Ta , a raczej ta skoro kodominuje z innymi recesywnymi
Ale te symbole sa wazne napisz albo daj link. Symbole sa z duzej litery od nazwy locus, duza dominuje mala recesywna. z tego co napisala Mysza wynika ze jest locus M- nigdy sie nie spotkalam
Reasumujac
a 1 locus
ta -locus T drugie recesywne przy innych recesywnych sie ujawnia , no bo dominacja nad macrel T nijak nie wychodzi.
Tz allelem ts (klasyczne) i T (tygrysie) trzecie lokus jeszcze to cetkowane i czy istnieje M locus
jak masz link do tych krzyzowek to mozna by to rozwiazac.
A crosing -over to nazwa zjawiska wymiany fragmentow chromosomow. Im dalej polozoneod siebie geny czyli umiejscowine bardziej skrajnie tym czesciej podlegaja crossing over. To metoda uzywana wspolczesnie do mapowania genow. Dlatego historyczna nazwa jest nieuzywana.
Zreszta w od tamtego czadu tak szybki postep w genetyce ze juz zadko sie uzywa nazw od Nazwisk. Mendel do cech dziedziczonych w sposob prosty pozostal prosty czyli mendlowski. Wiekszosc dzidziczy sie ilosciowo lub zaleznie
Pregowanie tez pewnie kilku etapowe i stad ten balagan. Kilka locus ale ujawnienie sie kolejnych zalezy od tych poprzednich itd. Postaram sie to rozmemlac we wtorek na supr wolnym kompie w pracy , w domu za duzo obowiazkow.

Ja sie moge interesowac z doskoku w czasie wolnym, na jakis fundamentach po 2 latach genetyki na studiach, ale praca , rodzina, gotowaie sprzatanie, mizianie glaskanie "synku mowi sie kurcze blade , nie k...ma..."Tak moze tata, jako niereformowalny osobnik, my nie i"td
Podrecznik z genetyki d;la weterynarii, jak rowniez podrecznik do farmakologii, to albo krowy i konie, albo psy i koty"a wiekszzscz przed dwudziestu lat.
moze zadzwonie do SSGGW, mam tam niedaleko zajecia Z SWPS i dopytam czy nie ma prac doktorskich w tym temacie. Prace doktorskie sa jawne, bibliografia autentyczna z datami wykorzystywanych pubkikacji, jak cos da to mili. Ja k nie to reasumujemy co wiemy i robimy najazd na fora innych krajow. Ciekawe rozmowe a przy okazji moze sie czegos nauczymy.
Tym barzdiej zacgecam do odrebnego watku. Czesc z nas ma wiedze ogolna o genetyce, czesc sledzi diniesienia co do kotow, a czesc z praktyki nam opisze . mRazem bedzieny nadzejsi