MWKR Wrocław 02 - 03.09.2006

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt sie 25, 2006 18:44

Go!Go! pisze:może z ta "unijnością" - to tak bez przesady ;-)

99% klatek ma ok. 120-125cm x 60-65 x 60-65 ... A "wymiar olsztyński" jest pewnie zasługą wykonawcy klatek dla klubu ...

Fajnie - jak kociak na wystawie ma ciut, ciut więcej miejsca ... / nawet te 5 czy 10 cm ... przy całym dniu zamknięcia - robi swoje ... / Tylko firaneczki, zasłoneczki ... mogą czasem wyglądać, jak "podskubane" ...

Takie wieksze klatki i wychodzace z nich kociaki byly juz np. w ubieglym roku w Poznaniu a takze na marcowej wystawie w Warszawie, wiec nie jest to 'zasluga' olsztynskiego klubu :twisted:
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Pt sie 25, 2006 19:00

Poznań 2005 ... zdarzyło mi się zaliczyć w "typowej" klatce ... O Warszawie marcowej ... mówiło się więcej z zupełnie innych powodów ... / odwołany drugi dzień /

A do klubu olsztyńskiego mam wiele sympatii - "młody", ale baaaardzo sympatycznie wprowadzający "nowicjuszy" ...

Napisałam ... że klatki są dziełem jakiegoś zleceniobiorcy, który może takiej "typowej" nie widział, kotów własnych nie wystawia ... No i nie przewidział, że ...
Jeśli "takie" klatki bywają ... to nalezy tylko zaopatrzeć się w ... np. matę łazienkową ... i "coś" do jej zainstalowania = przytwierdzenia ... Aby kociaki nie podkopały się ...

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Sob sie 26, 2006 19:27

Go!Go! pisze:O Warszawie marcowej ... mówiło się więcej z zupełnie innych powodów ... / odwołany drugi dzień /

Chyba nie o tej samej wystawie piszemy ;) Ja mialam na mysli wystawe w Warszawie 25-26.03.2006 :lol:
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Sob sie 26, 2006 19:52

Go!Go! pisze:Poznań 2005 ... zdarzyło mi się zaliczyć w "typowej" klatce ... O Warszawie marcowej ... mówiło się więcej z zupełnie innych powodów ... / odwołany drugi dzień /

A do klubu olsztyńskiego mam wiele sympatii - "młody", ale baaaardzo sympatycznie wprowadzający "nowicjuszy" ...

Napisałam ... że klatki są dziełem jakiegoś zleceniobiorcy, który może takiej "typowej" nie widział, kotów własnych nie wystawia ... No i nie przewidział, że ...
Jeśli "takie" klatki bywają ... to nalezy tylko zaopatrzeć się w ... np. matę łazienkową ... i "coś" do jej zainstalowania = przytwierdzenia ... Aby kociaki nie podkopały się ...

Mata łazienkowa nie wystarcza, nie mówiąc o tym, że wystawca przygotowany do wystawy odbywającej sie z wykorzystaniem klatek dotychczasowej wielkości całkiem zwyczajnie nie jest przygotowany na klatkę sporo większą - mata nie pokrywa całości klatki. Byłam w takiej sytuacji, musiałam na gwałt sztukowac matę posłankiem kupowanym na wystawie (zakup nieplanowany). Miałam szczęście, że koty mam na tyle duże, że nie wychodziły spodem :?

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Sob sie 26, 2006 20:01

a na wystawy PFA ... to ja bywam ... I jeszcze nie zdarzyło mi się żadnej / do chwili obecnej !!! / opuścić ...
Tylko ... z takimi kotami, co to między druty ... ledwo łapy mogą pomieścić ... Bo generalnie, gabarytowo ... to im zawsze "ciasno" ... A i jakieś takie leniwe , ospałe ...
W sąsiedztwie też jakieś "giganty" miałam ...
I sektor , w którym byłam - "uciekinierów" nie miał ...

