[wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie wrz 12, 2010 16:56 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

CZANKRA pisze: Chcialam tylko wziac w obrone Polskich wystawcow BRI i tych co wystawiaja czasami mioty na wystawach z takich czy innych wzgledow. :P

a chciałabyś być tak potraktowana "jak piąte koło u wozu" na wystawie w Czechach, na Słowacji, w Niemczech ....itd. ?
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie wrz 12, 2010 17:13 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Ale Polscy wystawcy na zagranicznych wystawach zadko lub wogole nie wystawiaja miotow. A ta Pani bardzo zadko wystawia cos innego np aby robic certyfikaty. Jezeli juz to wystawia w 12 klasie jakies kocie z miotu ktore tez swoja droga wystawia.
W 90% wystawia tylko mioty i o to mi chodzi.
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Nie wrz 12, 2010 17:33 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

CZANKRA pisze:Ale Polscy wystawcy na zagranicznych wystawach zadko lub wogole nie wystawiaja miotow. A ta Pani bardzo zadko wystawia cos innego np aby robic certyfikaty. Jezeli juz to wystawia w 12 klasie jakies kocie z miotu ktore tez swoja droga wystawia.
W 90% wystawia tylko mioty i o to mi chodzi.

a wiesz dlaczego nie wystawiają , bo cena
najbliższa wystawa w Banskiej Bystricy -Litter (double cage, min. 3 kittens) – 16 43€( jeden dzień) 75€ (dwa dni)
najbliższa wystawa w Niemczech Kalkar-Wissel - Wurf (ab 3 Kitten) €79.- (jeden dzień)
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie wrz 12, 2010 17:40 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

To moze i u nas dla zagranicznych wystawcow rabnac cene za mioty tak duza.
Zreszta jak popatrzysz z kolei na mioty u nas wystawiane to tylko ona wystawia nagminnie. Sporadycznie przynajmniej w BRI spotyka sie miot z LV. :P
Obrazek

CZANKRA

Post » Nie wrz 12, 2010 18:14 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Ave pisze:Chyba nie zrozumiałam :roll: Bardzo dobrze że są tacy ludzie, którzy reagują i interesują się. Akceptacja takiego stanu rzeczy byłaby sprzeczna z przepisami, które obowiązują wszystkich i zwyczajnie nieuczciwa.

Ależ oczywiście że dobrze tylko czasami trzeba zaczac od siebie... :wink:
Jak jest z klasą najwyższa kiedy już mamy wszystkie certyfikaty czy wolno nam wystawiac kota?
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Nie wrz 12, 2010 18:24 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

sylwiah2 pisze:
Ave pisze:Chyba nie zrozumiałam :roll: Bardzo dobrze że są tacy ludzie, którzy reagują i interesują się. Akceptacja takiego stanu rzeczy byłaby sprzeczna z przepisami, które obowiązują wszystkich i zwyczajnie nieuczciwa.

Jak jest z klasą najwyższa kiedy już mamy wszystkie certyfikaty czy wolno nam wystawiac kota?

Sylwia - potem jest już ocena honorowa, gdzie do BIVa też możesz stawać.

Co do uprzejmych strażników praworządności - sytuacje są różne. Można zdobyć certyfikat i można wsadzić gdzieś dyplom z oceną. Co wtedy? Nie zostanę wpuszczona na wystawę w tej samej klasie? Będę musiała pisać pisma do klubów i FPL tłumacząc się dlaczego chcę wystawić kota w tej samej klasie? Może uiszczać ekstra opłaty lub publicznie się korzyć za własne roztargnienie? Zakończyć karierę wystawową kota?
Pozwalanie na handel kociakami, a z drugiej strony uleganie podszeptom o zwalczaniu konkurencji... Brawo! :ok: :ryk:

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Nie wrz 12, 2010 18:42 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

sylwiah2 pisze:

chyba mam dziś słabszy dzień, bo nadal nie rozumiem tego co piszesz - chodzi Ci o klasę 1 i 2 ?
Zacytowalam jeden pkt. regulaminu, ale zachęcam do przeczytania calości, może rozmowa będzie łatwiejsza
Ave

