Moderator: Moderatorzy
sfinks pisze:mam prośbę, napiszcie jaką suchą karmę podajecie swoim nerkowcom. Kupiłam cztery kg Royala Renala i po dwóch kg Gizmo nie może na nią patrzeć. Na próbę wzięłam Animondę Nierer tylko nie wiem czy to dobra jakość.
Gedo pisze:wet mówi że między alusalem a innymi lekarstwami powinno być co najmniej 2 godziny przerwy, to samo pisze również w ulotce alusalu
ale ja nie mam możliwości karmić kota cały dzień - teraz dostaje 3x i w tych posiłkach dostaje wszystkie lekarstwa![]()
jak sobie z tym radzicie?
casica - jakie karmy nie-nerkowe jadł Twój kot i mokre czy suche?
pixie65 pisze:Jeśli kot je karmę nerkową to nie ma potrzeby dodawania do niej Ipakitine.
casica pisze: Na Twoim miejscu, skoro karmisz kota 3 razy dziennie, rano i wieczorem podawałabym leki wyłączając alusal, a alusal w środku dnia, osobno.
pixie65 pisze:casica pisze: Na Twoim miejscu, skoro karmisz kota 3 razy dziennie, rano i wieczorem podawałabym leki wyłączając alusal, a alusal w środku dnia, osobno.
Moim zdaniem podawanie alusalu ma sens wyłącznie z jedzeniem - przed, w trakcie ewentualnie zaraz po posiłku. Leki można podać wcześniej. A tak BTW - jakie to leki?
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 5 gości