[Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie lip 11, 2010 15:12 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

a ktorzy to byli z Animal Planet
bo wczoraj nie moglam wypatrzec
czy byli dzis?
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Nie lip 11, 2010 17:50 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

mamaroksany

Od: Wto lut 10, 2009 10:41

Post » Nie lip 11, 2010 17:57 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

ja też uzna taką wystawę się nie wybiorę, a piszę to jako osoba zwiedzająca. Stoisk mało, właściwie tylko dragon i Rufi, kotów raczej mało, klatki ponumerowane tak, że nie można znaleźć konkretnego numeru kota, i wszyscy się snują nie wiadomi gdzie i po co. I najgorsze- koty kiepskie (oczywiście nie wszystkie), nie wiem czy dlatego że mała liczba kotów na wystawie zachęca do udziału tych, którzy na większej nie powalczyli by ze swoimi kotami o certy czy NOMy? W każdym razie wielokrotnie stojąc przy klatce zastanawiałam się jaka to rasa (głównie przy NFO, MCO i SIB)
Oczywiście to nie wina organizatorów, ale wiele czynników ma na to wpływ (np. sprzedawanie kociąt do hodowli jak leci, bo drożej). Ale jednak po raz kolejny będą na wystawie organizowanej przez "nowy" CCS odniosłam wrażenie, że jest to wystawa bez klimatu, taka sobie. A "jakość" kotów tylko mnie zniechęciła dodatkowo.

Poza tym handel kociętami kwitł w najlepsze, niektóre kociątka wyglądały na znacznie mniejsze niż 3 miesiące, no ale pewnie papiery były w porządku. O ile ktoś to tak dokładnie sprawdzał.
Za rok zastanowię się dwa razy czy wybrać się na taką małą, nieciekawą wystawę. :roll:

scarlett

Od: Pon lis 20, 2006 14:41

Post » Nie lip 11, 2010 18:29 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Z wielką troską i niepokojem myślałam dziś o kotach wystawowych :(
widzę swoje w domu, mają sporo przestrzeni a pokładają się gdzie tylko jest możliwość uniknięcia słońca , maluchy na plecach wkoło fontanny poidełka , starsze mają włączone wentylatory ....
jeżeli ta hala jest do kitu , to mocno zastanawiam się nad wystawą sierpniową , na którą zamierzałam pojechać :?
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie lip 11, 2010 18:40 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Kicia :) no co ty.... na co ci był ten wentylator, kiedy organizator rozdawał darmowe wachlarze z Whiskasa ;) :ryk:

Kicia:) pisze: ps. animal planet rzeczywiście dawało rewelacyjne niespodzianki hodowcom! :/

Jaki Animal Planet? Był wogóle jakiś? Chyba umknęło mojej uwadze..... być może to przez ten upał :evil:

Ja wykreślam takie wystawy z mojego kalendarza :roll:
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Nie lip 11, 2010 18:45 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

danunka pisze:, starsze mają włączone wentylatory ....
:?

najlepszy patent :ryk: wkład z lodówki turystycznej + wentylator = klima dla kota

mamaroksany

Post » Nie lip 11, 2010 18:48 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

mamaroksany pisze:

najlepszy patent :ryk: wkład z lodówki turystycznej + wentylator = klima dla kota

taki też mamy klimatyzator , gdzie jest woda i zamrożone wkłady :ok: a ja mam wrażenie ,że moje ofutrzone persy cierpią straszliwie :(
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie lip 11, 2010 18:53 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

danunka pisze:
mamaroksany pisze:

taki też mamy klimatyzator , gdzie jest woda i zamrożone wkłady :ok: a ja mam wrażenie ,że moje ofutrzone persy cierpią straszliwie :(

zapomniałam dopisać - podpatrzone na wystawie :ok:

mamaroksany

Post » Nie lip 11, 2010 19:01 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Plakat ANIMAL PLANET był tuż przy ringu sędziowskim... i pełnił zapewne jedynie funkcję dekoracyjną.Podczas rozmowy telefonicznej z 'organizatorką' zostałam zachęcona do zgłoszenia się poprzez obiecane konkursy, nagrody i różne inne atrakcje związane z Animal Planet. Okazało się to jak widać tanim chwytem marketingowym :/

Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt...przy jednym z wyjść, gdzie stały stoiska z akcesoriami leżał sobie uprzywilejowany kotek, który nie dość że zwolniony był z przestrzegania zasady przebywania podczas wystawy w klatce (bo tak mówią przepisy) to jeszcze dostał vipowską miejscówkę i nie wiedzieć czemu jego klatka była USTAWIONA NA ZEWNĄTRZ HALI. Czyżby był to kot jednego z sędziów/organizatorów?? Rozumiem chęć zapewnienia jak najlepszych warunków swojemu zwierzęciu ale takie zachowanie wykracza już nie jest już fair play wobec pozostałych zwierząt które musiały kisić się w nieklimatyzowej hali (nieklimatyzowanej z winy obsługi która najwyraźniej w dbałości o własną kieszeń postanowiła zostawić hodowców samym sobie w tym nieludzkim upale).

