Wystawa Poznań 2007

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Sob lis 24, 2007 21:18

kimi1 pisze:Wrocilam z wystawy :)
(...)
Szkoda, ze tyle mowi sie o niesprzedawaniu kociat na wystawach, zakazach, a jednak niektorzy nadal sprzedaja :evil:
jezeli nie ma na klatkach kartek "na sprzedaz" to widzimy "lagodniejsze" - "chetnie zmienimy dom"

Ech, to samo mnie zmartwiło... nie wspominając już o samym traktowaniu swoich kotów przez niektórych hodowców :(

A co do wystawy: była świetna - prawdziwa poznańska organizacja, europejskie miejsce, ciekawe oferty stoisk zoo :)

Martaaa

Od: Nie lut 12, 2006 12:30

Post » Sob lis 24, 2007 21:35

Wystawa fantastyczna! I ta ilość MCO :1luvu:

A ilość sprzedawanych kociąt faktycznie spora...:(
salma75

Post » Sob lis 24, 2007 21:36

Nawet zrobilam pare fotek owych kartek ...

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Nie lis 25, 2007 13:36

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pon lis 26, 2007 12:21

lrafal pisze:Ma egzamin na 1 kat.

Tzn. że w lutym (23/24) 2008r na Waszej wystawie będzie miała już "all breed" :)
wg zapowiedzi informacji w katalogu jest II,III i IV

i mam nadzieję ,że koty kat.I będą rozdzielone do oceny do kliku sędziów - nie do dwóch jak w sobotę i niedziele - przy takiej ilości zgłoszonych - 62 :!:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon lis 26, 2007 12:44

danunka pisze:

Tzn. że w lutym (23/24) 2008r na Waszej wystawie będzie miała już "all breed" :)

Musi odbyć trzy staże w sędziowaniu kategorii I i wtedy dopiero będzie all breedem. W niedzielę miała pierwszy z trzech. Dlatego w katalogu w zaproszeniu na kolejną poznańską wystawę jest umeiszona informacja na stan dziejszy, ale zapewne do końca lutego all breedem na pewno już będzie 8)
Obrazek

Madzik

Od: Wto gru 09, 2003 21:36

Post » Pon lis 26, 2007 13:48

Martaaa pisze:
kimi1 pisze:Wrocilam z wystawy :)
(...)
Szkoda, ze tyle mowi sie o niesprzedawaniu kociat na wystawach, zakazach, a jednak niektorzy nadal sprzedaja :evil:
jezeli nie ma na klatkach kartek "na sprzedaz" to widzimy "lagodniejsze" - "chetnie zmienimy dom"

Ech, to samo mnie zmartwiło... nie wspominając już o samym traktowaniu swoich kotów przez niektórych hodowców :(

salma75 pisze:
A ilość sprzedawanych kociąt faktycznie spora...:(

kimi1 pisze:Nawet zrobilam pare fotek owych kartek ...

bez kartek tez "szły jak gorące bułeczki" :-)
kimi1 - pokaż nam te kartki :wink:
miałam niewątpliwą przyjemność stać tak,że na prawo o lewo odbywała sie sprzedaż :? czułam się jak na bazarku :?
co niektórzy hodowcy nawet nie pokusili się o pokazanie miotu/ów sędziemu ,o ocenę jakąkolwiek :wink: i stąd tyle ABS :!:
zwiedzających wystawę multum a ja z przerażeniem patrzyłam na te tłumnie wyciągniete ręce głaszczące po kolei kocięta leżace na wierzchu klatki :(

danunka

Post » Pon lis 26, 2007 14:13

wystawa mi sie podobala
i dziekuje za zrozumienie i cierpliwosc Madzik, ktora znosila moje zmiany w kaciku brytkowym

co cieszy - przynajmniej zwiedzajacy rozumieli, dlaczego nie dam kota poglaskac, jak tlumaczylam :)
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pon lis 26, 2007 15:39

Wstawiam fotki (szkoda, ze zrobilam tylko dwie, ale zawsze cos)

Obrazek

Obrazek

Znajomi licealisci skarzyli sie, bo nie mogli wejsc na bilecie ulgowym. Byl on tylko dla osob do 16 roku zycia i studentow. Troche to dziwne?
Ostatnio edytowano Pon lis 26, 2007 16:55 przez kimi1, łącznie edytowano 1 raz

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Pon lis 26, 2007 16:53

Wystawa swietna super zorganizowana (poklony w strone organizatorow Obrazek )

My mialysmy klatke na samej gorze, blisko do ringu i sekretariatu (ale do toalety juz byl kawalek) :wink:

Zaplecze kulinarne swietne :ok:

A co do tych kartek, to czulam sie jak w sklepie zoologicznym :roll: Co druga klatka, "Szukamy dobrego domku" :?