Może - w takim wypadku - najnormalniej podrzucić sugestię organizatorowi, aby z tych przestronniejszych klatek / z przewiewniejszym dnem ;-) / ustawił sektory dla kotów ras "większych" ...
Wszyscy chyba w takim wypadku będą zadowoleni ... Koty - bo się wyciągną swobodniej, wystawcy - bo nie dopłacą za wielgą klatkę, a i tak będzie kotu wygodniej ... No i organizator ... - że koty dosiedziały do końca, a nie trzeba było podawać komunikatu "ZAMYKAMY DRZWI ! "

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Sob sie 26, 2006 22:24

Podpisuję się za tym pomysłem wszystkimi łapkami, mam koty niedużej rasy i wolę klatki w normalnym rozmiarze, przez otwory których nie zmieszczą się łebki moich kotów.

Snow White

Od: Pon sie 14, 2006 12:19

Post » Pon sie 28, 2006 12:16

Żadnych balijczyków? Smutne...:((( SIA + OSH trochę pogadają, ale jednak mało....
Vivaldi

vivaldi

Od: Czw cze 06, 2002 17:50

Post » Pon sie 28, 2006 14:13

To ja wytłumaczę ;)

Duże klatki, które były na wystawie w Olsztynie należą do PFA. To, że są większe nie jest przypadkowe.
Od 2007 roku dla krajów "starej unii" a od 2010 roku dla krajów "nowej unii" wchodzą przepisy mówiący o tym, że klatka na zwierze domowe (w tym kota) nie powinna być mniejsza, jak 70x70cm.
Zamawiając klatki postanowiliśmy więc zakupić takie, które tym przepisą sprostają. Niestety: podłoga w klatkach miała być metalowa (a nie z kratek). Wtedy kocięta nie mogłyby z niej wypaść... Producent dostarczył klatki na 1 dzień przed naszą marcową wystawą i nie było już możliwości, aby cokolwiek z tym zrobić. Dno klatki jest więc wynikiem nieporozumienia, które zaszło z niewiadomo czyjej winy :) Postaramy się jednak, aby przed kolejnymi wystawami wzmocnić dodatkowo spody tych klatek tak, aby koty nie mogły z nich łatwo wyjść.

Duże klatki mają jednak swoje plusy: jest więcej miejsa choćby na to, aby wstawić kotu kuwetę etc. Mam nadzieje, że z czasem coraz więcej klatek w PL będzie takich rozmiarów (heh - tylko ze spodami lepszymi). Mniejsza "połówka" w tych starszych klatkach jest bowiem moim zdaniem o wiele zamała dla Norewga, Maine Coona czy Ragdolla ;)

Uff, wyjaśniłem ;)
pozdrawiam,
Jakub

rosyjskieniebieskie

Od: Pt maja 06, 2005 12:19

Post » Pon sie 28, 2006 15:05

A ma ktoś może podaną liste stewardów? 8)
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

kasssia14

Od: Nie lut 12, 2006 10:47

Post » Pon sie 28, 2006 20:36

rosyjskieniebieskie pisze:Mniejsza "połówka" w tych starszych klatkach jest bowiem moim zdaniem o wiele zamała dla Norewga, Maine Coona czy Ragdolla ;)

pozdrawiam,
Jakub

8O Kubuś :!: :!: dla Persów też ,szczególnie dla moich :D :D :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon sie 28, 2006 21:44

a ja pytam - potrzebujecie jeszcze stewardow?

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Pt wrz 01, 2006 16:56

Jak tam przygotowania do wystawy? :D :D :D
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

kasssia14

Od: Nie lut 12, 2006 10:47

Post » Sob wrz 02, 2006 10:47

Dzisiaj mój Harley debiutuje w klasie otwartej,proszę o kciuki :!:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Sob wrz 02, 2006 12:51

Niestety nie mogę się doszukać :? Wystawa jest dwudniowa, czy jest jakiś podział ras wg dni? Wybieram się w niedzielę na pooglądanie :)
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Sob wrz 02, 2006 18:23

Nie ma podziału na rasy w konkretne dni ;) Zarówno w sobotę jak i w niedzielę bardzo często są te same koty, czasami wystawcy przyjeżdżają jednak tylko na jeden dzień. Z pewnością jednak zobaczysz wszystkie zgłoszone do katalogu rasy :)
Obrazek

Aga*

Od: Śro kwi 14, 2004 9:50

[poprzednia][następna]