Post » Nie wrz 12, 2010 18:45 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Parę zdjęć, tak abstrahując od tematu miotów.

http://picasaweb.google.pl/vielcia/SMKW ... directlink

Viel

Od: Nie paź 11, 2009 22:47

Post » Nie wrz 12, 2010 18:45 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

dorozd pisze:Można zdobyć certyfikat i można wsadzić gdzieś dyplom z oceną. Co wtedy?
(...)

wtedy prosisz organizatora wystawy, z ktorej dyplom się zapodzial o duplikat :wink: Każda karta oceny sporządzana jest w 3 kopiach.
Ave

Post » Nie wrz 12, 2010 18:57 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

ano, też miałam poniewczasie pomysł, powiedzieć,ze zgubiłam certyfikat
zdarzyło mi się to w zeszłym roku, pół roku, najpierw przewalanie papierzysk w domu, potem pisma o duplikaty , najpierw zgoda FPL, potem klub organizujący wystawę, który POTWORNIE na to narzekał...w międzyczasie zmarła sędzia Alva Udin, więc juz mowy nie ma o nowym dyplomie, musi być podpisany...i przyznam sie szczerze, że myslałam może lepiej pójść jeszcze raz na wystawę??? :?:
:evil:
dla mnie niestety ta sytuacja , która mnie spotkała , była upokarzająca, sposób jej przeprowadzenia, przecież oczywiste jest,że ów CENZOR wiedział o mojej pomyłce duuuzo wcześniej, wzywanie przez megafony na full i to wszystko jeszcze przed rozpoczeciem wystawy...naprawdę nie mozliwe jest sprawdzenie w katalogu i potem co, żarówa, podliczenie wszystkich moich wystaw ot tak, w ciągu 5 minut?? A gdzie internet?fotograficzna pamięć? jakos w sobotę nie widziałam na kolanach hodowców, którzy się rozpakowywują o 9 rano biegających paluchów po klawiaturze..
jeżeli naprawdę zależalo CENZOROWI na przestrzeganiu przepisów, to trzeba było to zrobić parę dni wczesniej..
no i jeżeli się jest wybitnie zblatowanym w klubie organizatora, to doskonale zna się koty, które mają być wystawiane...
chodziło o dopieprzenie mi..NO COMMENTS
zwazywszy na paszkwilanckie maile rozsyłane prywatnie

małysz

Od: Śro gru 12, 2007 8:11

Post » Nie wrz 12, 2010 18:59 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

W klasie 12,11,1,2 mozemy jezdzic na wystawy nawet co tydzien jak ktos ma taka ochote i nie ma limitu czy wystawa w PL czy innym kraju. Inne klasy od 09 do 03 a w kastratach od 10 do 04 klasy sa limity i uwarunkowania.

Wszystkie rasy kotów biorą udział w poszczególnych kategoriach wiekowych (rozpiska dla FIFE) :

3-6 mc - klasa kociąt 12 (kitten) - kocie w dniu wystawy musi skończyć 3 mc lub miesiąc do 6 mc. W tej kat. wiekowej nie obowiązują limity wystaw i krajów. Mamy czas i pieniądze możemy uczestniczy㇠w wystawach co tydzień.

6-10 mc - klasa młodzieży 11 (young) - kocie w dniu wystawy musi skonczyc 6 mc lub miec do 10 mc. W tej kat. wiekowej też nie obowiązują limity wystaw i krajów. Mamy czas i pieniadze mozemy uczestniczyc w wystawach co tydz.

Otwarta 09 - wszystkie koty ktore ukonczyly 10 mc (muszą mieą w dniu wystawy skonczone 10 mc). W tej kat. obowiązuje limit wystaw i krajów i tak:
- trzeba miec 3 wystawy krajówe od 3 różnych sędziow lub prosic o podpis innego sędziego jeżeli sędzia który ocenia naszego kota już go oceniał wcześniej
- można mieć wystawy zagraniczne jak ktoś lubi ale musi być ich też tylko 3 i kot też musi być oceniany przez trzech różnych sędziów także.