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Pon lis 26, 2007 18:17

Wystawa dla mnie w zupełnie nowym charakterze....uff praca stewarda ciężka jest niezmiernie - mam chrypke i zmęczone stropy - No i tylko widziałam znajomych a pogadac naprawde nie było kiedy...
ale to jedyny minus bo super mi się ta rola podobała i na pewno nie jest to moje ostatnie wystapienie w tejże :)
ubawiłam się setnie w sobote stewardując u sędziego Henry'ego Hornell'a
a w niedziele doświadczyłam rzeczowości i profesjonalizmu Nurit Pahl :0 Oceniali koty tylko z II i IV kategorii więc w koncu nauczyłam sie odrózniać MCO od NFO porzadnie :)
Poza tym zaplecze gastronimiczne bardzo fajne, stoiska zaopatrzone, przestronna sala, tablice z numerami widoczne, toalety czyste - brawo!!
Zosia i dwie brytki- Foebe i Cherry

kesja

Od: Pon sie 15, 2005 9:06

Post » Pon lis 26, 2007 18:37

danunka pisze:

i mam nadzieję ,że koty kat.I będą rozdzielone do oceny do kliku sędziów - nie do dwóch jak w sobotę i niedziele - przy takiej ilości zgłoszonych - 62 :!:

Danunka też mam naprawdę taką nadzieję i tak będzie na pewno, egzamin Angeliki i jej staż trochę tu namieszały.
W Poznaniu jednak była w większości "walka" o ex1, certy, nominacje. Przynajmniej nie słyszało się opini, że przyjechało się po "swoje" 8)
Obrazek

Madzik

Post » Pon lis 26, 2007 19:15

Madzik pisze:W Poznaniu jednak była w większości "walka" o ex1, certy, nominacje. Przynajmniej nie słyszało się opini, że przyjechało się po "swoje" 8)

:D bez przesady !
W Elblągu było tylko 10 kotów kat. I - podzielono je na dwóch sędziów :-) i jeżeli sobie któryś kot w tym momencie nie zasłuzył np. u sędziny Evy Porat - nie dostał nominacji (nawet jak był sam w swojej kl) :wink:

z podanych poznańskich wyników - wszystkie koty kat.I otrzymały certyfikaty :D (może jeden lub dwa otrzymały Ex2 - ta sama klasa i ten sam kolor)

danunka

Post » Pon lis 26, 2007 19:27

danunka pisze:
Madzik pisze:W Poznaniu jednak była w większości "walka" o ex1, certy, nominacje. Przynajmniej nie słyszało się opini, że przyjechało się po "swoje" 8)

:D bez przesady !
W Elblągu było tylko 10 kotów kat. I - podzielono je na dwóch sędziów :-) i jeżeli sobie któryś kot w tym momencie nie zasłuzył np. u sędziny Evy Porat - nie dostał nominacji (nawet jak był sam w swojej kl) :wink:

z podanych wyników - wszystkie koty kat.I otrzymały certyfikaty :D

Tak to prawda i cieszy, że koty kat I zasłużyły i je otrzymały :P
To właśnie w Elblągu słyszałam taki tekst 8)
Obrazek

Madzik

Post » Pon lis 26, 2007 19:47

Madzik pisze:To właśnie w Elblągu słyszałam taki tekst 8)

Madzik -niemozliwe ,to nie chodziło pewnie o kat.I , bo z całej dziesiątki było 5 maluchów (kl.12 bez certyfikatów) 1 EC (HP :-) ) więc tylko cztery mogły lub nie dostać certyfikat :D

A tak w ogóle ja lubię poznańskie wystawy i nie mam żalu o oceny (2 x CAP i 1 x Nom ) :D :D to żle ??? :wink: :lol:
tylko o tym podziale słyszałam narzekania :-)

p.s masz sobowtóra na forum :-) : Zarejestrowani Użytkownicy: "Madzik" :wink:

danunka

[poprzednia][następna]