[wystawa] Sopot 5-6.07

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie lip 06, 2008 18:56

Czankra a może kocurek nie dostał CACIB mimo braku konkurencji?Ja też tak miałam z moja kotką,dostała Ex1 ale CACIB nie dostała bo według sędziego nie była wystarczająco dobra aby dostać oczko do IC.To sie chyba oznacza Ex1%...

BLUEPARADISE

Od: Pon maja 26, 2008 19:38

Post » Nie lip 06, 2008 19:08

Oczywiscie znowu masz racje dlatego zasugerowalam ze wtedy powinno byc napisane albo EX 1 ohne CACIB lub EX 1% na ON LINE jest tylko EX 1 jakby kot byl w 11 lub 12 klasie a nie w 07 - stad moje pytanie do Irafala :wink:
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Nie lip 06, 2008 22:50

A dlaczego moj kociak w mlodziezy ma wpisane Ex 1%
Albo jest blad albo sedzina nie wiedziala co ocenia i tez bez sensu bo on jest nie ofutrzony i nie zrexowany, co jest czeste w u 6,5 miesiecznych mlodziakach, a jest powaznym bledem w doroslych DRX!!
i dlaczego takich bledow nie wyłapuje organizator, przeciez dla hodowcy wg regalaminu Fife ocena jest niepodwazalna?
Obrazek

Agu-Arti

Od: Śro sie 09, 2006 1:34

Post » Nie lip 06, 2008 23:38

:wink: i myszaste nasze były ;) pozdrawiam serdecznie

pixxa

Od: Śro sie 25, 2004 13:47

Post » Pon lip 07, 2008 7:02

Gratulacje moje osobiste dla Banaramy za JW :mrgreen: i dla pięknoty Desny za dwa BISy :D
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon lip 07, 2008 7:30

Agu-Arti pisze: dlaczego takich bledow nie wyłapuje organizator,
Organizator niestety nie jest w stanie wyłapać takich rzeczy i nie jest od tego. Każdy hodowca powinien patrzeć sędziemu na ręce, dokładnie sprawdzać dyplom, który otrzymuje i na bieżaco wyjaśniać nieprawidłowości, póki sędzia jest na miejscu. Piszę to z własnego doświadczenia, przy tylu kotach, ludziach i do tego tym upale o pomyłkę nietrudno.

Moim zdaniem wystawa bardzo udana, zorganizować tak duża imprezę nie jest łatwo.
Gratuluje organizatorom i wszystkim nagrodzonym kotom.
Pozdrawiam.
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Pon lip 07, 2008 7:32

Ja tez Desnie gratuluje serdecznie!:)))
Obrazek

Agu-Arti

Post » Pon lip 07, 2008 7:40

Wystawa bardzo udana, organizacja i atmosfera super.
choc sedziowie wybitnie nie gustowali w devonkach i w zasadzie oprucz miotow ktore nie mialy konkurencji zadne devony nie byly nominowane do BIS-u
Moze po Krakowskiej wystawie gdzie BB1 trafil do DRX Carusi, i naprawde duzo DRX było w BIS ,mam troche niedosyt :( ...ale to siła wyzsza , czyli sedziowska nie organizator
nie gustował w demonkach :(
Obrazek

Agu-Arti

Post » Pon lip 07, 2008 7:50

Agu-Arti pisze:Wystawa bardzo udana, organizacja i atmosfera super.
choc sedziowie wybitnie nie gustowali w devonkach i w zasadzie oprucz miotow ktore nie mialy konkurencji zadne devony nie byly nominowane do BIS-u
Moze po Krakowskiej wystawie gdzie BB1 trafil do DRX Carusi, i naprawde duzo DRX było w BIS ,mam troche niedosyt :( ...ale to siła wyzsza , czyli sedziowska nie organizator
nie gustował w demonkach :(

to nie jest kwestia gustu tylko konkurencji :wink:
Ave

Post » Pon lip 07, 2008 9:33

Faktycznie - wystawa udana, wszystko fajnie zagrało, nie było żadnych przesunięć w zaplanowanych czasowo punktach programu (wielkie ukłony za to). Na początku było stanowczo za głośno, ale organizatorzy zareagowali i problem przestał istnieć (znów wielkie ukłony).
Ogrom stoisk, różnorodność oferowanego towaru, załatwione gratisy i prezenciki naprawdę cieszyły (ponowny ukłon).

No, ale oczywiście jest ALE.
Jedno poważne zastrzeżenie, które pod koniec zmieniło ocenę tak dobrze przygotowanej wystawy. Zabrakło pucharów dla nominowanych kotów, o których przez dwa dni wystawy bębniono korzystając z nagłośnienia. Wszystkim wszem i wobec ogłaszano, że KAŻDY NOMINOWANY KOT otrzyma pucharek. Niestety nie każdy. W niedzielę sporo kotów odeszło z niczym.

