Kot tarczycowy z padaczką

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Nie lut 07, 2021 13:09 Re: Kot tarczycowy z padaczką

nina103 pisze:Tulę Cię mocno. Czytając post nawet nie pomyślałam, że tak się może skończyć. Byłam ciekawa, jak sobie poradziłaś z niechęcią do jedzenia i tym, jak działają zastosowane olejki CBD, a tu taka informacja. Bardzo mi przykro, ściskam Cię mocno biedactwo.

Dziękuję za wsparcie :1luvu:

Gosiagosia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17339
Od: Wto kwi 23, 2013 11:47
Lokalizacja: Warszawa

Post » Pon lut 08, 2021 16:48 Re: Kot tarczycowy z padaczką

W szoku jestem, brak słów, bardzo mi przykro, wyrazy współczucia ...

BlueTiger

 
Posty: 18
Od: Pt sie 14, 2020 13:50

Post » Pon lut 08, 2021 16:57 Re: Kot tarczycowy z padaczką

BlueTiger pisze:W szoku jestem, brak słów, bardzo mi przykro, wyrazy współczucia ...

Ja też jestem w szoku, cały czas myślę co źle zrobiłam. Badania nerkowe się poprawiły, nadżerki w pysiu zbladły ale ONA nadal odmawiała jedzenia a ja karmiłam na siłę. Poddała się, nie chciała żyć a mnie zostawiła w bezsilnej rozpaczy. :placz: :placz: :placz:

Gosiagosia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17339
Od: Wto kwi 23, 2013 11:47
Lokalizacja: Warszawa

Post » Czw lut 25, 2021 15:18 Re: Kot tarczycowy z padaczką

Gosia nie wiadomo jaka była przyczyna, nie ma co się obwiniać, na pewno zrobiłaś wszystko co się dało.

Zrobiłem badania, tarczyca 3,51 przy normie 1-3, cały czas połowa dawki mimo, że weterynarz zaleca całą.
Pozostałe badania bardzo dobre, wszystko w granicach normy, delikatnie obniżona glukoza i trochę przekroczone erytrocyty i hematokryt.

BlueTiger

 
Posty: 18
Od: Pt sie 14, 2020 13:50

Post » Czw lut 25, 2021 15:25 Re: Kot tarczycowy z padaczką

BlueTiger pisze:Gosia nie wiadomo jaka była przyczyna, nie ma co się obwiniać, na pewno zrobiłaś wszystko co się dało.

Zrobiłem badania, tarczyca 3,51 przy normie 1-3, cały czas połowa dawki mimo, że weterynarz zaleca całą.
Pozostałe badania bardzo dobre, wszystko w granicach normy, delikatnie obniżona glukoza i trochę przekroczone erytrocyty i hematokryt.

Starałam się robić co w mojej mocy. Na nią spadły aż trzy choroby bo oprócz tarczycy i nerek doszedł złośliwy nowotwór sutka. Nie robiłam sekcji, umarla spokojnie w domku wśród swoich.
Jutro mija 3 tygodnie a ja nadal nie mogę się otrząsnąć.
Dawaj pół dawki bo weterynarze przesadzają, tak było u Migotki może gdyby od początku szła na małej dawce to było by inaczej. Nie będę już gdybać i się nakręcać. Życzę Wam z całego serca dużo zdrowia.
:ok: :ok:

Gosiagosia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17339
Od: Wto kwi 23, 2013 11:47
Lokalizacja: Warszawa

Post » Czw lut 25, 2021 20:27 Re: Kot tarczycowy z padaczką

Gosia jak był nowotwór to pewnych rzeczy się nie przeskoczy, myślę, że jak ktoś oprócz pomocy weterynarzy szuka również pomocy na własną rękę w internecie i na forach to znaczy, że robi wszystko co się da, ale nie zawsze się da ...

Chciałem dodać, że kot normalnie ważył 4,6kg, po zamieszaniu z leczeniem tarczycy schudł w momencie do 3,3 kg, teraz waży 5,1kg :201461

BlueTiger

 
Posty: 18
Od: Pt sie 14, 2020 13:50

Post » Czw lut 25, 2021 20:43 Re: Kot tarczycowy z padaczką

BlueTiger pisze:Gosia jak był nowotwór to pewnych rzeczy się nie przeskoczy, myślę, że jak ktoś oprócz pomocy weterynarzy szuka również pomocy na własną rękę w internecie i na forach to znaczy, że robi wszystko co się da, ale nie zawsze się da ...

Chciałem dodać, że kot normalnie ważył 4,6kg, po zamieszaniu z leczeniem tarczycy schudł w momencie do 3,3 kg, teraz waży 5,1kg :201461

Super bardzo się cieszę że przybiera ładnie na wadze.
Trzymam kciuki nadal, ich nigdy nie jest za dużo. :ok: :ok:

Gosiagosia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17339
Od: Wto kwi 23, 2013 11:47
Lokalizacja: Warszawa

Post » Wto mar 09, 2021 17:58 Re: Kot tarczycowy z padaczką

Gosiagosia pisze:Niestety nie udało się :placz: Migotka wczoraj odeszła za TM pozostawiła mnie w rozpaczy i wyrzutami sumienia że nie wszystko zrobiłam.

