Legitymacje nie są wydawane, dopytywałem się przed pierwszą wystawą (były zdaje się kiedyś). Nostryfikacja rodowodu Williego polegała na dobiciu pieczątki-formularza, gdzie wpisano nadane tutaj numery. Plus płata ma się rozumieć:-)
Vivaldi
Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
Jesli chodzi o nostryfikacje rodowodów, to Celesta na kotach w wątku SHKR vs. PZF pisała dość wyraźnie o tym, że nostryfikując SHKR nadaje rodowodowi własny numer i przepisuje do własnych ksiąg rodowodowych.
Agi pisze:Ponawiam pytanie na temat ubytku w siersci
ariell pisze:Agi pisze:Ponawiam pytanie na temat ubytku w siersci
Agi...nie wiem gdzie kicia ma ten ubytek i jak to wygląda.
w zeszłym Roku -moja najlepsza kotka była w super formie w zimie, byłam na szkoleniu tydzień i mój mąż nie zauważył, że kicia się non stop liże po ogonie....przyjechałam i doznałam SZOKU...ogon wygryziony i mała ale zawsze ranka, pojechaliśmy do weta....(Klinika 24 godziny..nie lubię takich klinik)..i aby oczyścić wszystko - wycieli jej futerko....nie dużo ale było widać (nie mogłam na to patrzeć)..kotka wyglądała super....ale stwierdziłam, że nie zawiozę kota - gdzie na ogonie z jednej strony włosy odrastały, oczywiście mogłam ją zaprezentowac tak - aby nie było tego widać ale i tak sędzia oglada kota i stwierdziłam, że pomimo super kondycji, ogon popsuł wszystko....została w domu.
ALE oczywiście jak tak zadecydowałam, jakby podeszli do tego sedziowie, sądzę, że jeśli by się nie doczepili o jej kolor, to ogon raczej by nie przesadził o ocenie (już odrastały włoski) ale może być różnie, jeśli kot miałby konkurencję to wszystko może zadecydować i wpłynąć na decyzję.
Chyba sama musisz ocenić, jeśli wg. CIEBIE ten ubytek jest nieznaczny, to może nie ma się nad czym zastanawiać![]()
Ja tak postąpiłam w tamtym Roku, MOŻE w tym podjełabym inną decyzję
Hoody pisze:Male sprostowanie i moze troche pomoze.
Zg SHKRP uprzejmie informuje, ze od dnia 02,12,03 Rodowody do Nostryfikacji z organizacji nie nalezacych do FIFe musza byc przetlumaczone na jezyk polski, a tlumaczenie ma byc dolaczone do dokumentow przesylanych do Zg SHKRP.
Użytkownicy przeglądający ten dział: 2011annak@gmail.com, Baltic Feline i 5 gości