Kraków- porady dotyczące karmy

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Sob sty 21, 2012 18:50 Kraków- porady dotyczące karmy

Witam wszystkich kociarzy
Byłam z moim 13 latkiem u weta zrobił mu badania krwi. Mocznik 11 mmol/l ( norma według opisu na kartce z wynikiem 5.7-12.9) kreatynina 213umol/l ( norma 71-212) Wetka powiedziała żeby zacząć podawać kotu karmę dla nerkowców bo wyniki są na pograniczu. Poleciła mi karmę royal canin renal. Moje pytanie brzymi gdzie w Krakowie mogę kupić w miarę tanio tą karmę?(w domu jest 2-gi kot który tez możne jeść wg wetki tą karmę) albo ewentualnie co polecacie? czy można mieszać karmę z 2 firm? I jak łączyć suchą karmę z mokrą (w jakiej ilości) i ile powinien zjeść jej kot ważący ok 5kg? Z góry dziękuje za odp i przepraszam za nawał pytań ale jestem świeża w tym temacie a bardzo martwię się o mojego futrzaka :(

-madlen90-

Od: Sob sty 21, 2012 18:38

Post » Sob sty 21, 2012 20:08 Re: Kraków- porady dotyczące karmy

Myślę, że najpierw trzeba by się zastanowić, czy Twój kot rzeczywiście ma problem z nerkami. Proponuję, żebyś przeczytała ten wątek

viewtopic.php?f=36&t=137684&start=0

A przede wszystkim 7 rad wypisanych przez taizu, i kilka postów dalej badania, jakie powinno się wykonać, żeby zdiagnozować kota.
Ponieważ leczenie kota chorego na nerki wcale nie polega na podawaniu tylko i wyłącznie karmy dla nerkowców (ja bym powiedziała, ze wręcz przeciwnie, po takiej karmie dopiero mogą się zacząć prawdziwe problemy).
I w żadnym razie nie karmiłabym taką karmą drugiego, zdrowego, kota.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46