MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 19:11 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Wojtek zważaj na słowa , w tutejszym regulaminie jest odpowiedni punkt, odnośnie obrażania forumowiczów :twisted: Własnie naruszyłes regulamin forum określeniem powyżej.

Czy gdybyś Ty znalazł się w analogicznej sytuacji uważałbyś ,że nie należy się hodowcom wyjaśnienie?
Czy mnie jako widzowi nie nalezy się wyjaśnienie dlaczego na Mistrzowstwa Rasy nie przyjedzie część kotów , które chciałabym podziwiać?
Nie raz widziałam rozgrywki ciche między hodowcami,ale takiego skandalu jeszcze nie było. Jeśli taki numer ujdzie Zarządowi na sucho , to zamiast wystaw będzie wolna amerykanka :twisted: .
Poleciłes Ćmie robienie rachunku sumienia, a może zacznij od siebie? Czemu jesteś tak zainteresowany ,by się te hodowczynie nie pojawiły na wystawie? Czy Ty jesteś hodowcą?? Ja na szczęście nie 8) .

edit powtórzenie
Ostatnio edytowano Nie kwi 18, 2010 19:16 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie kwi 18, 2010 19:15 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:Ćma a czy ty tak ciemna masa jesteś zastanów się co i jak to będziesz wiedzieć o co chodzi.
Na forum odpowiedzi nie uzyskasz zerknij w lustro i zrób rachunek sumienia.
Ja już się domyśliłem o co chodzi i to dawno.

No tak, widzę że faktycznie trzymasz poziom wypowiedzi.
Czy może mój nick skojarzył Ci się z tą ciemną masą? Bo interesuje mnie jak bardzo prostoliniowo działa Twój mózg. Patrze w lustro parę razy dziennie i jako żywo nie widzę tam odpowiedzi dlaczego MÓJ KOT nie został przyjęty na wystawę. Może Ty masz takie lustro z bajek?
Jeśli masz takie wielkie cojones, że potrafisz mnie obrażać na forum, to nie krępuj się. Wyrzuć z siebie wszystko. Powiedz mi jaka to ja jestem. Może w końcu się dowiem co zrobiłam i będę mogła się zacząć zadręczać nocami.
Do you think this is wise, boy? Crossing blades with a pirate?
Obrazek

Ćma

Od: Wto sty 18, 2005 11:51

Post » Nie kwi 18, 2010 19:24 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Ćma, niczego się nie dowiesz od Wojtka.
Jego lustro go okłamuje, mówiąc mu jakim jest erudytą na poziomie :mrgreen:
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Nie kwi 18, 2010 19:27 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Ech, poziom wypowiedzi Pana Wojtka jest strasznie niski, ale spróbuję łopatologicznie.

1. Była organizowana wystawa międzynarodowa i mistrzostwa kotów norweskich. Na tak ważnych imprezach powinny móc występować najlepsze koty, inaczej impreza jest ustawiana (to moje prywatne zdanie).
2. JJak można zdyskwalifikować kota, który jest twarzą wystawy? Wcześniej było ok, a teraz już nie jest i nie jest wystarczająco dobry, żeby brał udział w rywalizacji? Nie widzisz hipokryzji?
3. Dzieci od małego uczymy, żeby potrafiły uzasadnić swoje stanowisko, odpowiedź "nie, bo nie" można wybaczyć dzieciom, ale nie dostojnym członkom zarządu. Urzędnik czy przedstawiciel władzy, który odpowiada "nie, bo nie" jest zwyczajnym bucem.
4. Te hodowczynie należą do innego klubu niż Felis Posnania i karanie ich należy w gestii ich klubu a nie FP, warto zwrócić uwagę, że klub FP należy do Felis Polonia i zobowiązał się respektować uprawnienia innych klubów, także tych hodowczyń które wykluczył z wystawy.
5. Skoro Pan uważa, że nie przyjmowanie zgłoszeń dobrych hodowców to norma. To czy miałby Pan pretensje gdyby Pan, lub ktoś z zarządu Feslis Posnania nie został przyjęty na wystawę organizowaną przez inny klub zrzeszony w Felis Polonia?

Panie Wojtku liczę, że odniesie się Pan do każdego punktu, może wreszcie uda nam się poprowadzić dyskusję na odpowiednim poziomie.

KrzysiekM

Od: Pon kwi 12, 2010 9:11

Post » Nie kwi 18, 2010 19:31 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Ja tylko poprawię, że nieprzyjęty kot to nie Jane Marple Dwa Susy*PL (kot z logo), lecz Mimbla Dwa Susy*PL.

Obrazek

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie kwi 18, 2010 19:35 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Oberhexe pisze:Ja tylko poprawię, że nieprzyjęty kot to nie Jane Marple Dwa Susy*PL (kot z logo), lecz Mimbla Dwa Susy*PL.

Obrazek

Megi teraz Ty szczujesz kotem? Uważaj, bo Ciebie też nie przyjmą na wystawę za zachowanie niegodne.
Obrazek

Ćma

Post » Nie kwi 18, 2010 19:36 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Ćma pisze:
Oberhexe pisze:Ja tylko poprawię, że nieprzyjęty kot to nie Jane Marple Dwa Susy*PL (kot z logo), lecz Mimbla Dwa Susy*PL.