Kicia:)

Od: Nie lip 11, 2010 13:38

Post » Nie lip 11, 2010 19:05 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

nie jestem jednak odosobniony ktoy sie natknal na chamstwo szefa wystawy ktory buczy a nie odpowiada jak normalny czlowiek. niepotrzebnie skasowalem swoj post dot. zdarzenia na parkingu. natomiast dzis juz chyba nikt nie wjechal bo bylo platne.. naturalnie poza sławetnym zarządem klubu.. brawo :))))

Archidvx

Od: Pon cze 28, 2010 6:29

Post » Nie lip 11, 2010 19:06 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Ja też nie pojadę więcej na wystawę CCS .
Krzeseł nie było , powietrze stało , temperatura chyba sporo ponad 30C , zaplecze gastronomiczne - żadne , jedna budka a w niej kiełbasa , karkówka , żurek i bigos z młodej kapusty ceny w przedziale od 10 - 15 zł.
Każdy musiał sam pilnować kiedy ma iść do oceny , nikt nie wołał , generalnie na sali panowała cisza pełna zasapanych z gorąca westchnień i narzekań wystawców .
Wielki minus dla organizatorów za brak informacji o braku krzeseł , oraz za wczorajsze przeciąganie wystawy - jeszcze w taki upał.
Jeśli kasa jest ważniejsza od zdrowia zwierząt i osób wystawiających , to może organizator powinien to mocno przemyśleć - czy na pewno umie organizować wystawy - to moje zdanie .
Na dzisiaj razem ze znajomymi zorganizowaliśmy 4 wentylatoro-wiatraki - obrotowe - najpierw dla kotów a dopiero potem myśmy się schładzali - siedząc przy wentylatorach dało się przeżyc , ale 2 metry dalej człowiek już spływał potem :(

Jestem zdegustowana tą wystawą , sorry ale to moja ostatnia przygoda z CCS :/

Ogromny plus dla ZOO Dragon za wodę z lodówki i napoje energetyczne :ok:
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Nie lip 11, 2010 19:12 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

sorki , poszło 2x :oops:
Ostatnio edytowano Nie lip 11, 2010 19:16 przez Kikee, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Kikee

Post » Nie lip 11, 2010 19:13 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Kicia:) pisze: (nieklimatyzowanej z winy obsługi która najwyraźniej w dbałości o własną kieszeń postanowiła zostawić hodowców samym sobie w tym nieludzkim upale).

Ta hala akurat nie ma klimy .
To hala tenisowa .
Zimą włączają ciepły nawiew , a latem gra sie na kortach na dworze obok hali .
Stara hala balonowa miała klimę .
Najfajniej jednak wspominam AWF .
Obrazek

Kikee

Post » Nie lip 11, 2010 19:16 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

alez krzesła pojawiły sie potem,w jakimś samochodzie
tylko powiedziano nam ze trzeba samemu po nie pojśc
więc jak ktos chcial isc szukac samochodu 8) to i owszem

co do Animal Planet to tak,byl plakat

stoisko ZooDragon tylko :)
ale myslalam ze oni mają monopol wyłacznosć na nasze wystawy
więc juz nikt inny nie może pojawic sie

za pogode juz zaden klub nie może odpowiadac ,klimatyzacji tez sam nie załozy w takiej hali
gdybym nie robila echo serca mojemu kotu miesiąc temu,to pomyslalabym ze zasłabnie,tak biedny dyszał
dobrze ze tylko jeden dzien
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Nie lip 11, 2010 20:04 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Xarthias pisze:Hala jest do ......, to fakt. Nie rozumiem, czemu oba sopockie kluby tak się na nią upierają. [...] Mam nadzieję, że na przyszły rok rozejrzą sie za lepszą lokalizacją (może Targi, może AWFiS...).

może dlatego, że sopockie kluby są z Sopotu (ojej, co za zaskoczenie?!). a MTG i AWFiS to Gdańsk?

Kicia:) pisze:Pana antoniego kondeja i usłyszałam: "mogła Pani przyjechać wcześniej to by Pani miała miejsce!!" Najwyraźniej temu człowiekowi przydałoby się kilka powtórek z lekcji w szkole podstawowej, gdzie uczono elementarnych zasad dobrego wychowania i szacunku do ludzi

lekcja pierwsza, adresat: Kicia:)
imiona i nazwiska piszemy wielką literą - to raz.
dwa - kiedy kogoś krytykujemy z imienia i nazwiska, samemu / samej pozostając anonimowym / anonimową, narażamy się na zarzut bycia osobą stronniczą i tchórzliwą. albo, fuj, stajemy się oszczercą.

nie chce mi się już cytować tego jadu, nie mam siły, bo u mnie na sopockim strychu jest jeszcze goręcej niż na wystawie. sądzę, ze to wina prezydenta Karnowskiego, jutro w tej sprawie napiszę do urzędu :?
ale dodam jeszcze, że zabawne są zarzuty o rozmieszczeniu klatek, czy ktoś z hodowców był kiedyś na wystawie, gdzie zostały ustawione po kolei?! od pierwszej do ostatniej?! żeby wystawcom, a co najważniejsze, zwiedzającym było łatwiej szukać?
i czy to tylko mnie się wydaje, czy na naszych wystawach raczej się nie woła kotów do oceny? hodowcy, przynajmniej ci, którzy wiedzą, po co przyszli na wystawę, sami pilnują kolejności, wyświetlanej na ogromnej tablicy?
czy ci, którzy widzieli tylko stoisko Zoo Dragona, zdejmowali ciemne okulary? czy może to ja miałam fatamorganę?

i jeszcze reasumując parę wypowiedzi - bezczelny, fatalny CCS. co to za beznadziejny klub, który nie zapobiegł upałom?!
czy ja jeszcze pojadę na wystawę C4C?! niech pomyślę, tak tam zmarzłam w styczniu. organizator naraził mnie na koszty, byłam zmuszona kupić sobie sweter. kurcze. w sumie to ładny sweter.
muszę pomyśleć. bardzo to polecam:
pomyśl, zanim napiszesz.
albo idź do kina :?
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

[poprzednia][następna]