Najszczersze wyrazy współczucia... :-(
Ciuchy za grosze.Pilnie wyprzedaję wszystko, co mam w domu. https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=179886


Obrazek Obrazek Obrazek

gatiko

Avatar użytkownika
 
Posty: 6731
Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Wto mar 09, 2021 17:59 Re: Kot tarczycowy z padaczką

[quote="BlueTiger"]

Jak tam kotełek ? Podajesz caly czas CBDm robiłeś badania ?
Ciuchy za grosze.Pilnie wyprzedaję wszystko, co mam w domu. https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=179886


Obrazek Obrazek Obrazek

gatiko

Avatar użytkownika
 
Posty: 6731
Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Śro mar 10, 2021 17:29 Re: Kot tarczycowy z padaczką

gatiko pisze:Jak tam kotełek ? Podajesz caly czas CBDm robiłeś badania ?


Cześć gatiko
Kilka dni temu pisałem, że badania zrobione, wrzucam wyniki może kogoś zainteresują ...

BIOCHEMIA KLINICZNA

Parametr Wynik (Min- Max)
Cholesterol 200,6... (70- 250)
T4 3,51ug/dl... (1- 3)
TSH 0,030ng/ml... (0,03- 0,15)

BIOCHEMIA KRWI

Parametr Wynik (Min- Max)
Albuminy 3,1g/dl... (2,7- 3,9)
ALT(GPT) 56 U/l... (20- 107)

AST(GOT) 27 U/l...
Białko całkowite 7,68g/dl... (6-8)
AP 54,6U/dl... 23- 107

Glukoza 78mg/dl... (100- 131)
Kreatynina 1,24mg/dl... (1- 1,8)
Mocznik 44,3mg/d...l (28,8- 80,6)

MORFOLOGIA KRWI

Parametr Wynik (Min- Max)
MCV(ŚOK) 43,7fl... (39- 55)
MCH(ŚMH) 12,8pg... (13- 17)
MCHC 293g/l... (300- 360)
Erytrocyty 12,73T/l... (6,5- 10)
Hematokryt 55,6%... (24- 45)
Hemoglobina 1,6G/l... (0,8- 1,5)
Leukocyty 4,8G/l... (5,5- 19)
Trombocyty 197G/l... (200- 600)

Limfocyty 1,9... (1,5- 7)
Monocyty 0,2... (0- 0,9)


Olejek cały czas podaję ten mocniejszy 7%, kot waży 5,1kg, wcześniej 4,6kg i 3,3kg jak schudł w zeszłym roku. Teraz zupełnie inny kot, dostał kolejne życie, nie chcę przechwalać ale od pół roku brak ataku padaczki.
Ostatnio edytowano Śro mar 10, 2021 17:56 przez BlueTiger, łącznie edytowano 1 raz

BlueTiger

 
Posty: 18
Od: Pt sie 14, 2020 13:50

Post » Śro mar 10, 2021 17:48 Re: Kot tarczycowy z padaczką

Super oby tak dalej czyli olejek działa.
Kciuki wam nadal przesyłam :ok:

Gosiagosia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17339
Od: Wto kwi 23, 2013 11:47
Lokalizacja: Warszawa

Post » Śro mar 10, 2021 19:51 Re: Kot tarczycowy z padaczką

Gosiagosia pisze:Super oby tak dalej czyli olejek działa.
Kciuki wam nadal przesyłam :ok:

Na razie działa zobaczymy jak dalej będzie, również trzymam kciuki za Twoje tygrysy, pozdrawiam :201461

BlueTiger

 
Posty: 18
Od: Pt sie 14, 2020 13:50

Post » Pt mar 12, 2021 14:14 Re: Kot tarczycowy z padaczką

Obrazek

Gosiagosia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17339
Od: Wto kwi 23, 2013 11:47
Lokalizacja: Warszawa

Post » Sob kwi 03, 2021 13:27 Re: Kot tarczycowy z padaczką

Obrazek

Gosiagosia

Avatar użytkownika
 
Posty: 17339
Od: Wto kwi 23, 2013 11:47
Lokalizacja: Warszawa

Post » Sob kwi 24, 2021 15:22 Re: Kot tarczycowy z padaczką

Najmocniej przepraszam, pewnie przeoczyłam wpis.

Cieszę się,że dziala :-) Trzymam mocno kciuki za :kotek: :201461

My planujemy sie zbadać niedługo. Dwoje nas do badania.
Ciuchy za grosze.Pilnie wyprzedaję wszystko, co mam w domu. https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=179886


Obrazek Obrazek Obrazek

gatiko

Avatar użytkownika
 
Posty: 6731
Od: Pt paź 03, 2014 10:24

[poprzednia][następna]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości