WYSTAWA PFA - 6-7 -PAŹDZIERNIK 07

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt paź 05, 2007 12:56

CZANKRA pisze:
Przestali by np. przyjezdzac do Nas BR i UK na wystawy, przyjezdzaja oni tylko po to aby sprzedac kocieta za tak niska cene 600-800 pln.
O hodowcach z zagranicy pisalam przy okazji innej wystawy.

.

muszę się wtrącić :wink: Popatrz Czankra na PERSY !!!!!!!!!!! W Elblągu na wystawie prowadzący pan Roman bardzo ładnie powiedział ,że "przyjechały perełki",bo tych kotów coraz mniej i mniej .....
a ja zawsze mówiłam,że mało który polski hodwoca persów szanuje swoje koty - sprzedają je za śmieszne pieniądze :? wystarczy "przelecieć" ogłoszenia na portalach (sprzedam -kupię,czy inne ) i popatrzeć na ceny :(
Dobry pers z wcale nie renomowanej hodowli za granicą - to kwota rzędu od 1 tys.euro do 3 tys.euro !!!!
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pt paź 05, 2007 13:07

Dokladnie zgadzam sie my tez za BRI za granica musimy zaplacic od 700 do 1200 Euro ( inne ceny,inne zarobki ). No ale w Polsce cena kotow tez nie powinna schodzic ponizej przyzwoitej ceny.
Na portalach internetowych BRI mozna znalezc nawet za 500 pln.
Tez nad tym ubolewamy bo sa to naogol tzw. pseudo hodowle- rozmnazalnie ( czesto koty sa bez rodowodow tylko po rodzicach rodowodowych ). TAk sie pewnie dzieje we wszystkich rasach. Wystarczy poczytac.
Dlatego uwazam ze kazdy szanujacy sie hodowca nigdy nie powinien wystawiac miotow na sprzedaz np. na Allegro ani nie powinien sprzedawac kociat na wystawie.
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Pt paź 05, 2007 13:22

vivaldi pisze:
Zlikwidowanie możliwości to też rodzaj zakazu, ale jest wykonalny.
To straszne, że hodowcy z państw ościennych zaniżają nam ceny. Powinniśmy wprowadzić ceny minimalne na kociaki i wywalać z klubów wszystkich którzy je zaniżają. Wtedy dalej można by mówić, jak to hodowla powstała z miłości do kotów, a kosztuje on tyle, bo mniej nie może....
już mi tu wszyscy w firmie się uchachali, wydruk pewnie dołączę do innych smakowitych kąsków z forum, jakie zawsze pokazuję chętnym na moje koty...
Vivaldi

Jak byś zainwestował w porządnego reproduktora i naprawdę pracował nad hodowlą (o ile wiesz o czym piszę), a nie tylko rozmnażał na potęgę i pokazywał wyrwane z kontekstu druki z forum to nie był byś taki wyrywny do tanich transakcji.
Ja dla odmiany druknąłem Twoje wywody z Alegratka i też pokazuję jako ciekawostka.

womack (made in holland)

Od: Pt wrz 15, 2006 18:54

Post » Pt paź 05, 2007 13:28

danunka pisze:a ja zawsze mówiłam,że mało który polski hodwoca persów szanuje swoje koty - sprzedają je za śmieszne pieniądze :?

Przepraszam, ale teraz ja muszę się wtrącić...

Co ma cena do szanowania swoich kotów?

Cena jest kwestią umowy między hodowcą, a kupującym kota. Koniec, kropka.

O hodowcy powinno świadczyć to, jakie ma koty, jak zadbane, jak się opiekuje kociakami, jak sprawdza domy, do których kocięta sprzedaje, jakie ma zapisy w umowie, czy interesuje się kociakami po sprzedaży. NIE cena.

Kwestia ceny nie ma nic wspólnego ze sprzedażą na wystawach czy na aukcjach.

I tak, wiem, że "na ogół jest tak, że tanio sprzedają marni hodowcy i pseudohodowcy". I co z tego? To nadal nie jest kryterium do oceny.
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pt paź 05, 2007 13:37

Atka pisze:
Co ma cena do szanowania swoich kotów?

Cena jest kwestią umowy między hodowcą, a kupującym kota. Koniec, kropka.

.

Atka wyrwałaś z kontekstu - mówiłam o cenach oferowanych na aukcjach .
Ja oddam swego kota za przysłowiową złotówkę ,ale.....po rozmowach z ewentualnym nabywcą w moim domu lub jego domu i kiedy bedę wiedziała,ze trafi do takiego domu i bedzie miał takie warunki jakie ma u mnie lub zbliżone i dożyje w nim do końca swego :D :D
Zawsze mam żal i niesmak ,kiedy czytam na "Kociarni" o porzuconych persach czy "persach" i wielki szacunek dla dziewczyn,które wyciagają je ze schronisk,leczą i znajduja im domy zastepcze.

Umowa -to inny temat :lol:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pt paź 05, 2007 13:54

Atka pisze:
I tak, wiem, że "na ogół jest tak, że tanio sprzedają marni hodowcy i pseudohodowcy". I co z tego? To nadal nie jest kryterium do oceny.

