno, być może niektórzy sędziowie też...ale kto powiedział że wszystkie oceny muszą być uczciwe...
Oczywiście nie twierdze że wszyscy sędziowie byli na wystawie źli i zbijali na sędziowaniu własny kapitał hodowlany, po prostu niektórzy sędziowie podejmowali kontrowersyjne decyzje przy porównaniach patrz w/w przykład...

Daniel_M.

Od: Pon cze 11, 2007 8:26

Post » Nie lip 20, 2008 21:57

Witam

...kilka fotek z wystawy w Rybniku.

Obrazek Obrazek

część I
http://www.kocikoty.szablon.pl/KOTY/

pozdrawiam

AF

Od: Nie lip 20, 2008 17:41

Post » Pon lip 21, 2008 6:45

http://www.kocikoty.szablon.pl/KOTY/WYS ... 91163.html a to dziecko mojego Baakusia. Ślicznie rośnie. Dzieki za zdjęcia.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Pon lip 21, 2008 7:35

Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pon lip 21, 2008 8:31

DZIęKUJę ORGANIZATOROM ZA MOżLIWOść BYCIA NA TAK FAJNEJ WYSTAWIE :!: :!: :!: :!: :!:

pomysł ze straganami '' na przedpolu'' był świetny - możliwość zobaczenia całego asortymentu, bez potrzeby przepychania się i przesuwania w tłoku klatek z kotami - jak dla mnie - świetny
możliwość robienia zakupów, bez potrzeby uważania na donoszonego do ringu kota przez innego wystawcę - nie jest bez znaczenia
tym bardziej , że do straganów mieli dostęp i tłumnie przybyli goście / zawsze to, domowego pupila też mogło ''coś'' spotkać po ... / , jak i wystawcy - mogli wyjść na chwilę z sali - pod pretekstem ...

cieszy też , że Organizatorzy zechcieli zgromadzić tylu sędziów i nie było oceniania około 50 kotów przez jednego ...

na pogodę, temperaturę - nie będę narzekać ... Za rok - Organizatorzy i wystawcy - muszą napisać petycję o BARDZIEJ PRZYJAZNą TEMPERATURę ... :wink: uff ...

GRATULACJE ZA TAK WSPANIAłY DEBIUT :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

jeszcze raz dziękuję, za Waszą ciężka pracę, poświęcenie wakacyjnych chwil, urlopów i zorganizowanie tej wystawy :D
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Pon lip 21, 2008 9:24

Ja również gratuluję za organizację pierwszwj Rybnickiej Wystawy - wszystko mi się podobało - i jestem pełna podziwu że organizując tak dużą Wystawę właściwie nie było minusów!!! - LUDKA - było w/g mnie SUPER!!! A pana Romana GRABARĘ jeszcze raz publicznie przepraszam że na niego nakrzyczałam - a nie miałam racji (na ringu też przeprosiłam)!

Rimeburg

Od: Wto mar 21, 2006 20:09

Post » Pon lip 21, 2008 9:30

Go!Go! pisze:DZIęKUJę ORGANIZATOROM ZA MOżLIWOść BYCIA NA TAK FAJNEJ WYSTAWIE :!: :!: :!: :!: :!:

pomysł ze straganami '' na przedpolu'' był świetny - możliwość zobaczenia całego asortymentu, bez potrzeby przepychania się i przesuwania w tłoku klatek z kotami - jak dla mnie - świetny
możliwość robienia zakupów, bez potrzeby uważania na donoszonego do ringu kota przez innego wystawcę - nie jest bez znaczenia
tym bardziej , że do straganów mieli dostęp i tłumnie przybyli goście / zawsze to, domowego pupila też mogło ''coś'' spotkać po ... /

Powod ustawienia sklepow przy wejsciu byl prosty -- na hali bylo juz i tak wystarczajaco ciasno dla wystawcow, zeby tam jeszcze pakowac sklepy ze swoim towarem. :) Na ringu pracowalo 11 sedziow, czesto kot byl przy kocie, ciezko napisac ze scisku nie bylo...

A tlumow przybylych gosci jakos na hali nie zauwazylem. Powiedzialbym, ze zwiedzajacych nie bylo zbyt duzo.

, jak i wystawcy - mogli wyjść na chwilę z sali - pod pretekstem ...

Pomysl sredni, poniewaz w miejscu gdzie byly sklepy temperatura byla wyzsza o dobre kilka stopni niz na hali. :)

cieszy też , że Organizatorzy zechcieli zgromadzić tylu sędziów i nie było oceniania około 50 kotów przez jednego ...

Czasami wazna jest jakosc, a nie ilosc. Duza czesc wystawcow patrzy sie jacy sedziowie beda oceniac koty, a nie ile ich bedzie...

na pogodę, temperaturę - nie będę narzekać ... Za rok - Organizatorzy i wystawcy - muszą napisać petycję o BARDZIEJ PRZYJAZNą TEMPERATURę ... :wink: uff ...

I napompuja parking. :D Juz wiemy dlaczego odpowiedzi dotyczace parkingu byly pomijane milczeniem. :D

GRATULACJE ZA TAK WSPANIAłY DEBIUT :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Powiedzmy, ze plusy rekompensowaly minusy. :) Tylko dlaczego co chwilke krzyczysz?
Pozdrawiam,
Pit

bratpit

Od: Sob sty 17, 2004 14:33

Post » Pon lip 21, 2008 10:45

Ja równiez mile się zaskoczyłam chociaż tak duża ilość sędziów i ułozenie ich stołów dla mnie był beznadziejny.Zbyt duzo kotów na ringu i w zasadzie gdzie by człowiek nie stanął nie miał możliwości stanąć tak zeby koty sie nie widziały(to poważny problem w przypadku kocurów).Minus za zbyt poupychane klatki chociaż mogło sie negocjować bez większych problemów zmiane miejsca(więc wychodzi na zero).Wrażenie ogólne hmmm no 4,5 ale tylko dlatego bo to pierwsza wystawa.

BLUEPARADISE

Od: Pon maja 26, 2008 19:38

[poprzednia][następna]