Moderator: Moderatorzy
moorland pisze:Chyba jeszcze nie dodałam, że kot ma powiększone na RTG nerki. Skoro to może być ze stresu, znaczy, że powinnam go może wypuścić? A takie zapalenie pęcherza nie powinno przejść po enroxilu?
moorland pisze:Jak go wypuszczę a to będzie jednak piasek to trochę klops, krew nie pojawia się w każdym moczu, np 2 dni temu miałam czyste podkłady tylko mocz mocno ciemny a już wczoraj krew była wszędzie, nawet w misce po jedzeniuA czy to paskowe badanie PH da mi jakiś pogląd? Bo tak pomyślałam, że mogę pasek do podkładu posikanego przyłożyć.
moorland pisze:A co do lespewetu to wet go włączył właśnie dla zbicia mocznika, myślałam, że ma pomóc na to, a jak nie to co ja mogłabym mu na ten mocznik podawać do karmy? Ipakitina też moczopędna
moorland pisze:Jestem jeszcze ciekawa czy taka premedykacja do badań może mu bardzo zaszkodzić skoro i tak już widać, że coś z nerkami się dzieje. Ja tak naprawdę kompletnie nie mam pomysłu na tego kota.
moorland pisze:edit: a pytanie trochę z innej beczki- czy azodyl musi być przechowywany w lodówce?
moorland pisze:To ja nie wiem czemu lekarze dają i rubenal i ipakitine i lespewet na mocznik podwyższony,
Slonko_Łódź pisze:(...) Co do mocznika- poczytaj o odpowiednikach azodylu- jest w zaindeksowanych wątkach. Chyba właśnie pixie65 używała Quatrum- polki, tańszy, bez lodówki- tylko z tego co pamiętam były jakieś problemy z dostępnością. Pixie możesz coś podpowiedzieć?
moorland pisze:Dostał dzisiaj jeszcze coś na tą krew, w sensie że ma niby krwawienie zmniejszyć ale nie pamiętam nazwy, bo dopiero jutro wykupie w aptece, wydaje mi się, że cyklamina.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości