Kot się zatyka - co robić?

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw mar 22, 2012 16:19 Kot się zatyka - co robić?

Witam,

Sytuacja wygląda tak: w niedzielę kot był dość drażliwy, w poniedziałek rano okazało się, że kuweta sucha a kota ewidentnie boli i nie może się wysikać. Zapakowany od razu do weterynarza (klinika Lupus, na Gajkowicza w Warszawie). Tam się okazało, że kota trzeba zostawić, bo jedna pani weterynarz nie jest w stanie założyć cewnika i trzeba czekać na drugiego weta. Kot miał mieć zrobione badania. Dostał kroplówkę (z jakimś antybiotykiem? czymś, co miało rozpuścić mu piasek) i cewnik. Na drugi dzień - znowu, kot pół dnia w klinice, dostał "głupiego jasia", bardzo źle się po tym czuł, wymiotował żółcią. Na trzeci dzień znowu pół dnia w klinice - cewnik musiał zostać usunięty. Kot znowu nie może się wysikać. Dziś też ląduje w klinice - okazuje się, że z badań miał robiony tylko mocz (chociaż pobierano mu krew), trzeba było podpisać zgodę na kolejnego "głupiego jasia", dostał zastrzyk z nospy. Podobno trzeba będzie poszerzać mu cewkę.
Powiedzcie mi, czy kot jest właściwie leczony? Jak mu pomóc, bo cierpi biedaczysko strasznie :( Leczenie jak na razie kosztowało 300zł a nie widać cienia poprawy i odnoszę wrażenie, że klinika zamiast kota leczyć to próbuje naciągać. Ale może się mylę, niech ktoś kompetentny mi powie :(

ios

Od: Pon gru 12, 2005 17:21

Post » Czw mar 22, 2012 17:33 Re: Kot się zatyka - co robić?

Moim zdaniem zdecydowanie znaleźć lepszego weta...
I to szybko.

Poczytaj też to:
viewtopic.php?f=36&t=133367
Przypadek Twojego kota kota jest trochę inny bo kot już się zatyka więc trzeba działać i zrobić dokładne badania.

Te wątki też mogą Ci się przydać:
viewtopic.php?f=1&t=105784&hilit
viewtopic.php?p=7773483#p7773483
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt mar 23, 2012 21:16 Re: Kot się zatyka - co robić?

Mój kot jak się dwa razy zatkał to założenie cewnika przez tylko jedną wetkę trwało chwilę,a tu taki problem 8O ?Przypadek mojego kotka byl inny ale wetka zrobiła to sama i bardzo szybko.
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54