Obrazek

Megi teraz Ty szczujesz kotem? Uważaj, bo Ciebie też nie przyjmą na wystawę za zachowanie niegodne.

Nie wątpię, że na mnie się również znajdzie czarna teczka :wink:

Oberhexe

Post » Nie kwi 18, 2010 19:49 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

A jak ja nie mam hodowli , to nie wejdę jako widz?Ktoś ma na mnie jakiegoś haka? ;)
Na miejscu członków FP- zwołałabym specjalne zebranie i domagała się wyjaśnien,dlaczego Zarząd psuje wizerunek FP? Może powinno się powiadomić planujących przyjście na wystawę,że część kotów będzie nieobecna, " bo nie". Jako osoba płacaca za wejście mam prawo wiedzieć za co płacę.
Chciałabym zobaczyć wszystkie koty zgłoszone na wystawę, a nie te, ktore zostały po przebraniu przez większość Zarządu.
Cała ta sytuacja zasługuje na miano obciachu roku :twisted: .Mam nadzieję ,że członkowie FP na taki numer nie pozwolą.Wstyd mi ,że 3-4 osoby z Zarządu moga zepsuć pracę wielu osób , które szykowały te wystawę.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie kwi 18, 2010 20:00 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Ja się właśnie zastanawiam, czy jak bym przyszła na wystawę jako widz, to ochrona przy wejściu będzie miała moje zdjęcie z napisem "tych państwa nie obsługujemy". Czy jako widz jestem mniej niebezpieczna dla otoczenia?
Obrazek

Ćma

Post » Nie kwi 18, 2010 21:57 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtek-ja ślicznie proszę: miej chłopie honor i to, co niektórym kocurom się tnie, coby nie śmierdziało i napisz wprost,a nie ogródkiem i przez opłotki
kto komu i czym zawinił?
kto i kogo/czyjego kota się boi?
kto z kim tworzy jakieś dziwne towarzystwa wzajemnej adoracji?

mam w nosie,ja sie nie boję, ja nie hoduję i sie nie wystawiam
ale lubie, żeby było ok,chcę oglądać najlepsze koty i nagrody przyznawane najlepszym kotom, a nie kotom najcwańszych właścicieli
na jakiej konkretnie podstawie, jaki punkt regulaminu tu "podpada"-żeby odmówić wystawcy?

bo to już zaczyna być nudne i mało oryginalne

"wiem,ale nie powiem"-świetna zasada
Obrazek
Obrazek
...i do tego Saszka-od 27.11.10

Dunia

Od: Nie kwi 09, 2006 19:45

Post » Nie kwi 18, 2010 22:04 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Nie jestem osobą upoważnioną do napisania wam co i jak to po pierwsze a po drugie nie trudno się domyślić co jest tego powodem.
Obrazek

wojtekn

Od: Czw wrz 23, 2004 7:27

Post » Nie kwi 18, 2010 22:09 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:Nie jestem osobą upoważnioną do napisania wam co i jak to po pierwsze a po drugie nie trudno się domyślić co jest tego powodem.

Ja się nie domyślam chyba, że odp. to nie lubimy tych hodowców lub nie bo nie. Czy zgadłam?
Basienia

Post » Nie kwi 18, 2010 22:11 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Bardzo trudno.
Bo ja chyba nie znam Kasi i Oli, skoro jest jakiś mroczny sekret, który jest wiadomy wszystkim, oprócz grupy niczego nieświadomych forumowiczów miau. No dalej, co takiego dziewczyny zrobiły? Rozmnażają koty pokątnie? Nie płacą za wystawy?
Miałeś odwagę powiedzieć A, powiedz i B. W przeciwnym razie będziesz zwykłym tchórzem.

Oberhexe

Post » Nie kwi 18, 2010 22:13 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:Nie jestem osobą upoważnioną do napisania wam co i jak to po pierwsze a po drugie nie trudno się domyślić co jest tego powodem.

I tak w koło Macieju...
Na naszym, norweskim forum tak samo. Naobrażał kogo się dało, narobił nadziei na wyjaśnienie sprawy, a teraz nie chce powiedzieć. Bo się wypsło, że to nie o koty chodzi (bo i co można mieć do kota, który jeszcze nigdy na żadnej wystawie nie był?), tylko o prywatną zemstę. A jeszcze wyszło szydło z worka, Wojtek nas nieopatrznie naprowadził na to, że FP nie ma nigdzie zapisu, że może nie przyjąć kogoś na wystawę bez podania przyczyny. To teraz chłopina nie chce już nic więcej powiedzieć, żeby mu się znowu coś nie ulało.
Obrazek

Ćma

Post » Nie kwi 18, 2010 22:26 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

skoro tak, to nie pisz nic w ogóle
bo nie wiem, czy tego nie dostrzegasz,ale motasz sie okrutnie niby nic nie chcąc powiedziec,ale i tak insynuując
wiesz,jak w tym kawale: ja tam nikogo wskazywać nie będę i nic nie powiem, ale jak walnę w ten rudy pysk, to...
poza tym jak sądzę Ćma nie miałaby nic przeciwko temu, zebyś upublicznił oficjaln stanowisko,a raczej przyczyny podjecia tej decyzji
Obrazek
Obrazek
...i do tego Saszka-od 27.11.10

Dunia

Od: Nie kwi 09, 2006 19:45

[poprzednia][następna]