Moderator: Moderatorzy
Jana pisze:O, wątek wrócił. To ja może napiszę, że jednak, po kilku próbach, przeszliśmy na Power of Nature (plus mokra Bozita). I Młody od długiego już czasu nie dostaje insulinySprawdzamy mu cukier co kilka dni, zawsze ma max 130 na optium xido
![]()
Małgorzata i Toffee - dziękuję za podpowiedź
Kinia1986 pisze:Witam![]()
Proszę Was o pomoc. Przygarnęłam kotkę i okazało się, że ma cukrzycę. Jeżdżę z nią na kontrolę cukru do weta (wyniki ostatnio 299 jej najlepszy, najgorszy 450). Dostaje karmę Royal Canin Diabetic 85g i insulinę ( 1,5 jednostki 2x dziennie-dawka z PENa).
Jednak potrzebuję rady jaką inną karmę może jeść moja kotka?
Nie wiem czy mogę sama badać jej krew za pomocą glukometru, a jeśli tak to jak i jaki to powinien być glukometr.
Pomocy
Liofilizacja pisze:Witam.
Ja osobiście co do Royal Cannina mam mieszane uczucia... bo najprawdopodobniej dlatego mój Cooler (już nie żyje, po sześciu latach walki z cukrzycą) cukrzycy się nabawił. Przez długi okres czasu po wykryciu cukrzycy dalej go dostawał (sądziliśmy że po prostu najadł się parę razy czegoś co było na stole/blacie bo jak spaliśmy często wskakiwał na jedno lub drugie), gdy jednak wykluczyliśmy karmę cukier znacznie się unormował. Później karmę zaczęliśmy kupować bezpośrednio u weta, zdaje się że był to hills. Z tym że zanim nastąpiła zmiana karmy zaczęły i siadać nerki, co niestety było nie rozpatrywane pod kątem karmy, a kastraci Coolera.
Tak więc myślę że najlepsza sucha karma to hills, bo nasz Cooler nie przepadał za mokrą karmą i też tylko chrupki były brane pod uwagę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości