Wystawa w Blue City - 16-17 grudnia -550 KOTóW!!!!

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon gru 18, 2006 10:20

Enya pisze:
W lipcu w Sopocie w CCB było Show NFO i Show MCO, organizowałiśmy to sami, nikt z klubu w niczym nam nie pomagał. Nagrody otrzymały koty zwycięzkie w show a dyplomy każdy NFO i MCO. Tak że proszę nie uogólniać.
Organizowane przez CCbaltic Show danej rasy odbywa się troszke inaczej niż w większości klubów.

Teraz styczniu mamy kolejne dwa SHow i mam nadzieję że hodowcy tych ras będą zadowoleni z organizacji , przeprowadzenia i oczywiście nagród.

No i wiedziałam, że o Kimś zapomnę :) A to tylko dlatego, że niestety nie mogłam być w Sopocie :( Kajam się, kajam :) I odszczekuję tylko tę Łódź :) Jeszcze Cat Club Baltic :)

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pon gru 18, 2006 10:32

wniosek jest jeden
specjalistycznych wystaw nie nalezy robić w W-wie ;)

a tu kilka dosłownie fotek z soboty
Obrazek norweska piękność
Obrazek miot abisyńczyków, zwycięzca w miotach 3 kategorii
Obrazek Sylwester- zwycięzca domowych
ObrazekObrazek czekoladowy bicolor cornishek, do schrupania był ;)
Obrazek MCO
Obrazek BRI w BISie
Obrazek miot chyba exo, straszne maleństwa to były, gdyby nie to, że na wystawę mają wstęp trzymiesięczne kociaki, to ja bym im max dwa miesiące dała.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon gru 18, 2006 11:27

Odwiedziłam wystawe w niedzielę. Mnóstwo kotów, tłumy zwiedzających, w wielu miejscach Blue City zaproszenia i informacje, szatnia, dużo stoisk. Dla mnie (wystawiam koty od 10lat) to była po prostu impreza. Kondensat.
Wystawy specjalistyczne czy hobbystyczne mają to do siebie, że cała precyzyjna organizacja czy plan może sie nie udać, bo wszystko zależy jednak od głównej imprezy. Jeśli dodatkowe konkursy organizowanie sa pomiędzy ocenami i BIS-em wystarczy, że by jeden czy dwóch sędziów oceniali koty dłużej niż pozostali, potrzebowali więcej czasu na obiad, odpoczynek albo rozmowę i ... koniec.
Wydaje mi się, że podczas takiej wystawy, jaką jest Gwiazkowy Cat Show, gdzie zawsze jest bardzo dużo zwiedzających i dużo kotów, może warto zamiast specjalistycznych wystaw robić prezentacje ras i o organizację tego poprosić kluby ras. Nie angażuje się sędziów, a wypełnia się czasową "dziurę". Można taką prezentację zorganizować dowcipnie i interesująco. Nie zawsze zwiedzający mają możliwość zobaczenia obok siebie potężnego, kudłatego kota i szczuplusieńkiego, krótkowłosego patyczaka.
Ale to tylko takie sobie przemyślonka. Wszystko w rekach i głowach organizatorów.

Greps

Od: Pon maja 23, 2005 19:11

Post » Pon gru 18, 2006 12:14

agal pisze:
Enya pisze:
W lipcu w Sopocie w CCB było Show NFO i Show MCO, organizowałiśmy to sami, nikt z klubu w niczym nam nie pomagał. Nagrody otrzymały koty zwycięzkie w show a dyplomy każdy NFO i MCO. Tak że proszę nie uogólniać.
Organizowane przez CCbaltic Show danej rasy odbywa się troszke inaczej niż w większości klubów.

Teraz styczniu mamy kolejne dwa SHow i mam nadzieję że hodowcy tych ras będą zadowoleni z organizacji , przeprowadzenia i oczywiście nagród.

No i wiedziałam, że o Kimś zapomnę :) A to tylko dlatego, że niestety nie mogłam być w Sopocie :( Kajam się, kajam :) I odszczekuję tylko tę Łódź :) Jeszcze Cat Club Baltic :)

A.

Jeżeli chodzi o Łódź, to mam odmienne zdanie - wystawy specjalistyczne organizowana na styl tej warszawskiej; zbiór kotów: wszystkie kotki u jednego sędziego to samo dotyczyło kocurów, sędzia wybierał po trzy najlepsze; a kastraty, kocięta i młodzież wybierał jeden sędzia i wybierał po jednym najlepszym kocie.
Wybór wszystkich kotów w tym samym czasie i jak masz więcej niż jednego kota, to musisz szukać rąk do trzymania go u innego sedziego. W ten sposób część kotow w Łodzi w ogóle nie była na porównaniu, bo brakowało rąk.
Taka organizacja wystawy specjalistycznej mi nie odpowiada, lubię takie wystawy, jak sędzia w czasie normalnej oceny wybiera u siebie najlepszą kotkę, kocura, kastrata itd i w ten sposób mamy na przykład trzy kociaki w panelu specjalistycznym.
W Poznaniu w ten sposób organizowane są wystawy specjalistyczne. Do tego były organizowane z okazji 15-lecia ras NFO i SBI w Polsce i przygotowywał je organizator wystawy od początku do końca Felis Posnania.

To co było w Warszawie i w Łodzi to przede wszytkim rodzi wielkie zamieszanie ( dziesięć kocurów obok siebie na małej przestrzeni i miotający sie miedzy nimi sędzia - koszmar), a jedyny plus to szybkość przeprowadzenia oceny.
Obrazek

Madzik

Od: Wto gru 09, 2003 21:36

Post » Pon gru 18, 2006 12:59

Bardzo dzięujemy wszystkim wystawcom oraz gościom za udział w naszej wystawie. Staraliśmy się dołożyć wszelkic starań, aby wstawa była udana. Nie obyło się oczywiście bez "wpadek". Jesteśmy młodym klubem i cały czas się uczymy. Oczywiście za wszystkie niedociągnięcia przepraszamy. Dziękujemy za ciepłe maile spływające na adres klubu.
Możemy się pochwalić, że w oba dni wystawę odwiedziło ponad 16 000 gości.

Wyniki z wystawy:
http://pfa.miau.pl

Jeszcze raz dziękujemy,
organizatorzy

rosyjskieniebieskie

Od: Pt maja 06, 2005 12:19

Post » Pon gru 18, 2006 14:51

Madzik pisze:Taka organizacja wystawy specjalistycznej mi nie odpowiada, lubię takie wystawy, jak sędzia w czasie normalnej oceny wybiera u siebie najlepszą kotkę, kocura, kastrata itd i w ten sposób mamy na przykład trzy kociaki w panelu specjalistycznym.
W Poznaniu w ten sposób organizowane są wystawy specjalistyczne. Do tego były organizowane z okazji 15-lecia ras NFO i SBI w Polsce i przygotowywał je organizator wystawy od początku do końca Felis Posnania.

To co było w Warszawie i w Łodzi to przede wszytkim rodzi wielkie zamieszanie ( dziesięć kocurów obok siebie na małej przestrzeni i miotający sie miedzy nimi sędzia - koszmar), a jedyny plus to szybkość przeprowadzenia oceny.

W Warszawie w 2005 roku, było tak samo, jak w Poznaniu w 2006 - w trakcie oceny sędzia wybierał koty do wystawy specjalistycznej, czyli tak naprawdę do BIS jednej rasy.

A poznańska zeszłoroczna specjalistyczna, owszem organizowana przez FP, ale czyż nie organizowali jej sami hodowcy NFO ;) (dlatego sadziłam, że klub hodowców też miał w tym udział) - to się chyba najlepiej sprawdza, kiedy takimi imprezami zajmują się hodowcy danej rasy. Będą dbali, żeby wszystko było od początku do końca zapięte na ostatni guzik :)

Łódzki pomysł na wystawy specjalistyczne też nie jest moim ulubionym, ale przynajmniej wystawa się odbywa i organizatorzy tego pilnują.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pon gru 18, 2006 15:20

Czadra pisze:"kimi1"
w sobote tez ocenial?

Tak. I w sobotę i w niedzielę. W składzie sędziowskim pojawił się tuż przed wystawą.

z tym samym kotem ?

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pon gru 18, 2006 15:33

Jak ktos wspominal, tablice to bardzo dobre rozwiazanie. Szefowi stewardow naleza sie jak zwykle duze buziaki i podziekowania ;)

DevoniasSty

Od: Pon mar 27, 2006 18:29

Post » Pon gru 18, 2006 15:53

Mysza pisze:ObrazekObrazek czekoladowy bicolor cornishek, do schrupania był ;)

a to moja córunia :D Peter Scholer nominował ją nawet do BIS'u w niedzielę :lol: i powiedział że jest niezwykle elegancką maleńką damą
Ave

Post » Pon gru 18, 2006 16:29

DevoniasSty pisze:Jak ktos wspominal, tablice to bardzo dobre rozwiazanie. Szefowi stewardow naleza sie jak zwykle duze buziaki i podziekowania ;)

Bardzo dobre :? tylko nie w takim rozmiarze i nie na takiej wielkości hali.Ja ją ze swego miejsca widziałam jak "rozkład jazdy" na słupie tramwajowym stojąc przed nim 2 metry - tzn.NIC.
A sama wystawa i wystawa spec.Per/Exo :? Na ten temat nic nie powiem :wink:
Wiem jedno byłam na takiej wystawie w Centrum Handlowym pierwszy i ostatni raz :D Jak dla mnie nie ten czas,nie to miejsce.Pękające balony,wrzask bawiących sie dzieci na jakiejś dmuchanej wielkiej zabawce stojącej na tej samej hali nieopodal naszej klatki,tłumy z zakupami i wózkami nacierające na klatki ..... wyprowadziły moje spokojne persy "z nerw" :roll:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon gru 18, 2006 18:28

danunka pisze:(...)A sama wystawa i wystawa spec.Per/Exo :? Na ten temat nic nie powiem :wink: (...)