Pucharek nie jest ważny. Zaznaczam tylko, że głupawo to wszystko wyszło. Ja na miejscu organizatotorów paliłabym się ze wstydu mówiąc kolejnemu hodowcy, że przepraszam, ale pucharków już nie ma.

I jedna wątpliwość: Do Bisów został nominowany miot kotów Neva Masquarade. Z tego co wiem, to nie mogą być nominowane, a tym bardziej wygrać Bisów.
W raporcie dostępnym w necie widnieją jako miot SIB. Ale były to nevy, więc powinno widnieć SIBx.

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Pon lip 07, 2008 9:52

No ja jeszcze wiem ze wpadka ogromna bylo tez to ze w sobote totalnie organizatorzy pogubili sie z wplatami za wystawe przez co bylo solidne opoznienie i zamieszanie.
Natomiast w niedz ocena kotow miala sie zaczac o godz 9 rano a zaczela o 10.30 poniewaz hale otworzono dopiero o godz 8.
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Pon lip 07, 2008 10:07

Dziękuję za gratulacje dla mojej Desny. Sprawiła mi ogromną niespodziankę wygrywając dwa razy BIS w swojej kategorii. :) Pieknie zamknęła rozdział 6-10 miesięcy.

Dwie uwagi na temat wystawy:
1. już w zeszłym roku na wystawie w Sopocie zgłaszałam problem dość cienkiej folii na podłodze w klatkach na ringu sędziowskim. W tym roku było to samo. Też głosiłam problem ale dopiero na drugi dzień pojawiły się kartony i sztywna folia. Koty ogromnie niekomfortowo się czują siedząc na uginającej się folii, łapy się zapadają. A przy nowych klatkach z dużymi otworami przy miotach istnieje ryzyko wyjścia kociaka dołem.

2. nie można zamykać drzwi za ringiem sędziowskim przy tak wysokiej temperaturze i duchocie na sali. Były one praktycznie jedynym nawiewem chłodnego powietrza z zewnątrz. By koty (i wystawcy) nie uciekały można po prostu zablokować je siatką (tenisową, siecią rybacką).
Tłumaczenie, że na rigu są koty bezwłose i się pozaziębiają jest ciutek niepoważne przy temp. 25oC na zewnątrz, a poza tym w klatkach aktualnie siedziały BRI, RUS, SIA...
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon lip 07, 2008 10:10

MariaD pisze:
2. nie można zamykać drzwi za ringiem sędziowskim przy tak wysokiej temperaturze i duchocie na sali. Były one praktycznie jedynym nawiewem chłodnego powietrza z zewnątrz. By koty (i wystawcy) nie uciekały można po prostu zablokować je siatką (tenisową, siecią rybacką).
Tłumaczenie, że na rigu są koty bezwłose i się pozaziębiają jest ciutek niepoważne przy temp. 25oC na zewnątrz, a poza tym w klatkach aktualnie siedziały BRI, RUS, SIA...

Jestem jak najbardziej za, ale byłam też świadkiem, jak jeden facet podniesionym głosem "mówił" do p. Komisarz Wystawy, że drzwi mają być zamknięte, bo koty na ringu drżą ze strachu przed przeciągiem.....

Wiesz, trudno wypośrodkować, ciężko znaleźć wyjście dobre dla obu stron.

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Pon lip 07, 2008 10:21

Wiem, że trudno znaleźć rozsądne wyjście, ale ja osobiście zaczęłam słabnąć z duchoty. Klatkę miałam na środku sali, nie docierał żadnem podmuch chłodu ani z frontu ani z tyłu.

A koty na rignu zwykle drżą z innych powodów a nie z przeciągu... :wink: :lol:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon lip 07, 2008 10:21

dorozd pisze:Jestem jak najbardziej za, ale byłam też świadkiem, jak jeden facet podniesionym głosem "mówił" do p. Komisarz Wystawy, że drzwi mają być zamknięte, bo koty na ringu drżą ze strachu przed przeciągiem.....

Wiesz, trudno wypośrodkować, ciężko znaleźć wyjście dobre dla obu stron.
Nie mogę się zgodzić. Miałam koty oceniane u sędziego Focha i kotka była przypłaszcona na stole z powodu hałasów dochodzących z dworu, a przeciąg przy wysokiej temperaturze może się skończyc zapaleniem płuc nie tylko dla kota krotkowłosego.
Pomijam to, że były bardzo duże drzwi, kilka metrów za plecami sędzie, a za drzwiami.... las.
Nie daj Boże, jakby któryś kot prysnął.
Zaliczam się do grona osób niezadowolonych z tych szeroko otwartych drzwi.
nawet sędzia był tym zbulwersowany i pytał, dlaczego drzwi sa otwarte, na jego prośbę podeszłam i poprosiłam o przymknięcie
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

[poprzednia][następna]