Championow 07 - w tej kat. uczestnicza koty ktore otrzymaly juz CH.

Tu takze jest limit wystaw i krajów. Mianowicie:
- mozna zrobic 2 wystawy w kraju np. w Polsce i 1 wystawe zagranica np. Czechach
- mozna zrobic 3 wystawy w dwóch różnych krajach nie w Polsce, ale zawsze muszą to być 2 kraje różne. Tu też muszą być trzy oceny od 3 różnych sędziów.

Inter Championow 05 - w tej kat. uczestniczą koty które otrzymały już IC.

Tu także jest limit wystaw i krajów. Mianowicie:
- W nowym systemie wystarczy zrobic 2 kraje i pojechac na 8 wystaw i otrzymac ocene od 3 różnych sędziów
- w starym systemie trzeba zrobić 3 kraje ale tylko na 6 wystawach i otrzymać ocenę także od 3 różnych sędziów.

Grand Inter Champion 03 - w tej kat. uczestniczą koty które otrzymały już GIC.

- W nowym systemie wystarczy zrobic 2 kraje i pojechać na 11 wystaw i otrzymać ocenę od 3 roznych sedziow
- w starym systemie trzeba zrobic 3 kraje ale tylko na 9 wystawach i otrzymać ocenę także od 3 różnych sędziów.

Europa Champion 01 - w tej kat. uczestnicza koty które otrzymały już EC. Tu nie ma już limitu wystaw i krajów. Znowu tak jak w klasie 12 i 11 możemy uczestniczyć w każdej wystawie jakiej chcemy.

Wszystkie klasy w kastratach mają takie same odpowiedniki i rządza się tymi samymi prawami (limit wystaw i krajów). Maja tylko inne nazewnictwo. I tak:
PR, IP, GIP, EP

Co do pilnowania Dyplomow to to juz niestety nalezy do wystawcy. Zdarzaja sie takie przypadki, ale niezmiernie rzadko.

Mam nadzieje ze wszystko napisalam co i jak odnosnie tych limitow
Obrazek

CZANKRA

Post » Nie wrz 12, 2010 19:07 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

coś nie do końca z tymi certyfikatami :wink: przelicz sędziów :wink:
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Nie wrz 12, 2010 19:23 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Ave pisze:
dorozd pisze:Można zdobyć certyfikat i można wsadzić gdzieś dyplom z oceną. Co wtedy?
(...)

wtedy prosisz organizatora wystawy, z ktorej dyplom się zapodzial o duplikat :wink: Każda karta oceny sporządzana jest w 3 kopiach.

Ach! Żeby to tylko było takie łatwe.... Proszę i mam.... taaaak.

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Nie wrz 12, 2010 19:28 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

sunshain - gdzie zrobilam blad ?
Zawsze myslalam ze 3 roznych sedziow, ale moze sie myle.
Obrazek

CZANKRA

Post » Nie wrz 12, 2010 20:02 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

[quote="CZANKRA"]

Inter Championow 05 - w tej kat. uczestniczą koty które otrzymały już IC.

- W nowym systemie wystarczy zrobic 2 kraje i pojechac na 8 wystaw i otrzymac ocene od 3 różnych sędziów

Jak to jest jeśli mamy 6 wystaw w jednym kraju i zgłaszamy kota na 7 i 8 w tym samym kraju bo przecież nie wiem czy na 7 wystawie dostane wymagany certyfikat, a w planach jest wystawa 8 w innym kraju. Czy jak dostane certyfikat na 7 wystawie to na 8 musze zmienić kategorie u organizatora na " poza konkurencją"?
Obrazek

BartolloMeo

Od: Wto wrz 20, 2005 21:11

[poprzednia][następna]