dlaczego nic nie powiesz? :-) Powiedz prosze... Warto wypowiadac swoje opinie chocby byly mocno krytyczne. Warto takze chwalic jesli jest za co. Mysmy zamarzyli o specjalistycznej wystawie ABY wlasnie po tym jak widzielismy zorganizowane pokazy ras przez CCB w Sopocie. Znalazl sie czas na indian i nawet na wikingow... A w Warszawie znalazl sie czas w ilosci jakichs 3 minut na rzucenie okiem na 20 kotow u jednej sedziny, bo pozostale koty w ilosci 4 trafily do 2 innych sedziow. Wszystko na 2 m2 i w odleglosci 1m od glosnika. Nie obylo sie bez ucieczek kotow - nie tylko ABY, ale takze inne koty mialy dosc tej atmosfery. Najlatwiej wtedy zrzucic wine na koty, ze oto one sa agresywne... Po zwroceniu uwagi organizatorowi w pierwszym odruchu odeslal nas pociagiem do domu z 50% znizka. Co tu komentowac? Klub rasy byl przygotowany, nawet mial swoje nagrody, tylko organizator nie mial czasu na to show w swoim programie. Liczylo sie tylko to, że przyjechalo 25 ABY a wystawcy zaplacili haracz za potraktowanie z buta. Na ta wystawe niektorzy z wlascicieli ABY przyjechali pierwszy raz bo mialo to byc swieto naszej rasy. Te osoby nigdy juz na wystawie sie nie pojawia... Zostaly skutecznie zniechecone. NIe tylko koty mialy tej wystawy dosc, ale tez ludzie nie wytrzymywali. My opuscilismy wystawe w sobote przed jej zakonczeniem - zrobilo to z nami jeszcze duzo osob z naszego klubu i jak widac z wynikow nie tylko z naszego klubu. ABS w niedziele jest ponad 80 kotow. Taki wynik to super swiadectwo dla jakosci tej "wystawy". Szkoda slow na taka marna komercje...

Figuletta

Od: Nie maja 29, 2005 11:34

Post » Pon gru 18, 2006 18:35

rosyjskieniebieskie pisze:
Dziękujemy za ciepłe maile spływające na adres klubu.

Dzieki ze w tej sytuacji jeszce nie opuszcza Cie poczucie humoru. Odkad to przeczytalismy umieramy ze smiechu...

Mam nadzieje, ze odpowiesz takze na "cieply" mail od PA&SC i zwrocisz nam przelane na Twoj "wspanialy" Klub pieniadze za puchary, ktorych dla nas nie kupiles.

Figuletta

Post » Pon gru 18, 2006 18:51

Ja ze swojego miejsca też tablic nie widziałam, byłam z boku i musiałam chodzić w te i wewte ;)
Ale dzięki kolejnym numerom wiedziałam, kiedy mogę zacząć się przygotowywać do oceny. Najlepsze jednak były listy z wydrukowanymi numerami kotów, kolejno odhaczanymi przez stewardów po ocenach :)

Co do show to nie mogę się wypowiedzieć, bo zajęta niańczeniem kota nic nie zarejestrowałam :oops:
Na pewno zbytnio się nie wyróżniały z ogólnego szumu, bo byłam w sumie dość blisko, w 9 sektorze na samym rogu najbliższym sceny i nie zwróciłam na nie uwagi, inaczej bym podeszła, żeby obejrzeć piękne koty. To jest świetne wrażenie widzieć naraz dużo kotów jednej rasy, a jeszcze jak ktoś ciekawie o nich opowie, to już w ogóle bajka...

Ale bardzo się cieszę, że tym razem nie zaproszono nikogo w stylu pana Conrado Moreno :twisted:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon gru 18, 2006 19:28

Dear catfreinds
A short greeting with a big thank you for a nice show. Thank you for letting me judge your lovely cats and warm thanks for all your kinness.
I also want to thank Jacob for all the kindnes he gave us judges at the show and a speciel dinkuje barche to the lady who was in charge of our food. :D
The secaretariat was working perfect and it is so nice to have the cats numbers shown on the wall, so there is more silence to judge in. And again I had the pleasure to have Anna as my own personly steward. :D :D
I am so happy to stay some exstra time with Beata & Michael & Berinika Zuk with their four charming British Shorthair. I love to be with my freinds in Poland, just to hear the language makes me feel happy.
Please take good care of your self till we meet again!
I wish you, your cats and your famely may have a Merry Christmas and a lot of success in the New Year.
Many happy thoughts
H.Sofie

H. Sofie

Od: Pon gru 18, 2006 19:10

Post » Pon gru 18, 2006 20:06

H. Sofie pisze:Dear catfreinds
A short greeting with a big thank you for a nice show. Thank you for letting me judge your lovely cats and warm thanks for all your kinness.(...)

Hej Sofie,

Det var rigtigt hygligt at møde dig! :-)
For kats var det en svært udstilling men du er så usædvanligt person! 8) Alle katter elsker dig virkelig meget. Vi håber at møde dig igen.
Glædelig Jul!

Ada&Tomek – Figuletta Abyssinier

Figuletta

[poprzednia][następna]