A to zresztą nie do końca prawda, bo jakiś czas temu widziałam w sklepie zoo w Galerii Krakowskiej (i za to będę ich bojkotować po wieki wieków) pseudonorwegi za 1200 zł, czyli wcale nie taką małą kwotę.

Z resztą wypowiedzi Atki się zgadzam w pełni.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pt paź 05, 2007 18:00

Porządny reproduktor... chyba z grubsza wiem, jak sobie takiego wyobrażasz (Gizmo?) ale mi się nie podobają, a nie widzę powodu dla którego miałbym hodować koty które mi się nie podobają. To hobby, nie przykry obowiązek.
A druki nie są wyrwane z kontekstu. Zresztą najczęściej dostaje się moderatorom, bo to czasem zapis strona po stronie, i ładnie widać jak dyskusja nabiera smaczków. Momenty i sposoby (nie)interwencji są ciekawie komentowane.
Pozdrawiam
Vivaldi
Do ostatniego naboju. A potem nóż, saperka, pięści.

vivaldi

Od: Czw cze 06, 2002 17:50

Post » Pt paź 05, 2007 20:09

A czy będzie podany podział na sędziów, i wyniki online?
Ostatnio edytowano Pt paź 05, 2007 20:26 przez Rudas*, łącznie edytowano 1 raz
Mamy kocięta :-))
Obrazek

Rudas*

Od: Pon wrz 17, 2007 17:00

Post » Pt paź 05, 2007 20:16

otóż to - też chętnie zerknę na jutrzejsze wyniki :-)
koty syberyjskie: Azja, Assan, Tobias, Basala, Czarusia, Dziunia Pietrusińska, Olimpia, Ninka, Petunja, Diana i Bunia oraz chow-chow Skotuś ... pozdrawiają serdecznie z Olsztyna

www.koty.syberyjskie.pl
www.chow.pl

warmianka

Od: Sob mar 31, 2007 15:46

Post » Pt paź 05, 2007 20:36

Naprawdę pojechały perełki Persa do Elbląga Danusiu.Ale my się szanujemy.U nas przepięknego,tego samego Persika można dostać za 1 zł lub za 1500 euro.Ale to trzeba zrozumieć. :wink:

rene61

Od: Wto mar 29, 2005 20:06

Post » Sob paź 06, 2007 5:58

vivaldi pisze:Porządny reproduktor... chyba z grubsza wiem, jak sobie takiego wyobrażasz (Gizmo?) ale mi się nie podobają, a nie widzę powodu dla którego miałbym hodować koty które mi się nie podobają. To hobby, nie przykry obowiązek.A druki nie są wyrwane z kontekstu. Zresztą najczęściej dostaje się moderatorom, bo to czasem zapis strona po stronie, i ładnie widać jak dyskusja nabiera smaczków. Momenty i sposoby (nie)interwencji są ciekawie komentowane.
Pozdrawiam
Vivaldi

Czyli tak jak sądziłem, a nawet byłem pewny, nic nie rozumiesz.
Gizmo jest etapem przejściowym i robi swoje. Jak byś zadał sobie troszkę trudu to byś wiedział jakie wyniki na wystawach mają jego dzieci. Był potrzebny do pracy hodowlanej, a nie docelowym reproduktorem aż do śmierci i pisząc o inwestycjach nie miałem na myśli jego gdyż Gizmo jest przedstawiciele kota przekazanego za przysłowiową złotówkę.
Ale nie ma co wdawać się w dyskusję o inwestycjach z kimś kto stosuje do wychowania kociąt tak oryginalnego ,,żwiru" ale za to w srebrnej kuwecie. Gratuluję i pozdrawiam.
http://www.michalkicats.republika.pl/ga ... rzeslo.JPG

womack (made in holland)

Od: Pt wrz 15, 2006 18:54

Post » Sob paź 06, 2007 6:35

Wyniki, katalog itp:

http://pfa.miau.pl
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Sob paź 06, 2007 7:53

Katalogi sa platne po 5 zl 8O w glowie sie nie miesci , zeby wystawca musial placic za katalog 8O
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Sob paź 06, 2007 8:05

Kikee pisze:Katalogi sa platne po 5 zl 8O w glowie sie nie miesci , zeby wystawca musial placic za katalog 8O

na wielu wystawach jest tak.
Zosia i dwie brytki- Foebe i Cherry

kesja

Od: Pon sie 15, 2005 9:06

Post » Sob paź 06, 2007 8:13

[quote="lrafal"]Wyniki, katalog itp:

http://pfa.miau.pl

link nie działa?
koty syberyjskie: Azja, Assan, Tobias, Basala, Czarusia, Dziunia Pietrusińska, Olimpia, Ninka, Petunja, Diana i Bunia oraz chow-chow Skotuś ... pozdrawiają serdecznie z Olsztyna

www.koty.syberyjskie.pl
www.chow.pl

warmianka

Od: Sob mar 31, 2007 15:46

[poprzednia][następna]